Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Z mrtvých psů zas živé
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
Terri
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2005 21:32
- Nahlásit

a když ty se tak vyznáš ve všech chovech a velkochovech tak bys měla vědět
Tohle mi nepřišlo moc košér
A jináč - já bych prasátko brala (takové to pidi), ale byla bych ještě za většího cvoka než to, že mám psa DOMA! Nehledě na to, že bych furt musela poslouchat to, že by mi ho chtěli sežrat..

malika
# Zasláno: 30 Čen 2005 21:36
- Nahlásit

Terri
to sem myslela proto že si se pořád ptala jestli sem se byla v nějakym podívat tak mi to tak přišlo... rozhodně sem to nemyslela jako urážku a myslim že když sme k tomu nesklouzli celý 4 strany tak proč bych teď začínala...
to prasátko bych taky brala ale taky bych se bála predátorů...

Terri
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2005 21:37
- Nahlásit

malika
pořád ptala jestli sem se
Já? To byla Mel, ne?

Mel
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2005 21:39
- Nahlásit

Terri
jj, to byla já.
A prasátko bych taky brala to malý, čínský. Jsou moc chytrá a učenlivá a prej i hlídaj

Terri
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2005 21:43
- Nahlásit

malika
jj, to byla já.
No vidíš

Jsou moc chytrá a učenlivá a prej i hlídaj
Prý se dají chovat i doma. KDyž sneseš jak mlaskají. ALe to náš terrík taky. Učiněné prasátko

malika
# Zasláno: 30 Čen 2005 21:44
- Nahlásit

ok takže odborník na chovy a velkochovy je mel a nemyslím to jako urážku
takže to ukončíme tim že založíme web www.cz-prase.cz ne? a každá si povinně jedno pořídíme. vypadá to v podstatě že témata by byli stejný...
Kde se dá dělat agility s prasetem v Praze?
Obrany s prasetem
Nepotřebuji alarm mám kvíka?
no už mi asi hrabe z toho záření monitoru

Terri
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2005 21:48
- Nahlásit

Doplnila bych aport a výstavy prasat. Závody už prý nejsou výjimkou.
Dámy, jdem spát

malika
# Zasláno: 30 Čen 2005 21:51
- Nahlásit

tak tak dneska toho bylo až moc... jen doufám že zítra se mi podaří po dnešku přihlásit...
i když o těch prasetech se mi bude asi zdát...

Mel
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2005 21:53
- Nahlásit

Nejsem odborník na velkochovy, jen jsem chtěla vědět, jestli jsi to viděla na vlastní oči (aby to zas později nekdo nepřekroutil).
Jinak já jdu balit, zítra jedu na filmový festival do Varů

Shadow
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2005 22:06
- Nahlásit

pane boze divala sem se na ty sileny stranky hodne dlouho sme premejslela esi mam ty videa pustit, ale nakonec jsem tu odvahu sebrala a kdyz sem to videla tak mi uplne vyhrkly slzy... jak tohle muze nekdo tem uboym tvoreckum udelat dyt to je silenyyy!!! tahle zeme tady prece neni jenom pro nas...tak sakra proc si to vsichni mysli a nici ji cim dal vic!!

Terri
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2005 22:14
- Nahlásit

Mel
zítra jedu na filmový festival do Varů
Pozdrav zaříkavače koní

Trainer
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2005 23:42
- Nahlásit

Co velkochov...

Ale vite jak musi trpet nezletily potomek vegetarianu, kdyz ho misto slastne vune steaku k obedu ceka varena mrkev?

malika
# Zasláno: 1 Čec 2005 00:06
- Nahlásit

Trainer
myslíš když mu místo karcinogeny propečených poloshnilých mrtvol daj mrkev .... to jo no tak to sou fakt zrůdy...

Sali
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2005 08:30
- Nahlásit

malika
hele dlabej si co chceš,jsi jistě zdravá,dáš si komplexně vyváženou rostlinnou potravu,komerční preparáty na doplněšní kalcia,jestli jsi žena,budeš ohrožená osteoporosou,když si k tomu budeš přidlabávat vejcata z prověřených domácích chovů bez krutosti a kozí mlíko a sýry z nekrutých domácích chovů(akorát bacha na TBC a encku,musejí mít veterinární dohled),nic se nestane a propaguj si jakoukoli sektu chceš,ať už problematice rozumíš nebo nerozumíš,a ty mi s prominutím, jak jsem si diskusi pročetla, v těch vege momentech přijdeš jako dobře vymytej mozek.
Ale prosímtě nenuť nikoho,aby takhle vegansky krmil děti ve vývoji,nebo nemocné osoby,u kterých to po prostudování jídelníčku lékař s patřičnou erudicí nedoporučil....
Alternativ je hodně,každý kdo nesouhlasí s velkochovy,je může ignorovat a chovat a pěstovat si svou vlastní produkci,nebo u takových producentů výhradně nakupovat.......jen penízky jsou k tom u třeba,hodně penízků,aby se dalo žít úplně zdravě a pseudomorálně s čistým štítem......good luck.

P.S. nedokážu si představit figuranta,který by se na prase v postroji na obranách nezbořil v záchvatu smíchu... ale na stopách by to s práskem jistě byla větší pohoda než s dobrmanem.

Garfield
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2005 08:40
- Nahlásit

Víte co. Nevím, jestli je člověk bíložravec nebo masožravec. Jsem pro všežravce, protože to maso prostě obstarat dokáže, může ho sníst, může ho strávit (ač nemá drápy a špičaté zuby a není ani rychlý ani silný - je ale chytrý!) Velkochovy jsou zhovadilost snad v tom smyslu, že bychom produkci masa mohli radikálně snížit, kdybychom jedli masa tolik, kolik potřebujeme a né na kolik máme chuť. Ať se dívám na vepřové, hovězí či drůbeží, zacházení se zvířaty v těchto velkochovech není nic moc a určitě bych těma kravičkama být nechtěla. Ale člověk zabíjí alespoň rychle, okamžitě a účinně. Vemte si však kolik krutosti je v potravinovém řetězci mezi predátory a jejich potravou. Věčně kořist umírá dlouho a v bolestech než vykrvácí. Co chvíli nastoupí lví samec do smečky a roztrhá lvíčata, aby lvice přišla do říje... Každá složka potravinového řetězce, určená jako "potrava" musí prostě trpět, to je příroda. Rozdíl je, že ta gazela, co ji uloví lev si až do smrti žije spokojeným pohodovým životem a pak ji to chvíli bolí. Nemyslete si, kdyby my byli kořistí pro lední medvědy a krokodýli a lvi, to bychom si užili bolesti, utrpení a dlouhých agónií...

Garfield
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2005 08:50
- Nahlásit

Mimochodem jsem tuto diskusi začala v souvislosti s pokusy na zvířatech, které taky chápu, ale vadí mi používání inteligentních zvířat. Pokud jde o chovy pro obživu člověka, jsme úplně někde jinde a nemá to téma rozuzlení.

Terri
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2005 09:20 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit

na stopách by to s práskem jistě byla větší
Jen nevím, zda by to figurant pod lavinou už nezabalil...
se na prase v postroji na obranách nezbořil v záchvatu

Terri
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2005 09:21
- Nahlásit

Garfield
používání inteligentních zvířat
Kdybys šla na medinu, to bys viděla... a rychle by Ti vadily i jiná zvířata...
U pokusů je to tak, že prostě to někdo dělat může, jiný ne, ale celkově pro přežití člověka se to musí. Jen bych byla pro to, aby se to dělalo méně a rozumněji.

Sali
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2005 09:40
- Nahlásit

Terri
nejsou všechny stopy jen záchranářské(a i tam se jde figurant schovat do cíle až když vysvětlí psovodovi kudy to šlapal)...a mám ti člověče i takovej dojem,že na lavinu se používá plošný revír,víš možná jsem blbá,ale lavina tu stopu přesype a oběť je někde v hloubce a většinou úplně dost hodně jinde,než kudy původně šla...takže se domnívám že se v případě stopy na figuranta pod lavinou jedná o pěkný nonsens..ale ty to jistě víš líp,už si děláš jistě odbornou průpravu na budoucí dráhu záchranářského výcvikáře s knírem po pracovním tatínkovi....

Anonymní
# Zasláno: 1 Čec 2005 10:59
- Nahlásit

No musím se taky zapojit i když chápu, že mě asi sežerete. Já totiž s laboratorními zvířaty pracuji. Dokonce dělám diplomku na téma optimální prostředí pro chov makaka rhezuse a myslím si že je to velmi přínosné téma právě pro makaky, kteří jsou drženi v neodpovídajících podmínkách. Budete se divit ale ve firmě kde tuto práci dělám se mají makakové mnohem lépe než kdekoliv jinde. a ne jen oni také morčata a jiná zvířata.

Pokusy na zvířatech pro kosmetiku: nesouhlasím pokud to jde jinak

Pokusy na léčivech ale bohužel jinak než zkoušením na zvířatech nelze. Že by živou tkáň nahradili buněčné kultury je naprostá utopie.

Souhlasím s tím, že zvíře není modelem člověka ale nic bližšího bohužel nemáme a co se týká primátů ať chceme či ne jsou k nám nejblíže.

A ještě k pokusům: myslíte že ty primáty a zvířata se zabíjí jen tak pro potěšení a že jich zemřou mraky a mraky tak jak to uvádí organizace typu svoboda zvířat? Nikoliv. Testovaná léčiva která se dostanou až sem jsou většinou už natolik probádané, že zvířata se vyléčí. Sama jsem například byla přítomna testu vakcíny proti chřipce na fretkách. Kdybyste někdo takovou fretku chtěl stačí se ozvat. všechny to samozřejmě přežili a navíc do konce života nedostanou chřipku.

Velkochov - Ano tam si myslím, že by se měli upírat oči těchto organizací. Ale opět s mírou. Např. myslíte že těm slepicím ve velkochovu na podestýlce je lépe? Ne. Ty nejsilnější ty nejslabší zabíjejí utiskují a ty pak pomalu hynou hlady. A co salmonela? Pokud se objeví v hale u jedné slepice jak ostatní ochráníte? Nijak. Víte že vajíčka z těchto chovů obsahují mnohem více samonelózu?
Jasně námitka: to je normální přírodní výběr, nejslabší nepřežije ALE je velkochov příroda? Není.

A ještě mi dovolte jedinou poznámku k vegetariánství s argumentem "nejím maso mám rád zvířata" Nemůže to být ale třeba i tak, že tím že maso nejíme ne že nevzniká poptávka ale do velkochovů se dostává málo peněz a tudíž velkochov je nucený brát do praxe lidi z chodníku kteří opravdu ke zvířatům vztah nemají.

A teď mě klidně zatraťte

Anonymní
# Zasláno: 1 Čec 2005 11:00
- Nahlásit

Jo pardon jsem Lady. Za své názory se nestydím jen mi nejde se přihlásit

Garfield
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2005 13:18
- Nahlásit

Lady - Anonymní
Nevím sice jaké pokusy děláš a jestli i se psy, ale je rozdíl narvat psovi do hlavy elektrody a zkoušet na něm dosud nevyzkoušené a je rozdíl vakcinovat a léčit zvířata léky, které už jsou takřka připravené pro lidi, jen se vyzkouší na zvířatech a upraví. Je rozdíl implantovat psovi něco do těla a nechat to psa dlouho a pomali zabíjet a mezitím jen brát krev a zjišťovat jak to působí a co to dělá s organismem...

Sali
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2005 13:26
- Nahlásit

Garfield
no,nepřeháněj to...emoce jsou pěkná věc,ale nebejt těch "utejranejch" psů v laborkách,nebylo by dosti hodně vymakanejch chirurgickejch zákroků potřebnejch pro lidi....třeba všechno invazivní na srdci se muselo předem metodou pokus omyl namakat na psech a primátech.Všechny transplantáty,implantáty,....co naděláš,to je daň za civilisaci.
ber to tak,že ve velké části světa je pes potravní zvíře....v jiné zas zvíře nečisté,nezasluhující si lidskou lásku a péči...

Mám dolem,že všichni ti nadšení milosrdní měkkosrdcatí aktivisté těch pomatených sekt asi v životě ani na videu nezažili skutečně tvrdý podmínky,bídu a nouzi většiny zemí třetího světa,životní podmínky,které jsou mimo západní civilisaci běžné....aby pochopili,že účel totiž světí prostředky a tak to je a tak to bude....nemusím souhlasit a taky nesouhlasím,ale na nic si nehraju a beru věci tak,jak jsou.

Garfield
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2005 13:36
- Nahlásit

Sali
Ano, já celou dobu říkám, že tomu rozumím, chápu a vím, že není jiné cesty. Prostě se mi to nelíbí a nemusím u toho být a tak u toho nejsem a nebudu. Toť vše. Ale ty léky užívám, chirurgické zákroky podstupuji, kosmetiky se taky neštítím... a maso? kuřátko je fakt mňam a taková vepřová panenka hmmm....

Sali
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2005 13:37
- Nahlásit

Garfield
taky tak nějak.

Lady
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2005 13:41
- Nahlásit

Sali

Dělám preferenční pokusy. Zkrátka zkouším jaké prostředí opičkám lépe vyhovuje jestli dají přednost pobytu v místnosti 24°C nebo zda dají přednost 18°C (lehce zjednodušuji) nicméně to je právě to. Tyto organizace se snaží člověka přesvědčit, že ročně hyne děsné množství zvířat v brutálních podmínkách a to není pravda. Cesta zařízení k tomu aby mophlo provádět pokusy na zvířatech a procvičování (neustálé) personálu a navíc neustálý dohled organizací typu svoboda zvířat myslím nedává moc šancí dělat se zvířaty pokusy které jsou zbytečné či při kterých zvíře trpí. Myslím, že obrázky a propaganda tvoří názor lidí, ale ruku na srdce nestálo by za to nějaké zařízení zabývající se testováním či chovem laboratorních zvířat navštívit?

Ono třeba kupírování uší a ocasů je svým způsobem také týrání psů a to zejména v oblasti termoregulace. Dělala jsem na to práci na střední škole pomocí termovizní kamery ale bohužel není nikde na internetu.

Navíc dělat rozdíl mezi životem a životem je podle mě strašně poplatné době. Např. pro výrobu séra proti zmijímu uštknutí se používá krev koňská či morčecí. Stojí se tedy před otázkou zda (nevím kolik ale hodně) zabít morčat nebo jednoho koně. Je kůň víc než morče???

Jéje já se zas rozepsala. Omlouvám se ale tohle téma mě vždy bolí u srdce a nelze na něj nereagovat

Garfield
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2005 13:48
- Nahlásit

Mně nevadí ani ty kobylí farmy, kde chovají březí kobyly a připouští je jen proto, že krev březí klisny se k čemusi používá a možná i ta moč (nevím, kecala bych). Jsou to koně 11 měsíců "týraný" denníma odběrama... Ale mají pohyb, relativní svobodu, žijí v normální hierarchii, dostávají kvalitní krmilo a vyplknou hříbato a jdou do světa... Nepřišli tam umřít.

Lady
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2005 14:09
- Nahlásit

Garfield
Přesně. A troufám si tvrdit, že tak je to s hodně zvířatama v "pokusech." Jenže jisto jistě i tyto kobylky jsou započteny do souhrného množství laboratorních zvířat resp. zvířat v pokusech. O jaký pokus jde nikoho nezajímá.

Mě by dokonce ani nevadili stránky a propaganda organizací typu svoboda zvířat, ale bohužel buď přímo z jejich řad či z řad zfanatizované společnosti se rodí ekologičtí teroristé. Ve firmě kde dělám svou diplomovou práci např. v noci rozřezali izolátory (zařízení pro žití myší které jsou vyšlechtěny tak že nemají vlastní imunitu tudíž mohou žít jen v naprosto sterilním prostředí) čímž ne jen že zmařili pokus za xy korun, ale zároveň všechny a hned odsoudili k bolavé smrti. No já nevím, ale myslím že tohle není ochrana zvířat.

Mimochodem tyto myši se používají právě v boji proti viru HIV a také k pokusům s cytostatiky.

Nikita
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2005 14:52
- Nahlásit

Lady
Já se k pokusům na zvířatech moc vyjadřovat nebudu, nemám k tomu dostatek seriózních informací a osobní zkušenost mi téměř chybí.
Ale takhle je to i s těmi velkochovy! Pokud chci od zvířete biologickou produkci, musím mu udělat i podmínky. A ono to naštěstí ve velké řadě věcí koresponduje s tou ekonomikou, která chca nechca hýbe světem.
Čiliže ekonomicky se mi vyplatí to zvíře slušně ustájit a živit v souladu s welfare, jinak mi neudělá ten efekt, který mi přinést může.

Já zas sbírala podklady na diplomku na jatkách. A umím si dobře představit, že bych v takovém provozu měla pracovat. To je totiž podle mého názoru jedna ze správných cest k prosazování osvěty a opravdové pomoci zvířatům. A že se jatka nezruší a ze všech lidí se nestanou vegetariáni je, myslím, dost reálný předpoklad. Provozovatele musím oslovit v jazyce, kterému on rozumí. Pokud je to někdo, komu jde JEN o ty prachy, jde o to mu vysvětlit, že ano, nová rampa stojí hodně, ale o x procent klesnou úrazy způsobené nedostatečností té dosavadní (zlomeniny končetin zvířat apod.), což představuje efekt y korun, neb krevní výrony způsobené úrazy rapidně snižují tržní hodnotu masa.
Pak jsou tu již zmiňované problémy jak PSE a DFD maso. Na to už provozy přišly taky a zlepšilo se to.

Jinými slovy protlačování maximálního možného podílu welfare do chovů. Snahy o likvidaci velkochovů apod. považuji extrémistické.

Sali
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2005 15:09
- Nahlásit

Nikita
naprostý souhlas.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání