| Autor |
Zpráva |
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 15:50
- Nahlásit
brut
brut
no vidíš to, ale bohužel to tak je. poněkud jsi mojí větu vytrhla z kontextu. nebo myslíš, že to tisíc lidi nepochopili jako nadsázku?
ale ty píšeš úplně o něčem jiném.. psala jsem pouze, že ohledně malých psů, jsem neměla se svým bývalým velkým psem žádný problém,
že by se spolu chytli, nebo mi do nich šel. nejspíš pro to, že mu to nestálo za to a ňafající bestie mu vadily asi stejně jako mně.
naopak do mýho malýho podřízenýho psa velký psi jdou-tim myslim těch tisíc konfliktů, pokuď jsem ho v dřívější naivitě nechávala s nimi seznamovat..
nemám na mysli to, že by ho chtěli nějak zlikvidovat, ale k tomu, aby ho vypsychovali a zvalchovali mu záda, to stačilo..
vážných střetů jsme zažili tak 5.
moc nechápu, co řešíš, to je asi tak, jakobych napsala, že malí pejsci jsou u vás jistě nekonfliktní a nepobíhaj a nevyřvávaj na velký, jen proto, že mám malýho psa na kterýho nemaj potřebu vyřvávat
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 15:55
- Nahlásit
když mě, lidi,přijde, že společný jmenovatel všeho je typické chování psovitých, čili teritorialita a smečkové projevy,
a že nacpáním příliš mnoha lidí a psů na malé území dochází k zneurotisování populace obou druhů.
Ono stačí, když vilkovou čtvrtí s průhlednými ploty prochází při hezkém počasí venčivé procesí na své cestě do přírody, a trvalí psovití obyvatelé zahrad a dvorků se z toho můžou posrat, a následně z toho řevu i obyvatelé dalé lokality....a jediné, co to vyvolává, je natočenost psů na sebe, a nasranost lidí na psy těch druhých.
To samý sídliště, plac před každým vchodem je v majetku nějakého psovitého klanu, a vetřelec je prostě vetřelec,
lidi se psama většinou zacházet neuměj, tak je v tom podporujou, krzevá smečkovou sounáležitost, nebo co účinně nezakážou, to vlastně podpořej a dovolej,
malý lesoparky to samý,
a když většina populace nezná etologii ani druhu svýho, načež eště pesanů, tak babo raď.
jediný řešení je vychovat svý psy k ovladatelnosti, že jako myslet si o prdeli můžou co chcou, ale nemaj právo to ventilovat, a budou šlapat přesně tak, jak chce majitel, tj. nevšímat si druhých bez dovolení,
a toto samé, čili nevšímavost druhých, jim musí zajistit psovod, jinak je to o wohně a pesi jdou logicky do sebeobrany i za toho volam, co je vede a wohno ví o tom, jak zajistit bezpečnost podřízených.
Já osobně se konfliktům vyhýbám jiným typem provozu, než je davově obvyklý, a zcela logicky si nemyslím, že psa by měl mít každej, komu se ho zacche.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 15:57
- Nahlásit
brut
to je mi líto,
kde bydlíš?
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 16:00
- Nahlásit
Sali
myslim, že máš naprostou pravdu, ale žádný reálný řešení mě nenapadá.
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 16:02
- Nahlásit
jediný řešení je vychovat svý psy k ovladatelnosti, že jako myslet si o prdeli můžou co chcou, ale nemaj právo to ventilovat, a budou šlapat přesně tak, jak chce majitel, tj. nevšímat si druhých bez dovolení,
a toto samé, čili nevšímavost druhých, jim musí zajistit psovod, jinak je to o wohně a pesi jdou logicky do sebeobrany i za toho volam, co je vede a wohno ví o tom, jak zajistit bezpečnost podřízených.
Já osobně se konfliktům vyhýbám jiným typem provozu, než je davově obvyklý, a zcela logicky si nemyslím, že psa by měl mít každej, komu se ho zacche.
teda tohle by řešení bylo, ale zas je to o lidech a ti jsou nejspíš nepoučitelní..
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 16:08
- Nahlásit
eva od jondy
je to řešení kombinovaný, ty si prostě uděláš u svejch ovladatelnost, zajistíš jim bezepčí, a uhneš se z cesty davu.
To musí fungovat, stojí to sice peníze, ale funguje to,
autem jezdíš tam, kde máš pro psy klid, trénuješ si jak potřebuješ, vyběháváš na kondičku, děláš si co vás baví,
a domů od auta těch pár kroků už snadno projdeš, ani se zhádat nestačíš
a pokud se ti zadaří mít ještě bydlení s vlastním pozemkem, a pěkněš neprůhledný oplocení,
tak máš vyhráno, a ani mezi neerudovaný pejskaře nemusíš chodit...čímž minimalisuješ zneurotisování psů, a je klídek a úsměvy.
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 16:17
- Nahlásit
Sali
jo, jo, to je moje představa.
snad se k ní někdy dobéřu ..
do tý doby holt člověk musí brát to, co je a snažit se proplouvat mezi rádobypejskařema jak nejlíp to jde.
jen mě děsí, že to asi ještě pěknou řádku let potrvá.
ovšem výsledek by podle toho, co píšeš, rozhodně měl stát za to!
|
brut
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 16:20
- Nahlásit
Sali
bydlím v berouně... nelituj, ještě stále můžu chodit a to je nejdůležitější... jen mám občas pocit, že jsem tak trochu k ničemu ( asi mi chybí to setkávání s mrtvolama a pohřebákama nebo jen dostatek soc.kontaktů)... no nic, mohlo by být hůř
Máš pravdu v tom, že vše se odvíjí od lidí a od jejich postoje ke psům ( a nejen k nim. Bohužel si psa pořizuje čím dál víc ( jak jen to napsat, aby se to nikoho nedotklo, ale bylo to výstižné?) pitomců, kteří ví prd, a ani je nic nezajímá a nechtějí se nic naučit... vždyť je to vlastně zbytečný.
eva od jondy
moc nechápu, co řešíš, to je asi tak, jakobych napsala, že malí pejsci jsou u vás jistě nekonfliktní a nepobíhaj a nevyřvávaj na velký, jen proto, že mám malýho psa na kterýho nemaj potřebu vyřvávat
to je právě ten problém internetových diskuzí, že občas dojde k nepochopení psaného ...... jinak u nás jsou malí konfliktní úplně stejně jako velcí, jen těch malých je víc neb si je lidi pořizují do paneláků a myslí si, že se nemusí vychovávat
Až zase pojedeme do Krčáku, tak se můžeme sejít a jít venčit... Brut má prcky rád, jen Aluška je trochu "masí" po štěněčím způsobu ( ovšem pod mým bedlivým dohledem, takže újma nehrozí)
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 16:26
- Nahlásit
brut
však jo, tohle mě taky na netovejch diskuzích štve ...
hlavně že se shodnem, prostě ať malí, nebo velcí, zmetci zmetky byli, jsou a budou
proto přeji co nejmíň setkání se zmetky zmetkovatými
to bysme mohli, jonáš australáky rád!
|
brut
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 16:27
- Nahlásit
Sali
domů od auta těch pár kroků už snadno projdeš, ani se zhádat nestačíš
a pokud se ti zadaří mít ještě bydlení s vlastním pozemkem, a pěkněš neprůhledný oplocení,
tak máš vyhráno, a ani mezi neerudovaný pejskaře nemusíš chodit...čímž minimalisuješ zneurotisování psů, a je klídek a úsměvy.
pokud nemáš za souseda debila, který ti od rána do večera něco hází na pozemek, neleze přes plot, nemlátí do zdí atd. Pak se snad vyhneš zneurotizování psů
|
brut
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 16:30
- Nahlásit
eva od jondy
přeji totéž...a kdyby jste náhodou v Kčáku potkali drobnou mladou paní se setřicí, tak to nejspíš bude Balinka ( zvláštní znamení... moc neposlouchá- teda spíš vůbec- a miluje všechny psy, takže se k nim bezhlavě žene)
to bysme mohli, jonáš australáky rád!
i ty přerostlé? Brut je totiž obří australák
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 16:37 - Změnil/a: eva od jondy
- Nahlásit
brut
setrů známe od vidění hned několik, tak se příště zkusíme zaměřit, kdo s nimi jde .
i ty přerostlé? Brut je totiž obří australák
maximálně scvakne uši k sobě a vyšplhá na nejbližší strom
|
brut
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 16:45
- Nahlásit
eva od jondy
zkuste... Bali je fakt prdlouš a moc hodná na pejsky, jen má malinko střeštěný nápady , jen ta poslušnost maličko vázne... momentálně je ségra blond
se těším, až uvidím jiného psíka než Bruta šplhat po stromech .. pokud vše půjde podle plánu tak by jsme se měli všichni k ségře dostavit začátkem října ( do té doby máme trochu našlapaný program) ...ale já se u ní objevím určitě daleko dřív
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 17:52
- Nahlásit
Do krčáku taky pravidelně a rádi chodíme, protože sídliště je přesně místo, kde svého psa po několika zkušenostech odmítám venčit. Kvůli psovi sem zakoupila auto a léčit psího nerva jezdíme mimo naše sídliště. Až vás někoho v lese potkáme - ostatně jdeme zítra ráno v 5.30, kdybyste tam někdo zrovínka byl - můžete bejt klidně bull a můžete jít s námi. Pokud totiž budete bull s normálnim páníkem, se kterym se dá úplně normálně dohodnout, budem venčit rozhodně raději s váma než s bábou, co má sice psa nulové nebezpečnosti, ale dohodnout se s ní nedá, psa, poměrně dost agresivního si i odmítá zavolat, když útočí na mou čubu, až mi nezbývá než pořídit vodní pistolku, do ní dát neředěnou citronovou šťávu a snažit se čokla zasáhnout přímo do ksichtu, když botou se netrefim a kamenem se házet kvůli luxaci ramene bojim. Každej normálně vychovanej bullovitej je mi 100x příjemnější než nevychovanej a "bezpečnej" mrňousek. A to sem antibullař - skrzevá špatný zkušenosti taky z našeho sídliště.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 18:47
- Nahlásit
Sali
zneurotisovanou čubu "teriéra typu bull
mno sím ber v potaz že klávesnice unese dost..ona ta čuba nezabíjí jen si zařve a zavrčí a i to je problém mezi lidma..
děti malý nejsou zas tak úplně..a předáváš zodpovědnost nad jeho provozem osobám druhým...
a to že mi dojdou fakt vyčůrat posa nemyslím že znamená že něco předávám komukoliv..holt seš na tom fajn...svý psy si obstaráš..já celkem uvítám když na ranní čůraní vyběhnou děti..samo že velký prochajdy jsou naše a k tomu jestli dupat nebo ne..ani ti nevím.. jo a z bišona či čehosi takovýho péřovýho neškodnýho....
tak tohle byl jedinej pes kterej fakt napadal lidi..psy teda ne ale lidi vždy to mi bull nedělá
|
brut
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 19:27
- Nahlásit
Gerda
ostatně jdeme zítra ráno v 5.30
tak v tuhle hodinu má ségra ještě půlnoc
|
11111
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 19:42
- Nahlásit
v 5:30 už jsme asi 15 minut venku )) akorát začíná být ráno pěkná zima :-/
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 07:55
- Nahlásit
sarax
nikdo neříká, že čuba zabíjí...ale bude dost velkej rozdíl, jestli s ní půjde ten, kdo jí syknutím zakáže na prověšeným vodítku si čehokoli všímat, bo ten, kdo svou vůli prosadit nedokáže.
Tenhle rozdíl já vidím i u nás, Láďik je v tomhle kilometry nade mnou, já mu z nezbytí dávám svý zvířata, aby mě je vyčistil.
Jinak já si taky zasrala za pošonky, napořídili jsme tak, jak šel život a potřeby přátel, víc zvířat než se dá splavně zvládnout,
a než jsem udělala radikální řez, a vrátila vše co nebylo naše,
lezly nám taky tenký do ouzkejch...a PROTO I Z VLASTNÍ PRAXE říkám, že každý může mít jen to, na co technicky má, nikoliv co se mu zachtí.
Nemám krom jedinýho psa, Ferdopsa, doma žádnou normální pohodovou psovitou, maligna i dobrmanky jsou každá pošahaná jinak, ale víme, co máme, a podle toho se taky provozujou, nedat jim šanci se nějak nepatřičně navézt do druhých, a zároveň je necpat tam, kde se do nich druhý logicky budou navážet už jen z funkce situace...já respektuju plemenný znaky a odlišnosti, a nezneurotisuju si zvířata tím, že bych je nutila žít vstřícným otevřeným stylem bez možnosti si říct o svůj klid a své soukromí, s potlačením majetnických sklonů a vůbec s poptlačením toho, co u těch plemen bylo předtím léta šlechtěno coby pracovní pozitivum.
Já tedy volím cestu vyhnout se tomu, co nám nevyhovuje, a zbytečně se nervat, není-li to nezbytně nutné, nerada roztáčím tu spirálu čehokoli, blbě se to zastavuje.
Asi budeš přesně vědět, o čem neadresně mluvím, máme společný známý a společný zážitky )))
|