Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Vasektomie u psa,máte zkušenost?
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
Erin
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2007 16:59
- Nahlásit

řešíte kastraci psa touhle cestou?

Koko
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2007 17:44
- Nahlásit

Vasektomie je přerušení chámovodů, takže se sperma nedostane do močové trubice. Ale jinak jsou všechny pohlavní funkce zachované, tak si nedovedu nějak představit proč toto u psa dělat. Při kastraci ze zdravotních důvodů (zvětšená prostata, nádor prostaty) se odstraní varlata, neprodukují se samčí pohlavní hormony a z toho plyne ten léčebný účinek. Toho se vasektomií nedosáhne. A pokud chci psa kastrovat aby se snížil enormní zájem o háravé feny, tak to se taky dosáhne pouze odstraněním varlat. S vasektomií by to mohl být psí gigolo, chuť by pořád byla a byl by to bezpečný sex.

Erin
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2007 18:18
- Nahlásit

Koko

Díky,ale co obnáší zásah kastrace psa vím.Právě proto chci zvolit alternativu vasektomii.Vetové raději za větší finanční obolus vyberou vše....také bychom si my lidé nechali vybrakovat všechny reprodukční orgány?bo" nechytnem raka?"
Našla jsem veta,který byl i potěšen,že chci zachovat psychickou i hormonální"náladu"psa.
Najdu někoho,kdo má zkušenost?

aren
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2007 18:21
- Nahlásit

Erin
přerušení chámovodů, takže se sperma nedostane do močové trubice. Ale jinak jsou všechny pohlavní funkce zachované
Do toho bych šla.

argosek2
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2007 18:28
- Nahlásit

Vasektomie

aaztoumie,pudenapivo

Erin
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2007 18:34
- Nahlásit

argosek2

srozumitelněji prosím..nejsem kastrovaná))

argosek2
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2007 18:35
- Nahlásit

Erin

vasek mi vlez na pocitac a nevi, kde je mezernik.
vzkazuje, ze, az to umyje, tak pujde do restaurace.

Erin
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2007 18:45
- Nahlásit

argosek2

Hm tak ať do tý putyky jde hned,bo je zjevně kastrovaný))

Koko
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2007 18:52
- Nahlásit

Já jsem se tím snažila říci, že mi nějak nedochází důvod proč volit u psa vasektomii. Protože zdravotní efekt to nemá.

Erin
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2007 19:02
- Nahlásit

Koko

Tak já ti řeknu proč uvažuji o vasektomii.Mám nádherného ale bohužel nechovného psa,pořídila jsem mladou fenku téhož plemene.Pohlídat oba v době touhy není závažný problém,ale stát se může cokoliv.Vykastrovat kluka v nejj letech mi připadá fakt nechutný...chlapáci našeho druhu taky volí jinou alternativu než je kastrace

dejavu
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2007 19:03 - Změnil/a: dejavu
- Nahlásit

mluvila jsem o vasektomii s veterinářkou a nijak z toho nadšena nebyla, v důsledku další produkce testosteronu mohou vznikat adenomy perianálních žlaz, onemocnění prostaty nebo perineální kýla

aren
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2007 19:08
- Nahlásit

Erin
Vasektomie = Vašek to myje
Až to umyje, půjde na pivo.

aren
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2007 19:11 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

Jinak znám pána, který toto nechal udělat sobě. Připadlo mu prý nezodpovědné přivádět do tohoto světa děti. Dnes už mu je přes 70 let, jestli chcete, můžu se ho zeptat, jak to snášel.

Jo, a je to MUDr.

aren
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2007 19:12
- Nahlásit

dejavu
Hm, chce to asi pořádně probrat s vetem.

Neessi
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2007 19:18
- Nahlásit

dejavu
mluvila jsem o vasektomii s veterinářkou a nijak z toho nadšena nebyla, v důsledku další produkce testosteronu mohou vznikat adenomy perianálních žlaz, onemocnění prostaty nebo perineální kýla

Tomu zase tolik nevěř,spíš se jí do toho nechce,protože v tom veterináři nemají velkou praxi.Ona je to spíš mikrochirurgie,i když časově nenáročná.Obrať se na veta,který to hlavně umí,aby nedošlo k podvazu "nejen"chámovodů.S nadprodukcí testosteronu to nemá vůbec,co do činění.To je pěkná blbost.

Koko
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2007 19:19
- Nahlásit

Erin
Aha, je to tedy stejný důvod jako u lidí - antikoncepce Ale s tím mnoho zkušeností nebude, neslyšela jsem o tom, že se to u psů provádí. Stejně tak to asi bude s fenami s podvázanými vejcovody. Dej pozor, pokud do toho půjdeš, po vasektomii ještě nějaký čas můžou být přítomny spermie, pokud by náhodou došlo ke krytí. Jinak si myslím, že na zdraví ani povahu psa to nebude mít žádný vliv.

Neessi
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2007 19:19
- Nahlásit

aren
mu je přes 70 let, jestli chcete, můžu se ho zeptat, jak to snášel.

určitě dobře

Neessi
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2007 19:20
- Nahlásit

Koko
po vasektomii ještě nějaký čas můžou být přítomny spermie,

ano,ale asi jen 48hodin po zákroku.

Erin
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2007 19:21
- Nahlásit

dejavu

Já se snažím srovnávat +-kastrace kontra vasektomie,zatím mi výrazně plusově vychází vasektomie.Názor většiny vetů je JEDINĚ KASTRACE ,Otázkou je proč?

Erin
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2007 19:28
- Nahlásit

Neessi

Děkuji moc za odborný názor,velmi si ho vážím.

Náš Teddy má štěstí na odborného a slušného veta.Je jím MVDr. Žďára a jemu moje zvířeta vděčí za zdraví

dejavu
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2007 19:54
- Nahlásit

Neessi nehovorila jsem o nadprodukci, ale o produkci,
nemyslim si, ze moje veterinarka placa blbosti, prosim argumentuj odborne a nenapadej, pokud jsi odbornik.

Vasektomii jsem od ni nechtela, tak nemela ani duvod mlzit, aby to kopla do autu, duvody uvadela rozumne a setkala jsem se s nimi i od jinych veterinaru. Nemam k dispozici odbornou literaturu na toto tema, neda se aplikovat pusobeni vasektomie z jednoho zivocisneho druhu na jiny, presto i u cloveka byly publikovany nektere lekarske studie poukazujici na zvysene riziko rakoviny prostaty v dusledku vasektomie.

Sama jsem psa po vasektomii nevidela, ale predstava, jak poskakuje se zdurelym pindikem celou dobu harani feny, neschopen si ulevit, mi neni prijemna. Celkem verim, ze tak by to pak bylo drazdeni prostaty, ktere by mohlo mit nasledky, ktere uvadi veterinari, vc. dr. Holakovske a dr. Alexandrove.

aren
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2007 19:59
- Nahlásit

Erin
Názor většiny vetů je JEDINĚ KASTRACE ,Otázkou je proč?
To by mě taky zajímalo.

Neessi
a kam pak po té vasektomii jdou spermie? Zůstávají ve varlatech?

Erin
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2007 20:02
- Nahlásit

dejavu

Sama jsem psa po vasektomii nevidela, ale predstava, jak poskakuje se zdurelym pindikem celou dobu harani feny, neschopen si ulevit, mi neni prijemna.

musím ti ulevit od nepříjemné situace...pes si díky normálně fungujícím hormonům uleví..jen tak..nějak ne tam..kde vznikají zárodky štěňat.Docela mě zaráží,že dnešní generace má o tomto zákroku podobné info jako naše bábí o prezervativu)

dejavu
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2007 20:18
- Nahlásit

Erin

ano, jiste, odchazi nejaky ejakulat bez spermii, ktery mu docasne prinasi ulevu, ale co se deje s testosteronem? Proc tedy dochazi k drazdeni prostaty? Proc to veterinari nedoporucuji?

Ano, ty ses rozhodla takto resit svou situaci, aby sis k fene poridila psa ci naopak, OK, chapu, ze nechces asi znovu zvazovat celou situaci, je to jen na tobe, ale kdyz uz jsi tuto debatu otevrela, mne by to proste zajimalo, pokud k tomu ma nekdo konkretni odborne vysvetleni.

Koko
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2007 20:22
- Nahlásit

dejavu
Valná většina psů při setkání s háravou fenou stejně nekryjí, takže si taky neuleví, to musí na tom být z hlediska testosteronu stejně, ne?

dejavu
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2007 20:22 - Změnil/a: dejavu
- Nahlásit

Koko
ja jsem si vsimla, ze casto ejakuluji na zem, pripadne naskakuji na sebe vzajemne ci na cokoliv jineho a i normalni psi jsou ohrozeni rakovinou prostaty a varlat, proto kastraci veterinari doporucuji, jako prevenci techto nemoci, ktere jsou u psu pomerne bezne.

Koko
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2007 20:29
- Nahlásit

dejavu
Aha, takovou zkušenost já nemám. Ale vlastní sperma prý odchází až při svázání, předtím je to také jen ejakulát.

Neessi
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2007 20:32
- Nahlásit

dejavu
nemyslim si, ze moje veterinarka placa blbosti, prosim argumentuj odborne a nenapadej, pokud jsi odbornik.

Nenapadám(když tak jen na jednu nohu),ale jestli jsi citovala veterinářku doslova-tak je to fakt blbost.
Vasektomie -přerušení nebo zaškrcení chámovodů,které vedou z varlat do močové trubice.Varlata jsou mimo dutinu břišní,takže žádná perineální kýla nehrozí.S perianálníma žlázkama to už vůbec nesouvisí ani okrajově,a onemocnění prostatys tímto zákrokem také nesouvisí(mimochodem souvisí s absencí koitů,takže pes po kastraci má vyšší pravděpodobnost nádorů prostaty).

presto i u cloveka byly publikovany nektere lekarske studie poukazujici na zvysene riziko rakoviny prostaty v dusledku vasektomie.
Docela bych si troufla tvrdit,že jsem v obraze,ale nikde jsem takovou studii s tímto závěrem nečetla.Naopak se všude uvádí ,že se častěji objevují nádory prostaty u mužů,kteří příliš "nesexují".
Ale vraťme se k veterinářům:myslím,že s tím mají fakt spíš ten technický problém,hlavně u malých psů,protože ty chámovody jsou velmi tenké,jemné provazce ve svazku cév a nervů a může při podvazu chámovodu velmi snadno ten svazek poškodit.Na dobře vybavené klinice to zvládají,protože se mikrochirurgií zabývají častěji a je to hodně o zručnosti a zkušenosti.
Navíc je to zákrok mnohem levnější než kastrace.

dejavu
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2007 20:37
- Nahlásit

Koko to mas pravdu, ted jsem se na to divala

dejavu
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2007 20:40
- Nahlásit

Neessi http://www.cancer.gov/cancertopics/factsheet/Risk/ vasectomy

. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání