| Autor |
Zpráva |
dorfa
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 08:00
- Nahlásit
sarax
Filip
Je fakt, že s tím nic neuděláme.Čipy nás určitě neminou, a některé chovatelské kluby už snad místo tetování zavádějí rovnou pro svá štěňata čipy.I když si to neumím dost dobře představit, jak to pak funguje. Asi jako u tebe sarax
prostě nejsi v registru.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 12:19
- Nahlásit
dorfa
http://www.aovz.cz/data/aovz-clovek86.php
tady je to malinko popsaný...takže jdu k vetovi,aby mi načetl čip a sdělil mi kdo je majitel a chci mít pesu v registru národním,protože předpokládám,že na chatě nám může taky zdrhnout že??
|
Filip
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 12:31
- Nahlásit
Uvažujte, trochu... v čipu je pouze číslo-kód, které přečte čtečka, všechno ostatní je věcí "papírů".
Takže se není čemu divit, že pes, kterého nikdo neregistroval, není v registru
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 12:51 - Změnil/a: sarax
- Nahlásit
Filip
to teda nemáš pravdu...tvrdili mi že, jsem zapsaná v registru u čísla čipu...to třeba útulky dělaj samy a já mám psa z útulku...a prostě funkčnost byla popsána tak,že dle čísla čipu najdou majitele....ale to asi těžko co??I když odevzdám stoh papírů,tam kam mám..
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 12:59
- Nahlásit
sarax
Zajímavé čtení. Ještě, že jsem do té džungle nešla.
Až se v ní trochu zorientuješ tak dej vědět.Doufám, že nakonec bude muset mít pesan čipy minimálně 2, známku, a ještě štítek s adresou a pak se možná na chatě najde u hodného myslivce.
Filip
Koukám, že velmi rád bavíš na cizí účet.Jen se směj, ale znáš to pořekadlo:
"Kdo se směje naposled ten se směje nejlíp"!!!
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 13:05
- Nahlásit
dorfa
no dám vědět jak jsme u veta dopadli,prostě je to divný....pokud ten čip nezajistí vrácení psa,kašlu na něj,platit budu ale ne čipovat
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 13:07
- Nahlásit
sarax
Nějak jsem nepochopila, na co se jdeš ptát veta? Já vím přesně, kdo je majitelem mého psa. Já. A vím to i bez čipu. Navštěva veta bude asi na nic.
Teď váženě.Opravdu když to teď čtu tak jsem ráda, že jsem svým psům po poradě s vetem zařídila pouze cestovní očkováky (pasy).Loni byli se mnou bez problému ve 5 státech. A šlo to i bez čipu.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 13:09
- Nahlásit
dorfa
no vet má čtečku ne??když lidi najdou psa jdou i k vetovi aby zjistil majitele..chci vědět zda vet,když načte čip i zjistí že pes je můj,já to samozřejmě vím,ale tohle mě zajímá
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 13:11
- Nahlásit
dorfa
ale teoreticky by pes cestujici po EU mel byt vybaven bud tetovanim nebo cipem a stejny cislo by melo byt v pase a bez toho by te nemeli se psem pustit pres hranice. ale rikam, je to tak napsany ve vyhlaskach a zakonech, sam mam zkusenost z praxe, ze prislusnik cizinecke policie na hranicich nikdy nechtel psa projit cteckou, kdyz teda nepocitam ten jeden pri´pad, kdy meli nove ctecky a chtel vyzkouset, jak to funguje ...
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 13:15
- Nahlásit
Jirikovo
Moji psi jsou vybavení ne jen teoreticky ale i prakticky.Jako jejich majitel ale i chovatel jsem je nechala co by psí batolata otetovat.
Cesta byla nejen po státech EU a bylo to opravdu bez problémů.Na všech hranicích obdivovali jen jejich velmi vyvedená fota v průkazech.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 13:17
- Nahlásit
dorfa
no kdyz mas tetovani, tak je to v pohode. podle me naprosta vetsina u nas vznikajicich vyhlasek v tomhle nechava volnost. bud tetovani nebo cip ...
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 13:19
- Nahlásit
sarax
Ale doktor S.. tvého psa asi nečipoval viď. Pokud ten útulek odkud ho máš nenechal ten slavný čip zaregistrovat do národního registru, když si psa brala, tak to doktor S… těžko zjistí. A ještě je tu možnost, že čip, který tvůj pes má není ten správný, který v tom registru funguje.Dej vědět.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 13:21
- Nahlásit
Jirikovo
Co se týká městských vyhlášek tak asi ano. Ale pokud jde o cestování po zemích EU tak tetování je pouze na přechodnou dobu 7 let. Ale já mám psí seniory tak ty už to tak dožijou.
|
Filip
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 13:23
- Nahlásit
sarax
Nevím, co ti kdo tvrdil, ani v čem nemám pravdu, ale to je jedno.
Všechny relevantní informace už máš a věřím, že se ti nakonec podaří vyplnit ten registrační formulář a psa si do národního registru zaregistrovat.
no vet má čtečku ne??když lidi najdou psa jdou i k vetovi aby zjistil majitele..chci vědět zda vet,když načte čip i zjistí že pes je můj,
Tak ještě jednou... v čipu je číslo... čtečka přečte číslo... vet zadá číslo třeba do Národního registru a pokud se majitel obtěžoval do registru poslat vyplněný registrační papír, údaje z tohoto papíru se obratem dozví ten tázající se veterinář.
Pokud má pes jen čip a majitel registraci neprovedl logicky zjistí s vet čtečkou velký nic.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 13:27
- Nahlásit
Filip
nemas pravdu, ze vet s cteckou zjisti velky nic. zjisti cislo cipu. teprve jen to cislo mu bude na velky nic ...
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 13:33
- Nahlásit
Jirikovo
Filip
Tak ještě jednou... v čipu je číslo... čtečka přečte číslo... vet zadá číslo třeba do Národního registru a pokud se majitel obtěžoval do registru poslat vyplněný registrační papír, údaje z tohoto papíru se obratem dozví ten tázající se veterinář.
Pokud má pes jen čip a majitel registraci neprovedl logicky zjistí s vet čtečkou velký nic.
A já žila v představě, že registraci zařizuje veterinář, který psa čipuje.Čip přeci nemůže dát každý veterinář, ale pouze vybraný splňující určité požadavky.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 13:35 - Změnil/a: sarax
- Nahlásit
Filip
nevím jak polopatě napsat že psa jsem registrovala já ,protože útulkem jsem si nebyla jistá,papíry vyplnila,poslala a nejsme nikde..a mimochodem,v Praze je ještě evidence chovatelů,to se přihlásíš na odbor občanskosprávních agend MHMP a už podle toho by tě měli vyhledat jako majitele...a vet,alepoň pražskej,by to měl najít hned..jinak by to čipování bylo na draka..v Praze se dostává přesný počet papírů,které je třeba poslat
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 13:36
- Nahlásit
dorfa
ne. cip ti do psa pichne kdokoliv a ty dostanes do ruky vsechno potrebne k tomu, abys odeslala registraci do registru ...
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 13:37
- Nahlásit
dorfa
no vet nee,dostaneš papíry a pošleš je na příslušný místa...ale i tak,při splnění toho jsem zvědavá zda je pesa dohledatelnej...
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 13:43
- Nahlásit
sarax
Jirikovo
Tak díky za vysvětlení. Já jsem si stáhla formulář z internetových stránek magistrátu Hl.města Prahy a nahlásila jsem jim tetovací čísla. Ale jestli sarax
psa do registru nahlásila a on tam přesto není, tak to považuji za nehorázný podvod na všechny poctivé občany Prahy, protože těch se to týká především.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 13:47
- Nahlásit
dorfa
zjistím a uvidím,ale hlásili jsme ho i do národního registru a TAM není..tak jsem zvědavá na to zda je aspon v Praze...a stejně nechápu proč tyregistry nejsou propojený....fakt mi ten pes zdrhne kde bude chtít a nepočká na značku Hlavní město Praha
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 13:57
- Nahlásit
sarax
Tak to je pěkný. Hlavně že nabízeli všem kdo svého psa nechá očipovat slevu na poplatcích. Je vidět, že jim šlo hlavně o výběr těch poplatků a ne o zrychlení hledání majitele ztracených pejsků.
|
Filip
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 16:54 - Změnil/a: Filip
- Nahlásit
sarax
Nemusíš psát polopatě, úplně by stačilo, kdyby to mělo trochu patu a hlavu a napsala si konkrétně, kam si psa registrovala a kde teď není... postupně si napsala toto:
chtěla bych se zeptat na národní registr očipovanejch psů.taky mám psa čipovanýho,je z útulku a já byla ráda,protože utíká,tak jsem si myslela,že mi ho aspoň najdou,ale při zadání čísla čipu jsem zjistila,že neexistuje...
já jsem psa přihlásila na magistrát a bylo mi řečeno,že to stačí,
tvrdili mi že, jsem zapsaná v registru u čísla čipu...to třeba útulky dělaj samy a já mám psa z útulku...
nevím jak polopatě napsat že psa jsem registrovala já ,... ,papíry vyplnila,poslala a nejsme nikde..
Takže jestli si poslala papíry do národního registru a teď si tam psa podle čísla čipu nenašla, nevím proč tam nezavoláš a nezeptáš se kde to vázne. Ale co, je to tvůj boj
dorfa
Je vidět, že jim šlo hlavně o výběr těch poplatků a ne o zrychlení hledání majitele ztracených pejsků.
Gratulace, odhalila si jejich zloduchský plán
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 17:48
- Nahlásit
Filip
To už jsem přece odhalila dávno, chudák sarax na to přišla až dneska.
Ale k té gratulaci stejně děkuji.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 17:48
- Nahlásit
Filip
napsala jsem maila...a čekám,že mi někdo odpoví...a registrovala jsem ho na magistrát do evidence a ještě registru národního,moje chyba mylné informace,musela jsem mrknout do papírů,kam jsme to posílali,ale nic to nemění na tom,že prý útulkáči jsou registrováni celorepublikově a to znamená národní registr ne??
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 17:50
- Nahlásit
dorfa
hele nejsem chudák teda
a prostě chci vědět jak moc to čipování vede k nálezu psa,než nechám očipovat štěně..protože jestli ne,tak mi to příjde zbytečný.....
zkrátka jsem fakt věřila,že čipování pomůže nálezu ne??k výběru poplatků stačí známka..snad...
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 17:52
- Nahlásit
Filip
Nemusíš psát polopatě, úplně by stačilo, kdyby to mělo trochu patu a hlavu
Nejsi ty tak náhodou trochu puntičkář. Napsala to jasně. Pražané si rozumí i tak.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 17:56
- Nahlásit
dorfa
mno hlavně jsem fakt už dneska mimo a fakt jsem původně myslela že papíry byly jen na magoši ,ale přítel přišel s stím registrem a já byla pro,páč pes je tulák,ale jak říkám,v útulku ho čipovali a dali do evidence,celorepublikový...to je národní registr ne??????
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 17:57
- Nahlásit
sarax
Já to nemyslela ve zlém. K výběru poplatků stačí když je dobrovolně zaplatíš,a známku k tomu taky nepotřebuješ. Ta známky jen tak mimochodem taky byla evidence psů úplně na nic, a jak je vidět tak s těmi čipy to není o nic lepší.
No myslím, že vyzkoušet to můžeš až v praxi to znamená až se chudák pesa ztratí mimo území Prahy.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 18:00
- Nahlásit
sarax
Zatím to na nedělá moc dobrý dojem.
Prostě když bude chtít psa někdo majiteli vrátit tak to udělá i teď a bez čipu. Pokud ne tak jsou všechny čipy stejně na nic, obzvlášť když ten slavný národní registr je nějak děravý.
|