| Autor |
Zpráva |
Dines
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2008 14:02
- Nahlásit
Kelly
Taky jsem se rozhodla, že skoncuju s chemií, pořídila jsem si od barona ten čajovníkový olejíček proti klíšťatům a už po týdnu jsem našim psům našla první zapitý klíšťata, přestože jim olejíček poctivě aplikuji každý den
Pro dosažení plné účinnosti, zejména k obraně proti klíšťatům aplikujeme odpuzovač do uší jedenkrát denně po dobu 3 týdny (přenos do lymfatického systému). (zkopírováno z Barona)
Nemůže to být tím?
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2008 14:09
- Nahlásit
Dines
myslim, ze moze, preto chcem pockat aspon ten mesiac...ale ako pisem, za posledne 2 tyzdne som ziadneho zacucnuteho nenasla, len loziacich...
tak snad to nezakriknem, klep, klep, klep
|
Kelly
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2008 14:15
- Nahlásit
Dines
No, docela mi to vadí, že psům vytahuju každej den klíšťata. To se teda raději vrátím k osvědčeným spot-onům.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2008 14:57
- Nahlásit
Kelly
No, docela mi to vadí, že psům vytahuju každej den klíšťata. To se teda raději vrátím k osvědčeným spot-onům.
je mi to jasný
Bela
Tak se pak nezapomeň ozvat
Teda ideální by bylo kdyby po něm ani nelezli
|
Kelly
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2008 17:26
- Nahlásit
Mimochodem zrovna dnes jsem vytahovala psovi klíště z ucha, olejíček byl aplikován na ušní mušli. Takže už podle toho bych řekla, že to moc neúčinkuje.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2008 18:24
- Nahlásit
Kelly
myslim, ze ta 3tyzdnova lehota tam asi kvoli niecomu bude
DinesTeda ideální by bylo kdyby po něm ani nelezli
no jo, ale to neviem, ci sa vobec da docielit
|
choco
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2008 20:16
- Nahlásit
Tak promeris už Andymu nedám, a´t už by fungoval stejně dobře jako Duowin ... to co mám po aplikaci dneska ze psa jsem teda ještě neviděla...naprsotý nezájem o cokoli, jen leží a smutně kouká a když vstane tak se mu pěkně podlamují nohy a raději sebou kecne zpátky na zem, prostě úplně bez života...už aby ho to přešlo, taková rekce mi za to teda nestojí
|
Madlenka
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2008 21:58
- Nahlásit
Choco: tohle už jsem taky slyšel, že po promerisu měli pak nepěkné reakce, navíc prý šíleně smrdí!
My používáme už třetí rok Duowin a jsme moc spokojeni a měnit nebudeme.Pro psa do 7,5 kg stojí 80 Kč a klíšťata žádné nemáme.
|
choco
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2008 22:30
- Nahlásit
Madlenka
Což o to ten smrad mi zas tak příšerný nepřišel,ale pes je z toho hotovej Takže už mu další fakt nedám. S duowinem jsem taky byla max spokojená, jenže te´d mě to na 40 kilového psa vyjde pěkně draho, když bych mu měla dávat dvě ampule na psa do 30 kg...na těžší psy už totiž asi nemysleli Ale asi to hold budu muset dát a nebo zkusit Advantix nebo ex spot...
|
Radecha
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2008 23:00 - Změnil/a: Radecha
- Nahlásit
choco
Tak promeris už Andymu nedám, a´t už by fungoval stejně dobře jako Duowin ... to co mám po aplikaci dneska ze psa jsem teda ještě neviděla...naprsotý nezájem o cokoli, jen leží a smutně kouká a když vstane tak se mu pěkně podlamují nohy a raději sebou kecne zpátky na zem, prostě úplně bez života...už aby ho to přešlo, taková rekce mi za to teda nestojí
Podobnou reakci popisovalo mnoho klientů, kteří ho vyzkoušeli.
|
Radecha
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2008 23:05
- Nahlásit
Bassi
takže i u lidí se radí , vyškubnout,bez točení a vydezinfikovat
Kdo to kde radí?
Klíště které držíš tak pevně, abys ho mohla vyškubnout, zároveň mačkáš - tedy vytlačuješ jeho sekret do rány. To je velmi nebezpečné, páč to znásobuje riziko nákazy.
Klientům doporučujeme zmiňované háčky OTOM - lze s nimi vyjmout i malinké klíštěcí larvičky, bez nebezpečného stlačování a naprosto bezdotykově - nejbezpečnější varienta pro majitele i psa.
|
Madlenka
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2008 23:49
- Nahlásit
choco: nemusíš dvě na 30 kg!
Jestli má 40 kg, tak bude stačit jedna pro psy do 30 kg a jedna 7,5-15 kg.Ta druhá by asi stačila i do 7,5 kg.
Určitě Tě to vyjde levněji než Advantix, který má navíc jenom jednu účinnou látku(i expot) zatím co Duowin dvě, takže je účinnější i na blechy!
|
Kelly
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2008 08:30
- Nahlásit
Zkoušel jste někdo pipetu od firmy Bayer?
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2008 09:08
- Nahlásit
Používáme obojku Scalibour (nebo nějak tak) a na vyndavání elektrikářské krokodýlky, takové staré, už moc nejsou k sehnání. Bez jakéhokoliv mazání klíštěte.
|
choco
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2008 09:20
- Nahlásit
Madlenka
nj, to by mohlo být dobrý, tak asi tuhle variantu zvolím, jednu pipetu do 30 plus tu 7,5....
Dneska už vypadá o trochu lépe, ale jen o trochu...raději jsem zrušila i cvičák...to jsme mu teda napatlala věc...
Radecha
No kamarádka,co má bělouše mi říkala,že taky psa potom nepoznávala,ale zas u jinýho psa to bylo v cajku,tak hold patříme k těm,kterým to fakt nesvědčí...
Kde se dá prosím sehnat ten háček?
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2008 09:21
- Nahlásit
choco
Kdekoliv na netu, a v některých chovatelských potřebách
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2008 09:25
- Nahlásit
Radecha
Ahoj Radí, co ty tady??
JJ, luckymu promeris taky nesedl, ale Montymu je naprosto jedno....A třá Aengusovi, co vím, taky nevadil..... No, já zkusím ten advantix, byl mi doporučován, tak uvidím..... Když ne on, tak Bob Martin a apak už teda jako fakt nevim...Do obojku určo nepůjdu... Tak snad nám něco sedne.
|
Radecha
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2008 12:05
- Nahlásit
Montik
V Advantixu je protiklíštěcí látka stejná jako v Bobovi, takže je to fuk.
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2008 12:08
- Nahlásit
Radecha
já vím, ale advantix - mi někdo říkal-je lepčí...ale co já vím..... Zkusím advantix a pak se uvidí... Zatím mi na něj nikdo nic špatnýho neřekl (až na větší svědivost u některých jedinců...), ale Lucky musí mít pořád něco extra, takže to nejspíš bude i náš případ
|
Kelly
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2008 12:20
- Nahlásit
Naši pesani měli loni Advantix, Duowin a Expot. S prvníma dvěma jsem byla moc spokojená, žádný klíšťata jsme neměli až teprve za měsíc a půl, když už byla potřeba dát novou pipetu, tak to jsem našla jedno dvě klíšťata. Expot je taky dobrej, ale naše psiska se hodně koupou, takže občas nějaký to klíště měli.
|
Bassi
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2008 12:24
- Nahlásit
Radecha
Kdo to kde radí?
dětská doktorka,takže asi tak ...
Bohužel,každou chvíli se to mění a každej říká něco jiného . Si pak vyber
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2008 14:42
- Nahlásit
WhiteWolfpresne souhlasim,mela jsem scalibor,a nedam na nej dopustit,jj,taky mame doma krokodylky,s tema klestickama na klistata moc neumim,jinak jsem koupila hajanovy beaphar a asi ho vyhodim,leze to po nem neustale,jo a jeste lidi jak jste spokojeni s biokillem?pouzivate to nekdo??dik za info.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2008 14:44
- Nahlásit
Kellyjo a jeste,ten duowin je pipeta,nebo postrik,nebo obojek,mam 50-kiloveho ovcouna,je dlouhosrsty,co mi poradite,krom toho scaliboru,za tu dobu co ho mel,ta prisaham ani jedno kliste,to jsme byli na dovolene v jesenikach a tam se to klistakama jen hemzi,hlavne infikovanyma!
|
Kelly
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2008 14:57
- Nahlásit
nemethova5
já mám leona 55 kg, takže taky chlupatý psisko. Duowin je pipeta, byl fakt dobrej, chlupáč neměl žádný klíšťata.
Končím s experimenty - bylinkové olejíčky apod a vrátím se opět k Duowinu nebo Advantixu. Myslím, že nebude špatná ani ta pipeta Bayer, ale raději se zeptám našeho veta, ať zase na něco nenalítnu.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2008 15:00
- Nahlásit
Radecha
V Advantixu je protiklíštěcí látka stejná jako v Bobovi, takže je to fuk.
mno nám taky nesedí všechno a jsou v tom třeba stejný účinný látky..takže tak
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2008 15:37
- Nahlásit
Kellyhele a na kolik me ta pipeta vyjde a na jak dlouho to pesan bude mit?diky za odpoved,jo a co mas za drobecka,smi-li vedet?
|
archie
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2008 16:11 - Změnil/a: archie
- Nahlásit
Tak se taky připojím do diskuse. My jsme vyzkoušeli i přírodní - spoty od Héry a potírání éterickými oleji, což bohužel nějak nepochopila klíšťata a nebo se domnívala, že jsme tak navonění, aby jsme je lákali I chemické - poté jsme tedy vyzkoušeli Frontline, s tím jednu dobu fakt velká spokojenost, ale jako ostatní - nastala rezistence. Tak jsme vyzkoušeli Advantix. Bohužel nás potkala alergická reakce, takže jsme vyzkoušeli námi prvně zavrhované obojky - od Sergeants-http://www.hafani.cz/sergeants-dual-acti o-fleatick-collar-55-cm/d-84400/ a jsme spokojení.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2008 17:27
- Nahlásit
My používáme Natures Guardian spot - on a zatím spokojenost
|
Kelly
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2008 19:24
- Nahlásit
nemethova5
Už jsem to tu někde myslím psala. Mám "drobečka" leonbergera.
Pipetu budeš mít asi na měsíc až měsíc a půl. Přesně nevím, na kolik tě ta pipeta vyjde, ale nemělo by to být víc než 400 Kč.
Příští týden půjdu spot-on koupit, tak když tak napíšu za kolik jsem to sehnala.
|
choco
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2008 20:25
- Nahlásit
já jsem měla čtyři pipety na psa do 30 kg asi za 650,- z lékárny,ale už si to nepamatuju přesně kupovala jsem to naposled před podzimem.
|