Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Podpora imunity po operaci
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Autor Zpráva
maixnerova
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2007 22:27
- Nahlásit

Neessi
Třetí den po odpojení infuze v noci hledám čubu a ona chrněla v mé posteli.

. Co jí bylo? A jaký máš pejsy?

Neessi
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2007 22:50
- Nahlásit

maixnerova

Celý život jen ovčouny.(pardon-ještě k tomu JackRussel a jednou i pudla-ten se dožil 12let)
Co jí bylo?

Nádor dělohy se silným krvácením.Ta čuba byla téměř na druhým břehu,ale tuhle událost přežila ještě dalších 7 let.Dožila se14 let,letos v březnu mi odešla.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2007 10:21
- Nahlásit

maixnerova
Tatanka"

No hlavně že je f poho,tvoje záda nás tak moc nezajímaj

maixnerova
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2007 11:01
- Nahlásit

Neessi
Nádor dělohy se silným krvácením.Ta čuba byla téměř na druhým břehu,ale tuhle událost přežila ještě dalších 7 let.

no teda, klobouk dolů, před tebou, žes jí z toho dostala i před fenkou, že to tak zvládla

Dožila se14 let,letos v březnu mi odešla.

To je vždycky strašně smutný, 14 let u ovčouna je ale myslím hodně vysokej věk... a jěště potom co přečkala, to musela být Velká Bojovnice a ty taky
Piškot je nejspíš kokr x novofundlandan, potkali jsme se, když mu byl 1,5 měsíce v žižkovský hospodě, měl jít na pekáč - až by byl dostatečně vykrmen... měl zlomenou duši i vocásek, špatný klouby a tlusťoučkej byl jak prasátko. 1. vet. mi řekl, že pokud nezhubne a nespraví se mu klouby, dává mu maximálně 2 roky...

davidkova renata
No hlavně že je f poho,tvoje záda nás tak moc nezajímaj

, nojó, sem to jen zkusila

Večer zase podám hlášení o 6. dnu....

maixnerova
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2007 16:42
- Nahlásit

... i pejsi mají své dny , 6. den skoro za náma.....

http://www.cz-pes.cz/obrazek-12353-q-6.-den

Neessi
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2007 19:16
- Nahlásit

maixnerova

Heuréka!!!!!!!!!!
potkali jsme se, když mu byl 1,5 měsíce v žižkovský hospodě, měl jít na pekáč -

Koukám,že jsi ze stejnýho hnízda,co já.60%psů,co mi prošli životem byli ti zachránění,zbytek byl koupenej,nebo vlastní chov.

Jinak ta 14-letá ,to byla taková ta moje karmická čubina.Našla jsem ji u nás na zahradě(přišla si pro pomoc),kdyžjí byly asi 2 roky.Byla postřelená,měla parvovirosu a 12 kg.Téměř neživá.Ale ty její oči mluvily,tak jsem se do toho léčení pustila a za dva měsíce měla 40kilo,mohutná vlčice a hlavně šéfová smečky od přírody.Byla evidentně čistokrevná,ale bez tetování.Představ si,že až teď jsem náhodou našla její původní majitelku,která mi vykládala o feně,na kterou nemůže zapomenout a kterou její dcera,která dělala sestru na veterině někde u Brna,ulila jako přespočetné štěně určené k utracení v roce 1993.Když mi líčila její umění odchodů ze zahrady,chování v různých situacích,tak se mi hned objevila Rituš.S tou paní bydlíme vzdušnou čarou nějakých 30km od sebe.Utekla jim v době hárání v červenci,ke mně přišla na Mikuláše.Paní ji hledala rok.A největší gól je,že paní je moje pacientka.Ale teď se jí ulevilo,když jsem jí vylíčila,jak Rituš žila.....Řekla,že je vlastně šťastná,že čubina skončila u mne.Teď ještě pátrám po původu,i když je to trochu těžké.
No nic,pozdravuj Piškotka

jablunka
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2007 19:22
- Nahlásit

maixnerova
Ta fotka je výborná!!!!! Ale důležitý je,že je Piškotovi lépe a takhle fajn to spolu válíte!

maixnerova
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2007 19:39
- Nahlásit

Neessi
....to byla taková ta moje karmická čubina....

to teda doslova a dopísmene ..... pak ať někdo něco vykládá o náhodách....
Pozdrav jsem vyřídila , Piškot děkuje a lííííbáááá, taky moc pozdravuj , třeba, až někdy budeš mít cestu do Prahy za Renatou, bychom se mohly všechny sejít...

jablunka
děkujemeeeeee

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2007 20:11
- Nahlásit

maixnerova
třeba, až někdy budeš mít cestu do Prahy za Renatou, bychom se mohly všechny sejít...
Ty voe,my dvě už se scházíme rok a eště sme se nesešly.Pěšky to máme vod sebe 15 minut!
Jináč foto hááááskýýý,už ste zase pašácííí.

maixnerova
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2007 20:18 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit

davidkova renata
.....a eště sme se nesešly

, nesešly, ale sejdem... a to je hlavní

maixnerova
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2007 20:27 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit

davidkova renata

.... zeptám se v pondělí (nebo v úterý) až půjdem na kontrolu a třeba bychom se mohly koncem příštího týdne někde na chvilku sejít, co, teta? Z Nyný bude nadšenej, von má rád pořádný baby

Jinak jěště je hodně srandovní, jak mi Neessie poradila bylinkovej čaj s medem, tak ten Piškot vysloveně požaduje, ovšem jedině aplikací stříkačku, jestli vono mu to nepřipomíná rodnej cecík

Neessi
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2007 20:30
- Nahlásit

maixnerova
bylinkovej čaj s medem, tak ten Piškot vysloveně požaduje, ovšem jedině aplikací stříkačku, jestli vono mu to nepřipomíná rodnej cecík

,tak zkus dudlík s lahvičkou
Jinak med ho uklidňuje,tak proto ho chce.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2007 20:30
- Nahlásit

maixnerova
třeba bychom se mohly koncem příštího týdne někde na chvilku sejít, co, teta?
Ale jo,kdyř to vyjde,klidně.Ale asi vopravdu jen na chvilku bo sem viděla na netu předpověd Jako počasí myslim
tak ten Piškot vysloveně požaduje, ovšem jedině aplikací stříkačku, jestli vono mu to nepřipomíná rodnej cecík
no možný to je anebo je to potencionální smažka

maixnerova
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2007 20:49
- Nahlásit

Neessi
...tak zkus dudlík s lahvičkou...

hele nech si toho, jo, , stačí, že aby byl klidnej při čištění, zpíváme mu s kamarádkou oslavné ódy na Piškota, jak je kráááásnej, úžasnej, chytrej a statečnej a jak ho maj všichni rááádi a všechny fenky po něm toužíííí...... vše na melodie "Skákal pes přes oves" a jiné podobné, každá si brumláme svou a Piškot - ten je nadšenej, znáš je - všechny holky ke mě a jenom ke mě.. Ale máš pravdu, budu ho muset odstavit a aby to pro Tatanku malušenkýho nebyl takovej šok, viď

davidkova renata
Ale jo,kdyř to vyjde,klidně.Ale asi vopravdu jen na chvilku bo sem viděla na netu předpověd Jako počasí myslim

no uvidíme... já už jsem mu pořídila kus tenkýho flízu, kterej sešiju a vystřihmu tam 5 děr (stejně jako u trika z prubanu) než mu zaroste pupík... Hmm, nejsem moc švadlenka a kupovat něco se mi nechce, jinak je chlupatej jak medvěd... měl by to jen na přechodnou dobu...
A kdyby jsme sjeli tramvají ke Hvězdě, můžem se tam aspoň na chvilku vidět...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2007 20:52
- Nahlásit

maixnerova
A kdyby jsme sjeli tramvají ke Hvězdě, můžem se tam aspoň na chvilku vidět...
Nebo se my svalíme do Markéty,stejně tam chodíme .Si teda cinknem

maixnerova
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2007 20:57 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit

davidkova renata

se těším, pani,

všechny
dobrou, holky , dneska to zalomím brzy... tak zase zítra. A jsem moc ráda, že tu situaci takhle můžu probírat s váma,...mimo cennejch rad, mi to pomáhá moc mě osobně... i když se tu stavím vždy jen na chvilku...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2007 21:09
- Nahlásit

maixnerova
dobrou, holky
du taky,taxe ozvi až budeš vědět.
že tu situaci takhle můžu probírat s váma
a s kým asi tak bys to chtěla probírat?? jedině tady je to samej vodborník

nemethova5
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2007 10:40
- Nahlásit

maixnerovazdravim,tak lekarnice mi cosi napsala na tu imunitu.takze ECHINACEA-kapky od dr.theisse,davkovani na obalu,dalsi je LICHORERISNICE kapky-davkovat trikrat dvacet kapek,jinak po operacich nadoru jeste nic nenasla,pokud najde doda ochotne.jinak zdravim pejska koukam,ze uz se mu ulevilo.dana

maixnerova
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2007 11:16
- Nahlásit

nemethova5

ahoj Dano, moc děkuju za tipy i za podporu .

Nechám mu teď dát jěště druhou inj. Zylexisu (dříve Baypamun). 1. dostal minulou středu na veterině, to jsem jěště ani nevěděla jaký to nabere grády... Jako kůra na půl roku by měly být aplikovány 2 injekce. Je to na podporu imunitního syst. a prý to výrazně pomáhá i při onk. onemocněních (jsou zdokumentovány případy, kdy se neoperabilní rak. nádor ohraničil, zapouzdřil a nemetastázoval), v tom případě se dává 1 inj. měsíčně - to píšu také proto, kdyby sem zabrousil někdo s tímto problémem. Chtěla jsem koupit Sanicell, ale vet mi doporučil tohle, pak jsem našla hodně dobrých referencí a Piškot se dává rychle dohromady, tak myslím, že i funguje...

V každém případě jsem ho ale celý život léčila téměř výhradně přírodními prostředky, takže Echinaceu i Lichořeřišnici určitě pořídím... jak doběhne ta půlroční lhůta, anebo mu je budu dávat v menších dávkách. Silnější prostředky jako ten Zylexis si nechám, až pokud by začal být ve špatné kondici ... Díky moc, jěště jednou, Šárka

nemethova5
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2007 12:11
- Nahlásit

maixnerovaneni zac,rada pomuzu,ja mela s hajanem ten sam problem,taky nador na prostate,nastesti nezhoubny,vazil pres dve a pul kila,taky jsme prijeli za pet minut dvanact,jenze u me byla vyhoda,hajan mel ctyri roky,takze byl relativne mlady,ja taky radsi psovy dam prirodni preparat nez chemii,tak jeste jednou drzim pesti a jsem rada,ze pejsa uz je v pohode.dana

maixnerova
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2007 19:56 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit

Ahoj holky, jen podávám pravidelné hlášení, abych zase neměla malér...

Tak 7. den je za námi a Piškot stále nabírá sil. Rána je pěkná a dutina po abscesu se uzavírá, začátkem týdne jsem tam zasunula tak 5 cm kanyly s dezinfekčním roztokem, nyní asi 2-3 cm. Nessie, prosím tě, je to v pohodě? Není to moc brzy, myslím to uzavírání?
Jinak jsem zavrhla vložky, které jsme dostali na veterině. Furt mu vypadávaly. Opravdu bylo hodně apartní, když jsem za námi na ulici zbírala použité vložky, omluvně se usmívala a mumlala něco jako: jejda, zase nám jedna vypadla.... Takže dnes jsem mu dala svojí slipovou Libress Extra liners a je klid.... .
Dnešní odpoledne Piškot trávil na čekaný ve vzorném sedu zpatném před kuchyní, kde se mu v papiňáku dělali dvě kuřata.... kdyby náhodou hajzlíci chtěli zdrhnout.... Z vývaru si udělám polívku, jěště, že mě Piškot tu a tam nechá nějaký ty zbytky ...

Neessi
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2007 20:43
- Nahlásit

maixnerova

No proto,už tu stepuju,kde jsou zprávy z vizity
Uzavírání rány je v poho,už by jste v pondělí měli přestat vyplachovat a nechat to v suchu.
Ty vložky rači vobyčejnější,jo!Nějaký Monety nebo tak,aby dobře sály.
Ale to na tý ulici bych chtěla zažít
Hele-ty vaříš jako já,co zbyde,dám mužskýmu a von se potom před čubama plazí a říká:Vy jste tak hodný,že jste páníčkovy nechaly aspoň polívčičku

maixnerova
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2007 20:59
- Nahlásit

Neessi

díííííky paní doktor, zakoupím Monety - doufám, že maj lepicí pásek, abysme si zas neupletli z vostudy kabát

...von se potom před čubama plazí a říká:Vy jste tak hodný,že jste páníčkovy nechaly aspoň polívčičku...

... tomu se říká "výcvik"!

Můj úhlavní přítel, situaci bohužel moc psychicky nezvládá. Aby asistoval u čištění, to vůbec nejde, protože je z toho tak vynervovanej a sesvačenej, že to přenáší na pejsa a ten pak začne vyšilovat taky... Každej prostě máme svý silný stránky a slabiny jinde, což je vlastně docela dobře... Jěště, že tu mám sousedku, která mi asistuje naprosto skvěle a Piškota si lichotkama a piškotkama naprosto omotala kolem prstu

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2007 21:00
- Nahlásit

maixnerova
omluvně se usmívala a mumlala něco jako: jejda, zase nám jedna vypadla.

Ty vado,hlína Taky bych to chtěla zřít na vlastní bulvy

maixnerova
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2007 21:13 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit

davidkova renata
...bych to chtěla zřít na vlastní bulvy

.. no.. já už snad radši nééé, prosím . Vysvětluj někomu, hahahá, ta vložka je mýho psa .... to už je lepší dělat jako by nic, vložku elegantně odhodit do nejbližšího koše a hrdě odkráčet středem... to se ovšem snadno říká, že, ale už to začínám docela zvládat

A nezlob mě, nebo to až se sejdem hodíme s Piškotem na tebe

maixnerova
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2007 21:20 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit

davidkova renata

.... teda, myslím jako, jéééé čí to je? No tohle.....?

Ba ne, kecám, to bych neudělaláááá ....
Už se fakt moc těším, až se sejdem

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2007 21:32
- Nahlásit

maixnerova
teda, myslím jako, jéééé čí to je? No tohle.....?
Tssss,mě ,která byla schopná vylézt s bejvalou čubou v příšernej háracích gatích,vyrobenejch z klukovejch trenkoslip s dírou na vocas a až po kolena,to nemůže rozhodit.Sem na to přišla až na rohu(je dost daleko )

maixnerova
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2007 21:39
- Nahlásit

Tssss,mě ,která byla schopná vylézt s bejvalou čubou v příšernej háracích gatích,vyrobenejch z klukovejch trenkoslip s dírou na vocas a až po kolena,to nemůže rozhodit.Sem na to přišla až na rohu(je dost daleko

já myslím, že nám to spolu bude slušet ... a Břevnov nám bude ležet u nohou

Bubacek
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2007 08:55
- Nahlásit

maixnerova
Na podporu imunity jse používala Černou melasu, mám s ní jen ty nejlepší zkušenosti. A ještě jsem přidávala Juwík.

maixnerova
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2007 09:57
- Nahlásit

Bubacek

ahoj , děkuju...

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání