| Autor |
Zpráva |
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 12:09
- Nahlásit
však jo, člověka to naštve, máte na to právo, zvlášť s plemenem, u kterýho je třeba dávat na vztah k ostatnim psum bacha.
ale proč myslíte, že to tii malí ratlíci dělaj? neměli třeba nějakou špatnou zkušenost s velkym psem?
je to začarovanej kruh
pár zážitků s mym zmasakrovanym malym čoklem naučilo jak mě, tak jeho.
to, že před tim byl maximálně vstřícnej ke všem psum a teď má z velkejch namachrovanejch čoklů solidní vítr, to asi újma neni ..
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 12:11
- Nahlásit
eva od jondy
ale proč myslíte, že to ti velcí psi dělaj? neměli třeba nějakou špatnou zkušenost s malým psem?
to @LL
Btw. moji oba nynější psi choděj od malinka co nejvíc (prakticky 90% času venku) na volno s košem. A krásně se naučili (Mamba má občas ještě výpadky ) obcházet cizí psy a pohybovat se ve velkým provozu naprosto samostatně. je to jen o výchově a výcviku.
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 12:16
- Nahlásit
bullvnouzi
přesně!!
já mám teda psa navolno bez koše, protože celou procházku děláme blbosti a odměňuju ho, navíc on se prostě nepere.
jen jsem se snažila vysvětlit, že rozdíl mezi tim, kdy mě štvali malí ňáfáči a mezi tim, kdy malýho psa mám a fakt každej výpad proti němu-jakže jich neni od větších psů málo, zavání úrazem, tak to je fakt diametrální.
vychovaní velcí i malí je jasnej nesplnitelnej ideál, ale ideál.
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 12:19
- Nahlásit
eva od jondy
Aha, chybka se vloudila...
(prakticky 90% času venku) = venku jako v obydlených oblastech. Za městem choděj upe na volno.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 12:20
- Nahlásit
eva od jondy
neměli třeba nějakou špatnou zkušenost s velkym psem?
je to začarovanej kruh
mno tady na sílišti si fakt nemyslím..prostě jsou na šňůře páníček je chválí a dodá sebevědomí..nikdy jim nikdo nevynadá..takže to naroste a stupňuje se..možná někteří měli špatnou zkušenost ale to procento nebude velký....
jako já třeba i kvůli lidem nemám problém venčit na vodítku..koš nám není cizí..prostě bezpečí mýho velkýho psa je mi cennější..a to mě fakt naštve když si rozběsněnou čubu stáhnu k noze evidentně vrčí a ječí na některý jedince a voni nás minou jak jen to jde na těsno..chodník m minimálně 3 metry a já stojím na kraji
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 12:22
- Nahlásit
sarax
jo, tohle taky znám.. některý lidi ač s přívázanejma psama maj právě rozptyl, že je úplně jedno, jestli přivázaný jsou.. popřípadě i nejlíp na krátkym vodítku, za který je k nám jejich pes dotáhne
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 12:24
- Nahlásit
eva od jondy
za který je k nám jejich pes dotáhne
no jo jenže já držím fakt naštvanou amstafku aby se ani nehla a lidi se nechaj vláčet yorkem až k nám..
jako já fakt budu muset svojí čubě nějak drsně vysvětlovat že tohle ne nemůže vrčet a ječet..dost se to poslední dobou zhoršilo a ona musí pochopit že teda voni můžou a vone ne..uff
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 12:32
- Nahlásit
sarax
je to celý nespra, jediný spravedlivý by bylo, aby lidi s vychovanejma amstafama, jorkama, a vůbec všema čoklama, dostali nějakej ten pozemek na baráček u zeleně a nevychovaní velcí i malí hajzlíci at se na sídlišti třeba sežerou navzájem
jenže život není féééér, jak jsem četla ve svojí oblíbený knížce a tak nám nezbude než jen svorně nadávat velcí na malé a malí na velké
|
11111
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 12:32
- Nahlásit
sarax:
jo tohle znám. Teda ne s malinkýma,a le s jedním psím hovádkem, kterého baba "srovnává " stylem :
"Aramííííííííís!! nech toho" pak ho nechá doletět k nám, já řeším dva psy co se k sobě chtějí dostat a ona ho apk "trestá"
: tohle nemůžeš dělat, no. A pohladí ho po hlavince a nechá ho letět na dalšího psa. ( vodítko má většinou přes rameno)
A to není o tom, že ten pes není vychovanej! její dceru poslechne na písknutí. Ta ho zastaví i v rozběhu a pes poslušně , ikdyž nerad tapká k ní.
|
Zany
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 13:18
- Nahlásit
jenže život není féééér, jak jsem četla ve svojí oblíbený knížce a tak nám nezbude než jen svorně nadávat velcí na malé a malí na velké
souhlas
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 13:38
- Nahlásit
nenadávat!!! řešit své okolí.
vychovejte si lidi kolem sebe tím, že jim pomůžete vychovat jejich psy! třeba bagančetem.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 14:26 - Změnil/a: brut
- Nahlásit
eva od jondy
Mám pro vás všechny jednu radu, odstěhujte se do Prahy na Roztyly.
teda, pohybuju se po Roztylech poměrně dost a nikdy jsem si nevšimla toho, co tu píšeš. Ano, jsou tam 2 psi prudiči ( jeden kříženec čehosi... velký a druhý velikost malého kníra), jejichž majitelé je venčí prapodivným způsobem, ale že by to byla ta obrovská většina? To teda ne....
protože pesani u nás si sice na malý psy troufnou vpoho, ale jakmile vidí něc většího, najednou jsou neviditelní..
je zvláštní, že když tam jdu se psem já, tak neviditelní nejsou....ale asi spadáme s naší velikostí mezi ty malé drobečky
Sali
Roztyly ale nejsou klasické sídliště nýbrž rodinné domky s paneláky z roku šedesát a sedmdesát....
Zany
moje zkušenosti jsou jak s menším plemenem, tak s větším.... je to přesně tak jak píší ostatní ... vždy je to o lidech a ne o psech a je úplně fuk, jestli v paneláku bydlí čivava nebo medvěd.
se omlouvám za hrubku
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 14:38
- Nahlásit
vychovejte si lidi kolem sebe tím, že jim pomůžete vychovat jejich psy! třeba bagančetem
No jo. Je to blbý, ale jinak to nejde. Bydlím na vesnici, vyhlášku máme, ale asi o ní nikdo neví. Malí psi jen štěkají salašnici pod ocasem, ale větší agresivní holt musím nakopnout.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 14:42
- Nahlásit
Roztyly ale nejsou klasické sídliště nýbrž rodinné domky s několika paneláky z roku šedesát....
a obklopený jsou čím? nahoru Háje a spol, zboku dálnice, průmyslová zona, venčiště je Kunratický(Krčský)les.
Pořád ten samej problém,
normální by dle mne bylo to, co jsem zvolila já, malé obce rozhozené v lesnatém terénu, všude dostatek polí na stopy, luk na vypádění, bez rizika výraznějšího překrývání se lidí courajících přírodou, pár houbařů se navzájem nepozabíjí, ve srovnání s procesím, co se trousí zpevněnejma cestama Kunratičáku.
Tam, kde já už 8 let bydlím, nemusím potkat nikoho, když nechci...
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 14:45
- Nahlásit
Sali
nemusím potkat nikoho, když nechci...
to ti závidím
vychovejte si lidi kolem sebe tím, že jim pomůžete vychovat jejich psy! třeba bagančetem.
já fakt musím začít..mám z čuby neurotika..odbourávat to budu asi celkem drsně páč balonek či žrádlo nezabírá...takže asi tak..jenže to mě lidi ukamenujou a po té i moje děti když budou venčit...
|
11111
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 14:52
- Nahlásit
sarax:
nám se už jistí lidi vyhýbají
a naposledy moje máma, když k ní a k benovi dolítl malej voříšek a začal řvát a baba jenom čuměla a pak se otočila a šla dál, tak začala normálně vytáčet měštáky a nahlas mluvit do telefonu. to jsi měla vidět tu rychlost jakou si baba pro psa přilítla.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 14:53
- Nahlásit
11111
tak začala normálně vytáčet měštáky a nahlas mluvit do telefonu. to jsi měla vidět tu rychlost jakou si baba pro psa přilítla.
hmm to je sice možná zabírající ale na ječící vláčející čokliska na vodítku nelze kohokoliv volat
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 15:00
- Nahlásit
sarax
mám z čuby neurotika
to je přesně to, čemu se snažím vyhnout, o co nestojím, a co si myslím, že by si měli ohlídat všichni, to je začarovanej kruh,
a cesta ven je jen jedna.
Asertivita, zdravá asertivita,
v případě, že vím, co se psem chci dosáhnout, a taky toho dosáhnu,
aneb nevšímejte si mě, já si vás taky nevšímám, a pokud to nebudete akceptovat, tak si to pohlídám, aby bylo po mém.
Někdo se chce podřizovat většině, a chce i mít psa, co se taky podřídí většině, v chtění splavně procházet mezi lidma a být hodný a oblíbený,
někdo má ale cíle jiné,
každý podle svých potřeb,
ale nemá prostě cenu neřešit řešitelné, a místo toho lamentovat nad chtěním řešit neřešitelné....
Každý má svý dění ve vlastních rukách.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 15:03
- Nahlásit
na ječící vláčející čokliska na vodítku nelze kohokoliv volat
sarax
jooo???? minimálně na majitele je možné zvolat "vem si tu svini uřvanou a dej si jí do prdele a fofrem, nebo ti jí vypnu manuálně sama,"
a věř mi, příště se ti vyhnou. Zkušenost z praxe.
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 15:05
- Nahlásit
11111
tak začala normálně vytáčet měštáky a nahlas mluvit do telefonu. to jsi měla vidět tu rychlost jakou si baba pro psa přilítla
No, aby ses nedočkala toho, že ti baba od otravnýho hajzla vmete, že stejně zrušili vyhlášku.
|
11111
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 15:06
- Nahlásit
sarax.
jak píše Sali.
já moc působivě nevypadám ( šak víš - hubená holčina s brýlemi),a le jakmile začnu ječet, nebo kopat, tak zrychlí většina....
bohužel to, že se vůbec tento konflikt stal psu moc nepomůže
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 15:10
- Nahlásit
brut
no vidíš to, tak to se pohybujeme asi v dost jiný části roztyl, my jsme sice u lesa, ale na naprosto normálnim panelákovym sídlišti :lol
kde všichni choděj venčit na to samý místo- do kunratickýho lesa, kde jsou psů kvanta...
tebou zmiňovaný psiska neznám
říkám jen své zážitky, kdy jsem měla NO a psi se vyhýbali a dělali neviditelný, nebo je majitelé s jekotem odchytávali
a zkušenosti teď, kdy spousta velkejch psů zmerčí moje malý psisko a sou na něm.
taky je to samo o našich psech, neboť moji nebyli nikdy prudiči, kterym stačí málo a sou v konfliktu, což je teď u malýho jaksi nepodstatný, když to ty ostatní psy nezajímá
neříkám, že to dělaj všichni, ale je jich takových dost.
většinou jsou to nevyrovnaný nevychovaný psiska, proto rovnaj vše, co vypadá jako snadná kořist
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 15:11
- Nahlásit
Sali
minimálně na majitele je možné zvolat "vem si tu svini uřvanou a dej si jí do prdele a fofrem, nebo ti jí vypnu manuálně sama,"
: to jistě jo měla jsem na mysli zmíněné MP
v chtění splavně procházet mezi lidma a být hodný a oblíbený,
někdo má ale cíle jiné,
mno tohle tak nějak není můj cíl..ale vím jak umějí místní si vylejt zlost na dětech pokud nestačí na rodiče..sice je fajn že to pak pořeším ale ten zážitek tu už bude..prostě to skopu nějak sama a bude..protože tohle mě fakt štve
|
brut
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 15:16
- Nahlásit
eva od jondy
do Krčáku taky chodíme venčit a opět to samé... nikdo se nám nevyhýbá, není neviditelný.... ségra je v Krčáku denně, nikdy se nezmiňovala, že by to tam byla spousta velkejch psů, co útočí na malé psíky
|
brut
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 15:22
- Nahlásit
Sali
vem si tu svini uřvanou a dej si jí do prdele a fofrem, nebo ti jí vypnu manuálně sama,"
krásná věta leč v mnoha případech neúčinná
Naštěstí taky bydlím v městě, kde je okolo dostatek polí, luk ... ovšem než dojdu mimo, tak taky potkávám spoustu prudičů a to jak od velkých tak malých psů.
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 15:23
- Nahlásit
brut
my nejsme v krčáku, ale v kunratickym .. no asi tady bydlim, tak vim
nikdy se nezmiňovala, že by to tam byla spousta velkejch psů, co útočí na malé psíky
to jsem říkala?? si myslim, že tohle sis asi nějak dovymyslela
já jsem zde řešila přístup velkejch a malejch psů k nám, kapišto??
takže si přečti celou diskuzi
já sem v lese zhruba třikrát denně, takže potkám bohužel lidí spoustu a pokuď jsem někdy bez šance zasáhnout, jsou z toho tak většinou konflikty do týdne- můj pes sežranej nevychovanou obludou.
a to je na můj vkus až dost..
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 15:28
- Nahlásit
sarax
vím jak umějí místní si vylejt zlost na dětech pokud nestačí na rodiče..
to je mi líto,
ale to máš problém spíš ty, že sis pořídila do nevhodnýho prostředí neúplně jednoduchýho psa, a předáváš zodpovědnost nad jeho provozem osobám druhým...
a zase jsme u toho, že každý může mít jen to, na co má, i ve smyslu ochranitelském, prostě vůbec, a když to někam přešvihneš, zapláčeš.
Máš jen dvě možnosti:
1) pro klid lidí kolem a bezpečí svých dětí před lidskou zlobou při současném provozu se udělat malou až nejmenší, a nechat si jakoby všechno líbit/ nic neřešit a konfliktům se aktivně vyhýbat, psa zpovelovat a zmizet bokem,
2) nebo si vydupat svou cestu středem, ale počítej s tím, že s jiným členem rodiny pes pak opravdu jít nemůže,
nevím jak starý děcka máš, znám tě jen letmo, ale pokud se bojíš o jejich postižení lidskou zlobou, tak asi moc velký nebudou, aby notabene obdrželi na venčení zneurotisovanou čubu "teriéra typu bull" ...i si vybavuju, žes na tohle plemeno přešla z bišona či čehosi takovýho péřovýho neškodnýho....
Mám dojem, že nemáš moc na vybranou, volit musíš ale sama.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 15:30
- Nahlásit
Naštěstí taky bydlím v městě, kde je okolo dostatek polí, luk ... ovšem než dojdu mimo, tak taky potkávám spoustu prudičů a to jak od velkých tak malých psů.
ty nemáš autí????
neříkej mi, že se do terénů plahočíš mezi činžákama a vilkama pěšmo.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 15:39
- Nahlásit
eva od jondy
Kunratický nebo Krčský... jedno a to samé
to jsem říkala?? si myslim, že tohle sis asi nějak dovymyslela
Plus tisíc konfliktů s velkými psy-samci, kteří se nad jonáše, který je v podřízené pozici, postaví celí naježení a jen čekaj, až se pohne a pak do něj vletěj.. Plus několikeré pokousání..
výsledek?
A tohle je co?
Ano, řešila jsi přístup velkých a malých psů k vám, ale jak jinak vyzní tahle část věty, než že je tam spousta velkých agresorů?
Plus tisíc konfliktů s velkými psy-samci, .......
Celou diskuzi jsem samozřejmě přečetla Nejste sami, kdo má potíže s velkýma psama, ale bohužel u nás převažují ti malí raťafáčci, ač je Brut miluje
|
brut
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 15:45 - Změnil/a: brut
- Nahlásit
Sali
ty nemáš autí????
autí má mužskej... já mám sice řidičák, ale od té doby, co ztrácím cit v noze, tak se bojím řídit , takže chodím pěšky. Naštěstí bydlím docela dobře ( ne úplně daleko od Kladna), takže se jen musím vyhnout cikánům a pár prudičům, když chci jít na louku u nás... když bych chtěla na druhou stranu města, tak holt musím počítat s několika problémy a doufat, že důchodci budou zrovna obědvat nebo koukat na oblíbený seriál, či něco podobného
|