| Autor |
Zpráva |
Garfield
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 07:14
- Nahlásit
Jistě jste taky zaznamenali v posledních dnech ve zpravodajství informaci, že v jakési obci ČR pořizují policisté fotografie všech psů, čímž v ideálním případě chtějí zajistit, aby nikdy žádný pes nezůstal bez domova a potažmo tak minimalizovat nákladnost a provoz útulků. Myšlenka dobrá - zrušit útulky, protože už nebude opuštěných psů..., ale v podstatě je mi k pobavení jejich naivnost.
1. Obcházejí přihlášené psy a ty "databázují with photo" - domnívám se, že větší část přihlášených psů je obvykle opatřena známkou a telefonním kontaktem na majitele a v případě ztráty jej stejně majitel hledá aktivně sám. Případně jsou to psi tetovaní či čipovaní.
2. Nepřihlášení psi jsou mnohdy lidí ze slabších sociálních vrstev, kteří mají a nemají pány a právě tito se věčně ztrácí bez známky, bez identifikace, takže takové psy policie stejně nevyselektuje a mnohokrát se o ně v případě ztráty ani nikdo neuchází.
3. Už vidím policistu - kolíka v uniformě - jak sedí na služebně, před ním sedí ztracený "tuctový" jezevčík, černý pudl apod. a kolík hledá v databázi fotografií sedmdesáti jezevčíků a tipuje, který z nich to je. Policista kolík by nerozeznal ani Jack Russela od Beagla, natož poznal jednoho jezevčíka ze sta.
4. Kdyby předmětná obec raději investovala do povinného čipování psů, bylo by vše rychlé a jednoznačné a nemusel by se chudák policista kolík trápit nad fotoregistrací psů, o nichž nemá ani páru.
Co vy na to?
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 07:18
- Nahlásit
Garfield
dej blbci funkci a vymyslí lejstro
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 07:26
- Nahlásit
no to je žůžo....koukám, že česká policie má asi málo práce, když má čas na vymýšlení takových "hovadin"....Pravděpodobnost, že by takovou databází někomu pomohli je fakt mizivá......
Já mám psy čipované (jednoho i tetovaného) a ještě nosí na obojku "kapsičku" s údaji o bydlišti, telefon a jméno jakým se na psa volá....A stejně mám strach, že kdyby se mi nedejbože ztratili, že bych je nenašla, protože pořád je riziko, že psa najde někdo, kdo si ho nechá, neoznámí nebo dokonce sežere..... Takže podle mě další databáze apod. budou ve výsledku stejně na dvě věci...
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 07:31
- Nahlásit
Jo a kdybyste si to náhodou nevšimli jo, tak jsem jako moderátor jo, tak prosím jako vykat, jo.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 07:34
- Nahlásit
Garfield
To je myšlený vážně? To není další vtip, cos vymyslela? (myslim to s tím registrem )
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 07:37 - Změnil/a: Garfield
- Nahlásit
Eimy
Ne to není vtip. Bylo to před nebo po hokeji v pátek v televizi. Taky jsme docela zuřili. Seděli jsme u televize 4 lidi a 4 psi a tak tak jsme si ty své poznali, natož aby nám je přidělovali státní orgáni.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 07:38
- Nahlásit
Garfield
No mě by zajimalo, jak z fotky chcou odhadnout třeba jen "pitomou" velikost psa to je fotí u metru?
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 07:44
- Nahlásit
Garfield
my si všimli, ale žádná úcta k funkci tu nepanuje, budeme Ti tedy dál soudružsky tykat
|
Ghianika
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 07:46
- Nahlásit
Garfield
GRATULUJU k povýšení Vaše Blahorodí
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 07:49
- Nahlásit
Je to na Moravě - v Hustopečích. Říkali, že kdyby měli takovou databázi pořídit v Brně, potřebovali by jen na vyfocení těch psů několik let
Taky myslím, že je to blbost . Očipovat a opatřit pro jistotu ještě adresářem nebo něčím podobným s telefonem, příp. adresou. Akorát si nejsem jistá, jak je to teď s těma registrama, když jsme nechávali čipovat Anne, říkal vet, že těch registrů je několik ... mě by být jen jeden, ne ?
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 09:39
- Nahlásit
Garfield medorátor
na funkci každý nemá tak bacha aby tě někdo nepřeválcoval.Volby se blíží!
Evik
On každý dobrý nápad je zneužitelný. A registrace ať už psů, koní, koček…., či obyvatel jakbysmet.Takže od dobrého úmyslu už je jen krůček k tomu, aby se toho zneužilo v neprospěch těch registrovaných.
|
LeJa
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 14:18
- Nahlásit
My jsme nechali psa čipovat a hned si ho vyblejskli do databáze městské policie. Takže my jsme registrovaný.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 14:23
- Nahlásit
Mě to přijde jako blbost.Blbost z toho důvodu,že si nedovedu představit jak česká policie rozezná od sebe několik stejných plemen,z fotky štěněte pozná dospělého psa,ze zarostlého psa pozná ostříhaného atd.Nebylo by jednodušší aby fotky posílali samy majitelé?Prostě by poslali takovou kde si je pes nejpodobnější...a stát by ušetřil.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 14:57
- Nahlásit
evina
a nač potřebuješ aby městská (nebo česká) policie měla fotku tvého psa?Já tedy o to 2x nestojím.Ještě se mi pes nikdy neztratil, a když se to stane tak policie bude ten poslední kdo se zaslouží o to aby se našel.
|
Filip
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 16:47
- Nahlásit
Já na to nevidím nic špatného, hlavně na menších vesnicích to má něco do sebe, ale chápu, že pro hodně lidí je otírat se o policii oblíbenou formou seberealizace.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 17:20
- Nahlásit
Filip
tady ale nejde o nejakou formu seberealizace. jednak v tom ja osobne treba fakt nevidim zadny prinos, jako jednoznacny identifikator ma muj pes cislo cipu, tento identifikator je nezamenitelny a fotka je v tom pripade absolutne zbytecna. kdyz vytvoris nejakou databazi fotek, musis zaplatit programatora, musis zaplatit nekoho, kdo to bude aktualizovat, kdo bude dohledavat psy podle fotek nalezenych psu ... zkratka a dobre - byrokracie a nemyslim si, ze nas stat je na tom tak dobre, ze by mohl vyhazovat penize za podobne nesmysly. jsem pro povinne cipovani nebo tetovani a vse ostatni je nasledne absolutne zbytecne ... krome toho teda vim, ze napriklad konkretne o moji osobe ma policie rozsahlejsi zaznamy, nez ja povazuji za nutne a to vcetne fotografii ... nesouhlasim s tim ale nemuzu proti tomu nic delat ....
|
Filip
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 19:12
- Nahlásit
Jirikovo
Myslím, že je to hlavně věc lidí, kteří v té obci žijí a volí si tam svoje orgány samosprávy a ty tyto věci řeší a dávají úkoly městské policii. Takže je to jejich věc, jak si to tam upraví.
Jinak já zase považuju za blbost a zhovadilost navážet se tu do policie, ještě k tomu do pčr, když ta s tím nemá vůbec nic společného . Ale jak se říká, kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde.
krome toho teda vim, ze napriklad konkretne o moji osobe ma policie rozsahlejsi zaznamy, nez ja povazuji za nutne
To je taky dobrá myšlenka... a co má jako být? Chtěl by si snad, aby si tě pozvali na oddělení a nechali tě ty záznamy dle uvážení promazat?
Pak by se taky mohli grázlove sami soudit u soudu, tím by se výborně potlačila byrokracie, že?
|
Pavel
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 20:13
- Nahlásit
Myslím, že má policie jiné starosti, než běhat po ulicích za psíkama a pořizovat jejich fotografie. Možná jen nějakej radní, či kdo to vymyslel, chtěl strážníky ještě více zaměstnat. Ale to s tou kartotékou ( seznamy ) to tu již bylo v dobách dávno minulých. Bohužel se to netýkalo psů...
...Ještě, že můj pes nespolupracuje. Jednou by se mu ta registrace nemusela vyplatit, že.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 21:26
- Nahlásit
dorfa:nepotřebuju,
proto to také považuji za blbinu.Ale Jiříkovo to napsal lépe,souhlasím.Filip:a proč bych se nenavážela?Mám opravdu dost zkušeností-bohužel!Několikrát jsem byla nucená podávat trestní oznámení a s tím,s čím se setkávám jsem jako občan dost znechucená.Spisy si přehazují jak se jim líbí,nikdo s tím nechce mít nic společného-to jen jeden příklad,našlo by se více.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 22:48 - Změnil/a: Eimy
- Nahlásit
Filip
Mlůžu ti říct, že pár lidí si podle fotek mojí feňule myslelo, že jde o belgickýho ovčáka (je fakt, že většinou to bli nepejskaři), to bych se s touhle vymožeností mohla dočkat toho, že co chvilku mi bude u dveří zvonit policie, že našli mou feňuli a dovedli mi fenku belgickýho ovčáka, když moje feňule má jenom cca 40 cm v kohoutku (když jsem se ji snažila měřit, měla 38)
Nebo taky jsem procházela fotky z CzechTeku a na jedné z těch fotek je pes skoro stejnej jak moje psice v běhu naprosto dokonalá kopie, že by mě pak policie uháněla, protože jsem tam byla, když tam byl "můj" pes?
Pro srovnání fotka z cezech teku:
a běžící moje psice... bohužel nemám její fotku zezadu
|
Filip
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 00:43
- Nahlásit
Filip:a proč bych se nenavážela?
evina
Já jsem vám to přece nezakazoval, ne? Pouze jsem konstatoval, že je to pro hodně lidí oblíbená činnost.
Eimy
Sorry, ale tvoje teorie se mi zdá pravděpodobná asi stejně, jako přílet marťanů
Jinak myšlenka, že by psy měli fotit u metru, aby bylo z fotky líp patrné, jak je pes velký, byla jedna z nejchytřejších věcí co jsem od tebe četl ... docela paradoxní.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 07:18 - Změnil/a: Eimy
- Nahlásit
Filip
Nejseš ty náhodou taky policajt? Já nevim, ale myslim, že nesmyslnost toho focení dojde každýmu apoň trošku normálnímu člověku, myslela sem, že dotažení do absurdna ti pomůže to pochopit, bohužel vidim, že jsem tě asi přecenila...
Jen si uvědom, že i když "obyčejnej" vořech má svoji docela věrnou kopii, se kterou si ho spletou i lidi, co ho vidí hodně často, tak jak je od sebe asi odliší policajti, co je vidí před sebou jen na fotce?
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 07:33
- Nahlásit
pro dokonalost by ty psy asi měli rovnou otetovat na zadku nebo na boku jako krávy, aby to bylo vidět i z dálky a policajti si pak nemuseli dlouho lámat hlavy, který s těch RR či NO se jim zrovna dostal do rukou...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 08:10
- Nahlásit
Srdečný pozdrav z Absurdistánu
Tolik let už se vážně chystám,
dřív nežli přijdu o nervy,
navštívit slavný Absurdistán;
mám už stan, bágl, konzervy.
Ta země láká pravé chlapy,
a já jsem tvrdá palice...
Kde vlastně leží? ptám se mapy,
v Asii, nebo v Africe?
"Netřeba víza, starý vole,
netřeba vůbec nikam jet,"
zdrtil mě kámoš z nekropole,
"vždyť už v něm žiješ kolik let!"
P. S.
Tamtěch pár řádek bylo psáno
před lety... A dnes? škoda slov.
Z denního tisku každé ráno
zdraví mě rodný Kocourkov.
Myslim, že tahle básnička od pana žáčka to vystihuje dokonale
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 08:25
- Nahlásit
Eimy
chtěla bych se zeptat na národní registr očipovanejch psů.taky mám psa čipovanýho,je z útulku a já byla ráda,protože utíká,tak jsem si myslela,že mi ho aspoň najdou,ale při zadání čísla čipu jsem zjistila,že neexistuje...a další psice co má kamarád z útulku z Brna od soboty neexistuje asi taky nebo co
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 08:27
- Nahlásit
sarax
Do národního registru se musí pejsan přihlásit, pokud nemá čip (tušííím) datamars... ale já nevim, já mám psici sice čipovanou ale jen v registru (nevim jakým... stydim se ) , kam posílala papíry naše vetka...
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 09:05
- Nahlásit
sarax
To je hezký, já věděla proč jsem se od začátku stavěla k čipování psů skepticky.Dělá to na mě dojem,že je celý dobrý akorát tak pro to aby prodloužená ruka státu (obec, města) měla větší přehled o neplatičích poplatků za psů.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 09:06
- Nahlásit
Filip
tak ja ti dam konkretni priklad. chodim fandit na fotbal. sice stavam pobliz chuliganu, ale nikdy jsem zadnou vytrznost nespachal. na vyjezdy na hriste souperu nejezdim. proste jen chodim fandit svemu tymu, nic vic, nic min. je to podle tebe dostatecny duvod k zaneseni priblizne 10ti mych fotek do alba s fotbalovymi vytrzniky, vcetne uvedeni meho jmena a adresy?? to je podle me nad ramec jejich povinnosti a pravomoci ...
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 09:54
- Nahlásit
Eimy
já jsem psa přihlásila na magistrát a bylo mi řečeno,že to stačí,a tedka zjistím,že když se ztratí tak někdo zjistí že číslo čipu neexistuje tak nechápu proč mám čipovat
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 10:56
- Nahlásit
sarax
ono těch registrů je totiž víc, ne jen ten jeden jedinej národní, v tom je celej ten problém...
|