Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / Nová vyhláška?
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
zuska
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2008 12:40
- Nahlásit

Zdravím, poslední dobou sbírám nějaké neurčité střípky o plánované nové vyhlášce o volném pohybu psů. Že v současnosti už prý prošla všemi koly a čeká jen na schválení prezidentem??? Mnoo, docela by mě to zajímalo, dá se o tom někde vyzvědět něco víc? Nebo to jsou zatím jen dohady? (jako pokuty 50tis za volně pobýhající psy, psi nejen na vodítku, ale i s náhubkem atd. ???)

Miju
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2008 12:42
- Nahlásit

zuska
to je novela zákona na ochranu zvirat proti tyrani a prezident ji uz podepsal

zuska
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2008 12:46
- Nahlásit

A je někde k mání k přečtení.. kdy vstoupí v platnost?

suri
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2008 14:33
- Nahlásit

zuska
už v platnosti je, myslím od 1.července a ohledně toho tady byla už taky diskuze i se zněním zákona a platí jen ty vyšší pokuty, volný pohyb psů řeší stále obecní nebo mětská vyhláška
URL

zuska
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2008 18:55
- Nahlásit

Díky, já jak nemám doma televizi, ani rádio, tak jsem úplně mimo mísu:-D Ale myslím, že už jsem našla, co jsem hledala:
http://www.mze.cz/UserFiles/File/UKOZ/Pokuta-pes_b ez_voditka.htm Teď se to chystám čítat

Zany
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2008 13:00
- Nahlásit

Nedaří se mně zadaz nové téma, proto, prosím zde někoho , jestli má zkušenost s nasypaným jedem na krysy, ví se kdo to udělal, ale policii to nezajímá. Přece není možné, aby někdo beztrestně zabíjel psy a nebyla žadná možnost kam se obrátit. Děkuji za rady

mag
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2008 14:21
- Nahlásit

Pokud podáš trestní oznámení, tak se tím prostě zabývat musí.

suri
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2008 14:58
- Nahlásit

Zany
já bych kontaktovala i veterinární správu

11111
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2008 16:07
- Nahlásit

napíši moji odpověd na zanynu připomínku z jiného tématu - tvorba nové vyhlášky , které bylo uzavřeno.
Zany se tam ptala, jestli nepostrádá smysl, když se někdo ptá než svtoupí se psem na uzavřený výběh pro psy.

Zany: nepostrádá. Poněvadž jsme velké sídliště a neznáme se všeichni navzájem a tudíš nevíme, zda ten či onen pes či fena se snesou se všemi. Proto je lepší se zeptat, jestli můžu vstoupit a psa nechat navolno , když je uvnitř oploceného výběhu už jiný pes, nebo skupinka psů.
Já se ptám vždycky a když řeknou že ne, tak jdu jinam - respektive vymyslím jiný program.
mě se stalo, že jsem byla venčit na výběhu s kamarádkou a její fenou. Přišel chlap s pitískem, neřekl nic a psa pustil navolno. skončilo to tak, že já jsem psy od sebe uřvávala a měla jsem velké štěstí, že se do sebe nepustili naplno.

Zany
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 08:10
- Nahlásit

11111: zhruba totéž jsem měla na mysli. Podle mně taková místa vůbec nemají smysl, protože nikdy se všichni psy nesnesou a táhnout se někam kvuli chvilce volného pohybu ( většina to bude mít asi dost daleko ) a pak si dát otočku , protože už si tam hrají roztomilí velcí pejsci. Podle mně právo silnějšího vítězí a malí psi budou smůlu. Za chvilku se budeme bát vyjít s nima ven a budeme je držet doma jako kočky nebo přestanou existovat.

Kelly
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 09:27
- Nahlásit

Zany
Jo, do takových výběhů bych se psem taky nechodila. Ještěže u nás máme celkem velký park a tudíž i více možností, kterou cestou jít, v případě, že potkáme psa, kterýmu je lepší se vyhnout.

Sali
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 09:42
- Nahlásit

právo silnějšího vítězí a malí psi budou smůlu. Za chvilku se budeme bát vyjít s nima ven a budeme je držet doma jako kočky nebo přestanou existovat.
Zany
jsi kouzelně xenofobní , s tím názorem.....já si naopak myslím, že by mělo dojít k rozumnému uvažování psomilců, a velká plemena by se do města měla pořizovat jen v případě, že majitel má pro jejich prostorové i pohybové nároky skutečně prostor i čas i provozní náplň.
Dobrman se sice spokojeně složí do křesla a pobyde v něm 10 hodin bez změny polohy, ale jen poté, co buď chodí skoro denně do pochůzkové služby, nebo stráví zhruba týden na tréninkovém soustředění, kde se kromě povinného klidu na vyspání nezastaví....a tak je to dost se vším.
Člověk, který vlastní malé plemeno, je vlastně z hlediska urbanistických podmínek ve výhodě, to by sis měla uvědomit, místo xenofobie, a musíš se hlavně umět i o svá občanská práva hlásit i v parku, čili pravidla občanského soužití platí i na výběhu, a agresivní nebo humplácký hovado tam nemá co svým pohybem pokrýt celý prostor a ohrozit druhé,
uvědom si, že tam platí přesně to samé, co v místech bez limitace pohybu, nesmíš svým majetkem ohrožovat ostatní spoluobčany či majetek jejich, forma není podstatná, podstatný je vlastní akt, a jeho dopad.
Čili většina majitelů, scházejících se tam v určitou dobu, si může právem většiny nadefinovat, jaký režim tam bude, a když si nadefinují, že stop agresi a stop zhovadilému hamtání velkých po malých, a sami budou schopni tam provozovat zvířata BEZ agrese a BEZ neadekvátních hrátek,
tak hravě vypudí tlakem většiny vetřelce.

Zany
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 11:45
- Nahlásit

jsi kouzelně xenofobní , s tím názorem - snad to neni tak hrozne

já si naopak myslím, že by mělo dojít k rozumnému uvažování psomilců, a velká plemena by se do města měla pořizovat jen v případě, že majitel má pro jejich prostorové i pohybové nároky skutečně prostor i čas i provozní náplň.
Dekuju, bohuzel praxe je jina, opravdu nevim, proc musi lidi zijici v panelaku mit v byte psy typu bull , lovecka plemena, dokonce tu maji kavkazaka a asiata - tato plemena snad na sidliste nepatri.
Chapu plemena pro sportovni vycvik - NO , RTW apod. Tem se vyuziti da zaridit temi, kteri se jim opravdu venuji .

11111
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 11:57
- Nahlásit

Zany.
proč by si lidé nemohli do panéláku pořídit bull psa?
já totiž bull psa v paneláku mám, na výběh chodím a právě protože vím co mám a že se se všemi nesenese, tak se ptám, když někdo uvnitř je.
Když nemohu, tak holt děláme něco jiného a někde jinde.

U nás je to prostě nastaveno tak, že se ptáme, když vidíme psa, co neznáme. někdy to někdo opomene a pak jsou problémy,ale příště už se zeptat neopomene.

Hafina
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 13:08
- Nahlásit

Zany
opravdu nevim, proc musi lidi zijici v panelaku mit v byte psy typu bull, lovecka plemena, dokonce tu maji kavkazaka a asiata - tato plemena snad na sidliste nepatri.

To je asi jako názor, že každý černý pes je zlý...
Sama píšeš, že je to o tom, že by si měl majitel uvědomit, co takový pes potřebuje, tak nevím, proč by mělo být divné, že mám na sídlišti loveckého psa (nebo bull psa). Vyžití a využití pro něj mám, tak nevím, proč bych ho na sídlišti mít nemohla. Chtěla bych vidět, jestli všichni ti malí pejsci doma zalezou do pelechu a chrní a jsou krásně unavení jako ten můj lovecký pes, který snad na sídliště do bytu nepatří. A stejně tak to vidím i s tím vyžitím a využitím malých psů, kteří teda asi na sídliště patří...

Zany
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 13:22
- Nahlásit

hafina: Ja ti neberu , ze o tveho psa je dobre postarano, presto si myslim, ze vetsina lidi jim to neposkytne.
Spolecenska a jina mala plemena , ktera se postupem casu stala spolecenskymi , vznikla k tomu ,aby delala lidem spolecnost , bez nejakych dalsich vetsich naroku na vyziti , tudiz podle mne do techto mestskych podminek patri rozhodne vic , nez plemena o kterych jsem tady psala vyse.
Ale jestli mas pocit , ze nejvhodnejsim plemenem na sidliste je pitbul , tak asi jo, a ja jsem dost mimo.

11111
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 13:31
- Nahlásit

Zany:

je jedno jakého máš psa v paneláku, pokud se mu věnuješ, tak jak pes potřebuje.
Někoho baví vyčesávat malého psíka, co plní funkci zahřívače polštářů, někoho baví se psem lítat po cvičáku a někoho dělá myslivost, někdo zase podniká tůry. Proto je tolik psích ras.
Proč to, že nemám x mega na barák by mi mělo bránit mít psa, kterého chci a po kterém toužím a umím se o něho postarat?
To někdo, kdo je aktivní a má takový životní styl má mít maltézáka jenom protože se líp hodí na sídliště?
Promiň,a le to je kravina přece.

Btw. co máš za plemeno ty?

Sali
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 13:35
- Nahlásit

domnívám se, že dochází k nedorozumění,
spíš by se dalo říct, že pro městské podmínky neaktivních lidí s pouze lokálním klidovým vyžitím se nehodí k tomuto stylu neseketovaná plemena,
čili že člověk, který si pořídí aktivní pracovní zvíře, by neměl omezit jeho realisaci pouze na přilehlé ulice a nejbližší psí výběh,kde bude zákonitě narážet už jen habitem toho zvířete,
ale naopak, ideální je, když se vás lidi ptají, zda tady taky bydlíte, že nejste na venčivých promenádách vůbec vidět...

11111
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 13:38
- Nahlásit

Sali:

s tím souhlasím.

je škoda, dkyž potkávám puboše ohaře, jak je venčen jenom mezi paneláky, páč majitelka říká, že by jí jinde utekl za zvěří

Zany
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 13:48
- Nahlásit

11111: Mam dva memsi psy a na cvicak chodim taky , na tury klidne , stravili jsme letos tyden na Sumave, kde usli denne cca 15 km. Maly pes nemusi vzdy znamenat gaucak , jak si spousta lidi mysli .

Zany
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 13:50
- Nahlásit

Sali : Ano, to je presne ono . Muzou mit treba 5 pitbulu , a nebudou mit potrebu chodit po parku , protoze budou mit vyziti jinde.

Zany
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 13:58
- Nahlásit

11111: Ale , to jsem prece mela na mysli.Ohare, s kterym se venuji vycviku a nehoni ho nekde po ulicich , pripadne nepusti z voditka , aby neutekl , at klidne ma kdokoliv , ale to jsou spise vyjimky.

11111
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 14:13
- Nahlásit

Zany:
proč by pit nemohl do parku?
Jasan, že i malincí jsou fajn a mohou dělat sporty a tak, ale já myslela pesjky typu pekinéz a podobně.
já se zamilovala do stafbula a "honím" ho po cvičáku - 2* týdně a zbytek jsme v lese, na poli, nebo holt i na sídlišti v parku. Co je na tom špatného, že beru psa na prochajdu do parku nebo na výběh?
Lidi se musí jenom domluvit. Taky nelezu do výběhu, když je tam čivava, ale takový jezevčoun už naše hry zvládá bez potíží

11111
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 14:16
- Nahlásit

víš co chcsi říct, že jo?
jsou lidi, kteří by místo ohaře měli mít raději pekinézka a jsou lidi, kterým by třeba bišonek, nebo jezevčoun nestačil

Zany
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 14:58
- Nahlásit

11111: jsou lidi, kteří by místo ohaře měli mít raději pekinézka a jsou lidi, kterým by třeba bišonek, nebo jezevčoun nestačil

Souhlas, bohuzel to tak neni a nebude a my se s tim musime smirit nebo aspon ja.

11111
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 14:59
- Nahlásit

Zany:
nejenom ty.

sarax
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 15:05
- Nahlásit

Zany

proc musi lidi zijici v panelaku mit v byte psy typu bull, lovecka plemena, dokonce tu maji kavkazaka a asiata - tato plemena snad na sidliste nepatri.
hele a kam jako bullové patří speciálně se ptám na ně páč mě zajímají..si asi děláš srandu ne už?zrovna bullové milují lůidi a jejich společnost a určo to jsou ti s těch vhodnějších do bytů..prostě pochop že není podmínka paneláku mít malýho čokla ne proboha...pokud psovi dopřeju pohyb a aktivitu v dostatečný míře je to v pořádku

Hafina
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 15:29
- Nahlásit

Zany
Ale jestli mas pocit , ze nejvhodnejsim plemenem na sidliste je pitbul , tak asi jo, a ja jsem dost mimo.
A kam je pitbull nejvhodnější? No ale to je fuk.
Sama jsi psala, že je to o tom, že si lidi musí uvědomit, co ten pes potřebuje a pak napíšeš striktně toto: opravdu nevim, proc musi lidi zijici v panelaku mit v byte psy typu bull , lovecka plemena, dokonce tu maji kavkazaka a asiata - tato plemena snad na sidliste nepatri. Tak mi přišlo, že si protiřečíš a taky jsi asi naštvaná na velký psi mi tak přijde...

Sali
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 15:33
- Nahlásit

sarax
když spousta lidí neví, že kategorie "teriér typu bull" obsahuje jak milé superspolečenské psíky, tak representanty čistě "pracovních" linií am. pita,
a tam zrovna nikdo nepřipařuje psíky do dvojic podle schopnosti sociálního chování a tolerantnosti....
No a bohužel zrovna tihle asociálové s chutí šahat po ostrých argumentech jsou "nejvíc vidět", resp. je jich sice minimum, ale nepřehlídnou se, a mění názor na celou skupinu těch vzdáleně příbuzných plemen....

Zany
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 15:35
- Nahlásit

Sarax : protoze , prilis nemiluji prislusniky vlastniho rodu a nehodi se podle mne do mist , kde se pohybuje velke mnozstvi psu. to je to pravo silnejsiho, pitbul se v klidu prochazi a ostatni chodi kanalama. Opravdu male pejsky vesici se pitbulum na nohy jsem nikdy nevidela a povazuju to sci-fi.

. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání