| Autor |
Zpráva |
palma1
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2008 08:07
- Nahlásit
Ahojda, možná se budu ptát blbě, ale kde kupujete ty spot-on? My máme Frontline od veta, ale neúčinkuje nám, tak kde bych mohla sehant něco jiného? Je to volně k prodeji?
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2008 09:36
- Nahlásit
palma1
není to volně k prodeji... v některých lékárnách se možná něco sehnat dá (ale většinou mívají také frontline), ale jistota je u veta.
Buď si nějaký vyber a rovnou řekni svému vetovi, že chceš ten a ten (on ho buď bude mít rovnou k dispozici, nebo ti ho objedná) a nebo si nech od něj něco doporučit (samo ne ten frontline).
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2008 09:48
- Nahlásit
palma1
Nám tak letos nezabral,tak jsme v lékárně koupili ex-spot.Ale bohužel jsme ho na doporučení veterinářky dali brzo po očkoování a dočkali sme se ošklivé alergické reakce. Ale ex-spot zabral.
|
choco
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2008 09:48
- Nahlásit
palma1
mě to byli v lékárně zatím vždycky ochotný objednat a dpo druhýho dne jsem to tam měla (a to nejen spot on,ale i jiný věci pro psa)
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2008 10:22
- Nahlásit
choco
a jaká lékárna to je? mě to totiž náš lékárník taky vždycky naslibuje a pak se na mě vykašle...
|
choco
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2008 10:44
- Nahlásit
Mel
u nás v H.Počernicích, koukne se do kompíku,jestli je tov možný objednat a když jo,tak to tam další den mám a myslím,že jsem teda třeba Duowin tam kupovala levnějc než u veta. Uvidím,jak to bude teď
|
palma1
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2008 11:26
- Nahlásit
moc díky, zkusím se zeptat v naší lékárně a případně za ním zajít a kdyžtak zkusím něco objednat - on tam totiž nic jiného než frontline neměl a ten nám letos vůbec nezabírá...
|
Madlenka
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2008 22:00
- Nahlásit
palma 1 : Frontline už na klíšťata skoro nezabírá, protože už se používá přes 10 let a klíšťata už si vybudovala proti němu rezistenci.
Ale Tvůj vet by Ti měl jakýkoliv spot objednat, já taky doporučuju Duowin, je fakt spolehlivý.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2008 12:38
- Nahlásit
Jaké máte kdo zkušenosti s Advantixem spot on? Já ho dala psu letos poprvé a po 14 dnech už tahám klíšťata jako divá... Je fakt, že se dost koupal (jeden týden snad každý den) a jak píšou, tak to může účinek dost oslabit, ale ráda bych znala vaše názory na to, co používáte a jestli se psi s tím koupou a jak často...
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2008 13:25
- Nahlásit
Mel
ahoj, já dala teď - jako minulý měsíc - pesovi taky advantix spot a jsem z něho nadšená.... mám ovčáka, vodomila, kor, když jsou teď ty vedra, tak je ve vodě denně a vytáhla jsem z něj jen jedno mrtvý klíště a to před pár dny, což akorát vychází na druhou dávku.... Jinak jsem měli promeris duo - hrozná reakce na něj, pes byl apatickej, no hrůza, ale na mýho druhýho to sedí, žádný klíště a vůlbec mu nevadí... Měli jsme taky duowin, ale po tom se oba pesani drbali jak diví... Ale jako u všeho, je to dost individuální...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2008 07:41
- Nahlásit
My jsme letos experimentovali s přípravky...
Zkoušeli jsme spray Petosan, a přestože psi mají být bohatě chránění, našli jsme po víkendovém venčení na každém 10 klíšťat.
Včera jsem přinesla od Bolfa přípravek k hubení ektoparazitů, nemá sice asi preventivní účinky (píšou stříkatl dle intenzity napadení 1 - 2x týdně), ale zato sbírám spadaná vyschlá klíšťata. Účinná látka je Propoxurum 250 mg/100 ml.
Olejíček od Hery nám nezabral. Frontline pipeta zabírá skvěle, promeris duo bych už nepoužila, protože nesnesu jak smrdí.
Ale co mě fakt dožralo, byla moje mamča, která mi minulý víkend oznámila, že bude muset koupit pipetu (frontline), protože psovi už našla jedno klíště.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2008 13:04
- Nahlásit
Za kolik kupujete Duowin? Já teď koupila 15 - 30 kg asi za 160,-, je to levný nebo drahý?
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2008 13:07
- Nahlásit
Mel
7,5-15kg - 131,-
tze myslim, ze 160,- za tvoji "o cislo vetsi" je "tak akorat"
|
Madlenka
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2008 18:34
- Nahlásit
My kupujeme do 7,5 kg za 90 Kč.
Je jasné, že co veterinář, to bude jiná cena
Letos jsme s Duowinem pořád bez jediného klíštěte
|
rain
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2008 10:36
- Nahlásit
Najděte na obrázku klíště (zn. fakt tam je)
Tady porovnání s normálním klíšťákem
Používáme spray Arpalit Neo, od nástříkání (cca 3 týdny) se dvakrát koupal a dneska jsem z něj poprvé sundala tyhle dva hnusáky, dospělého klíštěte si člověk ještě většinou všimne, ale tohole prcka... Ještě, že mám krátkosrstého psa, který je "zespodu" skoro holý
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2008 17:53
- Nahlásit
Tak hlásím, že ExSpot letos opět zabírá - pesan se máchá ve vodě furt, a klíště zatím žádný ....
Btw neví tu někdo z Budějc jestli tu nemá nějakej vet Duowin? - koukám, že by mě vyšel levnějc....
|
Barus
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2008 19:30
- Nahlásit
Já jsem z Budějk, taky jsem vyfasovala Frontline, ale chtěla bych taky radši Duowin. Jakej vet ho má v Budějcích nevim, ale koukala jsem, že ho maj v nějaký internetový lékárně, možná budu objednávat, že bysme se podělily o poštovný.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2008 20:52
- Nahlásit
Barus
No, u mě to tak akutní není - ještě mám nakoupenej ExSpot na 1 měsíc
Na Frontline se vyprdni Co máš vlastně za hafa?
A na Internetu za kolik a kde?
|
Madlenka
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2008 01:06
- Nahlásit
V Budějkách má Duowin určitě Dr.Fiala na Lidické 193.
Ale když si řekneš, tak Ti ho objedná podle mně každý veterinář.
Jsme s ním fakt moc spokojeni
Frontline už na klíšťata nefunguje
|
Barus
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2008 12:34
- Nahlásit
http://www.lekarna.cz/veterinarni-pripravky/?sort= default&page=1&amount=12&dtype=catalog
Maj stejně vyprodáno, takže tam u toho nejsou ani ceny. Já mám feňuli staffbullíka
|
choco
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2008 12:41
- Nahlásit
Ale když si řekneš, tak Ti ho objedná podle mně každý veterinář A možná Ti ho budou ochotní objednat i v lékárně, nás vyjde v lékárně levnějc než u veta...
|
choco
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2008 12:43
- Nahlásit
Mel
Já kupuju Duowin za necelých 600,- 4 pipety pro psa 15-30kg...takže 150,- za pipetu
|
Barus
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2008 12:46
- Nahlásit
Radši to zaťukám, ale my zatím problém s klíšťaty moc nemáme, vytáhla sem jich zatim asi jen 5 za celou sezonu a to pesa leze všude, kde by je mohla chytnout (vysoká tráva, les). A teď jí budu dávat pangamin, tak uvidíme.
|