Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výstavy psů / je to nefér
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 22 Led 2006 12:53
- Nahlásit

BlueheavenBěž si raději dělat úkoly .....

Blueheaven
Člen
# Zasláno: 22 Led 2006 21:37
- Nahlásit

Anonymní
kdybych musela určitě bych šla

BaraReni
# Zasláno: 30 Led 2006 10:54
- Nahlásit

Ahoj,
Blueheaven naprosto tě chápu.Řešila jsem stejný problém.Přesně to jako ty, uplně stejně jsem reagovala , uplně stejně mě to mrzelo...
Povím ti náš příběh,snad ti to pomůže a budete v pohodě jako my.
Koupila jsem si psa Boloňského psíka bez výstavních předpokladů,je už dospělý a má krásných 37cm v kohoutku!Standard boloňáčka říká jasně 27-30cm toleruje se výška do 32cm.A Reni?Je velký.Nemohla jsem se s tím vyrovnat že nás žádný BOB nečeká a mrzelo mě to.Naše chovatelka byla nešťastná z toho že její jedna z nejlešpích ch.st předvádí na výstavách své "nepovedené" štěně.
Mrzelo ji to stejně jako mě.Vykašli se na výstavy národní a mezinárodní.Obědnej si kopu přihlášek na oblastní a krajské výstavy.Pošli je,ty co jsou blízko vašeho bydliště a jeď , beru to s pohledu toho že jsem to samé zažila.Jezíme na KV a OV a máme 2x V1 , vítěz mezitřídy,vítěz třídy mladých , a jednou VD.Je to super a na krajské výstavě jsme porazili psa který dostává na každé výstavě BOB.Chápeš to?Nevzdávej to!!!Já to taky nevzdala.Budeš spokojená ty i psík.Kolik je tvé fenečce?Jestli je štěně,skus si ji vzít na klín a každý večer jí masírovat dásna.Někdy to pomůže.
Skus Junior Handling když tě baví tolik vystavovat.Mě to taky moc baví a Junior Handlingu se věnujeme.Byli jsme 3x a máme krásné výsledky jsme 2x4.místo , 1x 3
místo.Skus agility.my taky cvičíme,už rok a půl a jsme spokojení,sem tam si zajedeme na KV nebo na JH a jsme spokojení.
Nic si s toho nedělěj a jed někam vystavovat a určitě budete mít krásné posudky jako myBude to dobré , uvidíš a nebud s toho smutná

Jen bych tě chtěla na něco upozornit.Když se náhodou stane že vyhrajete,určitě se setkáš se zlými lidmi.Ani mě se nevyhli a názory jako?Jak to že ta hnusná obluda vyhrála?se ti asi nevyhnou.Je to smutné ale je to tak.

A vy ostatní , neříkám všichni , dávejte pozor na hubu!!!!!!Co vám udělala?To že chce vystavovat.Taky jsem se setkala s takovými přízpěvky na mujpes.cz ale to jedno.Ona je neskušená a tak byste jí to měli snad slušně vysvětlit ne?,A názory jako" bež si dělat domací ukoly jsou jako by je napsalo 5ti leté dítě v záchvatu kdy ho osvítí bůh že začne psát a ono má s toho mentální šok!!!
Jo a to co ti tady píšou to nic není,setkáš se s tím že ti to někdo vmete přímo do očí a ne jenom to.Horší ty pomluvy na tvého psíka.Není to nic příjemného ale jestli ti to za to stojí,musíš posoudit sama.
Já jedu na KV do Zlína,pojedeš taky?S kama jsi?
Bára

Endy
# Zasláno: 30 Led 2006 12:28
- Nahlásit

BaraReni
Nevšimla jsem si,že by tady zmíněného pejska někdo pomlouval.Naopak je nám jasné,že pro majitelku je to ten nejhezčí pejsek na světě.Naopak nám není jasné,proč si někdo pořídí štěně s vadou a pak hořekuje ned tím,že bude penalizován na výstavě.
Z tvého článku je patrné,že na oblastních a krajských výstavách posuzují rozhodčí,kteří o daném plemeni nic neví.Jinak nemůže pes,který by neprošel bonitací,dostat výbornou nebo dokonce vyhrát.To si pak člověk takového titulu nemůže vážit.
Tobě se zdají lidé zlí,že Ti psa pomluví.Já je chápu.Taky by mě štvalo,kdyby nade mnou vyhrál nestandartní pes.Ale zlobit bych se mohla jedině na rozhodčího.

Anonymní
# Zasláno: 30 Led 2006 12:50
- Nahlásit

Boloňského psíka bez výstavních předpokladů
Tak proč jsi začla vystatovat? měla sis koupit zvíře s výstavními předpoklady a ne kazit dobré jméno chovatelce

BarcaReni
Člen
# Zasláno: 30 Led 2006 13:10
- Nahlásit

Proč psa bez výstavních předpokladů?Myslíš si že 14ti , no tehdy 12ti letá holka má 10 000kč na psa s výstavními předpoklady?Myslíš že je lehké našetřit alespon tech 7 000kč na psa bez výstavních předpokladů?Myslíš že je jednoduché říct rodičům že je rozhodující povaha a zdaraví psa a možná taky exterier a né cena?Neříkám že tady někdo pejska pomlouvá,ale to že se s tím na výstavách setká.
Na krajských výstavách posuzují rzhodší kteří plemeno neznají ale posuzují podle toho jak se jim pes líbí (vzhledově né exterierově).A mám radost s toho že se Reni někomu líbí jako pes!!!
A proč by na výstavy mohli chodit jen psi co dostávají BOBy??To je zakázano?Není,na výstavu může každý.Nejde o to jestli dostanete D nebo BOB.Je to jedno.Hlavně že Vás to těší a má to rád i váš pes!!A co že není standardní pokud ho to baví ať mi sprominutím všichni i s chovatelkou vlezou na hrb.Na výstavy většina lidí jezdí pro tituly a potom nedokážou pochopit že někdo s nestandarním psem jde na výstavu pro radost a že za to zaplatí velké peníze!!!!A pak s usměvem odchází s dobrým hodnocením.

Nehodlám se o tomto tématu bavit, sama jsem si vyslechla své.
A ještě něco,tím že jdu na výstavu z nestandardním psem nekazím chov? ,bylo by něco jiného kdyby výstavy byly něco tak důležitého jako bonitace.
A anonyme!!!!- ty si nestojíš za svým názorem že se bojíš napsat své jméno??Jde to vidět.

A ještě bych chtěla něco říct že rozdíl mezi chovatelem a chovatelem je velký!!!!!!!!!!

Anonymní
# Zasláno: 30 Led 2006 13:58
- Nahlásit

Báro, ale ty jsi napsala, že jsi si koupila psa bez výstavních předpokladů. Nevím,ale připadá mi dost nefér vůči chovatelce, která ti prodá "slevněného" nevýstavního psa, že ho nebudeš vystavovat a ty jí děláš na výstavách špatné jméno, že ukazuješ nestandardního psa. Je to spíš smutné a od tebe hodně hodně nefér.
A nebuď prosím tě agresivní tady na lidi, tady nejsou lidi, co jsou na mujpes.cz a nikdo na tebe neútočí.
A ještě bych chtěla něco říct že rozdíl mezi chovatelem a chovatelem je velký!!!!!!!!!!
A to myslíš jako jak? Mluvíš o chovatelce od svého psa? Je to paní Kuběnová, že? Nemyslím si, že by byla ráda, kdyby věděla, že ti má vlézt na hrb či záda... Chudák ženská. Myslím, že kdyby věděla, že jí budeš její nestandardního psa vystavovat, tak ti ho určitě neprodá.

BarcaReni
Člen
# Zasláno: 30 Led 2006 14:09
- Nahlásit

Jo Reni je ze Zašové od ní.Dobře uklidním se
Ne tím chovatelem...,nemyslím paní Kuběnovou.
Ale chovatele co chce štěnata aby měly super povahu a zdraví a je mu jedno že se ukazuje na výstavách.Ba je rád že všichni vidí jak má jeho pes supr povahu a jak je zdravý!!A chovatelem který hledí jen na exterier a na nic jiného a zakazuje ukazovat nepovedená štenda na výstavách!!!!!!!!!
Proto vzniká tolik psů z nevyváženými povahami a bohužel to nejsou jen ty malá plemena...a tím je to horší!!!!!!

A zdá se mi dost blbý romlouvat 14ti leté holce jejíž pes má předkus rozmlouvat výstavy.
A s tou chovatelkou to nechci řešit.V kupní smlouvě máme že štěně bylo předáno bez zjevných exterierových vad.
Našichovatelku a ostní vystavovatele tady už probírat nebudu!!!

Anonymní
# Zasláno: 30 Led 2006 14:26
- Nahlásit

Báro, tak to se celkem divím, že to v té kupní smlouvě není napsané..
Já si myslím, že na výstavy se jezdí pro to, aby člověk ukázal psa, který může mít úspěch a proto jsou také standardy.... Já taky pojedu na výstavu, ale kdybych věděla o zjevné vadě u mého psa, tak bych tam nejela. Myslím, že je spousta jiných příležitostí, kdy můžeš ukázat, jakého máš supr, šikovného psa.
Co třeba Dog dancing, agility...?
Prostě my starší se na to díváme trošku jinak. Taky by mi vadilo, kdyby někdo vystavoval mé nestandartní štěně. Ti psi se neprodávají za nižší cenu jen tak pro nic za nic. A navíc, když p. Kuběnová je poradkyní chovu...

monika
Člen
# Zasláno: 30 Led 2006 14:35
- Nahlásit

BarcaReni
Myslím si, že tady nikdo nemyslel zle to, aby nevystavovala.Špíš ji chtěli ušetřit zklamání.Já sama mám německou dogu, která je řekněme hodně zlehčeně "nestandartní". Byla jsem se podívat na klubové výstavě a doginu jsem měla sebou.Nevystavovala jsem a ani jsem nemohla je bez PP, ale to nikdo nevěděl, nikdo mě tam neznal.Jsem už stará bréca a přesto mi bylo moc líto z těch pošměšných pohledů a pomlouvání, které jsem za svými zády vyslechla.Ani si nepočkali až jak to se mnou dopadne, co vlastně budu dělat, ale pustili se do mého psa rovnou.I pro mě je můj pesa ten nej a i když jsem nikomu nic neudělal byli zlí.Já se s tím ve svém věku dokážu daleko líp srovnat, něž "dětská" duše.Proč Blueheaven neušetřit zklamání a pejska mořit na výstavě?Až bude mít své peníze a bude si o sobě sama rozhodovat, může si pořídit pejska s PP a výstavními předpoklady a jít do toho.Blueheaven těš se se svým pejskem při jiných aktivitách, dneska je jich dostupných dost a netrap sebe ani pesana.

evina
Člen
# Zasláno: 30 Led 2006 14:41
- Nahlásit

Já jen zírám,že je možné aby na výstavě posuzoval rozhodčí který neví kolik má pes měřit.Ano samozřejmě nechodí na výstavy jen "boboví" psi ale pokud tam jde pes,který má podle standartu vadu,nemůže přece dostat výbornou!!!A to ani na krajské či oblastní výstavě!!!

BarcaReni
Člen
# Zasláno: 30 Led 2006 14:53
- Nahlásit

Moniko,přesně s vámi souhlasím.Asi to chápete,mě se stalo uplně to samá a to pomluvy.Jasně,ten pes za to nemůže!!!!Každá z nás taky není miss ne?
A k tomu jak to že jsme dostali V1,dobrou upravou lze něco opticky zmenšit:0)
Ale to je jedno,jaké chováte plemena??

Anonymní
# Zasláno: 30 Led 2006 14:55
- Nahlásit

no právě, kdyby nechtěli vidět pp psa, tak by možná uspěl i nějaký kříženec a nechali by se ukecat na nové plemeno.
Pro mě jsou výstavy akcí, na které se předvádějí plemena, která jsou exteriérově pěkná a splňují standart a ne že ho hrubě porušují. Možná mám jen zkreslené představy...

Anonymní
# Zasláno: 30 Led 2006 14:57
- Nahlásit

BarcaReni
Vždyť psala, že má dogu bez pp a proto ani vystavovat nemůže (na výstavách s pp). Není chovatelka.

Endy
# Zasláno: 30 Led 2006 15:00
- Nahlásit

Pokud je někdo dítě,nemá peníze na štěně s výstavními předpoklady,nebylo by lepší si pořídit štěně z útulku a věnovat se výstavám voříšků?Jsou při nich různé akce,kde pejsek může ukázat i svoje dovednosti.A když někdo nemůže došetřit na štěně bez vady,kde vezme peníze na výstavní poplatky,cestu a další finance spojené z výstavou?
Blueheaven tu nadhodila téma,o kterém toho moc neví,protože po výstavách nejezdí.Je to zase jenom o penězích.A Ty,BarcaReni,jí docela popichuješ proti ostatním.Necítíš se tak trochu podvedená se svým psem?Určitě byl větší už jako štěně.

Anonymní
# Zasláno: 30 Led 2006 15:02
- Nahlásit

12ti letá holka má 10 000kč na psa s výstavními předpoklady
Proč sis nepořídila levnější plemeno?

má to rád i váš pes
Jsi si tím jistá, že to psa baví? Nebo si jen namlouváš, že je celý šťastný ze spousty lidí, úpravy srsti a ppodobně?
Agility, flybal, nebo DD by pro něj byly lepší

evina
Člen
# Zasláno: 30 Led 2006 15:02
- Nahlásit

BarcaReni:kdo úpravou ubere psovi 5cm je opravdu machr-teda!Ještě,že to nejde u všech plemen!

BarcaReni
Člen
# Zasláno: 30 Led 2006 15:07
- Nahlásit

Ahoj,
Jo děláme agility,tanec,dog trekking a Junior Handling.
Tak vidím,když jdeme do kruhu vrtí ocasem.A česání má rád jak kdy.
Jinak vím co Reni má rád a co ne.Chtěla jsemdělat canisterapii jenže Reni nechtěl aby na něj šahali jiní lidé a tak jsme se na to vykašlali...,jinak já jí jen radila že pokud chce at se přihlásí na JH tam nerozhoduje kvalita psa ale předvedení a jednou za čas si může zajet na KV nebo OV.
Proč jsem si pořídila boloňáka?Je to veselý hravý pes,je krásný,menšího vzrůstu,vhodný do bytu,je dobrý na sport,miluje dlouhé procházky.Prostě je to plemeno ve kterém jsem se viděla.
A 5cm nezměníš,jen se stane to že se opticky sníží.

Anonymní
# Zasláno: 30 Led 2006 15:09
- Nahlásit

Tak vidím,když jdeme do kruhu vrtí ocasem
Ale když běhá agility, tak je ta radost asi větší, ne?

BarcaReni
Člen
# Zasláno: 30 Led 2006 15:10
- Nahlásit

Kdo má dogu bez PP??Já neJá mám boloňáčka s PP

BarcaReni
Člen
# Zasláno: 30 Led 2006 15:14
- Nahlásit

Když běhá agility nevím,je jaksi rychlejší než a já a běží předemnou a já vidím jen bílou čáru
Néé,agi má rozhodně radši.Ale stejně na výstavu musíme jezdit aspon se dívat.On má problém s tím že psy na ulicii nebere jako samozřejmost ale něco nevídaného a zajímavého a to nejde když jde bez vodítka.Od štěněte výrůstal mezi psy všeho druhu a od 5ti měsíců chodil na agility,nevím kde se stala chyba.A ted když jezdíme na JH kde je spousta psů už to není tak zlé jako předtím.

Eimy
Člen
# Zasláno: 30 Led 2006 15:16
- Nahlásit

BarcaReni
já myslim, že těch 5 cm výšky je ale něco jinýho, než předkus.. Protože pár cm možná úpravou psa zakryješ (já nevim, nevyznám se v tom), ale předkusu si snad všimne každej. A když už tady někdo nadhodil voříškiády, kamarádce na voříškiádě takhle ubrali pár bodíků právě za to, že její fenka má trošku předkus (resp. ubrali bodíky té fence).

BarcaReni
Člen
# Zasláno: 30 Led 2006 15:25
- Nahlásit

To je pravda že je to něco jiného jenže my nevíme jak velký má fena předkus a jestli to nejde vhodným způsobem změnit.Jinak s tou vořiškijadou,to je blbost žádný voříšek přece nemá standard

birma
Člen
# Zasláno: 30 Led 2006 15:26
- Nahlásit

BarcaReni
jak bys měnila předkus proboha? to jako uříznouot část čelisti?

Eimy
Člen
# Zasláno: 30 Led 2006 15:29
- Nahlásit

BarcaReni
Blbost to není, opravdu se to stalo

A je jen pár plemen, který předkus mají, jinak ani u voříška není předkus zrovna moc hezkej... Jinak na přdkus té fenky se můžeš kouknout i na jejich fotkách(nevim, jeslti jsou v téhle diskuzi nebo jinde), myslim, že i tam je to docela viditelný...

BarcaReni
Člen
# Zasláno: 30 Led 2006 15:30
- Nahlásit

Cituji (z k nihy :Máme doma štěnátko)kapitola vady v exterieru:Předkus,přivezli jsme si pejska s předkusem?....
...Pokud se ovšem jedná a štěně můžeme vhodným způsobem zoubky malého štěně změnit.Ale jak?Každý večer/ráno vezmeme pejska a masírujeme dásna a přitom neptrně opatrně tlačíme zoubky zpět.Ve většině případů se zuy srovnají.

BarcaReni
Člen
# Zasláno: 30 Led 2006 15:31
- Nahlásit

Mě se žádné fotky nezobrazuji

birma
Člen
# Zasláno: 30 Led 2006 15:32
- Nahlásit

BarcaReni
jenže v týhle radě se jedná o štěňátko starý tak 3-4 měsíce, což tahle fenečka opravdu neni
a občas se zuby srovnají sami, ale musí to být v době vývinu štěněte...

BarcaReni
Člen
# Zasláno: 30 Led 2006 15:36
- Nahlásit

No jo,a jak já mám vědět kolik tý feně asi je???Myslela jsem že ještě malinká.

birma
Člen
# Zasláno: 30 Led 2006 15:38
- Nahlásit

BarcaReni
třeba ses mohla podívat na ty fotky v galerii.. jak mám asi vědět že tě to nenapadlo???

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání