Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Vasektomie u psa,máte zkušenost?
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
Neessi
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2007 20:40
- Nahlásit

aren
a kam pak po té vasektomii jdou spermie? Zůstávají ve varlatech?

ano a rozpustí se naprosto v pohodě

Koko
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2007 20:43
- Nahlásit

dejavu
Nemohla jsem si vzpomenou, kde jsem to četla a už sem to našla, mám taková skripta z kliniky Jaggy od MVDr. Lázničky, nemáš je náhodou taky, že ses na to dívala

dejavu
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2007 20:45
- Nahlásit

Neessi
pokud jsem dobre pochopisla tuto veterinarku, perinealni kyla muze vzniknout jako dusledek hormonalni poruchy a nikoliv operacniho postupu http://diskuse.mojeveterina.cz/viewtopic.php?id=26 4

zde je nazor jeste jine vetky
http://mujpes.cz/poradny.php?id=2452&idp=2&PHPSESS ID=c54340f2c63eb719c98aa754cb962e11

Neessi
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2007 20:46
- Nahlásit

dejavu
odchazi nejaky ejakulat bez spermii, ktery mu docasne prinasi ulevu, ale co se deje s testosteronem? Proc tedy dochazi k drazdeni prostaty? Proc to veterinari nedoporucuji?

Nejde o ejakulát,ale sekret z prostaty.
Testosteron si normálně "běhá "dál v cévním řečišti,jako před vazektomií.S tím nemají chámovody nic společného.
S prostatou to opravdu nesouvisí.

Neessi
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2007 20:53
- Nahlásit

dejavu
pokud jsem dobre pochopisla tuto veterinarku, perinealni kyla muze vzniknout jako dusledek hormonalni poruchy a nikoliv operacniho postupu http://diskuse.mojeveterina.cz/viewtopic.php?id=26 4

Perineum =hráz.Pokud je zvýšený tlak nitrobřišními orgány(moč.měchýř..nádor prostaty...u feny nádor dělohy....nádory konečníku)na hráz,tak spíš u starých psů může dojít ke kýle= výhřezu.Opět s hormony to příliš nesouvisí.

dejavu
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2007 20:55
- Nahlásit

Neessi ano, jiste, ale kam dobehne a s jakym ucinkem? pokud se testosteron odboura, tak je, pokud vim, opet vyloucen moci.

Erin
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2007 21:01
- Nahlásit

dejavu

ano, jiste, ale kam dobehne a s jakym ucinkem?

A kam doběhne kastrace?A s jakými důsledky?Necháš se kastrovat,jelikož děti v životě nechceš?Doporučíš kastraci partnerovi?

Neessi
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2007 21:01
- Nahlásit

dejavu
ano, jiste, ale kam dobehne a s jakym ucinkem? pokud se testosteron odboura, tak je, pokud vim, opet vyloucen moci.

No jistě,ale stále nevnímáš to,že po vazektomii funguje všechno naprosto stejně,jen ty mrchy spermie nemají kudy projít.Takže testosteron má před i po ve stejné hladině.

brut
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2007 21:02
- Nahlásit

dejavu
Neessi má pravdu, zeptej se Sali, ta ti to vysvětlí z lidského hlediska. U psů bude zřejmě rozdíl v zákroku, jinak bych řekla, že ne.

aren
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2007 21:02
- Nahlásit

No to pořídím domů Při třech psech a dvou fenkách nám to všem dost usnadní a zpříjemní život

dejavu
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2007 21:03
- Nahlásit

Neessi neboj,vnimam to peclive a dekuji za zajimavou diskuzi, ja se po tom budu pidit dal, zatim tech vysledku je malo, je to vetsinou jen nazor proti nazoru a veterinarni studie, to chce cas a pohledat, aby byly nejake dukazy, zajima mne to a donutilo mne to zopakovat si hormony
http://www1.lf1.cuni.cz/~kocna/biochem/text10.htm

dejavu
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2007 21:06
- Nahlásit

brut
diky, vystacim si s poradnou dvou primaru a tri lekaru doma, poptam se na to.

Neessi
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2007 21:06
- Nahlásit

aren
No to pořídím domů

No nevim,nevim,holka-ale snad v Brně na klinice by mohli.Jinak bych zkusila šikovného urologa

Neessi
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2007 21:08
- Nahlásit

dejavu
donutilo mne to zopakovat si hormony

no vidíš,k čemu jsou diskuze dobré.Hlaveň nezapomeň na žlázy s vnitřní sekrecí a především na hypofyzu,pak už se ti ty informace propojí

dejavu
Člen
- Nahlásit

Koko bohuzel ne, mam jen takove dve bichle od Svobody.

aren
Člen
- Nahlásit

Neessi
Myslíš, že to jako nebudou umět? No, poptám se. Nerada bych zase, aby se na nás učili. A Píďa má 4kg Kdyžtak to Brno není tak daleko.

Neessi
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2007 21:12
- Nahlásit

aren

Píďa má 4kg

No na termitech bych to moc netestovala.Já hledala chámovody u 10kg kocoura a bez mikroskopu to nešlo

aren
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2007 21:14
- Nahlásit

Neessi
Tak zas nic

dejavu
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2007 21:23
- Nahlásit

aren
mne byl doporucovan nekolika vety jako nejlepsi odbornik na urologii Kučera http://www.firmy.cz/detail/632905-veterinarni-oset rovna-pet-mvdr-jaroslav-kucera-csc-brno-bohunice.h tml

dejavu
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2007 21:24
- Nahlásit

Neessi ano, to nezaskodi a ty se mrkni na ten cancer institut a rakovinu prostaty u vasektomiku

Neessi
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2007 21:27
- Nahlásit

dejavu

ty se mrkni na ten cancer institut a rakovinu prostaty u vasektomiku
čtu pořád,to už patří k řemeslu

dejavu
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2007 21:30
- Nahlásit

Neessi no jo, zrovna chmurne o tom premyslim, ze musim cist uplne neco jinyho z oboru a tohle odsunout, az bude cas

aren
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2007 21:36
- Nahlásit

dejavu
odbornik na urologii Kučera
Moc děkuju

Erin
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2007 19:08
- Nahlásit

Neessi

Děkuji moc za odborné názory.
To víš člověk si na netu něco načte,ale praxe je praxe.
Zítra jedu za vetem s Teddym(bude mu v lednu 9),má tukovou bulku u páteře a malinko se to zvětšuje,tak raději ať to do pryč.
Teddy žije s třemi fenkami svého druhu a dobře vím,že ho uhlídat je hodně náročný úkol,proto jsem hledala možnost jak mu zachovat osobnost,hormony...a zabránit nedejbožeploditbezpapíráky

Ještě jednou děkujííí paní dochtorko

Neessi
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2007 19:21
- Nahlásit

Erin
jsem hledala možnost jak mu zachovat osobnost,hormony...a zabránit nedejbožeploditbezpapíráky

No to je rozumný,jenže ještě najít veterináře,který to bravurně zmákne,že jo?

Erin
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2007 19:30
- Nahlásit

Neessi

Jo mám takového pana veterinárního lékaře,ten klidně řekne "tohle jsem schopen odoperovat,tohle také a tuhle záležitost prosím směřujte na mé kolegy...je tak taktní,že ani nedělá reklamu kam jít...

aren
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2007 19:33
- Nahlásit

dejavu
Erin
Neessi
Psala jsem Dr.Kučerovi na tu mailovou adresu, co má na stránkách, ale vrátilo se mi to jako nedoručitelné skrzevá "wasn't able to deliver your message to the following addresses. This is a permanent error"
Tak mu kdyžtak zítra zavolám.

Erin
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2007 19:34
- Nahlásit

Neessi
Jedním slovem gentleman a karakter

Biluška
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2007 07:44
- Nahlásit

Šlo by něco takového řešit u fen? A šlo by to laparoskopicky? I když vlastně v našem případě právě ty hormony dělají bligule takže by to stejně nepomohlo
Potřebuju to konkrétně u pumičky. Každé hárání se opakují příšerné problémy, fena děsně vylíná (ale tak, že místy má holé fleky, nejčastějí kolem vagíny a řitního otvoru), jednou se z ní stal téměř lvíček . K tomu příšerná povahová nevyrovnanost, je v té době nervní až agresivní. Několik vetů už nám doporučilo buď nakrýt, nebo vykastrovat. Krytí nepřipadá do úvahy, nemám solidní zájemce na takovéto štěńata a nechat si doma celý vrh fakt nehodlám . Kastrace taky nepřipadá do úvahy z hlediska sportu. Mám zkušenosti, že pokud se po operaci vytvoří srůsty jde rychlost psa rapidně dolů. Jak kdyby ho přitom pohybu to břicho bolelo, takže zpomalují a nejdou do toho s takovou chutí. Znám i feny, které po kastraci závodí normálně dál, asi se jim žádné srůsty nevytvořili. Jenže takový risk podstoupit nehodlám. Jak jinak zbavit Belárku hormonů?

AOZ
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2007 08:14
- Nahlásit

Mě tohle taky dost zajímá, z hlediska psa, o kastraci přemýšlím už fakt dlouho a stále ty koule má, ale.... Nedávno jsem viděla ten pořad na spektru, a tam provedli psovi chemickou kastraci, píchli mu injekci, víte o tom někdo něco, jde to i u nás?? jak to funguje, a funguje to vůbec. Třeba na zkoušku jak a jestli to zapůsobí než mu nechat vzít koule a bez výsledku

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání