Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Přípravky a postupy proti klíšťatům
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
Radecha
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2008 09:10
- Nahlásit

Dines
Různé spoty od různého věku. Musíš se podívat na ten konkrétní.

Dines
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2008 09:13
- Nahlásit

Radecha
Netušíš jak je to u Exspotu?

L1K1
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2008 10:04
- Nahlásit

Na to štěně bych vzala jedině Frontiline..

choco
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2008 10:08
- Nahlásit

L1K1
Já jsem měla od štěněte na psovi Duowin podle té váhy kterou momentálně měl a byl v poho a teď po hrozném působení promerisu se k němu urychleně vrátím.

Dines
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2008 10:14
- Nahlásit

L1K1
Než frontline, to radši nic -vyjde to nastejno ...

choco
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2008 10:15
- Nahlásit

Dines
Jooo a to s tím Duowinem jezdíme i dolů do jižních Čech ale nevnucuju hooo vůbec neee A ono se stejně ale říká,že je lepší toho spojit víc,jako třeba obojek i spot dohromady.

Dines
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2008 10:17
- Nahlásit

choco
mě se obojky neosvědčily vůbec - já mám právě Exspot, a max spokojenost, jen nevím jak je to s těma mimi štěňátkama....

choco
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2008 11:05
- Nahlásit

Dines
Tak to jo, no já jsem to mýmu mrńousovi dala poprvý asi 10-11týden. Vím,že to moc dlouho,potom,co jsme si ho přivezli nebylo.

Dines
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2008 11:10
- Nahlásit

choco
Takže myslíš, že až ho doočkujou, a přestane vypadat jako morče, až je to OK?
Jako teď je brzo asi na všechno, ale do měsíce už to něco chtít bude si myslim.....

choco
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2008 11:13
- Nahlásit

Dines
Já myslím,že jo. A na exspotu píší nějaký varování,jakože to štěnda nemůžou?

Mel
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2008 11:16
- Nahlásit

No, já nevím, ale mě přijde, že skoro všechny spoty mají stejnou účinnou látku - a to permethrin... jen stronghold má jinou, ale zase není na klíšťata a frontline má fipronil..
Můžete se mrknout, kdo máte doma jaký spoty, jakou mají účinnou látku a kolik a hodit to sem? Myslím, že by to bylo dobrý pro přehled Zkusím to hodit do nějakýho souhrnnýho souboru...
Někdo tu vychvaloval Duowin, že má dvě účinné látky, jenže na klíšťata je účinná jen jedna, ta druhá hubí larvy a vajíčka blech, což je konkrétně mně v boji proti klíšťatům celkem na nic

Dines
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2008 11:36
- Nahlásit

choco
No, to právě netušim, protože celý balení jsem měla naposled loni a na těch jednotlivejch pipetách to není
A hlavně to ani moje starost neni, jen mě to zajímá

Mel
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2008 12:07
- Nahlásit

Mám zatím tohle:
Strohghold: účinná látka selamektin 6% nebo 12%, dávkuje se 6 mg/kg živé váhy, působí proti blechám, difoláriím, ušnímu svrabu, střevním oblým červům, všenkám a sakroptovému svrabu, koupat se dá 2 hodiny po aplikaci (i šamponovat), může se dávat štěňatům od 6 týdnů věku a přenáší se do krve (plazmy).
POZOR - nepůsobí proti klíšťatům!!!
ProMeris Duo: účinná látka v 1 ml 150 mg Metaflumizonum a 150 mg Amitrazum, dávkuje se 20 mg metaflumizonu a 20 mg amitrazu/kg, ekvivalent 0,133 ml/kg, působí proti blechám, klíšťatům a lze ho použít na léčbu dermatitidy po bleším kousnutí, nemá se koupat 24 hodin po aplikaci a neměl by se pes extrémně máchat, pak to může oslabit účinnost, lze dát štěňatům od 8 týdnů a přenáší se na kůži.

Mel
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2008 12:10
- Nahlásit

Advantix: účinná látka v 1 ml Imidaclopridum 100mg, Permethrinum 500mg, dávkování jsem na netu nenašla, působí proti blechám, klíšťatům a komárům a také na to bleší kousnutí, o koupání pouze píší, že se lze, může se dávat štěňatům od 7 týdnů věku

Mel
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2008 12:26
- Nahlásit

Frontline: účinná látka v 1 ml (jsem přepočítala z balení pro psy 20 - 40 kg) Fipronilum 0,15 g, Butylhydroxyanisolum 0,3 mg, Butylhydroxytoluenum 0,15 mg, dávkování fipronilu 6.7 mg/kg, působí proti blechám, klíšťatům, všenkám a na bleší kousnutí, o koupání nepíšou a aplikovat štěňatům od 8 týdne

Mel
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2008 12:32
- Nahlásit

Duowin: účinná látka v 1 ml Permethrinum 0,4 g, Pyriproxyfen 0.003 g, dávkování 200 mg permethrinu a 1,6 mg pyriproxyfenu na 1 kg, tedy 0,50ml DUOWINU/kg, působí proti klíšťatům a blechám, o koupání jsem nic nenašla, štěňatům se má dávat od 2 měsíců věku a rozprostře se na kůži

L1K1
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2008 15:34
- Nahlásit

Dines
Já mám Expot, ale to není pro štěňata.. Frontline mně nikdy neúčinkoval, ale kamarádi ho mají a v pohodě (a hlavně je použitelný už na štěňátka)

Dines
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2008 15:35 - Změnil/a: Dines
- Nahlásit

L1K1
Tak ti nevim, jak tu psala Mel ten výčet, tak je to všechno už pr štěňata - to bych řekla, že bude i ten Expot, ne? Samo se ještě optam v lékárně
A používat na štěňátka něco co neni účinný je naprostá hovadina

L1K1
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2008 15:40
- Nahlásit

Dines
Expot není, je až od vyššího věku (je to pěknej sajrajt)..
Já nebyla s Frontline spokojená, jiní jsou a moc, tak proč to nezkusit..

Dines
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2008 15:44
- Nahlásit

L1K1
Protože každý jaro potkám cca 10 pejskařů co zkusili Frontline, a nikomu nezabral...

Dines
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2008 15:51
- Nahlásit

L1K1
teď jsem na ExSpot vyšťárala : • Je bezpečný (vhodný pro laktující a březí feny i pro štěňata od 2 týdnů věku)

L1K1
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2008 15:53
- Nahlásit

Dines
Fakt?? ..tak to žiju v omylu :-D
Na to, že se nesmí 6 hodin po aplikaci sahat na ošetřené místo je to brzo

..já znám lidi, co jsou s ním spokojení a jejich psi klíšťata fakt nemají :-P

nika00
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2008 15:54
- Nahlásit

tak ja se pridam...
MIlbemax...predevsim pusobi proti srdecnim cervum, ale pry pusobi i proti klistatum a ruzne letajici haveti..
bohuzel zatim nemam ozkouseno

Dines
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2008 12:20
- Nahlásit

L1K1
Tak jsem se na ten ExSpot ptala v lékárně a fakt od 2 týdnů

Eny
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2008 14:19
- Nahlásit

Dines
jo jo já taky dávám expot teď na štěně, je opravdu od 2 týdnů a je i velice šetrný mě ho doktor doporučila na fenu co má problémy s alergií a vůbec s kůží a používám už min 4 roky a naprostá spokojenost

Barus
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2008 18:04
- Nahlásit

Já zas používám spot od Héry pro štěňata a musim říct, že zatim dobrý. Jsou v tom jen přírodní složky a dokud je štěňdo malý, tak na něj nechci cpát chemii. Zatim jsme klíště neměli a to bydlim v Jižních Čechách. Snad bude fungovat pořád, protože klíště neumim absolutně vytáhnout. Stál mě něco přes 200 a v balení jsou 3 pipety, každá na měsíc, ale koupat ani zmoknout nemůže...

Barica
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2008 15:45
- Nahlásit

Já mám levandulový olejíček proti klíšťatům od Barona a naprostý souhlas, že s tím nejsem vůbec spokojená... Pravda je ta, že se to do ucha musí dávat každý den po dobu asi 3 týdnů (nepamatuji si přesně), aby to začalo fungovat... Na druhou stranu, když jsem to čubině dala na ten čípek v uchu, tak se mohla udrbat... Minulý rok jsem od nich používala Melaflon a ten fungoval skvěle (jenže ten už neprodávají), za to letos nestíhám klíšťata vytahovat a to i přesto, že už jsem na ni dala i Frontline... Tento rok se asi klíšťata rozhodla, že nás nase..

verunicicka
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2008 19:50
- Nahlásit

Taky používám Frontline. sice není 100%, ale 2 klíšťata (místo 10 před aplikací) za den vytáhnout zvládnu. Psa mám i očkovanýho proti Lymské borelioze. Máte s ní někdo nějakou zkušenost?

Madlenka
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2008 00:26
- Nahlásit

verunicicka

Myslím, že 2 klíšťata za den je až moc ne?
Tak proč používáš Frontline , když na klíšťata málo účinkuje?
Zkus třeba Duowin, má jiné účinné látky a hlavně klíště minimálně měsíc nebudeš tahat asi ani jedno!
My už ho používáme třetí rok a naprostá spokojenost.

Jo a je i levnější než Frontline!

Bela
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2008 12:13
- Nahlásit

Barica
tak ja zase musim konstatovat, ze po pravidlenej aplikacii cajovnika do ucha a v kombinacii s levandulou a feniklom aj na obojok, sme uz vyse 2 tyzdnov ziadneho kliesta nemali
predtym som mu nasla 3 malch a uplne vysusenych
takze ono to asi predsa len nejako funguje
kedze ludia, co davaju spot-ony a obojky sa stazuju, ze im moc tie pripravky nefunguju

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání