Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Podpora imunity po operaci
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Autor Zpráva
davidkova renata
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2007 18:49
- Nahlásit

Ahojky,píšu za maixnerovou,jelikož má Piškota (12 let) dnes čerstvě po operaci...obrovská cysta plná hnisu na prostatě,celkem šlo dost o čas.Cystu odstranili a psa vykastrovali.Ale přece jen mu je už 12,máte někdo nějaký zkušenosti s podporou ogranismu?Díky za typy.

argosek
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2007 19:06
- Nahlásit

davidkova renata

ja bych se obratil na kapacitu v oboru cinske mediciny, slecnu gerdu.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2007 19:15
- Nahlásit

argosek
ja bych se obratil na kapacitu v oboru cinske mediciny, slecnu gerdu.
rači né...

nemethova5
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2007 19:17
- Nahlásit

davidkova renatahm,kouka,ze prodelal to co hajan,akorat hajanovy bylo pet let,spise podavat homeopatika na imunitu,osvedcilo se mi to dobre.

Neessi
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2007 19:39
- Nahlásit

davidkova renata
obrovská cysta plná hnisu na prostatě,

Takže to byl absces,zřejmě ,že jo?Podpora imunity u staršího psa je dost problém,ale antibiotická léčba po odstranění abscesu je nutná v každém případě,ať se to někomu líbí nebo ne.Já bych to postavila na vitamínech-parenterálně podávaných(injekčně),protože to doladí ten vyčerpaný organismus.U mých bývalých psů jsem při nějakých zánětlivých problémech nebo po operacích píchala 14 dní Thiamin a B12 na střídačku a pomohlo to.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2007 19:42
- Nahlásit

Neessi
No zejtra jdou samosebou na kontrolu,asi pigáro bude,ona spíš aby to nějak umocnila,píchnout mu něco asi nedokáže,je to normální čék..

Neessi
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2007 20:19
- Nahlásit

davidkova renata
píchnout mu něco asi nedokáže,je to normální čék..

Ale dokáže-tím spíš,že je normální čék,tak to píchne líp jak profík.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2007 20:23
- Nahlásit

Neessi
No já jí to přeposlala,ale nevim nevim

monika
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2007 20:42 - Změnil/a: monika
- Nahlásit

Doporučuju napsat dotaz panu doktorovi nebo možná jen projít jeho poradnu. Zaměřuje se i na homeopatika a fakt je doooost dobrej.
Je z Brna URL

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2007 20:48
- Nahlásit

monika
díky,posláno

maixnerova
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2007 00:02
- Nahlásit

Ahoooj, už jsem tu. Moc díky Renčo a všichni za pomoc a rady. Od úterka odpoledne do dneška mám jeden dlouhej divnej blbej den, ale s dobrým koncem, doufám a modlím se....
V úterý odpol. jsem přišla domů a našla loužičku a mého psa tvářícího se jako klubíčko neštěstí. Nejdřív jsem myslela, že to na mě fintí, protože si je vědom, že udělal něco nepatřičného, vzápětí jsem poznala, že ne. Přece jenom, jeho herecký etudy, mám za těch 12let prokouknutý, ač je můj pejs v tomto ohledu velmi kreativní . Pohled měl rozostřenej, sotva držel balanc a měl horečku, anemickej nebyl, trochu zvracel, průjem nebyl. V takovém stavu jsem ho jěště nikdy neviděla. Nikdy neměl ani rýmu....
Nemám auto, tak jsem volala naší vet. a poprosila ji, aby přijela. Byla zlatá, když skončila v ordinaci, šla na tramavaj (auto má v opravně) a asi ve 21.30 dorazila k nám. Vyšetřila ho, prohmatala bříško a jevilo se jí to jako viróza, nasadila ATB a jěště něco proti nevolnosti. Piškotovi se v zápětí ulevilo a byl docela v pohodě. Druhý den dopol. obrat o 180° k horšímu. Zavolala jsem jí, že nechám udělat Piškotovi někde laboratorní vyšetření, sono, rentgen... prostě co bude třeba. Domluvila jsem si odvoz a jeli jsme na veterinární kliniku. Pan doktor nejdříve udělal rozbor moči, vyšetřil Piškota a podle výsledků moče diagnostikoval zánět močáku, s tím, že další vyšetření zatím nejsou nezbytná, Piškot stále anemickej nebyl, nasadil jiná, silnější ATB. Večer přišlo velké zlepšení.... a včera odpol. průser, pejs se třásl se, bučel bolestí... Vyrazili jsme znovu na kliniku - tentokrát tam byl jiný vet., opět Piškota vyšetřil, podíval se na sliznice - byly anemické! Vyšetřil ho sonem, které ukázalo v bříšku hnusnej černej karfiol, velkej asi jako mužská pěst. Bližší určení a lokalizace nebyla možná, protože sebou můj pejs moc mlel. Nicméně jasné bylo, že je nutná operace a to co nejdřív, tedy dnes. A že výsledek je nejistý... zda se jedná o nádor či cystu nebo co, zda je operabilní, zda jsou tam metastáze, s čím je prorostlý, zda bude operace úspěšná... nebo bude v bříšku takovej bordel, že bude lepší pejska neprobudit a ušetřit mu bolest. S tím jsme včera šli spát, teda já ne.... meldovalo se mi v hlavě, jestli je to náš poslední společný večer, ...nebo ne? ale možná jo... a rozhodnutí musím udělat já.... do prdele do prdele do prdele...
Nadávala jsem si, že se nesmím sypat, že nejde o moje pocity, ale o zdraví a život mýho psa a já ho nesmím stresovat... fajn, pak jsem šla a zakopla o nějakýho pískacího blbce a předsevzetí šla do hajzlu... A tak furt dokola. Ve 14.00 jsme pomalu procházkou (Piškot byl v pohodě a docela vesele hopsal) šli na kliniku na operaci, je to ode mne jenom kousek... sedla jsme si na chvilku v parčíku na lavičku, Piškot se uvelebil vedle mne a já si dala cigáro, on se natulil....
Na veterině, když ho uspali, udělali jěště další důkladné předoperační vyšetření sonem a zjistili, že útvar je na prostatě. S tím, že není jisté, zda je operabilní, zda je to nádor či cysta, absces... Pokud nádor, blbý, špatná prognóza... Cysta nebo cysty by byly tou lepší variantou. Za dvě hodiny budu vědět.... Nechala jsem jim svoje tel číslo a požádala je, aby mi v případě nějakého velmi vážného nálezu nebo jakýchkoli komplikací, nebo zhoršení stavu mého psa volali, situaci mi vysvětlili a sami nedělali žádná nevratná rozhodnutí. Usadila jsem se naproti v hospodě, vykouřila hromadu cigaret, pila čaje, kafe, vody, jednoho panáka (víc jsem si vzhledem k tomu, že od úterka prakticky nespím a nervy mám na dranc nedovolila) a čekala... Nikdo nevolal, tak už jsem si dovolila zase doufat.... V 17, kdy měl bejt předpokládaný konec operace jsem tam přišla.... Bylo to komplikovanější, než jsme mysleli, skončíme možná za hodinu, možná déle, řekla sestra.... Zase jsem čekala a střídavě se upínala k naději, že můj pejs bude zas v rámci možností v pohodě a střídavě si představovala jiný konec.... Asi za hodinu přišel pan doktor, usmál se a řekl, že to byl hodně velký absces na prostatě, který už hrozil prasknutím, odstranili ho, Piškota také vykastrovali. Vzhledem k situaci jiná možnost nebyla. Výsledky z histologie budou asi za deset dní, tak uvidíme... Doufám, že budou negativní, ale i kdyby ne, je šance s různými podpůrnými prostředky si jěště pár pátků pohodovýho společnýho života užít.... Moc děkuju Renče , že mi včera půjčila své ucho a já mohla brečet a nadávat a tím trochu upustit ventil... a taky Mirce, která mi dneska dopoledne naprosto nečekaně zavolala a na dálku mě podržela .
Pokud máte někdo pejska, který prošel něčím podobným, budu moc ráda, když se se mnou podělíte o svý zkušenosti. Díky.

Cituška
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2007 06:55
- Nahlásit

ahojky
existuje prostředek na podporu imunity, je to drahé, tuším kolem 700 Kč injekce, ale stačí jedna a jmenuje se to Baipamun. Dále existuje nový výrobek, nemůžu si teď h onem vzpomenout na jméno té pasty, ale je to tuba pasty plná vitamínů a minerálů, na ní napsáno, že je právě pro psy po operaci a dokonce s onkologickým onemocnění, já ted dala 10 balení čubině po císaři, jedna tuba stojí kolem 50ti korun, mně stačila vzledem k váze jedna na den (25 kg), když si vzpomenu na jméno, napíšu, jsem hlava děravá. Ale určitě to budou vědět na veterině

Neessi
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2007 07:01
- Nahlásit

maixnerova
Ahoj,to jsem ráda,že jsi neodložila operaci ani o chlup déle a taky jsem si myslela podle původního Renatinýho popisu,že jde o absces.Tím,jak mu dala tvoje vetka antibiotika,tak se absces aspoň ohraničil .Kdyby prasknul,tak už by s tím fakt nešlo nic dělat.Piškot měl klasické příznaky pro sepsi.Odstraněním toho abscesu a antibiotiky by se měl Piškot zlepšovat hodinu od hodiny.Hlídej hlavně tekutiny,aby dobře pil.Já jsem kromě misky s vodou přidávala čubě bylinkový čaj s medem a lila jí to 20ml stříkačkou rovnou do tlamy.Antibiotika jsem jí píchala a ještě k tomu na střídačku ten Thiamin a B12(to jsem psala výše)a přidávala Sorbifer Durules(železo kvůli anemii).Taky jsem upravila žrádlo-denně celé kuře rozvařené v papiňáku s rýží a přidávala kus syrových hovězích jater.
Možná bude mít Piškot chvíli problémy s tím,že nudrží moč,ale to zatím neřeš,to je po téhle operaci normální,hlavně aby močil.
A jak se Piškot tváří teď?Tak ho pozdravuj a ty se drž

Cituška
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2007 09:24
- Nahlásit

tak mám dojem, že se ta pasta se jmenuje přímo Reconvalescent, tedy pokud už nemám totál sklerozu. Tak přeju, ať je vše brzy v pořádku, mám doma 12letého erdela Kendíka, užívá si zaslouženého důchodu po celoživotní práci a taky doufám, že tu s náma ještě chvíli pobude

maixnerova
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2007 11:54
- Nahlásit

Cituška

, díky moc za typy , ten Biapamun jsem mu už nechala 1x píchnout ve středu. U nás jedna injekce stojí cca 380,- a měly by být 2 v jednom týdnu. Pak opakovat cca za půl roku (podle stavu pejsa, onkolgicky nem. pejsům se prý dává častěji). Hned si něco o té pastě vygooglim.

Neessi
Ahoj Neesi , před chvilkou jsme se vrátili z kontroly, kde mne mimo jiné naučili čistit ránu (díru po abscesu) kanylou a spec. roztokem, dali další potřebná ATB v tabletách, desinfekční roztok (ředěná Betadina), Framykoin mast, vyfasovala jsem lékařské rukavice, klučičí pešky a 2 náhradní tričenka . Piškotovi jsem také navařila 2 kuřata a rejží s mrkvičkou a po malých dávkách mu to dávám. Taky mu jídlo posypu směsí detoxikačních bylin od Phytovetu. Stříkačkou do něj už od středy vpravuju iontový nápoj, který mi dali na veterině, denně cca 2dcl (pejs má teď 25kg před nemocí měl asi 28,5-30). Ten bylinkový čajík (třeba heřmánek?) s medem mu určitě udělám.
Z toho píchání Thiaminu a B12, mám trochu strach, teda, kdybych to měla dělat já, v životě jsem to nedělala - tak to radši nechám na vetech. Brnknu té naší rodinné vet., říkala, že se u nás zastaví. Nemám rozhodně za zlé jí ani 2. vetovi, že absces pohmatem neobjevili, já mu bříško taky projížděla a nic nenahmatala a anemický sliznice měl až ve čtvrtek...
Sorbifer Durules jsi podávala orálně nebo injekčně?
Piškot je v pohodě , čůrá bez potíží, jestli si doma ucinkne, tak ať, utřu to a je, hlavně, že je to na dobrý cestě. Hlavně už má úplně jiný výraz v očích , vrtí ocáskem, držení těla už není nachoulený, ufffffffffff
Neesi, moc ti děkuju za rady i účast , moc si toho považuju

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2007 12:01
- Nahlásit

maixnerova
Hlavně už má úplně jiný výraz v očích , vrtí ocáskem, držení těla už není nachoulený, ufffffffffff

To je bezva,ty oči prozraděj hodně,tak koukejte makat ne uzdravení bo mušíme konečně jít hromadně venčit!!!!!!

archie
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2007 12:08
- Nahlásit

maixnerova
Tak mám velkou radost, že jste v pohodě! Posílám Piškotkovi veeelkou pusu a oba se opatrujte!

maixnerova
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2007 12:28
- Nahlásit

archie

děkujeme, Mirko , pusu jsem vyřídila, a ty dej, prosím tě, za mě pusu placatejm čumáčkům

maixnerova
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2007 12:43
- Nahlásit

davidkova renata
tak koukejte makat ne uzdravení bo mušíme konečně jít hromadně venčit!!!!!!

si piš , taky jsem objednala další litránek slivovice ....

Celá ta štrapác má jednu výhodu, už se můžem vidět i když Nyný bude hárat.... Nicméně doufám, že to bude dřív. Větší procházku ale vidím tak za 6 neděl. Teď spíš kratší a častější...
Včera večer, když jsem se dozvěděla výsledek operace, kdy mi pan doktor (starší pán) vše vysvětloval a objasnil i nezbytnost kastrace, se mi neskutečně ulevilo, ale nad tou kastrací jsem si povzdechla - ne že bych toho litovala, ale u chlapíků mě to přijde trošku jiný než u fenek (nemyslím teď medicinské hledisko). Prostě jako, že chlap by měl mít koule... Pan doktor se na mě podíval a řek: no a co, dyť už je starej, stejně by mu k ničemu nebyl. Nadechla jsem se a chtěla kontrovat, jestli by nevadilo jemu, kdyby mu ucvakli kulky.... Zarazil mě, a řekl: milostivá, já vím, co chcete říct, varuju vás, neříkejte to . Dneska ráno jsem se ho zeptala, jestli si taky nemyslí, že kastrace je u chlapů něco jako lobotomie (to víš, už mi otrnulo )... Zasmál se a řek, že mám trošku pravdu.... No co, můj pejs je věčnej puberťák, když bude jěště větší dětina za to v pohodě, mě to fakt neva

Neessi
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2007 13:12
- Nahlásit

maixnerova
Sorbifer Durules je v tbl.
A tu větší procházku klíďo za 3 neděleA s těma vitamínama trochu šetři-někdy méně znamená více.

argosek
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2007 13:16
- Nahlásit

prosimvas,

doporucuji osvetovou pisen tri zdravotnich sester
"ztrata imunity"

dekuji

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2007 13:42
- Nahlásit

argosek
prosimvas,
už zas...
maixnerova
Dneska ráno jsem se ho zeptala, jestli si taky nemyslí, že kastrace je u chlapů něco jako lobotomie

no aspon víš,kde sídlí u samečků mozek.Hele v tomhle věku a z jasně zdravotních důvodů je to fuk.Hlavně aby tu byl at s koulema nebo bez nich

maixnerova
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2007 19:24
- Nahlásit

davidkova renata
aby tu byl at s koulema nebo bez nich

no prááááávě

...právě jsme absolvovali první domácí vyčištění rány po abscesu, rána je kanylou roztokem propláchnutá, framykoin vmáznutý, čisté tričenko obléknuté, nový pešek vložený.... ostřikovače ostřikují, stěrače stírají ....

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2007 19:29
- Nahlásit

maixnerova
ostřikovače ostřikují, stěrače stírají ....
to nemusíte hlásit ty stěrače,to přeci vidíme

maixnerova
Člen
# Zasláno: 28 Říj 2007 11:33
- Nahlásit

Neessi

Ahoj Neessi, prosím tě, chtěla jsem se jěště zeptat, Piškot je ve stále lepší kondici, ale sliznice se mi zdají stále anemické, co si o tom myslíš?
Nemůžu se teď dovolat žádnému z našich vetů. Asi určitě plaším, vždyť operace proběhla teprv v pátek a před tím měl na kahánku... ale stejně mi to nedá... Díky, Š.

Neessi
Člen
# Zasláno: 28 Říj 2007 12:19
- Nahlásit

maixnerova
Anemické sliznice jsou fakt hodně bledé.Mrkni na jazyk a pak na bělmo.Pokud má jazyk růžový a bělma normální,tak to neřeš,protože pokud by byl anemický,tak bude děsně unavený a pořád chrápat.Jinak v lékárně pro lidi je volně železo v prodeji-třeba SuperŽelezo,tak mu klidně dej.Játra(syrová) jsou možná lepší

maixnerova
Člen
# Zasláno: 28 Říj 2007 12:59
- Nahlásit

Neessi

bělma i jazyk má světlounce růžové, o dost světlejší než normálně. Chrápe hodně... utahanej je taky dost.... Nicméně při ranní procházce se choval tak, že jsem ho musela krotit, mimo toho, že chtěl běhat (kdyby nebyl na vodítku), tak se to taky snažil natřít většímu a chlupatějšímu čaučauovi, koule nekoule . Pro játra skočím do Billy. Odpol. jěště zkusím volat vetům...
Díky moc, jo a krásnou neděli přeju...š.

maixnerova
Člen
# Zasláno: 28 Říj 2007 13:05
- Nahlásit

Neessi

tak teď jsem se dovolala vetovi, který ho operoval. Říkal, že jeho stav se do normálu dá tak za dva něsíce. Bledé sliznice jsou prý v této situaci normální, mělo by se to postupně zlepšovat.... Mažu do Billy...

Neessi
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2007 09:25
- Nahlásit

maixnerova

tak jak dneska???????????

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2007 10:09
- Nahlásit

Neessi
Nevim,ale včera večer psala,že zlobí,krade z odpadkovýho koše a rozcupoval si vložku na prvočísla,který následně roztahal fšude

. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání