| Autor |
Zpráva |
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 11:39
- Nahlásit
aren
Bych to řešila tou plnou odpovědností za škody způsobené psem.
Aha. A jak vyčíslím škodu na nervech mých a mých psů, když musím furt odrážet ty malé vzteklé ludry? To jako půjdu podat trestňák, že mě otravuje něčí pes? Pane Božeeeeeee.
|
suri
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 11:39
- Nahlásit
aren
já taky říkám buď vodítko nebo náhubek! a ať si každý majitel vybere! prostě nějaké bezpečnostní opatření mít musí!
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 11:42
- Nahlásit
aren
a že zrovna ty se tu zmiňuješ o mírných a přátelských psech? Co předvádí tvoje smečka nevychovanců je přesně to, kvůli čemu se tu všichni majitelé "nebezpečných velkých psů" rozčilují.
Z vlastní zkušenosti ze srazů - neustále pobíhající "termiti" na volno, dokonce nemají ani obojky, za které by se dali přidržet, skáčou pod kola projíždějících aut, řvou na ostatní psy, lezou ostatním do jídla apod.
|
sajmoni
Člen |
- Nahlásit
suri
asi tak, je zbytečný mít na buldočka náhubek, když bude na vodítku
ale uplně je stejně zbytečný mít košík na RTW, když bude na vodítku
|
aren
Člen |
- Nahlásit
bullvnouzi
tže tím pádem by se měly změnit třá postihy za bouračky podle aut? Babeta mírný trest, motorka větší trest, malej osobák něco mezi, tranzit o něco víc a náklaďák nejvíc?
Proč? Postihy logicky podle výše škody.
Ovšem víme, že škoda je jiná, když do něčeho narazí babeta, a jiná, když kamion s návěsem.
|
sajmoni
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 11:43
- Nahlásit
Mel
sice Aren neznám, ale tomu co píšeš se ani nedivim, podle toho jak tu vystupuje
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 11:44
- Nahlásit
ať si každý majitel vybere! prostě nějaké bezpečnostní opatření mít musí!
A neposlušné postřílet
Bože lidi, to se nemůžete chovat podle zdravého rozumu?
Mě je jedno, jestli má nějaká babča svýho pejska navolno bez náhubku, když je hodný...
A kdo má potvoru, tak si holt musí dávat pozor, aby nezpůsobila škodu...
|
sajmoni
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 11:45
- Nahlásit
aren
Ty prostě nejsi schopna pochopit, že tohle musí někdo rozhodovat, takže chceš zasekat už tak dost pomalej systém? Pořád jsi se nevyjádřila k tomu co tu padlo -
A jak vyčíslím škodu na nervech mých a mých psů, když musím furt odrážet ty malé vzteklé ludry? To jako půjdu podat trestňák, že mě otravuje něčí pes?
|
sajmoni
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 11:46
- Nahlásit
Meta
Jenže tohle platí u inteligentních lidí, víte paní a těch je jako šafránu
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 11:47
- Nahlásit
sajmoni
Mel
sice Aren neznám, ale tomu co píšeš se ani nedivim, podle toho jak tu vystupuje
No tak to mě pěkně taky dorazilo. Jakože Mel věřím. Tže aren k tobě nemám co dodat.
Meta
Kdyby se všichni pejskaři chovali podle zdravého rozumu, tak to neřeším. Nějakej jezevčík courající se s babičkou na nákup je mi šumák. Jde mi vyloženě o ty smetáky, jejichž majitelé rozum nemají a je jim šumák, že jejich pes otravuje mýho, ječí na něj, startuje do něj a tak, chápeš?
|
sajmoni
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 11:48
- Nahlásit
Meta
navíc pojem hodný, zlý je dost subjektivní a kdo to určí? pořád dokola to samý
nehledě na to, že plno lidí se.re už jenom to, že na ně ti psi dorážej a ty se snažíš odclonit svýho psa na vodítku, aby nedošlo ke konfliktu, a to s tím uděláš co?
|
aren
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 11:50
- Nahlásit
sajmoni
Pořád jsi se nevyjádřila k tomu co tu padlo -
Nestíhám
jak vyčíslím škodu na nervech mých a mých psů, když musím furt odrážet ty malé vzteklé ludry?
Tak to jako teda nevím Slušné by bylo nenechat malé vzteklé ludry dorážet, otázka je nakolik dorážejí a nakolik se seznamují, fakt nevím.
Mel
Kdybych věděla, jak jste nedůtkliví, chovali bychom se jinak, to už jsme probírali.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 11:52 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
sajmoni
u inteligentních lidí, víte paní a těch je jako šafránu
Tak to plný souhlas.
|
sajmoni
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 11:52
- Nahlásit
aren
Tak to jako teda nevím
A to je právě ta zásadní chyba, to nevím, to dělá strašně moc a nevědí to ani ostatní, proto to plošné nařízení pro všechny psy.
|
redhead
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 11:57
- Nahlásit
aren
hele, když se můj pes chce seznamovat s jiným psem, tak se teda nejdřív zeptám toho majitele jestli je to v poho, ale takový to seznamovaní, kdy k nám přiletí nějakej smeták, začne mi rajtovat po psovi, páníčka buď vůbec nevidíš, nebo stojí a čumí a psa si nedokáže zavolat, bo ho neposlechne, s tím máme jako dělat co???
Jinak ty tvoje příspěvky, to je fakt mazec
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 12:02
- Nahlásit
aren
Slušné by bylo nenechat malé vzteklé ludry dorážet, otázka je nakolik dorážejí a nakolik se seznamují, fakt nevím.
Proboha, pochopis, ze kdyz ma nekdo psa na voditku, tak zrejme netouzi po tom, aby se seznamoval s pobihajicim a nafajicim malym hodnym psickem?
Takze souhlas se sajmoni , kdyz uz, tak plosne narizeni pro vsecky.
A ja bydlim v maly vesnicce, zadnou vyhlasku nemame. Je nas tu par baraku, nastesti rozumni lide. Takze voditko po vesnici je samozrejmost, v okolnich polich a lesich se mijime tez na voditkach, ale jsme asi vyjimka, kdyz te ctu.
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 12:03 - Změnil/a: Dáška
- Nahlásit
Kdybych věděla, jak jste nedůtkliví
Jé to je sranda! Tak to já jsem taky nedůtklivá, když na nás řve smeták.
aren
A tebe třeba nenapadne, že když se ten nedůtklivý Gary nasere, že tví psi to nemusí přežít? Na co spolíháš? Nevadí ti to?
Jako já mám teoreticky taky uřvaného smetáka, ale proboha vím, že Éna je debil, tak ji k nikomu nepouštím (kromě těch, co nás znaj a ví co čekat a jsou s tím smíření ) To je přesně to, co nepochopím, že těm lidem je to jedno.
Ale to, že je ve vyhlášce, že pokud míjím jiného psa, mám mít svého u nohy, to je ideální, to je přesně to, co by mělo být...
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 12:07 - Změnil/a: bullvnouzi
- Nahlásit
Pro ty rozumné pejskaře. Prosím, příjde vám to v pohodě?
Přikládám tedy několik tipů, které by z mého pohledu dlouholetého pejskaře měly ve vyhlášce zaznít:
Na veřejném prostranství či území města povinnost psa buď vést na vodítku a nebo na něm mít náhubek.
Vést psa při pohybu na veřejném prostranství tak, aby při míjení jiných osob a vedených psů byl pes veden tak, aby se nemohl se s nimi dostat do kontaktu (čímž se zabrání obtěžování jiných psů, dětí, apod.).
Zákaz vodění psů do prostorů, kde jsou dětská hřiště a pískoviště.
Určit prostor na území města, kde se budou moci psi pohybovat zcela volně. Toto je nutné z hlediska zákona o týrání zvířat a rovněž pro psychickou pohodu psů.
Rovněž bych ráda, kdybyste zvážili možnost snížení poplatků pro majitele, jejichž psi jsou řádně načipovaní či tetovaní a zaregistrováni, protože odchycením takového psa se naskytuje možnost vymáhat náklady s tímto spojené po majiteli psa.
|
sajmoni
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 12:11
- Nahlásit
bullvnouzi
jojo to zní logicky
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 12:15
- Nahlásit
bullvnouzi
Mně se to líbí, eště bych přidala snížení poplatků pro psy se zkouškama.
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 12:28
- Nahlásit
sajmoni
Hele nejvíc se stejně těším na to, až tu čůzu ráno potkám a budu mít svoje psy naprosto na volno. A ještě dám Máfovi ten koženej obojek z hrotama.
To, že je to ňouma, kterej by se musel žhavit tak deset minut, aby ho chtěl fakt zabít, to už ženská neví.
A parádně si užiju to, jak bude celá vypleštěná chytat svýho neposlušnýho psa, aby se k mým náhodou nepřiblížil.
Dáška
Jo, přidám.
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 12:43
- Nahlásit
Určit prostor na území města, kde se budou moci psi pohybovat zcela volně. Toto je nutné z hlediska zákona o týrání zvířat a rovněž pro psychickou pohodu psů.
No, to bude v takovém výběhu sranda Nevím tedy jak vy, ale já bych psa do něčeho takového nepoustila právě kvůli bezpečnosti, protože těžko budu znát všechny přítomné pejsky. A stačí jedna jedinná voňavá háravka, která to tam označkuje a všichni snášenliví hodní, přátelští i cvičení pejskové si půjdou po krku
Takže jde jen o vyhazování prachů daňových poplatníků...Klidně vyškrtni...
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 12:45
- Nahlásit
bullvnouzi
Na veřejném prostranství či území města povinnost psa buď vést na vodítku a nebo na něm mít náhubek.
to nemá logiku, vodítko slouží i jako sekundární ochrana zvířete před přesunem do místa, kde to zvíře může dojít k úhoně,
a náhubek je skutečně nadstavba, omezující jen možnost zákusu, ale nikoliv vytloukačky, a už vůbec ne přemístění psa do prostoru, kde nemá co dělat, a požadovat plošně ovladatelnost psa je nonsens, i většina cvičákově plně ovladatelných zvířat je mimo plac rozverná úplně neskutečně.
Pro těch pár lidí, co mají funkční ovladatelnost na jedničku, a skutečně vodítko ani koš nepotřebují, nejde dělat výjimky...
Spíš je nutné v dané lokalitě precisně topograficky vyjmenovat místa, kde je provoz psa na vodítku technicky nutný, což je dle mne vše kolem silničního provozu a kolem rušných zon byť i pro pěší,
a místa, kde limitace pohybu nutná není, a kde pes může běhat navolno s dodržením plné zodpovědnosti psovoda za chování se jeho zvířete.
možnost snížení poplatků pro majitele, jejichž psi jsou řádně načipovaní či tetovaní a zaregistrováni,
zase nonsens, neregistrovaný pes logicky neplatí poplatky žádné!
Registrace zvířete musí být povinná, spolu s identifikací zvířete, něco jako to má Praha,
neidentifikovatelné zvíře pak nelze zaregistrovat a opatřit registrační známkou, než bude doplněna možnost ověření identity psa, a takové zvíře je snadno vyhmátnuté při namátkových kontrolách MP, a psovod vystavitelný penalisaci za nesplnění povinnmosti dané vyhláškou.
Spíš bych byla pro to, co už tady padlo, zvýhodnit lidi, kteří se zvířaty absolvují jakékoli zkoušky z výkonu s poslušnostním oddílem.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 12:46
- Nahlásit
aren
jak jste nedůtkliví, chovali bychom se jinak, to už jsme probírali.
víš, my máme psy (i ty tví) rádi, my jsme jen trnuli, když se Korálek statečně vrhal pod kola projíždějícícho auta a taky je celkem klika, že Gary malé psy toleruje, i když mu visí na krku, ale pořád je to jenom pes a nikdy nemůžu říct, že náhodou nezmění názor a do toho malého obtěžujícího psa se nepustí. Dál už to nechci rozebírat, jen mě přišlo hrozně vtipné, jak ses obula do majitelů "nebezpečných velkých psů"
Vyhláška, kdy se pes nemůže volně proběhnout, je mi taky proti srsti, jenže bohužel, dokud budou na světě lidé, jako jsi ty a ještě horší, tak takovéhle vyhlášky jsou prostě nezbytné...
Mě tu u nás baví pán, který má nějaké křížence ohaře, který si tu volně běhá s košem a když se blíží celý naježený k mým psům, které držím na krátko, pán mi řekne - "to je v poho, on má košík". Co by asi tak řekl, kdybych já toho jeho nechala se přiblížit ke Garymu a ten ho pokousal? Myslím, že už by to tak v poho nebylo
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 12:48
- Nahlásit
Meta
Nevím tedy jak vy, ale já bych psa do něčeho takového nepoustila právě kvůli bezpečnosti
já taky ne, buď v klidu.
Psí parky jsou ideální výrobna rvaček, úrazů a všeho možného ostatního.
Bič a pryč.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 12:50
- Nahlásit
aren
Ty jsi tak profláknutá svým psychopatickým přístupem k problematice okolem provozu psů,
že je mi úplně škoda na tebe plejtvat slovama,
a jen si dávej pozor, aby ses někdy nedostala s těma svejma korálkama na můj dosah,
to by pak bylo školení v praxi, slovy jednoho velmi zkušeného figuranta a rozhodčího by došlo nejdřív k "vyčištění" těch chudáků psů, aby nelezli kam nemaj a nestarali se o co jim nepřísluší, a následně k "vyčištění" jejich psovoda, aby si jednou pro vždy pamatoval, kde je jeho místo.
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 12:54
- Nahlásit
aren
Majitelé nebezpečných velkých psů, jste fakt (někteří) divní. Vaši psi můžou způsobit vážná zranění nebo smrt, proto je (velmi správně a prozíravě) vedete na vodítku s náhubkem. Ten, kdo ví, že má psa mírného, hodného a poslušného, případně příliš malého než aby mohl být nebezpečný, vodítko případně náhubek si nevezme a nemá k tomu ani rozumný důvod.
Ovšem vaše snaha o plošné nařízení vodítek a náhubků pro všechny se podobá oné typické myšlence "když mně chcípla koza, ať chcípne i sousedovi"
Proč nedopřejete volnost těm, kteří nikoho neohrožují?
Aren je mi líto,ale musím se opakovat,v jisté situaci,kdy jsi byla u nás a tvoji termiti přebíhali pozemní komunikaci,tak jak se jim hodilo a ty jsi se spokojeně tvářila. Ačkoliv mohli způsobit dopravní nehodu ty jsi se klidně bavila a kdo byl z té situace vedle byl můj chlap a pořád koukal z které strany bude mávat na řidiče aby zastavili.
Jsem pro vodítko nebo nasazený náhudek za každých okolností,můžeš si vybrat.Malej nebo velkej je to jedno!!
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 13:00
- Nahlásit
Sali
Žiší, to je moc odbornýho textu. Projedu slovníkem cizích slov a okomentuju.
Náhubek nebo vodítko - tohle beru podle města, kam dojíždím do práce. I se psama. Opravdu tady není tolik problémů a volně běhající čokl se dá lehce odchytit.
Spíš je nutné v dané lokalitě precisně topograficky vyjmenovat místa, kde je provoz psa na vodítku technicky nutný
Třá po celém městě krom přesně vyhrazených míst.
Jinak s plošnou povinností čipu či tetování tady neuspěju. Jsme malý město, chudí lidi a ani čtečku tu nemáme. Navíc uvádět tady Prahu jako příklad, když čip nečip, stejně mají nonstop narvané útulky...?
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 13:02
- Nahlásit
Mel
"termiti" na volno, dokonce nemají ani obojky, za které by se dali přidržet, skáčou pod kola projíždějících aut, řvou na ostatní psy, lezou ostatním do jídla apod.
símtě to jídlo nepřipomínej bo se naseru
aren
Kdybych věděla, jak jste nedůtkliví, chovali bychom se jinak, to už jsme probírali.
jasněěě nedútkliví..mno koukat na vaši hygošku u jídla nic moc a mít cizího čokla v talíři top samý
|
sajmoni
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 13:03 - Změnil/a: sajmoni
- Nahlásit
Sali
Chápu, že nejsi místní (tedy z Litoměřic), ani nechci abys studovala mapu města, nicméně u nás neexistuje nic podobného jako plocha např. 50x50m, kde by se cíleně měli venčit psi, je to ulicemi popřípadě názvem lokality určené místo (poměrně rozsáhlé oblasti, kde je možnost psy venčit)
|