| Autor |
Zpráva |
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2007 12:07
- Nahlásit
Neessi
....tak jak napsala Renata , prudí... , huráááá... , jak rozmazlenej fracík , jako snad všechny děti a pejsové, když jsou nemocný a soustředí se na ně všechna pozornost, se z toho snaží vytřískat co se dá, dokud to funguje, že? Budu mít nějaké fotky, pak je sem vložím.
Celej život jsem ho vlastně léčila sama (někdy s konzultací s vet.), tedy až na 3 operace novotvarů, to byly jediné případy, kdy pak dostal antibiotika. Jinak jsme si vystačili s hypermanganem, Betadinem, bylinama, Tantum verde a tee tree olejíčkem....
Teď jsem věděla, že je průser a velkej...., von i voněl jinak... Ovšem nato, že zrovna zdrhnul hrobníkovi z lopaty je dost voprsklej
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2007 13:37
- Nahlásit
maixnerova
....tak jak napsala Renata , prudí... , huráááá... , jak rozmazlenej fracík , jako snad všechny děti a pejsové, když jsou nemocný a soustředí se na ně všechna pozornost, se z toho snaží vytřískat co se dá, dokud to funguje, že?
Tak to je moc dobře
Celej život jsem ho vlastně léčila sama jsme si vystačili s hypermanganem, Betadinem, bylinama, Tantum verde a tee tree olejíčkem....
A tak to má být a Piškot má kliku na paničku.Čím míň různých"srágor",tím líp
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2007 15:15
- Nahlásit
Neessi
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2007 15:30 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit
Neessi
.... máme velkou kliku na naší paní vet., která tuhle léčbu preferuje, takže když jsem si nebyla jistá, zavolala sem jí, abych to s ní konzultovala, řekla mi co mám případně hlídat, či poradila jiný prostředek. Neměla z toho většinou ani korunu, v drtivém počtu případů to bylo telefonicky.
Kdyby mě nějaký vet. přesvědčivě tvrdil, že riskuju zdraví svýho psa a že mě předepíše něco zaručenýho za 5.000,-, co mu ale zhuntuje ve vedlejším účinku játra a ledviny, nejspíš bych se nechala zlomit...
Když k nám minulý týden v noci naše vet. přijela, řekla si za vše (cesta, vyšetření, ATB a jěště nějaká injekce proti nevolnosti) 267 Kč , což je sice pro mou kapsu výborný, ale na druhou stranu pak nemá na drahý laboratorní a diagnostický vybavení.... sice jsem jí samozřejmě dala víc, ale...
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2007 19:40
- Nahlásit
maixnerova
Když k nám minulý týden v noci naše vet. přijela, řekla si za vše (cesta, vyšetření, ATB a jěště nějaká injekce proti nevolnosti) 267 Kč .......no to sice je dobrý,ale ten septický stav možná poznat mohla,hlavně že to přibrzdila tím antibiotikem.
Hele -5. a 6.den jsou trochu po těchto operacích kritické,tak procházku zkrať,nenech Piškota ležet nikde ve špíně venku a na studeným,zase přidej víc tekutin a hlídej škroukání ve střevech a bobky.A zatím žádný kosti.Až bude mít za sebou 10.den,tak si oddechni,ale tyhle dny víc hlídej.
|
smrdka
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2007 19:47
- Nahlásit
probůh co to tady píšete za bláboly? to je hrozný!!! jak jsem již konstatoval vedle, dle mého názoru je nejlepší roztok 15%kyselina panthonenová/25%perhydrofenantrencyklopentan/60%mi nimálně 70% HNO3
a pravidelně koupat
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2007 21:20
- Nahlásit
maixnerovazdravim,koukam,ze psikovy je lepe,zitra mi nase lekarnice,co se specializuje na homeopatika napise,co je dobre na imunitu a obranyschopnost,jinak drzime pesti,at je mu jeste lip,zitra nebo pozitri napisu vic.dana
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2007 22:10 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit
Neessi
no to sice je dobrý,ale ten septický stav možná poznat mohla...
možná jo, to nedokážu posoudit.... nepoznal to druhý den ani vet. na klinice, kam jsme jeli kvůli lab. vyšetření, ten diagnostikoval podle rozboru moči virový zánět močáku. Poznal to až vet. na klinice ve čtvrtek večer (to už byl Piškot anemickej) - v pátek byla operace.... l
Především se to celé nezdálo mě, ale nejsem vet., takže u mě to bylo akorát o pocitech, že je něco špatně a hlavně jsem měla Piškota celý den na očích, jak dělám doma... Ta situace se taky nějak vyvíjela a Piškotův stav se ty první dny dost měnil, v úterý, kdy jsem volala naší vet., mu odpoledne bylo hodně špatně, večer jak přijela, tak jí celkem zvesela vítal až jsem se bála, že v jejích očích budu hystera, která neví co s načatým večerem.
Co se týče životosprávy, tak Piškotovi vyvařuju kuřátko nebo tresku s rejží, mrkvičku, trošku syrových jatýrek. Čaj z maliníku s domácím medíčkem, převařená nebo kojenecká voda. Hodně ho krotím v jeho aktivitách, pěkně se rozvazuje, šantala... . Nacpala jsem svoje šály pod dveře, který netěsněj a táhne tam (domovní a na terasu) a dala deky všude na jeho oblíbená stanoviště , uffff
Takže vstávám asi v pět ráno, pracuju (naštěstí se mi teď nahrnula práce, takže se mi snad podaří zalepit tu díru v rozpočtu) - ty prachy, které jsem nechala teď na veterině (zatím asi deset litrů), byly původně pro finančák, nu což, ti mě sice můžou dost prudit, ale o život nejde.
Pak jdeme ven, připravím snídani, kolem 10 přijde kamarádka a čistíme ránu. Pak zas chvilku dělám, jdem na chvilku do parčíku. Dám mu další menší porci jídla. Sednu k poči a dělám. V 18 je další čistění, krátká procházka, večeře... teď bych taky měla dělat, ale mě se nééééchce, tak budu raději chvilku tady, než se ukecám .
Díky moc (mimo jiné) za to upozornění na 5. a 6. den.
Fakt ho hodně hlídám a nemyslím, že už máme vyhráno, ale jsem š'tastná, že je líp.... V pondělí jdem na kontrolu a taky by už měly být ty výsledky z histologie... Zatím ahoj , dám zas vědět...
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2007 22:14
- Nahlásit
nemethova5
díky moc
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2007 22:39
- Nahlásit
Neessi
prosím tě, jěště k tomu čistění rány, resp. vyplachování díry po abscesu, probíhá tak, že natáhnu do stříkačky kanylou roztok Betadinu a tu kanylu opatrně zasunu, jak mi ukazovali veti, asi 4cm Piškotovi do bříška a vypláchnu a celé to zopakuji jěště jednou. Naštěstí tohle snáším dobře a ani se mi neklepe ruka.
Co mi však dělá starost - je množství Framykoinu (cca 3cm), kterou pak mám podle pokynů do rány vmáznout, to samozřejmě dělám, ale Framykoin + ATB, která teď bere 1 tabl. denně (jěště jich máme 6), nemůže mu to poškodit ledviny? Nevíš, existuje něco stejně účinného proti sepsi, ale aby to byl menší dryák?
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2007 22:41
- Nahlásit
maixnerova
Kurňa to je péče,jak v nóbl sanatóriu,ale chválím tě
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2007 22:45
- Nahlásit
Neessi
Kurňa to je péče,jak v nóbl sanatóriu,ale chválím tě
a co si myslíš o tom Framykoinu? To víš, podej ruku..... a už tě zasypou otázkama
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2007 23:08
- Nahlásit
maixnerova
Framykoinu?
Ten chrání okolí rány -kombinace se neboj,to je OK.
K orgánovému poškození (ledvin) po takové pidi dávce dojít nemůže.
Proti sepsi? Sepsi už nemá,po odstranění abscesu a po prvních dávkách antibiotik to už není septický stav.teď je důležité,aby nečapnul jiné bakterie,než na které je léčen.Když jde o život,tak nekoukej na to,jestli je to dryák,nebo ne.
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2007 23:32
- Nahlásit
Neessi
díky moc , pro dnešek už dám pokoj... dobrou
|
aren
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2007 11:04
- Nahlásit
maixnerova
Teď jsem na to teprve přišla, co jste s Piškotem prožívali No to teda byly nervy a bolení...
Jsem ráda, že se operace podařila, a držím palce, ať se pejsek dobře zotaví
|
Silwuska
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2007 12:20
- Nahlásit
A co takto Echynacea?? prirodna a z vlastnej skusenosti (sice na cloveku) velmi ucinna...ale to snad psikovi uskodit nemoze...
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2007 16:27
- Nahlásit
Silwuska
A co takto Echynacea??
no na kašel možná,ale po operaci břicha s otevřenou kanylační dutinou ?
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2007 18:18
- Nahlásit
Ahoj holky, všechny vás moc zdravím. Jsem tu jen na skok, Piškot je v pohodě, ale já mám dneska dojezd a jsem na padnutí - což je doufám dobrý znamení, protože ten u mě chodí vždy, když už je nebezpečí zažehnáno, tak snad tomu je tak i teď... .
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2007 19:39
- Nahlásit
maixnerova
Piškot je v pohodě
|
aren
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2007 19:43
- Nahlásit
maixnerova
Jé, tak to je dobře
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2007 19:49
- Nahlásit
aren
nazdárek,paní.Tak jak se mají termití?Na srazu vypadali dobře-na fotkách
|
aren
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2007 20:06
- Nahlásit
Neessi
Nazdárek díky za optání, termiti jsou v pohodě a skvělý psíci. Na srazu se jim taky líbilo, tolik prostoru doma nemají Teď už teda nejsou tak odvázaní z psích kamarádů, jak bývali zamlada, spíš si vytyčili území a to měli tendenci hájit. Chudák spolubydlící Lolin Gery
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2007 15:48
- Nahlásit
maixnerová,kde jsou zprávy o Piškotovi????????,
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2007 16:45 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit
Neessi
. Piškot zdárně překonává 5. den . Nebij mě , dneska jsem zase od 5.30 na nohou a v jednom kole. Teď jsem přitáhla další proviant, aby mě otesánek nesežral a hledám na netu info o výživě kastrovaného psa (až nebude v rekonvalescenci) - našla jsem radu, že je dobré snížit krmnou dávku o 30 - 40% - to je docela dost.... co si o tom myslíš?
Jinak - rána je čistá, nezapáchá, nepulsuje, není horká... Bobky jsou v barvě sieny pálené s hedváným leskem , v břuchu mu škrundalo akorát trošku chvilku včera večer, tak snad....
Prosím tě, co by mohlo znamenat, kdyby mu škrundalo často a hodně a co konkrétně mám hlídat u bobků? Díky, Š.
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2007 17:06
- Nahlásit
http://www.cz-pes.cz/galerie-1180-q-karfiol- src="http://www.cz-pes.cz/diskuse/img/smilies/sad. gif" border="0" alt="">
zatím 2 fotky (kvalita nic moc, mobil + umělém osvětlení + klepající se ruka)
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2007 19:54
- Nahlásit
maixnerova
fotky jsou dobrýýýýýýýý
co by mohlo znamenat, kdyby mu škrundalo
Když škrundá,tak je to dobrý a když prdí taky.Ale horší,kdyby vůbec neškrundalo a bříško se přifouklo.To by byl průser.Ale mám tůšo,že jsme za vodou-dneska je to 6.den ne?
Krmná dávka se snižuje,když nemá moc pohybu,jinak po kastraci se mu může lehce zpomalit metabolismus,tak bych ubrala jen přílohy(sacharidy,škroby.....)prostě méně rýže,vloček...Jinak bobíšek vypadá dobře.
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2007 21:55 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit
Neessi
díky . Dneska je to 5. den, počítám-li od soboty, operace byla v pátek odpoledne. Prdí jen občas, zato důkladně .
Přešífka evidentně nabírá sil, je fakt docela těžký ho uhlídat, aby někam neskákal, někam se nenatahoval, něco výše položeného nezkoumal - na posteli, židli, na stole....
S postelí se opakovala ta samá situace, jako když byl skoro před rokem po operaci novotvaru, kterej se vyvinul z otlaku... Spím na karymatce na podlaze, aby se Bobíšek nesápal do postele, když na něj padne tesknota. Spím tak napůl a při každým šustnutí jsem ve střehu. Tak jsem se zase dneska v noci probudila, hledám Piškota, mno, a Bóbiš na mě kouká z postele a tváří se jako, co blbneš a proč se válíš na zemi ? Takže dneska spíme v pokoji, kde žádná postel ani kanape není... nechci riskovat potrhaný štychy, moje záda na to maj ale jinej názor .
Dneska docela vyváděl při čištění, jednak už má docela páru a druhak poslední 2 Rimadily měl v pondělí... Rána ale vypadá dobře a podle toho jak je akční a pažravej, tak si myslím, že to snad nic blbýho neznamená... Zítra se zastaví naše rodinná vet., jede do mých končin se synem k zubaři, tak mi volala, že by se ráda zastavila ...
Zatím papa, zítra zas podám hlášení, ale bude to až odpol., tak mě nemlať
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2007 22:06
- Nahlásit
maixnerova
Klíďo běž do postele,on tam stejně hupsne.I když já takhle spala s Rituš,když jsem z kuchyně udělala ARO:čuba na infuzi,na kyslíku ,já na dlaždicích hozený molitan.........plně tě chápu.Třetí den po odpojení infuze v noci hledám čubu a ona chrněla v mé posteli.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2007 22:07
- Nahlásit
maixnerova
co blbneš a proč se válíš na zemi
Jsem ráda, že se to dobře hojí
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2007 22:25
- Nahlásit
aren
, děkuju Aren, já taky, ale bojím se to zakřiknout.... Často jsem se tady kasala, jak je můj pejs zdravej a na svůj věk hodně vitální a pak najednou takovej malér....
Nicméně dneska už byl zas hoden svýho indiánskýho jména, kterej mu dal jeden můj kamarád - "Tatanka" ... (V Tanci s vlky, když viděli indiáni řítící se stádo bizonů volali: tatanka, tatanka!... )
|