Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / Policejní registr psů
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
dorfa
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 22:28
- Nahlásit

Filip
Eimy
Já rozhodně netvrdím, že to byla skvělá doba.Nejsem ten člověk, který dneska volá po starých pořádcích. Nesouhlasím s povinným čipováním psů, s povinným označováním mého majetku atd. Nechci aby se veřejná moc rozšiřovala tam kam nemusí.Ono to opravu čipováním psů začíná a čipováním lidí končí. A podle toho jak se k tomu spousta lidí staví, už to nebude dlouho trvat a někteří dobrovolníci především z IT firem si pro ten čim půjdou úplně dobrovolně.

Eimy
Sohlasím že tato diskuse to nezmění.

Eimy
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 22:29
- Nahlásit

Mně spíš pořád uniká, jak někoho, kdo do ted az psa neplatil čipování donutí, aby ho nechal očipovat a začal za něj platit i poplatky?

Filip
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 22:29
- Nahlásit

když peníze takto vybrané nejdou zpět na rekultivaci, pozemků, které psi dejme tomu poničí.
dorfa
A jak to víš? Peníze přece jdou do rozpočtu, jako ostatní příjmy a z rozpočtu se pak hradí náklady na úklid města a úpravu parků...

evina
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 22:30
- Nahlásit

Eimy:v tom papíru jasně bylo "v případě potřeby-vojenského konfliktu".Neznám přesnou citaci...Takže pokud nebyl pes vzat v letech 1940-1945,tak docela nechápu...

Eimy
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 22:32
- Nahlásit

dorfa
Já si nemužu pomoct, ale mě prostě to čipování tak hrozný nepřijde Občanku by u sebe tuším měl nosit člověk pokud de dál jak 100 m od domu, kdysi sme to řešili, i když mě se to ještě netýkalo To bych radši brala ten čip, než sebou furt tahat občanku.

Technickej pokrok stejně zastavit nemužeš

Eimy
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 22:34
- Nahlásit

evina
vim, že když tu byli naposled a řešili sme hafany a cvičení a tak, tak k tomuhle přišla řeč. Já to tehdy víc neřešila, protože mě to vlastně ani moc nezajímalo, ale v hlavě mi to zůstalo...

dorfa
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 22:37
- Nahlásit

Filip
Trochu jsem se o to zajímala a peníze vybrané za psy jsou skutečně dosti významným příjmem do rozpočtu obce. Ale na úklid chodníků se jich vrací opravdu jen malý zlomek. Většina jde na různé sociální výpomoci sociálně potřebným obyvatelům. Eimy
Mně spíš pořád uniká, jak někoho, kdo do ted az psa neplatil čipování donutí, aby ho nechal očipovat a začal za něj platit i poplatky?
O tom to je taky. Když tě nikdo neudá tak nikdo.
Eimy
Nechci se přít, mohlo se stát, že někde někdo donutil k prodeji psa armádě.Lidské svině jsou i dneska mezi námi. Takže vždy to bylo a je v lidech.

Filip
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 22:40 - Změnil/a: Filip
- Nahlásit

dorfa
Ono to opravu čipováním psů začíná a čipováním lidí končí. A podle toho jak se k tomu spousta lidí staví, už to nebude dlouho trvat a někteří dobrovolníci především z IT firem si pro ten čim půjdou úplně dobrovolně.

dorfa
Jo to teda určitě...

Nevím o co vám jde? Co vám vadí na tom, že máte občanku atd.... prostě mi to hlava nebere.
To co se asi zavede, budou doklady s bio metrickými údaji a to je sakra dobrá věc (pro všechny slušný lidi).

Čipování lidí (pro identifikaci) je blbost na úrovni spiknutí ze seriálu Akta-X Čip by se dal operativně odstranit... či duplikovat atd. atd.

dorfa
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 22:44
- Nahlásit

Eimy
Pokud se k technickému pokroku budeme stavět tímto způsobem tak ten čip budeme mít opravdu za chvíli všichni. Jak je vidět někdo bude rád . Ale já ho tedy rozhodně nechci.
Je jen na nás zda si necháme do občanských průkazů skenovat oči, nebo nám rovnou budou brát vzorky DNA.Mě jde jen o to, že vše jde nakonec zneužít k neprospěchu jednotlivce.
Já tedy občanku na 100 m od baráku rozhodně nenosím, a ani nechci aby mě bezdůvodně státní moc někde legitimovala, natož aby můj pohyb po zeměkouli monitorovala pomocí čipu

Filip
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 22:47
- Nahlásit

Trochu jsem se o to zajímala a peníze vybrané za psy jsou skutečně dosti významným příjmem do rozpočtu obce.
dorfa
No, asi jak kde, myslím, že Praha z toho teda nežije :-D
A v menších obcích zase není tolik psů.. ale je to hlavně věc samosprávy konkrétní obce a lidí co si tam tu samosprávu volí, není na tom co řešit - natož vyřešit.

Většina jde na různé sociální výpomoci sociálně potřebným obyvatelům
Ano, prostředky v rozpočtu se přerozdělují a je to tak dobře, neb stará opuštěná babička či invalida si sami na sebe těžko vydělají.

dorfa
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 22:49
- Nahlásit

Filip
Já jsem rozhodně slušný člověk i občan. Pracuji, platím daně i poplatky ze psů, jediný můj konflikt se zákonem bylo špatné parkování. Před barákem odklízím sníh, po svých psech odklízím exkrementy a přesto o čip nestojím.

Filip
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 22:54
- Nahlásit

dorfa
Ano, vzorky DNA nejsou špatný nápad, pokud člověk neprzní malé holčičky v parku, nemá se čeho bát.

Každá mince má dvě strany, v Americe byla taky "demokracie bez občanek"... ale po 11.září na to kapánek změnili názor.

Ale co, máme tu demokracii, tak si založte stranu za zrušení výkonné moci a kandidujte ve volbách... jen go!

dorfa
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 22:55
- Nahlásit

Filip

Ano, prostředky v rozpočtu se přerozdělují a je to tak dobře, neb stará opuštěná babička či invalida si sami na sebe těžko vydělají.
Jakým právem si státní moc dovolí suplovat svojí povinnost vůči svým sociálně potřebným občanům nehorázným zpoplatněním vlastnictví psa.
Takovéto přerozdělování já za správné tedy nepovažuji.
Pokud za něco platím, a já platím za psa protože pes znečišťuje prostředí, tak ty poplatky za to znečištění mají být využity na úpravu toho prostředí.

Filip
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 22:58
- Nahlásit

Já jsem rozhodně slušný člověk i občan. Pracuji, platím daně i poplatky ze psů, jediný můj konflikt se zákonem bylo špatné parkování. Před barákem odklízím sníh, po svých psech odklízím exkrementy a přesto o čip nestojím.
dorfa
Tak to je dobře.
Nikdo vám nebere právo být nespokojená/ý či o něco nestát... protestujte, pište petice,... o očipování (čistě teoreticky) rozhodne většina

dorfa
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 23:00
- Nahlásit

Filip
Nemám žádné politické ambice, ale rozhodně nechci žít v policejním státě.
A bez výkonné moci by to jaksi nešlo v žádném útvaru který si říká stát. Je rozdíl mezi absolutní státní mocí a omezenou státní mocí svobodou jednotlivce.

Filip
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 23:01
- Nahlásit

Jakým právem si státní moc dovolí suplovat svojí povinnost vůči svým sociálně potřebným občanům nehorázným zpoplatněním vlastnictví psa.

dorfa
Bohužel stát si nemůže peníze na hrazení prodělečných oblastí sám natisknout... tedy v některých zemí se to zkoušelo, ale nějak to nedopadlo, ... a proto je třeba přerozdělovat příjmy, chápete?

Právem, který mu dává ústavní pořádek, který jsme si tu udělali

Filip
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 23:04
- Nahlásit

Je rozdíl mezi absolutní státní mocí a omezenou státní mocí svobodou jednotlivce.

dorfa
Ano to je, bohužel jak vidíte, každý to vnímá jinak...
Mám to štěstí, že patřím k těm spíše spokojeným

dorfa
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 23:06
- Nahlásit

Filip

protestujte, pište petice,... o očipování (čistě teoreticky) rozhodne většina
Nepotřebuji bojovat s lidskou blbostí či větrnými mlýny.Zatím mě stačí přechodné 7 leté období, kdy pes být čipován nemusí toho využiji k tomu, aby ty moje seniorky v klídku dožily. A do té doby se ještě může stát věcí…..?

evina
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 23:07
- Nahlásit

Jakým právem si státní moc dovolí suplovat svojí povinnost vůči svým sociálně potřebným občanům nehorázným zpoplatněním vlastnictví psa. Naprostý souhlas!!!Za co všechno ještě budeme muset platit abychom zadrátovali státní rozpočet???A proč bych si tu nemohla postěžovat...kde jinde?Ty nahoře tohle zcela nezajímá-problémy nás běžných občanů.A když se člověk nakonec ozve,je s ním jednáno arogantně.Samozřejmě ku prospěchu toho kdo má peníze a moc!Ale to trošku odbočuju od čipování...

dorfa
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 23:11
- Nahlásit

Filip
Přerozdělování příjmu náhodou chápu, a hrazení schodků rozpočtů monetizací dluhu také. Ale tady hovoříme o obecních penězích nikoliv o státních a tam by to s tím přerozdělením přece jen mohlo být účelovější.

Filip
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 23:13
- Nahlásit

dorfa
evina
Bojujte, nebojujte, to je vaše věc.
Stejně víte, že vaše argumenty neobstojí ve věcné diskusi ani pár minut... tak se realizujete alespoň na netu a občas se i najdte někoho, kdo vám to jí.
Ale je to dobře, že tu možnost máte, tak se pozná, že to tu má k policejnímu státu ještě hodně, hodně daleko, ne?

dorfa
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 23:15
- Nahlásit

evina
Když se neozveme tak jim za chvíli bude 1000,-Kč na opilého bezdomovce spícího na obecní lavičce málo.

Filip
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 23:19
- Nahlásit

dorfa
Jo, jo, ta tisícovka je málo... chtělo by to změnu pravomocí. Uvidíme, jak to půjde, třeba se prosadíte vy a právo na obtěžování spoluobčanů bude zakotveno do LZPS

dorfa
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 23:25
- Nahlásit

Filip

a právo na obtěžování spoluobčanů bude zakotveno do LZPS
Zatím tam zakotveno je. Povinnost čipovat či jinak označit svého psa mě skutečně obtěžuje.

sarax
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 23:27
- Nahlásit

stejně se vrátím k tomu,že mě fakt zajímá k čemu je ten registr,když sakra můj čip neexistuje
ale pes fakt existuje...aspoň tak vypadá

Filip
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 23:28
- Nahlásit

dorfa
Jo, život je pes

dorfa
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 23:31
- Nahlásit

sarax
O tom tady už 2 hodiny diskutujeme. Je pouze k tomu, aby finanční odbor obecního úřadu o tobě věděl a mohl od tebe vyinkasovat tu tisícovku. Rozhodně není k tomu, aby se tvůj ztracený pes k tobě co nejdříve vrátil.

Filip
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 23:42 - Změnil/a: Filip
- Nahlásit

zase to pletete dohromady...
http://www.narodniregistr.cz/kontakt.php
Tady se dá ověřit jestli je pes v národním registru, pokud ne je nejlepší zavolat tam a zjistit kde je chyba a případně si nechat poslat papíry pro registraci.

Něco jiného jsou registry, které zavádějí města a obce, není to žádná novinka, jelikož povinnost mít přihlášeného psa, je tu už dlouho, teď se pouze rozšířila o to, že pes má být označen, tak aby byl identifikovatelný (tedy čip, nebo tetování).

Propojené to není, takže je to na vás, jestli a kam si psa zaregistrujete.

sarax
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 23:42
- Nahlásit

dorfa
mno já byla odpoledne mrkat na štěnda...a pokud mi někdo nevysvětlí kdeže je můj starší pes registriván,tak s prominutím kašlu na čipování štěněte.....jak jsi psala,daně platíme,ho*na uklízíme,bydlíme ve svým,tak ať si trhnou

Filip
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 23:44
- Nahlásit

Je to zábava škádlit se s váma, ale pro dnešek mi to stačilo, takže dobrou noc!

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání