Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / Policejní registr psů
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
dorfa
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 11:01
- Nahlásit

sarax
Eimy
O důvod víc proč nepodléhat nátlaku státní moci a hned čipovat.Ještě, že jsem odolala.
sarax
No přece proto aby měl finanční odbor na městském úřadu přehled o tom, kolik má vybrat na poplatcích ze psů, jiný hlubší smysl v tom nehledej a už vůbec ne snahu města či státu, nalézt ti tvého ztraceného psa.

Eimy
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 11:09
- Nahlásit

dorfa
Nechápu proč ti tolik leží v žaludku, že města chtějí mít přehled o vybírání poplatků?

dorfa
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 11:14
- Nahlásit

Eimy
Vadí mi ze zásady pokud je státní moc příliš rozsáhlá a zbytečná. Ono to totiž začíná čipováním psů a zvířat a končí to čipováním lidí.

Eimy
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 11:15
- Nahlásit

dorfa
já myslim, že to je zbytečně přitažený za vlasy

Eimy
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 11:16
- Nahlásit

koneckonců každej člověk nad 15 u sebe musí nosit občanku, ne? pes těžko bude nosit "občanku", tak má čip , podle kterýho se dá jednoznačně identifikovat...

Garfield
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 11:17
- Nahlásit

Eimy
Nech být. U nás je možný všechno. Nestihneme dojíst ani snídani a bude tu zákon o povinném naříznutí psí klokaní kapsičky, zasunutí občanského průkazu a každý pes se bude muset na vyzvání povinně ihned legitimovat. Fotka starší né 3 měsíců, při každém ostříhání a přelínání vyměnit. Otisky pacek a už povalíme.

Eimy
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 11:19
- Nahlásit

Garfield
by mě zajimalo, jak by to praktikoali u mojí feňule no, nechám se překvapit, až s něčím takovým fakt někdo přijde

dorfa
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 11:27
- Nahlásit

Eimy
Já to vidím jinak.Člověk je občanem určitého státu a jako takový má nejen povinnosti, ale i práva. Občanký průkaz je jen doklad o totožnosti, příslušenství k určitému státu. O povinnosti nosit tento doklad u sebe bychom zde mohli opět diskutovat. Já mám za povinnost pouze dýchat a neporušovat zákony. Jestli mi některý zákon nakazuje, že musím u sebe nosit identifikační doklad je to špatný zákon. Pouze v policejním státě máš za povinnost se nechat od státu bez důvodu legitimovat. Otázka svobod je velmi citlivý a vážný problém. Přílišná moc státu je vždy lehce zneužitelná. Zaráží mi jak moc lidí nechali své psy očipovat ve vidině toho, že činí pro svého psa jen to nejlepší.

evina
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 12:47
- Nahlásit

Teď mě napadlo,jak poznat z fotky malého knírače od středního,německého pinče od dobrmana?Vždyť to mnohdy nepoznáme my,co se o psy zajímáme,jak to má potom poznat laik?Nebylo by lepší takové to číslo do ucha co nosí krávy?

evina
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 12:55
- Nahlásit

dorfa:souhlas,taky myslím,že celé čipování je jen zastírací manévr!O vánocích se na sídlišti u našich zaběhl pejsek.Policajti chtěli přijet až za několik hodin ale lidi trvali na tom aby přijeli ihned-pes byl promrzlý a zalezlý za nějakým křovím a nikdo se k němu nemohl dostat.Přijela odchytovka a policajti.Odchytovka odvezla psa do útulku.Policajti přečetli čip.Kdyby to bylo skutečně pro psy,tak ihned dohledají majitele a můžou mu ho vrátit téměř na místě.Místo toho se pes traumatizuje převozem do útulku.To je můj názor!

dorfa
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 13:43
- Nahlásit

evina
Bohužel je to tak. Kdyby to mělo být ve prospěch zvířete, tak se čipují především kočky.Ty mají toulání přímo v krvi.Divoké kočky se pak nekontrolovatelně množí, roznáší různé nemoci atd.Zjevně jim o blaho zvířete nešlo, protože z koček stát (potažmo obec) nemá ani korunu

Filip
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 17:08 - Změnil/a: Filip
- Nahlásit

Jirikovo
To je teda náhodička, o chuligánech jsem smolil semestrální prácičku A jak se asi dalo čekat, nevidím na monitorování kotle nic špatného. Mít podchyceno, kdo je kdo, je asi základem toho, aby se s diváckým násilím dalo něco dělat a funguje to tak už dávno, třeba v UK.
A kdyby si se náhodou rozhodl, třeba vzít někoho sedačkou po palici, je dost pravděpodobné, že by si pro tebe razdva přišli, a to je dobře.
Navíc to, že víš, že si v tom albu je i dobrá prevence, protože ti to do jisté míry bere, při davových výtržnostech tolik důležitý, pocit anonymity.

Kdyby těm jen na základě toho, že chodíš na fotbal, nebo si v tom albu nějak perzekuovali, věř, že bych s tím nesouhlasil...

ale upřímně tvojí fotku + jméno si přece můžou kdykoliv vytáhnout z registru obyvatelstva, takže neděláš trochu zbytečný povyk vlastně pro nic?

Pokud dodržuješ zákony - nic se ti neděje a to je hlavní.

Filip
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 17:13 - Změnil/a: Filip
- Nahlásit

Bohužel je to tak. Kdyby to mělo být ve prospěch zvířete, tak se čipují především kočky.

dorfa
Ano čipování koček by bylo pro psy a jejich majitele velmi přínosné

dorfa
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 17:42
- Nahlásit

Filip
Ano čipování koček by bylo pro psy a jejich majitele velmi přínosné
Velmi vtipné.
Především by to bylo přínosné pro ty zatoulané kočky.Zatímco čipování psů je přínosné jen pro obecní pokladnu.

Filip
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 20:58 - Změnil/a: Filip
- Nahlásit

dorfa
Vím, že je asi zbytečné se o tom dál rozepisovat, ale jen pro pořádek, kočku si můžete nechat očipovat i zaregistrovat do národního registru i teď.
K čemu by bylo čipování toulavých koček, kteří stejně nikomu nepatří, to nevím, podle mě by bylo lepší je proočkovat a vykastrovat, ne?

Pro případ ztráty zvířete, nechápu proč je důležitější vrácení stracené kočky, než vrácení psa - ve smyslu, že čipování psů ti přijde jako zlovůle státu, zatímco čipování koček by si vítala?

Jinak třeba v Praze dostane člověk po zaregistrování slevu z poplatků, takže nevím, jestli na tom "obecní pokladna" zrovna zbohatne.

evina
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 21:07
- Nahlásit

Filip:ty tomu říkáš sleva?To mi trošku připomíná reklamy na auta "a cena jen 500 000"!Myslím,že mnohem přínosnější by bylo,dávat slevu psům se složenou zkouškou(jako tomu bývalo)Lidi měli většinou alespoň nějakou motivaci naučit psa poslouchat.

Eimy
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 21:45
- Nahlásit

Filip
A ono v našem státě neplatí, že člověk je nevinnej, odkud sem u neprokáže vina? To je nějaká novinka policie?

Abych za hcvilku taky nebyla v ňákým albu

dorfa
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 21:48
- Nahlásit

Filip
Tak proč označení čipem je u koček na dobrovolném rozhodnutí majitele a u psů je to povinnost stanovená městskou vyhláškou?
No přece tu pokladnu plní majitelé psů nikoliv majitelé koček a to i poté slavné slevě.
Neříkám, že je to zlovůle ale jasný důvod proč tomu tak je je více než zřejmý. Ještě plnější obecní pokladna, a ne snaha nalézt a vrátit všechny zatoulaná zvířata svým majitelům.

dorfa
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 21:52
- Nahlásit

Filip
Kočka se zatoulá mnohem snadněji než pes.Psa má majitel většinou pod kontrolou.Proto by povinné čipování koček bylo neméně tak důležité jako to slavné čipování psů, kdyby nešlo jen o to vybrat co nejvíce poplatků.

Filip
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 21:58
- Nahlásit

ty tomu říkáš sleva?
evina
Ano, říkám. Psa jsme stejně chtěli nechat očipovat, pro jistotu. A taky je dobře, že je teď jasně identifikovatelný.

Myslím,že mnohem přínosnější by bylo,dávat slevu psům se složenou zkouškou(jako tomu bývalo)

Asi záleží na tom, co považuješ za cíl akce... pokud to má být zlepšení evidence držených zvířat, zlepšení možnosti jejich identifikace s minimalizováním rizika záměny + zvýšení pravděpodobnost, že se ztracený pes vrátí k majiteli psů, tak tomu by asi sleva za zkoušku moc nepomohla.

Ale pro lepší soužití lidí a psů by to jistě přínosné bylo, na druhou stranu už o tom bylo na netu pár diskusí a jelikož se nedokázali dohodnout ani pejskaři mezi sebou, těžko můžeme čekat, že by to upravil někdo z venčí.

Mimochodem ta "sleva" byla za dob SVAZARMu a nešlo o to, aby pejskové v parčíku pěkně poslouchali, ale hlavně o to, že majitelé těchto psů podepsali souhlas s tím, že v případě potřeby předají svého psa armádě... a až z toho pramenil nárok na osvobození od poplatků... to mi zase tak úžasný nepřipadá.

Filip
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 22:09
- Nahlásit

Neříkám, že je to zlovůle ale jasný důvod proč tomu tak je více než zřejmý. Ještě plnější obecní pokladna, a ne snaha nalézt a vrátit všechny zatoulaná zvířata svým majitelům.

dorfa
Myslím, že to nebude zase takový terno s těma penězma ze psů, ono úklid města, taky něco stojí... a ať je "hlavní" důvod to či ono, hlavní je, že je to dobrá věc a identifikaci ztraceného psa to hodně zlepšuje.
Mimochodem je dobře, když se zlepší i ten výběr poplatků

Kočka se zatoulá snadno, to jo, ale nevím, kde by byla hranice mezi kočkou toulanou a zatoulanou... a hlavně, kdyby měli kočky čipy, bylo by asi třeba i někde registrovat čí kočka je čí, ne? No a z toho by se asi zdejší zastánci "svobody" zbláznili, takový "státní teror"

dorfa
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 22:11
- Nahlásit

Filip
Všichni víme, že ten podpis vykoupený slevou byl stejně jen kvůli těm poplatkům a správné mi to rozhodně přišlo. Na to aby ti armáda sebrala jakýkoliv majetek nepotřebuje totiž vůbec tvůj podpis. Ono totiž kdyby došlo k nějakému konfliktu a armáda rekvírovala majetek obyvatelstva tak to udělá i teď a bez podpisu. Zákon to umožňuje akorát se o tom moc neví a nemluví.Takže ten podpis na úřadě byl vlastně super. Asi záleží na tom, co považuješ za cíl akce
Ano o to jde cíl akce bylo pouze a jen zlepšení evidence zvířat za účelem jejich 100% zpoplatnění. Kdyby tomu tak nebylo tak by se opravu čipovali všechny zvířata držená obyvateli na určitém území a ne jen ty zpoplatněná.

Filip
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 22:12
- Nahlásit

dorfa
Jinak dost o kočkách, stát přece dělá i "horší" věci... třeba vydává ty občanky.... hanbáááá!

Eimy
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 22:16
- Nahlásit

dorfa
Všichni víme, že ten podpis vykoupený slevou byl stejně jen kvůli těm poplatkům a správné mi to rozhodně přišlo

No, já znám člověka, kterýmu tehdy takhle armáda psa vzala...

dorfa
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 22:19
- Nahlásit

Filip
Poplatek ze psů považuji za nehorázný, neúměrný a neodůvodněný, když peníze takto vybrané nejdou zpět na rekultivaci, pozemků, které psi dejme tomu poničí. Ani daň z nemovitosti není tak vysoká jako daň z ratlíka. Když už jsem povinna platit takto vysoké a neodůvodněné poplatky, tak by takto vybrané prostředky měly být obcí použitý k úklidu chodníků a trávníků po psech a ne k něčemu co s držením psů na území obce vůbec nesouvisí.

Eimy
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 22:21
- Nahlásit

dorfa
Možná to vyzní jako provokace, ale nebylo by lepší křičet na příslušných místech, než tady na diskuzi? Tady se toho moc nezmění...

Filip
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 22:22
- Nahlásit

dorfa
Ano, byla to "skvělá" doba a občas se hodilo, nějaký ten papír podepsat...
jen by bylo dobré si vzpomenout kolik se tenkrát platilo (tuším, že v Praze něco pod 1000,-/rok) a kolik byl průměrný měsíční plat (1800-2000,- ?) ?!

dorfa
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 22:23
- Nahlásit

Eimy
Ha, ha .Tak to ti tedy nevěřím. Leda že ho sám armádě nabídl. A tomu věřím, protože armáda vždycky dobře za to co chtěla platila. Rekvírování majetku bylo a je zákonem ošetřeno a věřte, že k němu dochází až na posledním místě.

Eimy
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 22:26
- Nahlásit

dorfa
Věřit nemusíš, tvoje věc. ale sám ho armádě nenabídl, stejně ten pes do služby šel... To, že tobě ani nikomu kolem tebe se to nestlao neznamená, že se to nestalo nikomu, ne?

evina
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 22:26
- Nahlásit

Filip sobně stejně pochybuju,že jsou všichni psi v Praze doteď čipovaní.Myslím,že pro psa udělám víc,pokud mu pořídím tagisku s adresou.A proč se to týká jenom Prahy?Že by na zaběhlých pejscích mimo Prahu nezáleželo?Nejspíš proto,že v Praze se vybírá nejvíc a je tu i nejvíce psů-tudíž největší přínos pro státní pokladnu.Už jenom to,že psa musí mít přihlášený držitel a ne majitel.Že by také přínos pro psa?

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání