| Autor |
Zpráva |
Sali
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 13:57
- Nahlásit
Eny
víš, sajmoni má pravdu....s tím žiješ asi v říši divů, lidi maj prostě v současný době pocit, že můžou všechno, prostě inteligentního člověka bys pohledala
samozřejmě to na povel fungovat nemůže, jenže pokud platí to tvoje ale tohle není o zákonech a vyhláškách to je o lidech a dokud budou lidé nezodpovědní tak se nic nezmění.Je to přesně jak píše Meta, proč jsou pořád smrťáky na silnicích, proč umírají lidé v autech, vždyť zákony na to jsou. , tak na to já říkám zákony a vyhlášky jsou řtřeba proto, aby byla možnost exekutivy, aby byly daná pravidly hry i pro ty, co po dobrém nefundžej.
Každá obec má právo si dát zákonná pravidla hry pro své podmínky, a jen pak je taky může vymáhat, když je definovala...
Co Ti bude platný, že Ty sama od sebe jedeš podle vyššího principu kynologickýho mravního, když tě sestřelej takový, co se nebojej na to sráti, neb jsou díky bezzubosti exekutivy nekorigovatelní!!!!!
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 14:00
- Nahlásit
Eny
mají plné ruce práce se závažnějšími trestnými činy
a už o tom poldové vědí? Mně připadá, že ani ne!
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 14:05
- Nahlásit
Zany
Podívej, to je čistě o úhlech pohledů,
já třeba na naší vesnici jdu se psem na šnůře max. pro točený do hospody,
jinak nemám nejmenší důvod se tam pohybovat, neřkuli se jít podívat na louku za rybníkem Lébrákem, kde má být zona na venčení.
Prostě si po příjezdu z práce naskládáme psovitý do dodávky do jejich boxů, a jedeme s nima tam, kde chceme trénovat, nebo je nechat vypádit...nebo plavit, nebo tak...venčej se dle potřeby na našem pozemku, a po poctivým pořádném tréninku si 10 minut hrajou někde na bezpečným place, a maj dost, a my taky...
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 14:10
- Nahlásit
Sali
Prostě si po příjezdu z práce naskládáme psovitý do dodávky do jejich boxů, a jedeme s nima tam, kde chceme trénovat, nebo je nechat vypádit...nebo plavit, nebo tak...venčej se dle potřeby na našem pozemku, a po poctivým pořádném tréninku si 10 minut hrajou někde na bezpečným place, a maj dost, a my taky...
No jooo, to je ideální situace, jenže pak jsou tu chudáci bez auta, co se půl hodiny plouží sídlištěm a městem, než dosáhnou rybníku a lesa a jelikož chtějí mít se psem klid, vyhláška by je mohla chránit před otravnýma uřvancema...
|
Zany
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 14:12
- Nahlásit
To je fajn, ale já neřídím a pracuji různě , takže toto praktikovat nemůžu. Dělam třeba dnes do 23 , takže mám volno dopoledne, nikde nikdo , chodím do míst vhodných pro volný pohyb a nevidím důvod, proč yz měli být přivázaní, když tam jsme téměř sami.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 14:13
- Nahlásit
Dáška
jelikož chtějí mít se psem klid, vyhláška by je mohla chránit před otravnýma uřvancema...
no a jsme u jádra problému.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 14:16
- Nahlásit
Zany
ale já neřídím a pracuji různě
ale to je tvůj problém, nikoliv můj,
a jsme zas u toho, proč zobecnění vpodstaně není možné,
vše je lokálně odvislé od místa a jeho obyvatel,
tak si to u vás na radnici pořeště tak, jak to odpovídá naturelu vaší lokality a jejích obyvatel.
Mě do vašich parků nic není, ani pozitivně ani negativně.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 14:24
- Nahlásit
Krom toho tahle diskuse vznikla coby návrhy na lokální vyhlášku,
nikoli k obhajování osobních postojů z hlediska potřebnosti či zbytečnosti vyhlášek obecně.
Když se všichni vrátíme k tématu, asi chybu neuděláme.
|
sajmoni
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 15:09
- Nahlásit
Eny
pokud je momentálně cca 6000 policistů podstav, není jejich chyba, že lidé nedodržují "hloupé" vyhlášky o psech, myslím, že mají plné ruce práce se závažnějšími trestnými činy
ty fakt žiješ v říši divů
Vyhlášky-konkrétně o volném pobíhání má na starost městská policie a ta, jak nám všem je známo velmi ráda "relaxuje"
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 15:19
- Nahlásit
mně se líbí naše Brněnská vyhláška.. Pes buď na vodítku nebo s košem s vytyčenejma místama, kde může pes být úplně bez všeho...
psice ťapká na prochajdy s košem, nijak ji to netrápí i když by asi teda mělo, kdž je to "malej, hodnej pes" V probíhání ji košík nijak neomezuje...
|
Eny
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 15:31
- Nahlásit
sajmoni
ty fakt nevíš o čem mluvíš, a jen papouškuje co jsi kde slyšel a navážíš se do ostatních o kterých nic nevíš. mimochodem, kdo myslíš že se snaží udržet jakýs takýs pořádek ve městech, když státní na to prostě nemá, protože na jeden obvod slouží noční jeden stáťák? Víš kritizovat umí každý, ale podpořit někoho a ocenit něčí práci, to je umění, ketré většina lidí postrádá. Končím, debata s tebou nemá smysl, žij si dál v umělém světě, který nám předvádí media jako pravdivý a skutečný a jdi si s většinovým davem.
ostatním se omouvám za OT
|
aren
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 15:35
- Nahlásit
Dáška
eště bych přidala snížení poplatků pro psy se zkouškama.
To je určitě dobrý nápad.
Erin
v jisté situaci,kdy jsi byla u nás a tvoji termiti
Ty z toho snad budeš mít doživotní trauma, to jsem určitě nechtěla
Sali
si dávej pozor, aby ses někdy nedostala s těma svejma korálkama na můj dosah
No comment. Naštěstí bydlíme daleko.
Zany
Tam budou chodit všichni psi bez rozdílu , tam ti otravující smetáci nebudou vadit. Tam pustí majitel pitbula navolno společně s dalšími psy? A nebo tam bude vládnout právo silnějšího ? Tím myslím, že se vypravím se psy na povolené místo a to už bude obsazeno velkými psy , mezi než svoje těžko pustím, tak se zase otočím a na vodítku odkráčím domů.
Máme v Olomouci takový pěkný plácek u Moravy vyhražený pro volné pobíhání psů. Má asi 1km x 100m a jakýmsi zázrakem tam žádný pes není považovaný za otravného, nikdo tam neřve "zavolejte si toho psa", prostě se tam pobíhá, čuchá, seznamuje, honí a hraje. Lidi jsme tam potkali jen usměvavé nebo aspoň neutrální, zlé psy nikdy. Asi si místní uvědomují, koho tam můžou pustit navolno a koho ne. Tak tam chodíme rádi. Takové místo bych přála všem městům aspoň jedno.
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 15:39
- Nahlásit
aren
Ty z toho snad budeš mít doživotní trauma, to jsem určitě nechtěla
Já určitě ne,ale z tvého lehkovážného chování měl korálek děravej kožíšek!!!
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 15:43
- Nahlásit
aren
Lidi jsme tam potkali jen usměvavé nebo aspoň neutrální, zlé psy nikdy. Asi si místní uvědomují, koho tam můžou pustit navolno a koho ne. Tak tam chodíme rádi. Takové místo bych přála všem městům aspoň jedno.
Slunce v dusi.
Proto sve psy nepoustim na volno kdekoliv a pokud je mam na voditku, naivne ocekavam, ze druha strana udela to same.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 15:44
- Nahlásit
Eny
já souhlasím s Meta, vaše argumenty tady jsou trochu zcestné, já psa na frekvenci nepustím, ale ne kvůli tomu, že by mi to někdo zakazoval, ale proto, že je to pro psa a pro jeho okolí nebezpečné, proboha já jsme myslící člověk a snad umím rozlišit co nebezpečné je a co není. chovám velké plemeno už 16 let a to v Praze a NIKDY jsme neměla s nikým problém a mí psi nikoho neobtěžovali. není to o vyhlášce a pokud si myslíte, že tím, že mi to někdo zeshora nařídí tak to začně všechno fungovat a nebudou problémy tak jste zralí na Chocholouška, nic ve zlém, ale tohle není o zákonech a vyhláškách to je o lidech a dokud budou lidé nezodpovědní tak se nic nezmění.Je to přesně jak píše Meta, proč jsou pořád smrťáky na silnicích, proč umírají lidé v autech, vždyť zákony na to jsou.
tyhle diskuze jsou nekonečné a naprosto zbytečné a akorát nahrávají těm co nám chtějí zakázat chovat úplně.
Hezky
Meta
A dnešní mladí jsou ještě připosranější. Bez manuálu a pokynů nadřízených se ani neupšouknou...Jsem se těšila, že doroste nová svobodná generace. A ono je to ještě horší. My jsme aspoň věděli o co jde a ideologii se smáli. Dneska jí ti mladí věří... oni FAKT věří, že čím více okovů, tím více svobody...ach jo...
Tak nějak.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 15:45
- Nahlásit
Fifi
Slunce v dusi
Ale to fakt existuje v Olomouci
|
Zany
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 16:10
- Nahlásit
Asi si místní uvědomují, koho tam můžou pustit navolno a koho ne
To neznamena , ze to bude vsude fungovat stejne.
Ja mam spise obavy , ze to zaberou velci psi a ostatni budou mit smulu. nehlede na to, ze timto zpusobem nevencim, tak si to ani nedovedu predstavit , jsme zvykli na prochazky, ne stat na jednom miste.
|
Zany
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 16:11
- Nahlásit
Take jsem ocekavala, ale uz vim , ze to bylo marne ocekavani.
|
sajmoni
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 16:43
- Nahlásit
Eny
jako ty asi koukáš na Majora Zemana nebo co, když vidim ty kokoty s prominutím, jak chrápou v autech zašitý za rohem, tak mi sem netahej jejich vytíženost... nevim co zmiňuješ vůbec nějakej mediální svět, mě stačej oči, navíc na zprávy čas moc nemám, neboť chodím cvičit psa v tu dobu za město madam..
Hlavně si najít vždycky nějaký důvody proč něco nedělat, že jo...
|
sajmoni
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 16:46 - Změnil/a: sajmoni
- Nahlásit
Eny
Pokud už má městská policie kontrolovat psí známky, tak nevidím problém, proč by si nemohli zatížit i zrak pouhým pohledem, zda pes někde pobíhá na volno v zakázané lokalitě, to je panečku ale dřina coooo? Nevykládej mi o městské policii ve městě, vim jak to chodí a nekoukám na NOVU, ve směs jsou to primitivové, alespoň u nás ve městě, který se kamarádíčkujou s místníma mafiánama, kterejm prochází prakticky cokoliv a oni buzerujou normální lidi za parkování na zákazu stání u veterináře (například), když máš psa totálně v prdeli, tak ti ještě napařej pokutu, protože ty nechceš jít s poraněnym 40kg psem 200m, protože navíc nemaj.
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2008 08:53
- Nahlásit
Zany
Určit prostor na území města, kde se budou moci psi pohybovat zcela volně. Toto je nutné z hlediska zákona o týrání zvířat a rovněž pro psychickou pohodu psů.
Co si pod tím představuješ_ Tam budou chodit všichni psi bez rozdílu , tam ti otravující smetáci nebudou vadit. Tam pustí majitel pitbula navolno společně s dalšími psy? A nebo tam bude vládnout právo silnějšího ? Tím myslím, že se vypravím se psy na povolené místo a to už bude obsazeno velkými psy , mezi než svoje těžko pustím, tak se zase otočím a na vodítku odkráčím domů.
Myslím, že to zbytečně hrotíš. Znám několik takových míst a nikdy jsem si nevšimla nějakého většího konfliktu.
Jinak souhlasím s Meta, když pes nikoho neotravuje a poslouchá, neměl by být házen do stejného pytle s těmi nevychovanými.
Nj, ale jak to chceš rozdělit ve vyhlášce? Jako aren? Velcí hodní nebo zlí na vodítku, malí hodní volně a malí vzteklí na vodítku?
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2008 09:01
- Nahlásit
Sali
Představuješ si to tak, že krom prosté evidence kusů psovitých na č. popisné by se proti předložení petpasu s nezaměnitelnou identifikací psa změnila výše poplatku?
Ano.
Meta
ti ať se tam pro mě za mě vymlátěj
moc hezký názor...teď chápu to volání po vyhláškách
Vtip. Ironie. Víš?
Eny
já psa na frekvenci nepustím, ale ne kvůli tomu, že by mi to někdo zakazoval, ale proto, že je to pro psa a pro jeho okolí nebezpečné, proboha já jsme myslící člověk a snad umím rozlišit co nebezpečné je a co není. chovám velké plemeno už 16 let a to v Praze a NIKDY jsme neměla s nikým problém a mí psi nikoho neobtěžovali. není to o vyhlášce a pokud si myslíte, že tím, že mi to někdo zeshora nařídí tak to začně všechno fungovat a nebudou problémy tak jste zralí na Chocholouška, nic ve zlém, ale tohle není o zákonech a vyhláškách to je o lidech a dokud budou lidé nezodpovědní tak se nic nezmění.
Jenže to, že ty máš rozum, ještě neznamená, že ho maj všichni, chápeš? Tady se slízají povětšinou normální pejskaři a ne ti, kteří mají ty neposlušné hovádka, krz které se píšou vyhlášky. Proto jsem prosila o radu od vás. Jak by to mělo/mohlo vypadat. Chci prostě mít oporu ve vyhlášce a ne že mi volně pobíhající čokl napadne psa a čůza majitelka na mě zavolá měšťáky, že jsem ho nakopla ?!?!?!
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2008 09:05
- Nahlásit
Sali
Co Ti bude platný, že Ty sama od sebe jedeš podle vyššího principu kynologickýho mravního, když tě sestřelej takový, co se nebojej na to sráti, neb jsou díky bezzubosti exekutivy nekorigovatelní!!!!!
Amen.
Eimy
mně se líbí naše Brněnská vyhláška.. Pes buď na vodítku nebo s košem s vytyčenejma místama, kde může pes být úplně bez všeho...
psice ťapká na prochajdy s košem, nijak ji to netrápí i když by asi teda mělo, kdž je to "malej, hodnej pes" V probíhání ji košík nijak neomezuje...
Jo, to máme v Přerově, kam dojíždím do práce. Značka ideál.
Btw. jsem asi divná, ale fakt mi jde hlavně o to, abych si případnýho otravu mohla natočit na mobil a podat stížnost na město, na městskou policii a podobně. A že to budu dělat. Pokud teda tady bude vyhláška, o kterou se dá opřít. Možná tady nadáváte na zákazy a příkazy, ale bezhraničně nefunguje nic! Už jenom "pitomý" dospívání dětí, pokud je absolutně bez hranice, vede k absolutnímu frackovatění...
|
sajmoni
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2008 09:12
- Nahlásit
bullvnouzi
asi tak
Ona totiž (jak už tady padlo), svoboda jednoho člověka končí tam, kde začíná svoboda druhého a Aren, Eny a další asi věří v zásah vyšší moci. Protože konkrétně tahle vyhláška (upravující jistým způsobem volný pohyb VŠECH psů v daných lokalitách) má svoji logiku oproti jinejm zhovadilejm právním normám.
Jak se totiž člověk dodržující nějaké normy (zatím nepsané - pes na vodítku ve městě apod.) domůže toho, aby ho neotravovali každej den malý nevychovaný nerváci, aniž by porušil nějakej zákon, vyhlášku či něco jinýho?
|
aren
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2008 09:21
- Nahlásit
bullvnouzi
jak to chceš rozdělit ve vyhlášce? Jako aren? Velcí hodní nebo zlí na vodítku...
Velcí hodní na vodítku jsem nikdy neřekla.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2008 09:26
- Nahlásit
sajmoni
svoboda jednoho člověka končí tam, kde začíná svoboda druhého
Přesně tak. Ale to znamená, že jeden člověk má sice nárok nebýt obtěžován (pokud teda někdo nepokládá za obtěžování pouhou existenci psa ve vzdálenosti menší než 10m, i takoví jsou), ale k nasazování vodítek a náhubků druhým už teda jeho svoboda končí, tam už začíná svoboda těch druhých.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2008 09:30
- Nahlásit
sajmoni
Aren, Eny a další asi věří v zásah vyšší moci.
To teda v žádném případě, spíš v to, že člověk se může naučit odpovědnosti a to se v kleci nenaučí.
|
sajmoni
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2008 09:31 - Změnil/a: sajmoni
- Nahlásit
aren
vodítek NEBO náhubků
ano je to omezení, ale které platí pro všechny stejně a je to nástroj, který pokud by byl dohlídáván v rozumné rovině, tak problém vyřeší
tím, že je pro všechny, tak odstraňuje jakékoliv dohady o nespravedlnosti mezi majiteli psů a mezi plemeny apod.
|
sajmoni
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2008 09:33
- Nahlásit
aren
To teda v žádném případě, spíš v to, že člověk se může naučit odpovědnosti a to se v kleci nenaučí.
Samozřejmě, že může a měl by. Je to ideální řešení, které potrvá tak jednu generaci minimálně, než začne být účinné a to bych ještě polemizoval na plošností učinnosti. To bys musela zavést do výchovy dětí. Určitě bych to zavedl, ale dokud to prostě nebude ok, tak nevim proč by neměla platit vyhláška. Protože dnešní puberťáky novejm kouskům už nenaučíš a to si teda přičti dalších 50let
|
sajmoni
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2008 09:38
- Nahlásit
aren
Nehledě na to (a to jistě z životních zkušeností víš), že se vždycky najde blbec, kterej toho psa pustí a tebe bude obtěžovat a ty na něj nebudeš mít žádnou páku.
|