| Autor |
Zpráva |
Neessi
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2008 19:54
- Nahlásit
Mucholabka
fena by měla mít štěňata téměř každé hárání, aby byla chráněna před rakovinou, stejně jako i u ženy kojení snižuje pravděpodobnost rakoviny prsu.
hele,tohle je taky blbost-porodnost nemůžeš srovnávat s kojením,nehledě na to,že už dávno neplatí ,že kojení snižuje pravděpodobnost rakoviny prsu.Za rakovinou prsu už dávno mohou jiné faktory,ale to není předmětem této debaty.
Navíc častá rodivost u fen vede právě k častým zánětům dělohy,takže tu rodivost bych moc nepodporovala.Navíc fena nemusí mít za život mít vůbec žádná štěňata a je zcela v pohodě a zdravá.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2008 20:12
- Nahlásit
Neessi
Nevím no, my to probírali v chirurgii.
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2008 20:17
- Nahlásit
Mucholabka
my to probírali v chirurgii.
jo z učebnic,aha.Tak to jo.Ale věda jde rychleji,než vydavatelé učebnic.
Hlavně je blbost ta kastrace před prvním háráním-to by se dalo označit jako úmyslné poškozování organismu.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2008 20:20
- Nahlásit
Neessi
No, před prvním háráním bych fenu nenehala kastr., jakože teda se snažím nekastrovat i tak... vždyť nestihne dospět.
Z učebnic ne e, to pan chirurg vykládal zážitky z arabského světa, je fakt, že pán byl staršího data výroby ale co říka, znělo logicky.
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2008 20:29
- Nahlásit
Mucholabka
znělo logicky.
logiku to mělo mnoho desetiletí,ale statistiky z posledních 10 let mluví jinak.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2008 20:37
- Nahlásit
Neessi
Nevím, už se v tom nepohybuju a pohybovat nebudu.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2008 10:01
- Nahlásit
Díky,ale co obnáší zásah kastrace psa vím.Právě proto chci zvolit alternativu vasektomii.Vetové raději za větší finanční obolus vyberou vše....také bychom si my lidé nechali vybrakovat všechny reprodukční orgány?bo" nechytnem raka?"
Našla jsem veta,který byl i potěšen,že chci zachovat psychickou i hormonální"náladu"psa.
Najdu někoho,kdo má zkušenost?
Erin
Nevím, jestli je to ještě aktuální, ale znám psa u kterého majitel nechal tento zákrok provést. Je to nechovný samec čsv který je spárovaný s chovnou fenou. Majitel je nemusí v době hárání oddělovat, takže psi psychicky netrpí.
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2008 13:53
- Nahlásit
Smečka
Už to není u nás aktuální,na předchozí straně píšu,že to má Teddy za sebou.
Jo přesně jak popisuješ a to mi šlo.Pes se cítí chlapem a mimča neudělá i kdyby na tom ležel imrvére
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2008 14:06
- Nahlásit
Neessi
dokonce se ví, že nejlepší kastrace feny je ještě před prvním háráním.
To je vtip,nebo co?No určitě to nebude z hlavy veterináře!To je ale pitomost
no nevim kde žiješ ,ale tady nic jinýho od "vetů" neslyšíš Jako si nedělám srandu,fakt!Asi před měsícem mě málem ranila,když mi kámoška s tou jorkšírkou jak je s ní Nyný nafocená,řekla,že už je vykástrovaná,páč jim pan dochtor řek,že to je nejlepčí když eště nehárala Chudák,ta si vyslechla bo mě chytil rapl.Osobně znám jen jednoho veta,kterej se kastraci snaží lidem naopak rozmluvit bo zastává názor,že to hraničí s tejráním zvířat.Prej sem tadle moda přišla až z Amééériky,no blbý je to na to dost.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2008 14:23
- Nahlásit
Erin
Aha, já četla jen první tři příspěvky
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2008 14:27
- Nahlásit
davidkova renata
že to hraničí s tejráním zvířat
úmyslné poškozování zdravých zvířat to je naprosto jasně.Tak kámošce poraď,ať spáše dotaz na Veterinární komoře.A pak ať veta zažaluje.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2008 14:30
- Nahlásit
Neessi
Tak kámošce poraď,ať spáše dotaz na Veterinární komoře.A pak ať veta zažaluje.
ty si asi spadla z višně ne?? Myslíš,že si budou s*át do vlastního hnízda?? Navíc ty trupky mu věřej bo je to pan dochtor a ten to vědět muší .Pokud bys chtěla jako zákazník diskutovat,v zásadě se dovíš,že si debil a nemáš školy a von jo tak drž hubu .Tam nelezu bo by mě prdla céfka
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2008 14:40
- Nahlásit
davidkova renata
Tam nelezu bo by mě prdla céfka
No jo,tak jo.On to dělá,aby měl co kurýrovat,páč po kastraci nedospělé čuby za měsíc řekne: má osteoporosu,musíme udělat rentgen,nasadit vápník,speciální granule.Pak po vápníku budou v prd*li ledviny,tak se nasadí infůze a bude se chodit na injekce,pak se po.... srdce,takže další EKG a další léky...k tomu samozřejmě doplňky na klouby a když to čuba vydrží do 6 let,tak to bude zázrak.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2008 14:42
- Nahlásit
Neessi
no vidíš,jak jsi chytrá
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2008 14:58
- Nahlásit
Neessi
páč po kastraci nedospělé čuby za měsíc řekne: má osteoporosu,musíme udělat rentgen,nasadit vápník,speciální granule.Pak po vápníku budou v prd*li ledviny,tak se nasadí infůze a bude se chodit na injekce,pak se po.... srdce,takže další EKG a další léky...k tomu samozřejmě doplňky na klouby a když to čuba vydrží do 6 let,tak to bude zázrak.
Ty woe, nech toho. Si to přečte Isdpch a pukne závistí
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2008 15:11
- Nahlásit
Pes se cítí chlapem a mimča neudělá i kdyby na tom ležel imrvére
Erin
Tohle prej taky neni pro fenu úplně ideální.
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2008 15:19
- Nahlásit
Smečka
Nebuj,jedná se čau čau a feny jsou pěkný nedavajky a maj fur migrému
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2008 15:33
- Nahlásit
Biluška
Si to přečte Isdpch a pukne závistí
má smolíka,už to nestihne,takže kastrovat ho je zbytečný
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2008 15:34
- Nahlásit
Erin
Asi jsem taky čau čau
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2008 16:05
- Nahlásit
Smečka
Asi jsem taky čau čau
To jsi jediná, všechny ostatní tady jsme Tosa-inu, řešilo se to předevčírem u Davídkový
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2008 16:37
- Nahlásit
Biluška
To jsi jediná, všechny ostatní tady jsme Tosa-inu
|
Houšková
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2008 12:36
- Nahlásit
Neessi
Každý slušný veterinář (hlavně ten, který se neustále vzdělává v oboru) vám sdělí, že kastrace fen je skutečně nejlepší ještě před prvním háráním, ale ne každý veterinář to umí. Kdysi se říkalo, že fena musí mít aspoň jednou štěńata, aby neměla rakovinu. Tento blud je také dávno překonán. Bohužel dnes pomalu každá třetí fena má na stáří rakovinu vnitřních orgánů. A opět se zvyšuje počet u psů, kteří na stáří onemocní rakovinou prostaty. Tomu všemu se právě předejde kastrací. Námitka, že je to proti přírodě, no nevím, ono je i proti přírodě zcivilizování zvířat a mnoho dalších záležitostí a určitě horších. Domnívám se, že dobrý veterinář poradí nejlépe, co je nejlepší. A pokud si někdo myslí, že veterináři z nás tahají peníze, kdo je z nás netahá a opravdu slušný veterinář to nepřehání. Nejtěžší je najít si dobrého doktora. V žádném případě nenavštívím veterináře, který dělá i jiná zvířata a má minimálně vybavenou ordinaci. Různými přístroji a rozbory se dá stanovit diagnoza, pouhým pohledem se mohu jen domnívat.
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2008 15:26
- Nahlásit
Houšková
Každý slušný veterinář (hlavně ten, který se neustále vzdělává v oboru) vám sdělí, že kastrace fen je skutečně nejlepší ještě před prvním háráním
Osobně jich znám tak kolem 50 a mohu říct,že všichni jsou slušní.Ani jeden z nich by takovouhle pitomost nevypustil z úst.
Štěňata skutečně mít fena nemusí celý život,ale to neznamená,že kvůli tomu musí být vykastrovaná.
Nejzdravější zvíře je,pokud má vše v rovnováze-to znamená že i včetně hormonů.Pokud se fena vykastruje před prvním háráním a je zbavena dělohy a vaječníků,pak jí rapidně klesne hladina estrogenů a tento deficit se v brzké době projeví na ostatních orgánech: ochabuje tonus močového měchýře,neproběhne osifikace kostí,které začnou zeslabovat,osteooporosa se projeví i na obratlích a začne mít problémy s hybností.V podstatě ta fena vůbec nedospěje a nedoroste.Tohle je naprosto jasné týrání zvířete a úmyslné poškození zdraví a to popisuji pouze fyzický stav.O psychické újmě nemluvě.A nelze dávat do roviny pohlavní orgány a rakovinu-to vůbec spolu nesouvisí.Rakovinou trpí častěji přešlechtěná zvířata,ale hlavně za častý výskyt rakoviny u psů můžeme my lidi.Cpeme do nich spoustu toxických látek v krmivech(nerespektujeme přírodní potraviny),necháváme je v bytech líhat na kobercích a podlahovinách,které obsahují kvanta toxinů-aldehydů,ničíme jim vzduch i vodu................atd atd
A kastrace u psa vers rakovina prostaty-to jste vedle opět.Rakovinu prostaty nezapříčiňuje testosteron,který produkují varlata-to je známá věc.Naopak-pes,který často nakrývá se nemusí bát rakoviny prostaty.
|
Houšková
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2008 20:57
- Nahlásit
NEESSI
Zkuste si najít :
http://www.dejavu-clanky.estranky.cz/clanky/pes/ha rani
Já 50 veterinářů neznám, ale to, co zde popisujete, tak veterinář označil Váš text za poněkud podivné vysvětlení včetně podivné směsky. Nevím, ale věřím veterinářům v mém okolí. Věřím i paní Bočkové viz web dejavu. Mám navíc fenu od mládí kastrovanou, normálně vyrostla, žádné problémy s hybností, naopak. Dle vašeho sdělení bychom problémy mít měli. Nemáme.
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2008 21:09
- Nahlásit
Houšková
Vážená,já jsem zadavatelkou tematu a nechala jsem zmíněný zákrok provést na svém 8 letém psovi.Tak, jak popisuje Neessi,tento zákrok má mnohem menší vedlejší negativní účinky než totální kastrace.
Co se týče fen,mám zřejmě zvrácený názor...kastaci fen s vyjimkou život ohrožujících komplikací(pyometra dělohy)odsuzuji.Zvláště nechápu,že jsou ženy schopné nechat vykastrovat fenky..jen pro svou pohodlnost.
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2008 21:10
- Nahlásit
Houšková
na stránkách dejavu je vysloveně napsáno,že riziko rakoviny mléčné žlázy je u fen,které trpí falešnou březostí.,není tam nic o tom,že by se měla fena kastrovat před prvním háráním a podobné nesmysly,které tady prosazujete.
O riziku rakovinových změn jsem psala výše a nehodlám se opakovat.Kastraci,která není provedena ze zdravoních důvodů a to velmi závažných,považuji za mrzačení a poškozování zdravého zvířete.A pokud váš vet označil můj text za podivné vysvětlení,tak by si asi měl doplnit vzdělání,protože tohle jsou základy z fyziologie,anatomie a endokrinologie.k tomu se fakt nedá nic dodat.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2008 21:16
- Nahlásit
Houšková
Každý slušný veterinář (hlavně ten, který se neustále vzdělává v oboru) vám sdělí, že kastrace fen je skutečně nejlepší ještě před prvním háráním
Panebože,kam ještě jsou lidé ochotni zajít .
Za chvíli je budem kastrovat prenatálně,jak jsme s Biluškou už dávno navrhovaly .Budou mít pak klidnější štěňata
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2008 21:17
- Nahlásit
Erin
díky. Je smutné,že jsou lidi schopni nechat mrzačit svá zvířata z výše popisovaných důvodů.Běda,kdyby někdo tohle činil jim samotným.Pro mne je a vždy bude každý pes parťák a nikdy se nestane jen "věcí",se kterou si můžu dělat co chci.Vždy jsem respektovala přírodní zákony a znásilňování přírody se mi hluboce příčí.
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2008 21:19
- Nahlásit
davidkova renata
chvíli je budem kastrovat prenatálně
asi tak nějak........kdepak,lidem chybí pokora a kam to vede,to vidíme každý den
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2008 21:21
- Nahlásit
Neessi
Já děkuji tobě,umíš to podat po odborné medicinské linii,ale srozumitelně pro laiky.
|