Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Vasektomie u psa,máte zkušenost?
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
aren
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2007 09:31
- Nahlásit

Biluška
Jak jinak zbavit Belárku hormonů?
No, podvázáním vejcovodů určitě ne, protože to nemá na hormony žádný vliv, stejně jako vasektomie u psů.

aren
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2007 09:41
- Nahlásit

Takže jsem telefonovala tomu dr.Kučerovi, co doporučila Dejavu, a on řekl, že odborník na urologii je, ale vasektomii nedělá. "Jestli chcete sterilizovat psa, tak jedině kastrace". Kdo by to jinak dělal, neví, ale snad by mohli poradit na fakultě - Veterinární a farmaceutická univerzita, Dr. Vlašín. Dnes na to už nebudu mít čas.

Biluška
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2007 09:47
- Nahlásit

aren
No vždyť říkám, že by nám to vlastně taky bylo na nic. Možná kdyby šla udělat laparoskopicky kastrace, ale to se asi u psů nedělá.

Neessi
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2007 15:02
- Nahlásit

aren

řekl, že odborník na urologii je, ale vasektomii nedělá. "J
No vždyť to tu povídám,že se jim s tím nechce crcat a ještě k tomu za pár korun.

Neessi
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2007 15:05
- Nahlásit

Biluška
Možná kdyby šla udělat laparoskopicky kastrace, ale to se asi u psů nedělá.
Nedělá.

dejavu
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2007 16:02
- Nahlásit

aren
ja se poptam jednoho veta, kdo to tedy dela v Brne a Praze, vydrz par dni

Kalliope
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2007 16:31
- Nahlásit

Koko
o něčem podobném jsem také uvažovala, pokud se nejedná o zdravotní problémy, tak kastraci z principu odmítám to jak u psa, tak u feny, ale rozhodně nechci mít malý rotvajlerátka, takže teď to tak probírám seshora zezdola, a tys na to kápla, akorát nevím kdo by mi o tom podal více informací, myslím, že ti naši "vesničtí" veti o tomhle nebudou chtít ani slyšet ale opravdu mi to přijde jako dost dobrý kompromis, tohle mě fakt nenapadlo

aren
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2007 17:25 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

dejavu
Jo. díky, jsi hodná, ono to nehoří
Já mám jít na Mikuláše očkovat Sárečku, tak se taky poptám v Olomouci.

aren
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2007 17:26
- Nahlásit

Neessi
se jim s tím nechce crcat a ještě k tomu za pár korun.
Tak si to maj zdražit aby jim to za crcání stálo, a byli by spokojeni všichni.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2007 20:34
- Nahlásit

Neessi
Možná kdyby šla udělat laparoskopicky kastrace, ale to se asi u psů nedělá.
Nedělá

čéče,dybys mě zabila ,nevzpomenu si kde to bylo,ale mám tucha,že jsem takovou nabídku někde četla.Bylo to v době když jsem si pohrávala s myšlenkou,že by eventuálně...tj asi 2 roky,ale fakt nevim.Dokonce jsem o tom mluvila i s nějakou ženskou co jsem jí náhodně potkala při venčení.

dejavu
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2007 22:03
- Nahlásit

davidkova renata
MVDr. Tomáš Vlach zde doporučuje laparoskopickou kastraci feny http://www.azvet.cz/veterina/frame.php?Odkaz=porad na&Dalsi=Next&Od=60&Do=70
a u koček se laparoskopicky kastruje též, viz třeba poslední článek zde dole http://poradna.pro.kocky.sblog.cz/kastrace/ nebo nabídky veterinárních klinik, zde je třeba operace na fotkách http://www.veterinavozak.com/clanky.php .

Neessi
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2007 08:08
- Nahlásit

dejavu

No ale ve tvých odkazech je všude,že by se mohla LPSK(laparoskopie)provádět,ale neprovádí kvůli ceně.Pouze arthroskopie.A i v tom posledním odkazu jsou jen klasicky operované kastrace.

dejavu
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2007 09:14
- Nahlásit

Neessi
tak snad nas to teprve ceka. u toho posledniho odkazu fotek, nevidim tam laparoskop, ale kdyz to tak nazvali, je to zvlastni, neni mozne, ze ten laparoskop pred tim vytahli?

Neessi
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2007 10:30
- Nahlásit

dejavu
je to zvlastni, neni mozne, ze ten laparoskop pred tim vytahli?

Ne,ten řez je velký a zcela klasický-zvlášť u kočky(takhle jsem to s veterinářem u kočky dělala taky.Na tu kastraci není třeba velký řez).

dejavu
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2007 20:48
- Nahlásit

Aren

tak jsem se ptala a jeden vet z Plzně mi doporučil tohoto:

MVDr. Kuncl Ladislav z Kleisslovy kliniky v Plzni má s tímto zákrokem zkušenosti. Stálo by za to se ho zeptat, jestli nezná někoho z Brna, někde se to určitě učil od někoho.

dejavu
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2007 20:49
- Nahlásit

Neessi aha. dik.

aren
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2007 16:01
- Nahlásit

dejavu
Díky Nejdřív se poptám u nás a pak v té Plzni. Když něco zjistím, dám vědět.

dejavu
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2007 14:25
- Nahlásit

aren
uz neco vis?

aren
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2007 21:55
- Nahlásit

dejavu
Takže v Olomouci to nedělají, nikdy nedělali ani dělat nehodlají. Nevědí o nikom, kdo by to dělal, mám se prý poptat v Brně na univerzitě, takže zatím zase nic.

aren
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2007 22:28
- Nahlásit

Zde je odpověď Doc. MVDr. Michala Vlašína Ph.D. z brněnské veterinární univerzity:

"vasektomie se provádí jako trvalá nevratná antikoncepce u mužů a její filozofií je zachování androgenní stimulace a tedy i chuti na pohlavní život. Produkce hormonů (které jsou vyměšovány do krevního řečiště) zůstává zachována se všemi - tudíž i nežádoucími důsledky. Kromě estetické stránky (zachování varlat v šourku) je tady základním imperativem zachování "mužství" v hormonálním slova smyslu.
Cílem kastrace zvířat je naopak androgenní suprese (tedy snížení hladiny testosteronu), kterou nelze vasektomií dosáhnout. Potřebou je nejen snížení zájmu o feny (samice obecně), ale i prevence hormonálně podmíněných chorob, jako jsou onemocnění prostaty a typicky i některá nádorová onemocnění. Na psy středního a vyššího věku má kastrace nepochybný příznivý efekt z hlediska prevence těchto nemocí, navíc psi postupně ztrácejí agresi pohlavně vázanou.
Z těchto důvodů jsem vasektomii nikdy neprováděl (ani jsem o ni nebyl nikdy požádán). Technicky se jedná o poměrně banální zákrok, opakuji však, že u psů ztrácí opodstatnění. Naopak, kastraci u jedinců, u kterých neexistuje chovný předpoklad považuji za žádoucí zejména z hlediska prodloužení života a eliminace některých obtíží typických pro stárnoucí samce.
Pokud byste měla zájem o přímou konzultaci, kontaktujte mě, prosím, telefonicky - nejlépe v pracovní dny v 8,00 hodin. Budete-li trvat na vasektomii, nevidím v tom problém ani etický ani technický, nicméně, zvažte důvody, pro které chcete tento zákrok postoupit a porovnejte s výhodami klasické orchidektomie (kastrace).
Srdečně zdraví Michal Vlašín."

Takže to vypadá, že by to šlo

Erin
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2008 21:50
- Nahlásit

Tak máme to za sebou

Jsou to tři týdny,co zmíněný zákrok náš Teddy absolvoval.Operační otvor čítal 5 stehů,pooperační reakce žádné.Zatím se chová jako "velký kápo".Jsem velmi ráda,že jsem nalezla veta,který do toho s námi šel
Jo a cena i s ATB a extrakcí stehů více než příjemná 1000,-

brut
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2008 21:55
- Nahlásit

Erin
skvělé...a kde jste nakonec byli?

Erin
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2008 22:12
- Nahlásit

brut

No spáchal to vet,který není až tak moc komerční.Ale studuje nové postupy a hlavně přemýšlí ve prospěch zvířete a nebere veškerou svou činnost komerčně.MVDr.Žďára z Dolního Újezdu

Neessi
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2008 22:36
- Nahlásit

Erin
No spáchal to vet,který není až tak moc komerční.Ale studuje nové postupy

no konečně se někdo našel a je to přesně to,co jsem psala-zákrok není pro vety finančně zajímavýA přitom je jednoduchý a psům neškodí.Tak gratuluji.

Erin
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2008 22:42
- Nahlásit

Neessi

Děkuji,ale díky patří panu dochtorovi

Sám mě nadal(no on je gentleman a karakter),že si na něj vymýšlím špeky a divné zákroky.Ale díky jemu můj osmiletý čaučau,díky nadměrnému vrásnění kůže na lebce málem oslepl.No a tak Teddy dostal lifting obličejových vrásek))

brut
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2008 09:00
- Nahlásit

Erin
díky

mac1
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2008 09:09
- Nahlásit

Erin
no paráda , to je skvělé

Houšková
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2008 19:37
- Nahlásit

Jen tak mimochodem, v dnešní době skoro každý třetí pes má na stáří problémy s prostatou. Kastrací se tomu zabrání. Pouhá vasektomie nic neřeší. Každý veterinář, který se stále vzdělává, to potvrdí. Dříve se také říkalo, že fena aby neměla rakovinu, že musí mít štěňata, dnes se už ví, že je to nesmysl. A dokonce se ví, že nejlepší kastrace feny je ještě před prvním háráním. Ale to právě každý veterinář neumí.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2008 19:47
- Nahlásit

Houšková
Dříve se také říkalo, že fena aby neměla rakovinu, že musí mít štěňata, dnes se už ví, že je to nesmysl
To není tak zcela pravda, avšak fena by měla mít štěňata téměř každé hárání, aby byla chráněna před rakovinou, stejně jako i u ženy kojení snižuje pravděpodobnost rakoviny prsu.

Neessi
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2008 19:48
- Nahlásit

Houšková
A dokonce se ví, že nejlepší kastrace feny je ještě před prvním háráním.

To je vtip,nebo co?No určitě to nebude z hlavy veterináře!To je ale pitomost.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání