| Autor |
Zpráva |
Zany
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2008 16:17
- Nahlásit
sarax: a na louce a v lese to mate oficialne povolene ?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2008 16:19
- Nahlásit
všichni děsivě podceňujete tu silniční dopravu....Sali
Náhodou, hned na první nebo druhé straně jsem o silniční dopravě mluvila-jakkoli malý pes může kdykoli způsobit dopravní nehodu.
A jakoby tahle diskuse byla naschvál, u nás na "náměstí" včera seděl na lavičce týpek s ovčákem. Psík hned k Bucině, ta bohužel hárá, a okamžitě věděl z které strany na věc :-/ jako 23 kg chtivéo masa a 40 kg chtivého masa prostě sama neoddělím, když je to majiteli jedno...
|
Zany
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2008 16:21
- Nahlásit
mam presne takovou sousedku, kdyby k ni pes cuchl, tak snad dostane na miste infarkt. A predstav, ze to souziti zvladame uz 8 let bez problemu.
Ja mam , ze vybrana skupinka lidi zde vedi presne , jak se to ma delat,a ostatni jsou pro ne dementi, aniz by je a jejich psy znali.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2008 16:35
- Nahlásit
sarax
moje nej kamarádka se celkem děsivě bojí každýho psa a vadí jí i čivava která jí jde olizovat..myslíš že pro takový lidi je lepší teda nevycházet nebo by byla lepší ohleduplnost majitelů psů:::?
Tak takoví lidé jsou snad na léčení u psychiatra. Představ si, že by si někdo vzpoměl, že se bude bát lidí v modrých tričkách, další že aut, další že blondýnek a pomalu bude zákaz vycházení pro všechny. Je třeba chránit lidi před reálným nebezpečím, ne před jejich představama, to nejde.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2008 17:05
- Nahlásit
aren
Tak takoví lidé jsou snad na léčení u psychiatra.
že si děláš prdel??prostě holt se někdo bojí psů..prostě zvířat..stává se to..bohužel..tak se prober a netoč mě..páč takovýho člověka všichni z okolí akceptujou a ukazujou mu že to není tak zlý..nejspíš mají tihle lidi důvod ale na to nemyslíš..ty vůbec často nemyslíš že??a pak takovej člověk potká tebe a termity a má depresi opět...a celej strach začal nevychovaným psem mno ale to je fuk podle tebe patří asi zavřít ne??
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2008 17:08
- Nahlásit
Zany
a na louce a v lese to mate oficialne povolene ?
jak oficiálně povolené,??není to zakázané a pokud nikoho neobtěžuju tak je to OK..chceš mi tvrdit že se pes líp projde a proběhne na sídlišti než na louce??
mno a protože na sídlišti bydlej lidi,ne každej má rád třeba psy,jezdí tu auta a tak nevadí mi tu psa mít na vodítku...
A predstav, ze to souziti zvladame uz 8 let bez problemu.
jo mi to zvládáme taky v pohodě již pár let..ale prostě musej bejt lidi ohleduplní že??nebo tvoji psi k ní čuchají??nejspíš ne
|
Zany
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2008 17:27
- Nahlásit
sarax: ale ja chodim na louku , do lesa a podobna mista, nevencim psy na frekventovanem chodniku. Neni mi,ale jasne , jestli tam psy muzu pustit. Ja to chapu tak, ze je mozny volny pohyb jen na urcenych mistech , takze kdyz tam neni cedule pro volny pohyb , tak se tam asi poustet nesmi nebo jak je to ?
|
aren
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2008 17:42
- Nahlásit
Zany
nebo jak je to ?
Do vzdálenosti 200m od obydlí je to obec, kde volný pohyb psů povolený není, a ve vzdálenosti nad 200m je to honitba, kde taktéž volný pohyb psů povolený není
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2008 17:53
- Nahlásit
Zany
mno Praha to má tak že má místa pro volnej pohyb psů a místa kde nesmí pes na volno...to je veřejná zeleň tu najdeš na stránkách magistrátu třeba nebo snad i místních částí
neber v potaz honitbu páč tady to máme fakt jinak..i když honitba je po 200 metrech..ale jinak bys teoretzicky mohla psa pouštět třeba v parku nebo lesoparku co není veřejná zeleň..ono i na chodníku můžeš mít psa na volno..je to o tý ohleduplnosti..ale co se týče chodníku tak ty jsou pozemní komunikace a v tomto zákoně se psi nevzpomínají
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2008 21:53
- Nahlásit
aren
, a ve vzdálenosti nad 200m je to honitba, kde taktéž volný pohyb psů povolený není
"Volnej pohyb" tam dovolenej je, pes musí být ale pod vlivem majitele, což vychovanej pes většinou je... (vychovanej rozuměj takovej, kterej si hlídá svýho člověka a nevzdaluje se mu z dohledu a na povel se vrací zpátky...)
Mně třeba psice neschází právě v lese z cesty, to samý i na polních cestách, prostě se drží jednak na cestě, druhak je ode mě vždycky na dohled a v takové vzdálenosti, abych byla schopná ji dostat relativně rychle k sobě... Zatím jsem s myslivcema problém neměla... Přece jen jsme to my, kdo je tam na návštěvě, takže se snažíme rušit co nejmíň...
|
Eny
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2008 08:14
- Nahlásit
Velmi naivní, neříkám, že hodný pes tohle může způsobit, ale že by vodítko dělalo ze psa krvelačnou bestii?????
zase tak naivní to není, hele mám velimi čerstvé zkušenosti, protože momentáleně vlastním, štěně a to chodi na vodítku kvůli jeho bezpečnosti a dospěláka, který chodí bez a věř že maminky říkají toho velkého pejska si pohladit můžeš, ten je hodný, na toho na vodítku nešahej, ten tě kousne, protože je zlý
Druhá zkušenost ze včera ohledně nestadartních situací... byla jsme venčit a měla psy puštěný na místě, kde to povolené je a je tam zajázáno jezdit na kole a inlinech, jela jedna kráva na bruslích a mého NO, který stál (nikoliv se pohyboval) v plné rychlosti nabrala, kam čuměla to nevím, vím,že můj pes jí neudělal ani ň zato ona začala mlít něco o vodítku a košíku, na mojí otázku zda si myslí, že při svém jezdeckém umění by se vyhla cíli většímu lépe (rozuměj mě a mému psu na krátkém vodítku) neodověděla a odjela bez omluvy. Nechci ani přemýšlet co by se stalo kdyby tam místo mého psa stálo malé dítě, pravděpodobně by to už mělo za sebou. Ano, já nikoho svými psy neobtěžuju, ale to očekávám o druhých, ale je špatné, že to nefunguje, takže co když až zakážeme chodit psům navolno, bychom taky mohli zakázat lidem jezdit na kolech a bruslích, na koních a autech, protože to je taky nebezpečné nebo ne?
|
Eny
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2008 08:28
- Nahlásit
tím chci jen říct aby to nebylo zase špatně pochopeno, že nevím, proč by měli dodržovat vyhlášky a zákony pouze pejskaři a ostatní ne. Poslední dobou mám pocit, že tím, že vlastním psa jsem méněcenným členem společenství. proč já musím být ohleduplná a nějaká kráva na bruslích ne, nota bene, když tam má jízdu na bruslích zakázanou a já tam mám pohyb psa povolený. nedej bože kdyby jí můj pes něco udělal, to bychom zase slyšeli jak agresivní pes bezdůvodně napadl... A to se vám zdá v pořádku?
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2008 09:32
- Nahlásit
Eny
jsi jí měla proplesknout a poslat tvrdě do prdele, prohlásit že pse obrovské ceny, připravovaný na repre ČR, je poraněný, a naúčtuješ jí výlohy za ošetření plus náklady na trénink, co takhle vlastně propadl, vymyslet si možný i nemožný a seřvat jí naplacato,
a udělat tam scénu s velkým S,
a měla bys klid.
Tady brečíš fakt na nesprávným hrobě, lidi musej bejt ohleduplný k slušnejm, ale zdravě asrtivní k hovadům.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2008 09:36
- Nahlásit
lidi musej bejt ohleduplný k slušnejm, ale zdravě asrtivní k hovadům.
jako to by se dalo i tesat myslím....
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2008 09:39
- Nahlásit
věř že maminky říkají toho velkého pejska si pohladit můžeš, ten je hodný, na toho na vodítku nešahej, ten tě kousne, protože je zlý
Eny
to je sice super, ale mezi lidmi, co nestojí o to, aby jim někdo po psech šmatal vyjma kamarády kynology a jejich potomstvo, co se umí chovat, s tím taky neobstojíš.
tím, že vlastním psa jsem méněcenným členem společenství
vtip je v tom, že já to společenství neuznávám, považuju ho za komerčně-konzumní méněcenný plebs, tudíž mě jeho názory nezajímají, a jediný, co od něch chi, je, aby si mě nevšímalo, stejně jako já jeho.
Úspěšně s tímto přístupem funguju už skoro 40 let a měnit na tom nic nehodlám.
Kontakty si vybírám sama, sama je začínám a taky sama končím, sam si řídím svý dění. Zadávat si nebudu, abych se formátovala na potřeby ulice.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2008 09:41
- Nahlásit
sarax
já jswem krevně brit, můj dům je můj hrad, mezi mnou a ulicí je zeď, a kam si koho pustím, tam ho mám. Rásda vyhovím, ale zneužívat se už nedám, už jsem si zažila mockrát, že podáš prst a už se hraje o vysokou amputaci v rameni.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2008 09:43
- Nahlásit
sarax
Zavřít ne, ale když se někdo bojí čivavy, psychiku prostě v pořádku nemá a měl by s tím něco dělat i ve svém vlastním zájmu. Pokud má strach ze psů na základě nějaké negativní zkušenosti, tak právě setkávání s hodnými psy ji může hodně pomoct jako pozitivní zkušenost (potkala jsem psa a nic mi neudělal), která překryje ten špatný zážitek z minula.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2008 09:44
- Nahlásit
Sali
Zadávat si nebudu, abych se formátovala na potřeby ulice.
Hezky
|
Eny
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2008 09:49
- Nahlásit
Sali
jo to přesně řekl můj chlap, skoro doslova to samý, že pes má obrovskou hodnotu a ať si připraví min 100.000 na vet. vyšetření... Ale řekni co si na ní vezmeš i kdyby se něco stalo, ona prostě odjede, když se budu věnovat zraněnému psu a nikdo jí už nikdy nenajde, o to jde. Já už na to prostě nemám sílu hádat se s lidma, protože ty jako majitel psa stejně nakonec vyjdeš jako viník, ať chceš nebo ne, protože moje zkušenosti jsou bohužel takové, že pes je něco co by mělo být zakázáno úplně, kor pes velkej. pro mě je nejhorší srážka s blbcem a že jich potkávám denně dost a dost. Lidem vadí kde co, buď že mám psy na vodítku, ale bez košíku, nebo že mám dva, nebo že mě poslouchaj a je ty jejich ne... prostě sečteno potrženo bych se měla daleko líp bez nich. ty vaše idee o vyhlášce, která to upraví a my budeme vodit psy na vodítku a maminky a ostaní spoluobčané se na nás budou usmívat a zdravit jsou zcestné a patří do žánru Sci-Fi. protože až my je budeme vodit na vodítku a v koších, přijde stejně zase někdo komu to bude málo... Já nepláču, já jen už nemám žádné iluze o ostatních spoluobčanech...
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2008 09:54
- Nahlásit
aren
Pokud má strach ze psů na základě nějaké negativní zkušenosti, tak právě setkávání s hodnými psy ji může hodně pomoct
sím tě..ne každej tohle musí..a jak říkám na volno se tu pohybují ti "malí hodní" co je sice majitel neodvolá ale oni teda takovýmu člověku nepřidaj...
ale když se někdo bojí čivavy, psychiku prostě v pořádku nemá a měl by s tím něco dělat i ve svém vlastním zájmu
mno hele prostě na volno se pohybují takoví lidí normálně stejně jako ty taky máš pohyb neomezen že..
|
sajmoni
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2008 10:12
- Nahlásit
Eny
Zkus pochopit, že ta vyhláška není jenom o střetu pes x člověk, ale i o střetu pes x pes a to každodenním, o tom jsme tu taky mluvili a to zakladatelku tohohle vlákna štve asi nejvíc, jestli to dobře chápu.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2008 10:18
- Nahlásit
sajmoni
Psi mají své vnitrodruhové sociální chování, seznamovací rituály, řeč těla. Vodítko toto ničí. A pak když se utrhne pes, který tyto rituály nezná, to je teprve mazec.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2008 10:28
- Nahlásit
ty vaše idee o vyhlášce, která to upraví a my budeme vodit psy na vodítku a maminky a ostaní spoluobčané se na nás budou usmívat a zdravit jsou zcestné a patří do žánru Sci-Fi. protože až my je budeme vodit na vodítku a v koších, přijde stejně zase někdo komu to bude málo...
Eny
ale pozor, já osobně žádné ideje nemám, neměla jsem a mít nebudu, na spoluobčany a jejich úsměvy kašlu, a jediný, co chci, jsou pravidla hry, v kterých se stane život méně narážecí, to jediné mě zajímá.
Když budou nastavený pravidla, slušný se rozumně zařaděj a na ty druhé, co si dělaj co chcou kdy chcou a kde chcou, se pak dá legálně uplatnit ta asertivita.
Mě sedí pojetí života typu : "není-li nezbytně nutno, nebudu toto dělat", nic není černobílé, a pravidla v civilizované zemi nejsou od toho, aby sloužila k buzeraci, ale ke snížení kolizí.
Velká většina lidí prostě vůbec neví, co vlastně nemůže a proč to nemůže....dokud nenarazí.
Nebudu aktivně prudit lidi kolem sebe, když sama nechci, aby prudili oni mě...ale musí být nějaký všem srozumitelný řád, o který se dá opřít.
V každé obci se tvoří vnitřní řád provozu obce, společného života i ochrany soukromí jednotlivých obyvatel, řád je nedílnou součástí života většího počtu lidí v jednoum prostoru, jinak to pohltízmatená anarchie, a řád nemá být omezující, ale provoz zesplavňující.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2008 10:30
- Nahlásit
aren
Psi mají své vnitrodruhové sociální chování, seznamovací rituály, řeč těla. Vodítko toto ničí. A pak když se utrhne pes, který tyto rituály nezná, to je teprve mazec.
máš ještě další upocený klišé, kterým budeš odůvodňovat lenost lidí si toto zařídit jinde než před domem v pauze mezi dvěma seriály??????
|
sajmoni
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2008 10:30
- Nahlásit
aren
je zvláštní, že právě ti, co běhají na volno a o kterých tu je řeč, nás nejvíce obtěžují, a navíc ty tvoje rituály leckdy, jak zmiňuješ, příliš neovládají...!!!!
|
aren
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2008 10:36 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
sajmoni
Tak to pozor, moji psi ty rituály ovládají perfektně. Ty je neznáš.
Ohl obtěžování - bohužel někdo se cítí obtěžován už jen tím, že psa vidí.
Moment, asi jsem Tě špatně pochopila, "ty tvoje" neznamenalo "ty tvoje psi" ale "ty tvoje rituály" tak sorry.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2008 10:38
- Nahlásit
sajmoni
tady někdo nepochopí, že ne každý se svými zvířaty stojí o vedlejší efekty nekorigovatelných setkání s cizími psy kdekoli a kdykoli, čili kromě těch zmiňovanuých pozitivních items jako vnitrodruhové sociální chování, seznamovací rituály, řeč těla. ještě o psincový kašel, ektoparazity,.......
a aplikace toho vnitrodruhového chování druhého psa na psa mého nemusí mít jen pozitivní efekt,
nestojím o to, aby se mi na psa někdo vytahoval, nebo mi ho školil o tom, kdo se podřídí a komu,
k takovýmto setkáním musí být psi vybíráni svými majiteli s hlubokou znalostí jejich projevů....pokud ovšem nechci, aby mi na běžné sídlištní směsi moji dobrmani narosti až do nebes a to nechci, právě takhle se mi všichni naučili rvát, protže díky nekontrolovanému provozu psů v lesoparku na Novodvorské, Praha 4, zjistili, že nejlepší obranou je útok,
a co mi to pak dělá na place, to nemusím popisovat,
ono stačí hromadný výcvikový den v Novém Strašecí, když tam omylem vlezu na plac, to je jako trénink k zubní sebezáchovné asertivitě.
O to fakt nestojím.
|
sajmoni
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2008 10:38
- Nahlásit
aren
O tvých psech nepíšu, píšu o jiných, tak klid paní.
Jinak já nejsem zvědavej na seznamování se se psama, který mi hystericky řvou na mojí čubu a obíhají nás (na volno) dokola. TO FAKT NE!
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2008 10:39
- Nahlásit
aren
bohužel někdo se cítí obtěžován už jen tím, že psa vidí.
Aren neblázni voni to znají jo??proto dělají různý kamikadze
akce??a obtěžována tím že vidím psa nejsem..pokud je to pes alespon malinko vychován.nebudu rozvádět to že tvoji psi a chování vaše dohromady může vyděsit i pejskaře...
|
sajmoni
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2008 10:41
- Nahlásit
Sali
Já jsem naprosto komfortní s tím co píšeš, je to tak.
|