Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Přípravky a postupy proti klíšťatům
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
nemethova5
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2008 22:15
- Nahlásit

Kellyno nevim,kupovat pipetu za 400kc.kazdy mesic,to se mi zrovna nechce,kdybych byla pani rotsildova tak klidne,asi koupim ten scalibor a budu mit klid nejmin na osm mesicu,jinak diky za radu,taky pekny medvidatko leonbergr

Radecha
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2008 11:22
- Nahlásit

sarax
mno nám taky nesedí všechno a jsou v tom třeba stejný účinný látky..takže tak

Protože účinná látka není jediná složka přípravku. Psovi může klidně vadit nosič, stejně jako u vakcín. Takže pokud pes snáší např. Ex-spot a nesnáší Boba (v obou je jen permethrin), tak mu asi nevadí účinná látka jako taková.

Radecha
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2008 11:24
- Nahlásit

Bassi

dětská doktorka,takže asi tak ...

Dětská doktorka radí vzít klíště a vyškubnout ho? Která? A co pak dělá s těma urvanejma hlavičkama, co zůstanou v dítěti?

Kelly
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2008 11:28
- Nahlásit

nemethova5
Jo, leonberger to je medvídek.
Pipeta je sice dražší, ale psům určitě víc vyhovuje. Když jsem jim dříve dávala obojky proti klíšťatům, hodně jim slzely oči - měli na to alergii. Takže od té doby jsme začali dávat raději spot-on a bylo to ok.

Bassi
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2008 13:30 - Změnil/a: Bassi
- Nahlásit

Radecha
myslíš , že ti jméno něco řekne???

třá to dělá háčkem,ale netočí ... co já vím?! mě klíště netahala

varianta :

Správné odstranění klíštěte

Na přisáté klíště zásadně nenanášejte žádné oleje nebo masti, které by ho udusily. Klíště může vyvrhnout obsah střev do rány, čímž se zvyšuje pravděpodobnost přenosu nákazy. Klíště vytahujte pinzetou, kterou ho uchopíte co nejblíže kůži a kývavými pohyby pomalu vyvikláte. Ranku ihned desinfikujte běžným desinfekčním prostředkem.
Klíštěte se nedotýkejte holýma rukama, mohlo by dojít k přenosu nákazy. Pokud chcete zjistit, jestli bylo infikováno, vložte ho do igelitového sáčku a odešlete k nám na vyšetření.

zdroj: http://www.gentrend.cz/clanek/mikrobiologie/21/spr avne_odstraneni_klistete

Dines
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2008 13:45 - Změnil/a: Dines
- Nahlásit

Na klíšťata jedině háčky !!!

jorkaAmálka
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2008 10:12
- Nahlásit

Já se také připojím s dotazem. Mám psa - labutěnku s poměrně dlouhou a hustou srstí. Jezdíme na výstavy a tím pádem ho každý týden koupu. Našel by se i pro nás přípravek proti klíšťatům a blechám ? Obojek u nás nepřichází v úvahu. Celkem bych i vyzkoušela pipetu, ale mám strach z nežádoucí reakce v podobě svědění a vypadávání srsti. Na druhou stranu jsem viděla co bleší invaze dokáže s jinak nádhernou labutěnkou udělat - ztráta srsti, mokvající boláky atd. Ráda bych tomu předcházela. Co by jste poradili ? Který ze spotů je podle vás nejmíň agresivní ? Děkuji za rady.

wensday
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2008 10:20
- Nahlásit

jorkaAmálka
Dle našeho veta, jedinej spot, na kterej NIKDY nezažil alergickou reakci je Frontline.

jorkaAmálka
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2008 10:40
- Nahlásit

wensday
Díky, máš na mysli Chybu, že ? Myslíš že ten Frontline koupím i v lékárně ? Mám ho doma ve spreji pro akutní případy, ale spot bude asi lepší. I když kamarádky dospívající fenka po postřiku Frontlinem málem zemřela. Je z Plzně a odlifrovali ji k nám do Brna na Jaggy. Těžký zánět mozkových blan, týden v bezvědomí, odssávání mozkomíšního moku atd. Fenka už nikdy v pořádku nebude, získala tím epilepsii. Řekli jí, že dospělý pes by to pravděpodobně nedostal, ale že se jednalo o psa ve vývinu a v růstu a organismus byl tudíž oslabený. Můj pes má 11 měsíců.

wensday
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2008 10:50
- Nahlásit

jorkaAmálka
jojo, jasně já fenám nedávám nic jinýho právě ze strachu z alergické reakce. VIděla jsme fotky labradorů od známejch po jiným spotu a vypadalo to opravdu ošklivě.
Fakt nevím, jestli v lékárně je k dostání, my ji berem vždy u Chyby.
Neblázni, fakt po Frontline ? Tjo a nestříkala ji třeba v nějaký malý místnosti, že se toho pes nadýchal nebo tak něco ? To je divný....vždyť se může používat aj na štěňata Já ten spray používala dávno, ale špatně, bo jsem si myslela, že stačí psa postříkat a je vystaráno. Pak jsem zjistila, kolik toho musím na LR vystříkat a přešla jsem na pipety. Spray používám jen na vystříkání auta, když převážíme nějaký útulkový psy... kuli blechám.

jorkaAmálka
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2008 11:22
- Nahlásit

wensday
No, možná ta aplikace nebyla v pořádku. Ale je taky možný že se sešlo víc negativních faktorů ( první hárání, oslabená imunita atd. )

wensday
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2008 11:26
- Nahlásit

jorkaAmálka nj, chudina...
jinak si lidi myslej různý věci, tak jako já si kdysi myslela, že mi pomůže psa jen tak postříkat tím sprayem, tak si jedna má kolegyně libuje, jak jí pipeta vydrží na celou sezonu, od jara do podzimu.... používá Frontline.... zatím co já mažu pro 3 pipety pro mý psy každý 4 tejdny ... asi je to rasou psa, no, někerýmu vydržej přes sezonu, někerýmu ty 4 týdny, no

maxim
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2008 11:35
- Nahlásit

wensday
Dle našeho veta, jedinej spot, na kterej NIKDY nezažil alergickou reakci je Frontline.
Náš pes na něj reakci měl - svědění.

Černý faun
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2008 11:39
- Nahlásit

Já mám výbornou zkušenost s Duowinem, používám ho už několik let a - nerada bych to letos zakřikla - ale mým hafům působí tak, že prvně aplikuju třeba v polovině dubna a pak bez klíšťat vydržíme zhruba do července, pak koupím druhý a ten zase vystačí do podzimu. A to samozřejmě ne proto, že bych psy celé léto vodila na provázku po chodníku, prolítnou kde co a účinek se nevytrácí ani hojným koupáním v rybníku. Šamponování by ale asi bylo něco jiného, nevím.
Druhý pes je bearded kolie a nějaký negativní vliv na srst nepozoruju, i když výstavy nepěstujeme, takže srst nijak speciálně neošetřuju, potvůrka se pohybuje v rozmanitém terénu a občas připomíná spíš mop než psa, ale to přípravkem nebude

Radecha
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2008 13:22
- Nahlásit

jorkaAmálka
I když kamarádky dospívající fenka po postřiku Frontlinem málem zemřela. Je z Plzně a odlifrovali ji k nám do Brna na Jaggy. Těžký zánět mozkových blan, týden v bezvědomí, odssávání mozkomíšního moku atd. Fenka už nikdy v pořádku nebude, získala tím epilepsii. Řekli jí, že dospělý pes by to pravděpodobně nedostal, ale že se jednalo o psa ve vývinu a v růstu a organismus byl tudíž oslabený. Můj pes má 11 měsíců.
Ono se nějak prokázalo, že to bylo Frontlinem? Jeho účinná látka fipronil totiž není pro zvířata toxická, proto se může dávat už úplně maličkatým mláďatům a nevadí ani náhodné olíznutí. To by byla opravdu pěkná smůla.

wensday
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2008 14:51
- Nahlásit

Radecha
nj, taky si říkám, bo na návodu píšou "neaplikovat štěňatům mladším 2 dnů"

jorkaAmálka
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2008 15:16
- Nahlásit

wensday
Ono to bylo tak, aniž by jim cokoli řekla, zeptali se zda před propuknutím nemoci nepoužila na psa právě Frontline. řekla jim, že ano, den před prvníma příznakama. řekli jí, že to není první případ a všichni postižení byli mladí psi v růstu. Prokázat to samozřejmě nemůžou, ale podezření tu je vážné. Z toho co mi vykládala jsem nabyla dojmu, že i kdyby to prokázali, nesmí to zveřejnit. Snad vyšší zájmy či co. Tak asi tak.

jorkaAmálka
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2008 15:19
- Nahlásit

Když o tom tak přemýšlím, tak štěňata cca týdení na tom s imunitou budou možná líp než dospívající psi. Vemte si např. meningokoka, nejvíc postižených je mezi mládeží. Menší procento tvoří malý děti a dospělák to nechytne téměř vůbec. Asi je tím dospíváním organismus opravdu nejvíc zatížen.

wensday
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2008 15:25
- Nahlásit

jorkaAmálka
tjo to je teda divný... já teda nic proti Jaggy, ale já jim moc nevěřím, mám špatnou zkušenost...

jorkaAmálka
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2008 15:41
- Nahlásit

wensday
Já s nimi teda krom ortopedické konzultace nemám zkušenosti, ale té kamarádce tu fenku opravdu zachránili. Jejich vet v Plzni byl v koncích a nevěděl už co dál a fence dával pár hodin života. Odeslal je právě sem a včasným odsátím toho sajrajtu v mozku ji zachránili. Byla tady tuším 14 dní a pak co týden kontrola. Cenu snad ani nebudu zmiňovat, ale co by jste pro psa neudělali, že ?

wensday
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2008 18:31
- Nahlásit

jorkaAmálka
no jasně, mně tam zachraňovali 4,5 měsíční štěně labradora, asi pozdě, všechno zbabral ten debil "vet" z Vinohrad. Lékařsky a co se týká péče proti nim nic, ale co se týká těch věcí kolem.... ten zmíněnej rádobyvet jim zřejmě posílá případy jaksi přednostně než na veterinu no a něco za něco asi... voni řekli, že pes umřel chybou toho blba a že mi to napíšou v závěrečné zprávě, bo sem chtěla, aby se ta chyba řešila dála vědělo se o tom jaksi oficiálně, v lékařský zprávě pak nic nebylo, že mi to daj na vyžádání pojišťovny, ale to nikdy neudělali. Sice se ptali, esi chci pitvu, ale mě v tom rozrušení nenapadlo, proč ji jaksi chtít... no a tak na toho "veta" pak nebyl žádnej metr, pojišťovna to zamítla a stížnost veterinární komora smetla ze stolu. Myslím prostě, že tam není úplně čistý jednání, no.... což i trochu nasvědčuje ten případ s Frontline... proč by se to jako nezveřejnilo, pokud po něm bylo více takových případů ??? Hm....

Radecha
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2008 19:34 - Změnil/a: Radecha
- Nahlásit

wensday

no jasně, mně tam zachraňovali 4,5 měsíční štěně labradora, asi pozdě, všechno zbabral ten debil "vet" z Vinohrad. Lékařsky a co se týká péče proti nim nic, ale co se týká těch věcí kolem.... ten zmíněnej rádobyvet jim zřejmě posílá případy jaksi přednostně než na veterinu no a něco za něco asi... voni řekli, že pes umřel chybou toho blba a že mi to napíšou v závěrečné zprávě, bo sem chtěla, aby se ta chyba řešila dála vědělo se o tom jaksi oficiálně, v lékařský zprávě pak nic nebylo, že mi to daj na vyžádání pojišťovny, ale to nikdy neudělali. Sice se ptali, esi chci pitvu, ale mě v tom rozrušení nenapadlo, proč ji jaksi chtít... no a tak na toho "veta" pak nebyl žádnej metr, pojišťovna to zamítla a stížnost veterinární komora smetla ze stolu. Myslím prostě, že tam není úplně čistý jednání, no.... což i trochu nasvědčuje ten případ s Frontline... proč by se to jako nezveřejnilo, pokud po něm bylo více takových případů ??? Hm....
Oni ti nemohli nic takového nikam napsat, nejsou k tomu kompetentní. Určit pochybení veterináře může jen Komora veterinárních lékařů, resp. její Revizní komise. K tomu je ovšem nutná pitva, bez té se nic prokázat nedá. Pokud ti někdo léčí psa, a ty máš podezření, že špatně, není jiná cesta, než podat stížnost na Revizní komisi KVL a čekat na jejich vyjádření. Pokud ti někdo na Jaggy řekl, že postup prvního veta pravděpodobně nebyl ok, je to to jediné, co mohl udělat. Bez posudku komory nemůže nikdo říkat o jiném veterináři, že něco zvoral, to prostě nejde.

wensday
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2008 21:40
- Nahlásit

No to je mi dnes jasný, že bez pitvy nezmůžu nic.... jak říkám, tehdy mi veterinář z Jaggy jasně řekl, že příčinou stavu štěněte je lék podaný veterinářem a přislíbil, že toto vyjádření napíše do lékařské zprávy.

Radecha
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2008 21:55
- Nahlásit

wensday
No to je mi dnes jasný, že bez pitvy nezmůžu nic.... jak říkám, tehdy mi veterinář z Jaggy jasně řekl, že příčinou stavu štěněte je lék podaný veterinářem a přislíbil, že toto vyjádření napíše do lékařské zprávy.

Může napsat, co na pacientovi při vyšetření našel. Nemůže napsat, kdo za to může. To je v kompetenci jedině Revizní komise KVL. Ti si ho ale mohou předvolat (požádat ho o vyjádření).

wensday
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2008 22:22
- Nahlásit

Radecha no vidiš, kdyby byl normální, moh napsat, co je příčinou vzniku takovýho stavu......

Berčová
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2008 22:31
- Nahlásit

Zdarec,
tak my jsme používali ten Frontline, fungoval, klíšťata maximálně lezly a pak raděj utekly
A dneska jsme koupili obojek Preventic, tak uvidíme...

L1K1
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2008 19:43
- Nahlásit

Používáme Ex pot už několik let s naprostou spokojeností..
Může se i koupat, plavat a nosit z vody a pořád to drží

L1K1
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2008 19:44
- Nahlásit

Teda samozřejmě, že ho aplikujeme častěji.. Ale používáme ho už roky

Dines
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2008 08:55
- Nahlásit

wensday
Teda jako třeba na jihu čech Frontline prostě nefunguje.....

Dines
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2008 08:57
- Nahlásit

Otázka do davu : Co proti klíšťatům na 8 týdenní štěně? Resp. od jakého věku se dají aplikovat spoty?

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání