Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / Nová vyhláška?
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
Sali
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 15:37
- Nahlásit

Hafina
taky jsi asi naštvaná na velký psi mi tak přijde...
se musím Zany zastat, svého času jsem taky měla JEN jednoho MK, a opakovaně jsem řešila situace, kdy se nedohodl s NO či VK či něčím takovým, a neměl proti nim bez mé pomoci vůbec žádnou šanci...
až s připořízením dobrmana jsem začala mít klid, protože od jisté doby se do nás každý sídlištní prudič zkusil navézt jen jednou....
A tohle není řešení, nedoporučuju to z morálního hlediska nikomu, mít velkého ostrého psa coby ochranku před sídlištním plebsem, to je roztáčení spirály agrese, ač to na 100% funguje.

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 16:47
- Nahlásit

Zany
Jsi plná předsudků...

Já jsem si pořídila picbuma do paneláku a první tři roky tam chodil jenom spát. To, že mám špatné zkušenosti s vícero malýma psíkama ještě neznamená, že šmahem odsoudím všechny majitele malých psů, že maj malý ludry gaučácký a nevěnují se jim. Jako to ty děláš s odsuzováním velkých psů, především typu bull...

Jinak bych ti doporučila přijet k nám na bullí sraz. Třá bys viděla, že to jsou opravdu milující psi a ne vrazi malých dětí a psů. A taky bys viděla, jak se pětikilová russelice věší pitům na uši a ti ji, světe div se!, nic neudělají...

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 16:49
- Nahlásit

Hafina a Zany
opravdu nevim, proc musi lidi zijici v panelaku mit v byte psy typu bull, lovecka plemena, dokonce tu maji kavkazaka a asiata - tato plemena snad na sidliste nepatri.

To je asi jako názor, že každý černý pes je zlý...

No, to je slovo do pranice. A co s velkým černým picbumem z paneláku? Zastřelit?

aren
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 16:52
- Nahlásit

Mně by teda bylo jedno, ať si někdo pořídí do paneláku klidně koně nebo žirafu, pokud jim poskytne co potřebují. Ale postoj: "nepřibližujte se k nám nebo budete zabiti" mi přijde dost necivilizovaný.
to je roztáčení spirály agrese přesně tak.

Zany
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 17:55
- Nahlásit

Jinak bych ti doporučila přijet k nám na bullí sraz

To by asi nebyl nejlepsi napad.

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 18:31
- Nahlásit

Zany
Proč? Bojíš se?

Zany
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 19:46
- Nahlásit

ano , ještě bych si svoje pejsky ráda chvíli užila. On ten mladší je trošku dominantnější a nenechá si moc líbit, takže se obávám , že by to některý nemusel ustát.

11111
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 20:10
- Nahlásit

Zany:
myslíš dominantnější nebo prudič. Ono se to často plete. Třeba já mám prudiče na větší psy. Stojí a čumí se jim přímo do očí a čeká. a to většinou dostane záhlavec ode mě a stáhne se.
ALE malý psík si na něho může zkusit cokoliv ( teda na cokoliv jsme to nikdy nenechala zajít) , ale může na Bena vrčet, skákat, kousat ho a můj pes ho maximálně přimáčkne na zem a čeká co bude dál. Pokud jenom vrčí a štěká jako trotl, tak stojí a čumí, páč moc dobře ví, že kdyby chtěl, tak udělá z malého trotla placku.
Ovšem málokdo může říct, že má psa - samce, který si nechá líbit všechno a se pvšemi psy - samci je kamarád. Nejedná se jen o bull psy, ale i o os¨tatní plemena.

Mám bull psa v paneláku a jsem na to hrdá mám ho ráda, dopřávám mu podle jeho možností pohyb a společnost jiných psů. Už hodně majitelů jiných plemen jsme přesvědčili o tom, že nežereme na potkání. Myslím, že máš dost silné předsudky.
Ale nech si je. Možná, že jednou pochopíš.

11111
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 20:14
- Nahlásit

aren:

Ale postoj: "nepřibližujte se k nám nebo budete zabiti" mi přijde dost necivilizovaný.

no ono jde o to, jak jsi to myslela. Pokud tak, že pokud nás bude obtěžovat jiný pes a je jedno jaké velikosti, barvy, rasy, pohlaví a bude na nás útočit, tak se nesmíme ozvat, tak je to špatně.

Zany
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 20:22
- Nahlásit

Upřímně nevím jestli prudič nebo dominantnější, na tohle expert nejsem.jako štěně mi zdrhal za všemi psy bez rozdílu s úmyslem si hrát. To se nám časem podařilo odstranit , ale zase začal být protivný, nejhorší je to na vodítku to vyloženě vyjede, ale o tom vím, takže dávám pozor aby se to nestalo, nehledě na to, že na vodítku není psu tak blízko, aby se něco stalo, pokud ovšem dotyčný k nám psa nepustí, to je ale pak snad jeho problém, když já mám psa na vodítku u nohy? Na volno je to o hodně lepší , to ho slovně ukočíruju, ale nesmí být ten druhý protiva nebo se na něj vytahovat. Mini pejsky miluje a ty mu můžou skákat klidně po zádech.

Zany
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 20:24
- Nahlásit

Myslím, že máš dost silné předsudky.

Nemyslím, jen se bojím o své psy. když budu bez nich klidně se budu kamarádit s jakýmkoliv psem, já se jich nebojím.

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 20:46
- Nahlásit

Zany
Ae já mluvila o tobě a ne o psech.

Třá bys zjistila, že s bullama choděj taky malí psi, aniž by se cokoliv komukoliv stalo...

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 20:50
- Nahlásit

Btw. zajímavé je, že nejvíc se rozčilují lidi, co maj se svýma psama nějakej problém.

Zany
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 20:52
- Nahlásit

tak to jsem nepochopila, já mluvím pouze o situacích , kdy mám sebou psy.

aren
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 20:53
- Nahlásit

11111
no ono jde o to, jak jsi to myslela. Pokud tak, že pokud nás bude obtěžovat jiný pes a je jedno jaké velikosti, barvy, rasy, pohlaví a bude na nás útočit, tak se nesmíme ozvat, tak je to špatně.
Jasně, určitě jsem to nemyslela tak, že je špatně se ozvat. Někteří tady ale naznačovali, že když je ten uřvanej póvl, jako že malí psi, bude "otravovat" tak že stačí jednou klapnout čelistma a je po malým, tak to mi přijde hodně drsný. Když někdo otravuje mně, taky ho hned nezastřelím.
Bohužel někdo si jako "útok" nebo "otravování" je schopný vyložit i pozdrav.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 20:55
- Nahlásit

Zany
Myslím, že i malý pes přežije, bull sraz je něco jiného než nějaká smažka zhulená na ulici a pes kolem ní pobíhající. Tihle lidi ví, jak se sílou naložit.

A třeba impact má tohleto mrně

A zatím teda žije...

Tak nevím v čem je problém...

Zany
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 20:56
- Nahlásit

myslíš , že to je vážný problém nebo jen normální reakce.? Druhý pes je naprosto submisivní , tak od něj to určitě nemá .

aren
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 20:57
- Nahlásit

bullvnouzi
Třá bys zjistila, že s bullama choděj taky malí psi, aniž by se cokoliv komukoliv stalo...
To věřím, jenže to jsou psi, které ti bullové znají, ne? Nebo by ses odvážila pustit je mezi neznámé malé psy?

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 20:59 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit

aren
jenže to jsou psi, které ti bullové znají, ne? Nebo by ses odvážila pustit je mezi neznámé malé psy?
S neznámými malými psy není problém, pro tohle se nebudou obtěžovat ani mrknout okem-bull si je vědomý své síly a nemá potřebu si to kompenzovat na slabších.
Tu bílou spratkyni nahoře na fotce Buca tehdy taky viděla poprvé v životě.

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 21:05
- Nahlásit

aren
Na posledním srazu bylo 15 bullů a 5 nebullů. Mamba tam měla Mafiána a Ačího od spolubydly, pak se znaj se psama od pawLINky, s Rů od Sijes a feny reneesky měla doma na vejk. A představ si, že mezi nima lítala snad furt na volno. V podstatě jsem si hlídala hlavně Máfa. A ti tři, kteří by jako ji mohli plácnout, šli celou dobu s košema a na vodítkách. A přežila. Bez úhony.

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 21:07 - Změnil/a: bullvnouzi
- Nahlásit

aren
A jestli bych se odvážila? Proč ne proboha. Umíme se domluvit...

I s plešatýma lidma, jejichž psi nemaj rádi jiný psy. Oni si psa hlídaj, já si psa hlídám a jde se.

Jako jo, dostala košem dvakrát po hlavě. Ae já jí říkala, ať za ním neleze.

aren
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 21:08
- Nahlásit

Mucholabka
bullvnouzi
Jsem z těch bullů fakt jelen

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 21:11
- Nahlásit

aren
To jsou předsudky, víš... Každej si myslí, co je to za ludry, ale ve skutečnosti jsou to upe normální psi...

Za předpokladu, že si je pořídí člověk, kterej ví, co si pořizuje. Ae tak to je se vším, ne jen s bullama.

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 21:14
- Nahlásit

aren
Jinak i opačně. Klidně bych pustila Máfa mezi jiné malé psy. Za předpokladu, že by tam nebyl nějakej vysírač.

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 21:15
- Nahlásit

Zany
Boha jeho. Myslela jsem to tak, ať se přijedeš podívat, jak to na těch bullích srazech vypadá.

Zany
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 21:19
- Nahlásit

Jako já sama ? To by mně teda nenapadlo . To raději pojedu na sraz svých plemen nebo na závody. jednou jsem takový sraz viděla na Rychetech v praye, jsou na mně moc drsní.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 21:20
- Nahlásit

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 21:47
- Nahlásit

Zany
K tomu nemám co dodat...

11111
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2008 07:18
- Nahlásit

Tak mého psa klidně bez jakýkoliv problémů a obav pustím k malému psu. Pustím ho tam , ale ke stejně starému, silnému a velkému psu, kterého neznám ho raději pouštět nebudu. Páč kluci se velmi rádi vytahují .-/

Ano, bull klidně by mohl malého trotlíka jediným kousnutím čelistí zabít, ale to je u všech silných psů - jemine. Rozdíl je v tom, že většina psů to neudělá, neb to nemá za potřebí. Jak už psaly holky, tak ví a znají svou sílu a nepoužívají ji na slabších.

Je škoda, že si myslíš, že by naši těm tvým nějak ublížili

Zany
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2008 08:01
- Nahlásit

Ale, já si to zrovna konkretně o těch vašich nemyslím, podle toho co píšete tak je máte dobře zvládnuté. Myslím si to o těch, které potkávám v normální realitě. To ti vaši asi nebudou. jak jsem psala výše bojím se hlavně, že pokud by moji psi reagovali na kontakt nějakým výpadem, že by se to nemuselo setkat z pochopením.To se, ale týká i ostatních velkých psů, proto raději do kontaktu nejdu, pokud je dobře neznám.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání