Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výstavy psů / je to nefér
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
Blueheaven
Člen
# Zasláno: 19 Led 2006 21:48
- Nahlásit

mám fenku naháčka, ale má předkus, je nefér abz se za to platila na výstavách sankce koukněte se sami

Blueheaven
Člen
# Zasláno: 19 Led 2006 21:50
- Nahlásit

a co tohle? no není to modelka?

Anonymní
# Zasláno: 19 Led 2006 22:03
- Nahlásit

pes s předkusem je fakt nádhera. To bych chtěl do chovu......

ati
Člen
# Zasláno: 19 Led 2006 22:38
- Nahlásit

Blueheaven
je úžasná takovej malej upírek.

evina
Člen
# Zasláno: 19 Led 2006 22:48
- Nahlásit

Blueheaven:každému jeho pejsek připadá krásný...ovšem jde o to,že podle něčeho se na výstavě exteriér psů posuzovat musí.A to je standart!Předkus jistě standartní není!Takže,měj svého pejska ráda,věnuj se mu ale smiř se s tím,že na výstavy není.A především buď ráda,že je pejsek zdravý.Pokud totiž není,tak bys skutečně mohla říct,že to není fér!

Blueheaven
Člen
# Zasláno: 20 Led 2006 18:01
- Nahlásit

namyslela jsem to, že se psi s tímto ,,hendikepem,, nemohou vůbec účastnit.ale to jak vysoké sankce se za to platí a hodnocení,,špatný pes,,

Lea
Člen
# Zasláno: 20 Led 2006 18:07
- Nahlásit

Blueheaven
O jakých sankcích to pořád mluvíš??Nikdy jsem neslyšela, že když máš psa s vyřazující vadou, musíš za to zaplatit

nefer
Člen
# Zasláno: 20 Led 2006 19:16
- Nahlásit

prosím tě, přečti si standard plemene. tam máš jasně napsáno, jak má jaké plemeno vypadat a co je považováno za hrubé vady a výstavy se prostě řídí tímto standardem. jde o jakési hledání ideálního příslušníka plemene a pokud má jedinec předkus, který není žádoucí, nemůžeš se divit, že nedostane výbornou.
nikdo ti přeci nezakazuje se výstavy zúčastnit, ale jestli chceš sbírat tituly, pořiď si další štěně s výstavními předpoklady a doufej, že budeš mít větší štěstí.
i když vůbec nechápu co řešíš. copak jsou ty výstavy pro tebe tak životně důležité? mojí feně zase chybí dva zuby a to jsem ji měla v plánu uchovnit. a co nadělám? nic. tak se věnujeme aktivitám, které jí dají mnohem víc než pobíhání v kruhu. jsou důležitější věci.
moje předešlá fenka se díky nemoci nedožila dvou let, ale zase narozdíl od téhle měla zuby všechny. tak si srovnej priority.

Blueheaven
Člen
# Zasláno: 20 Led 2006 19:20
- Nahlásit

ste všichni děsně útoční, já se nezlibím ani na mojí fenku ani na vás, jen konstatuju

evina
Člen
# Zasláno: 20 Led 2006 20:19
- Nahlásit

Blueheaven:to nebyla útočnost...hele na výstavě je to jen o kráse psa.Bez urážky(taky jsem vystavovala)...se může vystavovat i pes naprostý "debil" hl.že je ideál standartu.Tak když pejsek není výstavní,tak s ním dělej něco kde může předvést svojí šikovnost.Co třeba agility nebo flyball?Nemyslíš,že to by pejsu bavilo mnohem více???

Blueheaven
Člen
# Zasláno: 20 Led 2006 20:27
- Nahlásit

já jsem si pejska rozhodně nekupovala na agility, ale na cvičák agility je to od nás 30 km a já nemám řidičák, nechci jenom aby se z mojí holčičky stal gaučák bez zájmů

Blueheaven
Člen
# Zasláno: 20 Led 2006 20:28
- Nahlásit

Anonymní
tobě by chov neměli vůbec dovolit

evina
Člen
# Zasláno: 20 Led 2006 20:33
- Nahlásit

Blueheaventrošku nechápu...30km na agi je pro tebe moc a jak by jsi chtěla cestovat na výstavu?Myslíš,že bys jí měla za rohem?

Endy
# Zasláno: 20 Led 2006 20:35
- Nahlásit

Blueheaven
V kolika měsících se Tvému pejskovi ten předkus udělal?

Blueheaven
Člen
# Zasláno: 20 Led 2006 20:37 - Změnil/a: Blueheaven
- Nahlásit

endy
nevím nevím, už jsme jí s předkůskem kupovali, proč?

Blueheaven
Člen
# Zasláno: 20 Led 2006 20:39
- Nahlásit

evina
na výstavu se nejezdí třeba i 2krát za týden, a já chci aby se můj pejsek věnoval něčemu pořádně

Endy
# Zasláno: 20 Led 2006 21:18
- Nahlásit

Nechápu,proč tady tuto diskuzi zakládáš.Pejska jsi si brala s vědomím,že nebude vhodný na výstavy a do chovu a tomu jistě odpovídala i cena.Neznamená to,že je to špatný pes,ale v každém případě je nestandartní.Musíš sama uznat,že se správným skusem by byla mnohem hezčí.Ale taky i dražší.

K2
# Zasláno: 20 Led 2006 21:23
- Nahlásit

Co??? Já mám psa flat coated retrívra.Taky jsem chtěla jezdit na výstavy, ale nesestouplo nám jedno varle. Pak jsme začali s agility. Strašně nás to baví, dělame to pro radost (no třeba jednou na závody...)...A to je pro nás nejdůležitějšííí. Ax strašně rád skáče a miluje TUNELY, když vidím s jakou radostí běhá,...to je krása Nemyslím si, že by agility nebylo něco pořádného... hlavně že nás to OBA baví!!!!!! Znám jednoho naháče a agi mu jde a hlavně ho to baví, což je nejdůležitější!!!

evina
Člen
# Zasláno: 20 Led 2006 21:32
- Nahlásit

Blueheaven
na výstavu se nejezdí třeba i 2krát za týden, a já chci aby se můj pejsek věnoval něčemu pořádně

tak proč sis brala pejska s předkusem,když se chceš věnovat pořádně výstavám?Proč se místo toho nevěnuješ pořádně něčemu jinému?Máš navíc představu o tom kolik vystavování stojí peněz?Ona to totiž není nejlevnější záležitost...Navíc pejska vystavování až tak nebaví,po celou dobu musí být někde uvázaný(nebo v přepravce),češe se,pak se předvede a jede se domů.Naproti tomu u některého psího sportu se pejsek vyřádí a určitě ho to baví více.A hlavně trénovat a bavit se tím dá denně.

Eimy
Člen
# Zasláno: 20 Led 2006 23:23
- Nahlásit

Blueheaven
My na agi chodíme jednou týdně, neříkám, že je to ideální, ale stačí, prozatím určitě jooo, teď v zimě netrenujem v podstatě vůbec, jen an překážkách, který postavilo město. Ze začátku jsem taky hledala cvičák, co bude co nejblíž (naštěstí mně i mojí psici přístup na tom cvičáku vyhovuje), ale teď, i kdyby všechny cvičáky v okolí kvuli něčemu zrušili, tak bych klidně jezdila i těch 30 km, protože když teď na těch překážkách od města vidím, jak psici to běhání neuvěřitelně chybí, tak bych jí to už prostě nemohla vzít... ;) Chce to párkrát vyzkoušet a uvidíš... Ono těch 30 km není zase tak moc, pokud tam je dobrý dopravní spojení...

Danuš
# Zasláno: 21 Led 2006 09:15
- Nahlásit

Blueheaven

Na výstavu klidně můžeš. I s předkusem. Jenže se musíš smířit s tím, že dostaneš známku vadný. Což opravdu je. Předkus je vada vyřazující dle standardu.
Ale nemysli si, že psi výstavy nějak zvlášť baví. Mám doma 3 a jen jedna je modelka, která se těšila, když jsem sebrala výstavní klec. Dneska už je to dáma v letech a už ani jí výstavy neberou. Nemůžu říct, že ty ostatní by výstavy vysloveně otravovaly, ale na cvičáku se cítí daleko lépe.
A naháč na agi - téměř absolutní bomba ve své kategorii. Já bych neváhala. Vzala kolo, psa do batohu a už bych jela trénovat.

Blueheaven
Člen
# Zasláno: 21 Led 2006 09:39
- Nahlásit

Danuš
no nevím jestli bych těch 30 km na agi ujela na kole a to ještě po dálnici

Blueheaven
Člen
# Zasláno: 21 Led 2006 09:41
- Nahlásit

a pro vás všechny
nemyslela jsem, že agility není nic pořádného, pouze to že trénink na závody asi 1x týdně nestačí no to je jedno, děkuju za vaše názory

aren
Člen
# Zasláno: 21 Led 2006 11:01
- Nahlásit

Ta Tvoje fenečka je krásná. Možná ji k náplni života postačí i to, že ji máš ráda a že s ní chodíš na procházky.
A co takhle pořídit ji kamarádku, aby si vyhráli?

grendel
Člen
# Zasláno: 21 Led 2006 12:03
- Nahlásit

agility jenom doporučuju, výstavy pro psa moc nejsou, v tom se spíš vyžívají majitelé a dělání se psem "něco pořádného" nenazývám výstavy, ale nějakou činnost, která těší psa i majitele a jde tam o vyblbnutí a ne o život složený z výstavy, krytí, výstavy, krytí, výstavy, krytí.......
když už chceš vystavovat(a asi i krýt) tak stejně to psu moc nestačí, stejně potřebuje něčím zaměstnat hlavu, třeba agility, pokud je daleko, tak třeba zkus dogdancing(tanec se psem) ten můžeš trénovat doma, na procházkách, jak často chceš a při závodech pak máš natrénovaáno tolik, kolik potřebuješ!

Blueheaven
Člen
# Zasláno: 21 Led 2006 12:28
- Nahlásit

aren
já už nemůžu, a jiného už ani nevchci

evina
Člen
# Zasláno: 21 Led 2006 21:41
- Nahlásit

Blueheaven
:a mohu se zeptat kolik ti vlastně je?Na závodění sice trénink 1x týdně není nic moc ale nemusíš hned závodit.Ten tanec také není špatný,zrovna tak bezva je flyball.

Blueheaven
Člen
# Zasláno: 21 Led 2006 21:51
- Nahlásit

evina
14

evina
Člen
# Zasláno: 21 Led 2006 22:14
- Nahlásit

Blueheaventak trošku jsem si to myslelavýstavy by ti museli sponzorovat rodiče a to někdy nemusí být snadné.V tvém věku je rozhodně lepší jiná psí zábava,tam se seznámíš a pokecáš se stejně starými stejně "postiženými".Naproti tomu na výstavách spíše panuje nevraživost mezi konkurencí.Pokud tě přesto výstavy lákají,není všem dnům konec a jednou si pejska s výstavními předpoklady ještě můžeš pořídit.

Blueheaven
Člen
# Zasláno: 22 Led 2006 11:18
- Nahlásit

evina
jasnědík

. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání