Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Ceny spot onů
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Autor Zpráva
Anlie
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2007 15:32
- Nahlásit

wami
Moje štěndo....má problém s 1 kloubem...
Má v něm nedoosifikovanej nějakej výběžek a navíc zlomenou nějakou kůstku.......tak jsem vyfasovali klid na lůžku (moc reálný to teda neni) a za 14 dní jdem na kontrolu,a když se to nezahojí tak operace....

wami
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2007 15:41
- Nahlásit

Anlie
achjo... tak to je neprijemny...
a copa delal, ze si polamal nozicku?

(A jinak se netrap, to se spravi... K nam na agi chodi fenka po autonehode, borderka, a skace agi jak o zivot. Jenom ma proste na te bolave krive noze ortezu. Ale radost ze zivota ma porad! A myslim, ze u vas se to spravi uplne... )

Anlie
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2007 15:46
- Nahlásit

wami
Uvidíme...on tam měl už zánět jako úplně malý štěňátko....a asi jak si hrál s velkejma psama,tak si zlomil tu kůstku....a ten výběžek bude asi ještě kvůli tomu zánětu...

Tak uvidíme co se mu zhojí....jinak mu budou tu kost sešroubovávat a výběžek ufiknou prej bez problémů...

A to jsou mu právě dneska jen 4 měsíce...

AOZ
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2007 14:38
- Nahlásit

wami
Tím, že to funguje jak jsi psala, jsi si 100% jistá? Byla bych ráda. Mě totiž jedna paní, info na úrovní parkové univerzity, tvrdila, že to přes tu kůži dostane psům do krve. Tak mi to přišlo, že by to tak mohlo být. a začala jsem přemýšlet, co to je vůbec za látky.

Ta pomalost mého psa, byla na oko, kvůli tomu, že musel chodit na šňůře, aby se neválel v blátě, prachu atd. a nelítal do vody.

maixnerova
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2007 19:52 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit

AOZ

útlum mimo jiné, uvádějí někde jako nežádoucí účinek, viz:

http://www.emea.eu.int/vetdocs/PDFs/EPAR/promerisd uo/V-108-PI-cs.pdf

Příbalový leták Advantixu jsem nenašla... ale řekla bych, že to může být podobné. Hmm, mě tedy nikdy nenapadlo si třeba při aplikaci vzít rukavice, ach jo...

AOZ
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2007 20:09
- Nahlásit

maixnerova
Tak ti děkuju jsi hodná, žes mi to vyhledala, ale nepotěšila jsi mě. Teď nevím, jestli můj odhad, že to na mě zkoušel byl pravdivý nebo to odeznělo samo, jak píšou do 24 hodin. Ono to totiž časově sedí, pes chodil 2 dny na šňůře. A rukavice jsem taky neměla

maixnerova
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2007 20:21
- Nahlásit

mě to taky docela zarazilo... já zas předevčírem patlala rukou pejsovi Duowin
http://www.virbac.cz/duowin_sol.html
a od té doby se moc necejtím dobře, jsem jak zpomalenej film, nateklá... tak to mám na co hodit . Tam sice nežádoucí účinky nezmiňují, ale....

Mám pocit, že si člověk nevybere, antiparazitika bez vedlejších účinků asi neexistují nebo ano?

AOZ
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2007 20:27
- Nahlásit

maixnerova
jsem jak zpomalenej film, nateklá... tak to já bych musela psa mazat denně

maixnerova
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2007 20:31
- Nahlásit

AOZ

Madlenka
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2007 19:04
- Nahlásit

maixnerova
Proboha proč rukou?
Vždyť stačí tu pipetku přiložit na kůži psa, udělat linii a s přípravkem vůbec nepřijdete do kontaktu.

My taky používáme už třetí rok Duowin a jsme naprosto spokojeni - žádná klíšťata ani blechy a výborná cena

AOZ
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2007 19:08
- Nahlásit

Madlenka
Mě se to taky dostalo na ruku, odhrnuju chlupy,aby to bylo dle návodu přímo na kůži

maixnerova
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2007 19:36
- Nahlásit

Madlenka
Proboha proč rukou?

AOZ
Mě se to taky dostalo na ruku, odhrnuju chlupy,aby to bylo dle návodu přímo na kůži

... tak proto, ... když máš psa s hodně dlouhými a hustými chlupy, tak to ani jinak moc nejde a na ruku se vždy něco dostane

krecinek
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2007 19:40
- Nahlásit

Taky máme Duowin, teď první ( před tím to byl Hery spot on, nebyl špatný a hlavně fakt biologicky nezávadný, ale slyšela jsem,ýe někomu nezabírá vůbec). Prý vydrží snad i dva měsíce, ale chtěla jsem se zeptat, jestli po šamponování je třeba dát pipetku Duowin novou, nebo jestli je to prostě v tý kůži (nebo krvi?) i po tom? A dneska jsme objevili v srsti nad okem klíště, tak nevím, jestli je to tím, že jsem ho předevčírem koupala a smylo se to, nebo jestli nám to prostě a jednoduše stoprocentně nezabírá.

archie
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2007 20:00
- Nahlásit

AOZ
Dostala jsem až dneska k téhle diskusi, a chtěla jsem Ti jen říct, že jsme měli na Advantix taky alergickou reakci. Mám 2 mopsíky, a oba byli úplně připitomělí, a ten jeden začal i otíkat, a byli fakt dost mimo. Takže jsem je okamžtitě oba vakoupala v Peroxydermu, (tu anabázi jeho shánění mezi všema známejma pejskařema ani nebudu popisovat:lol a od té doby používám spíš přes zimu Frontline a přes léto obojky http://www.hafani.cz/bansect-55-cm/d-84409/ a s těma teda nemám žádný problémy. Jde totiž o to, že s největší pravděpodobností jim tam vadil Permethrin, který je obsažen skoro ve všech antiparazitikách. A jeden vet na netu mi psal, že by jim mohl vadit i jakýkoliv derivát-methrinu (např.deltamethri-Scalibor), takže to neriskuju, tady je propoxur, a ten nám, naštěstí nic nedělá a za 4 měsíce ani jendo klíště ani jedna bleška!! a to bydlíme na Vysočině, kde každý nadává, kolik je klíšťat.

maixnerova
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2007 20:08
- Nahlásit

krecinek

O tom jsem nic nenašla, u jiných (taky rezistentních na vodu) přípravků píší, že se nemá šamponovat 2 dny před a 2 dny po.

Duowin taky už třetí rok používám. Letos mi naše vet. říkala, že má ztížnosti od "pacientů", že Duowin již zabírá méně a někteří psy po něm mají alergickou reakci. U nás zatím dobrý.

http://www.azvet.cz/veterina/frame.php?Odkaz=cenik
http://www.virbac.cz/duowin_sol.html

maixnerova
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2007 20:11
- Nahlásit

archie

omlouvám se za OT. Mailík došel , díky. Š.

krecinek
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2007 20:16
- Nahlásit

maixnerova
Díky...
Jinak mě to zse veterinářka doporučila,naopak nebyla spokojená s tím spot on od Hery,že jí to na její psy nezabíralo a i po něm měli jen jedno klíště,ale jinak ten Duowin mi přijde lepší v tom,že se nemusím bát,aby mi pes nezmokl a nesmylo se to...jinak jsme objevili taky jedno klíště,takže je to tak srovnatelný,aspon podle mě,ale jak říkám,my máme zatím jen první pipetku...(mmochodem,cena je celkem dobrá,na malého psa 100kč)

AOZ
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2007 20:21
- Nahlásit

archie
Ježišmarjá, já jsem na psa fakt úchyl, neustále sleduju jak se chová, bobky a tak, abych eventuelní nemoci odhalila už v zárodku. Doufala jsem, že to je jenom jeho hra, abych ho pustila a reakci jsem si sama vymyslela tím neustálým pozorováním. Obojek jsem měla a nefunkční, tak jsem letos přešla na ty spoty.

fromeli
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2007 06:39
- Nahlásit

Spot od Hery - jako nápad mi to přišlo dost sympatický, ale asi by nás to zruinovalo, nanášet po každým koupání. Naše psice je křížená s kachnou a ve vodě je každý den

Ale u nás zatím pohoda, má od února pipetu Frontline, což mi vlastně říká, že bych měla zaskočit pro další A bez ztráty kytičky, ani jedno klíště ani jedna blecha

Gina3
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2007 20:20
- Nahlásit

My používáme taky Duowin a funguje nám perfektně.To šamponování asi ten účinek může snížit, takže bych doporučil dát asi novou pipetku.
Jinak letos zatím ani jedno klíště

wami
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2007 22:32 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

AOZ
ad antiparazitika - no, do krve se to nedostava myslim urcite... Je to dost podobny tomu, kdyz ty se nacakas Offem. Myslis, ze se ti to dostane do krve...?

AOZ
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2007 08:03
- Nahlásit

wami
já fakt nevím, používali jsme kdysi dávno repelenty ty máti stříkala jedině na oblečení (jdeme do lesa, vemte si dlouhé nohavice a gumáky).Po použití repelentu na kůži se člověk stejně umyje.Netřeba to dále pitvat, zavolám si doktorce jestli to ví, jak to funguje nebo ne.

Mel
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2007 08:39 - Změnil/a: Mel
- Nahlásit

maixnerova
mě trošku na tom tvém odkazu na AZVet zarazilo, že píšou, že Stronghold je i na klíšťata... příbalovej leták jsem nečetla, ale někde jinde jsem četla, že to je na vnitřní parazity, na ty srdeční červy, ale ne na blechy a klíšťata (a i mi to potvrdila známá, která to koupila na klíšťata a nefungovalo to ani trošku)...
Tak to musím poupravit, našla jsem product info a na blechy to je, ale ne na klíšťata....

AOZ
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2007 15:00
- Nahlásit

Tak včera jsem našĺa klíště, ne na psovi, ale na zemi, spadlo z něj nacucané, takže předpokládám, že bylo schované pod ocasem. Tam totiž běžně nekoukám v domění, že jsme tedy imunní. Doporučený postup při aplikaci dodržen, nekoupáno 3 dny. pro jistotu. Od té doby, je ale ve vodě denně. je možné, že odolný proti vodě, neplatí pro vodní blázny??

Noemi
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2009 23:22
- Nahlásit

Mám 40 kg psa, loni jsme používali advantix. Letos bych ráda zkusila něco jiného... Bohužel pokus s pangaminem zatím nevychází. Co doporučujete na tuhle váhu? Koukala jsem na Frontline, ten má i kategorii 40-60 kg, ale zase mi přijde, že ho tady nikdo nechválí...

corgi
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2009 07:50
- Nahlásit

Noemi
Na ten advantix jsem četla dost negativních reakcí ve smyslu podráždění kůže a vypadávání chlupů. Chtěla jsem ho taky zkusit, když má odpudit i komáry (ty sviňky nám tu přenášejí boreliózu). Ale minulý týden se náš vet vytasil s něčím novým a zřejmě i českým, tak jsem to vzala. Je to Top Spot On od Biovety a pipeta na 15kg stojí asi 70Kč. Nad 30kg se dávají tři.

makrel
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2009 07:57
- Nahlásit

My teď máme Bob Martin a vše v pořádku. A ačkoliv hodně lidí nebylo spokojeno s Frontline, mám s ním taky dobré zkušenosti.

Mika
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2009 08:13
- Nahlásit

ja nedám dopustit na Duowin. Minuly rok sme mali ciste skore, verim, ze tento rok to nebude inak

PeKrato
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2009 08:33
- Nahlásit

Mika
Pred dvěma dny jsme aplikovali taky Duowin, tak mě těší, že u vás funguje. Zatím jsem na ní neviděla jediný klíště, ale je pravda, že ani před aplikací Tak snad to bude fungovat

Madlenka
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2009 19:04
- Nahlásit

My taky používáme už čtvrtý rok Duowin a naprostá spokojenost

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání