| Autor |
Zpráva |
sarax
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 22:24
- Nahlásit
Hafina
mno my na psy používali Preventic a dobrý,a to i na starýho psa,co nesnese vůbec nic..ale taky bych porovnala složení..s tím Preventicem se mi psi normo koupali
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2007 10:34
- Nahlásit
Nemáte doma někdo ten Scalibor. Složení Killtixu jsem na netu našla, ale ten Scalibor ne, mohl byste se mi někdo mrknout, co je tam účinná látka? A dá se s tím Killtixem koupat?
|
Gina3
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2007 20:18
- Nahlásit
My používáme Duowin, ale rodiče jsou zvyklí na obojky a už léta používají Preventik a jsou s ním spokojení.Žádná reakce, pes se s ním koupe(píšou to i v návodu) a po klíšťatech ani vidu ani slechu.
|
haji
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2007 05:37 - Změnil/a: haji
- Nahlásit
Na obalu obojku Scalibor je napsáno "Obojek obsahuje 1000 mg deltametrinu"a koupání psa nijak neovlivní účinnost obojku.
|
choco
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2007 07:10
- Nahlásit
pospa
Tak to já jsem dala za balení Duowinu 650,- ...doufám,že bude účinnej...vet se tvářil jako že je na prd, když jem po něm chtěla,aby ho objednal...
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2007 07:28
- Nahlásit
haji
Díky...
|
pospa
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2007 09:51
- Nahlásit
choco
Fíha,tak to je docela pálka za 4 pipetky.Já si to objednala ve vet.lékárně protože u většiny vetů tady u nás v Olomouci vedou jen ty levnější verze spotů jako je např. Bob Martin,Exspot a Frontline.Takže většinou když chci Advantix či Duowin tak si to musím objednat a v té vet.lékárně to vychází asi nejlevněji.Akorát jsem do dneška ještě nezjistila,zda působí Duowin i na komáry a všenky jako Advantix
|
pospa
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2007 09:53
- Nahlásit
Teda Frontline mezi ty nejlevnější nepatří,ale účinnost na klíšťata nemá téměř žádnou
|
Madlenka
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2007 10:17
- Nahlásit
Frontline už na klíšťata nepůsobí, protože se prodává už strašně dlouho a klíšťata si na něj vybudovala odolnost.
Pozor!Navíc jeho účinná látka funguje až po přisátí klíštěte!Což je naprd
|
Madlenka
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2007 10:20
- Nahlásit
choco
No záleží pro jak velké je to psy, ta cena bude asi za ty pipetky na 30 kg psa , ne?
My používáme ty do 7,5 kg a platíme cca 80 Kč.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2007 10:59
- Nahlásit
ad Duowin:
ja platim za pipetku pro velky psy za jednu 150,-, takze na tri psy 450,-
pospa
u nás v Olomouci vedou jen ty levnější verze spotů jako je např. Bob Martin,Exspot a Frontline.
Frontline teda levnej rozhodne neni...
Jinak ale Exspot a Duowin maji stejnou ucinnou latku, takze myslim, ze Exspot by taky nebyl spatna volba... Pokud nemas jinou moznost...
|
pospa
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2007 11:23
- Nahlásit
wami
můj další příspěvek:
Teda Frontline mezi ty nejlevnější nepatří,ale účinnost na klíšťata nemá téměř žádnou
Mě nečiní problém si to objednat v lékárně,protože nakonec je jedno jestli pro to zajedu k vetovi nebo do lékárny.Obojí mám totiž stejně daleko.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2007 11:33
- Nahlásit
pospa
oki, tak si holt i z toho meho prispevku vyber to podstatne... :
Exspot a Duowin maji stejnou ucinnou latku
|
pospa
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2007 11:53
- Nahlásit
wami
jj vybírám to podstatné
|
Gina3
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2007 23:44
- Nahlásit
wami
Není to tak úplně pravda, Duowin jako jediný spot má v sobě i druhou účinnou látku - pyriproxyfen!Ten působí i proti vajíčkům a larvám blech, proto je proti blechám na 2 měsíce!
Veterinář nám to vysvětloval a dal k němu takový informační letáček.
|
choco
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2007 08:35
- Nahlásit
Madlenka
jo no,prodal nám pipetky už na 15-30kg pesana...páš to naše škvrně má te´d sice 15 kg,ale každý týden statečně nabírá to kilo kilo a půl...tak asi proto...včera jsem to na něj napatlala, tak uvidíme..před měsícem jsem mu dávala frontline,tak snad se to nebude nějak ovlivňovat...sem se zapomněla veta zeptat
|
Benzi
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2007 16:10
- Nahlásit
Pospo, v které lékárně v Olomouci objednáváš ten Duowin? Já ho brala u Špručka za 173,- Kč.
|
pospa
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2007 14:47
- Nahlásit
Benzi
Já ho objednávám ve veterinární lékárně v Holici.Je to i lékárna normální pro lidi.Je to jediná veterinární lékárna v Olomouci a okolí.Telefon tam je:585313560
|
pospa
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2007 14:49
- Nahlásit
Benzi
Jestli to budeš chtít objednat tam,tak ti objednají jedině celé balení v počtu 4ks pipet.To je asi jediná nevýhoda,že člověk vyplázne tolik pěněz naráz,ale zase se to vyplatí,protože to vychází o dost levněji
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2007 23:38
- Nahlásit
prosím vás, pozorovali jste někdo u psa nějakou reakci na spot. Já ho dala včera poprvé Advantix (jiný nebyl)a zdá se mi, že ten pes je nějakej pomalejší. jako línější, je sice teplo, ale tohle mi přijde trošku jako po očkování.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2007 06:23
- Nahlásit
pozorovali jste někdo u psa nějakou reakci na spot
no jednou po Exspotu, ale to byla moje blbost, dala jsem ho brzo po šamponování a psice se drbala, jinak nikdy
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2007 09:59
- Nahlásit
Já jsem byla včera koupit Exspot..jinej neměli...tuším 6 pipet za 595,-...patlat to na ně budu asi někdy po víkendu...
Akorát mě trošku zarazilo pár věcí v návodu...jako že to nesmí přijít do styku s lidskou kůží,psi by neměli spát s lidma(hlavně dětma) v posteli a že je to prudce toxický pro ryby a snad i pro kočky
|
pospa
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2007 13:08
- Nahlásit
AOZ
No já loni zkoušela spot Bob Martin a po něm se mi pes teda drbal....ale že by byl nějak línější nebo něco po spotech,to nee a to jsem taky loni používala Advantix.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2007 13:19
- Nahlásit
Anlie
nesmi (resp. nemelo by) to prijit do staku s lidksou kuzi ty dva dny,nez to kuze vstreba. pak uz pohoda.
Jinak nevim, jak pro ryby, ale pro kocky jsou VSECHNY psi antiparazitarni pripravky jedovate! proto se kockam delaji antiparazitarni pripravky uplne jine (treba stejna znacka, ale jine slozeni).
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2007 13:43
- Nahlásit
wami
Trošku mě to vyděsilo......asi tak,když jsem dostala kapky do očí a v příbalové informaci jsem se dočetla,že můžou způsobovat zelený a šedý zákal,nebo i proděravění oční bulby
|
wami
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2007 13:58
- Nahlásit
Anlie
neee, ono jde spis o pripadne mozne vyskyty alergii a tak... v podstate clovek ma trosku jinou kuzi, lidska kuze vic a rychleji vstrebava, pes ji ma pevnejsi, tolik mu "nedycha", nema tam tolik poru, proto jim ty pripravky nic nedelaj. Pomoci kapilarni energie se pripravek behem tech dvou dnu "rozleze" po cele plose kuze psa, tam pak zaschne, zatuhne, no proste uchyti se v nejsvrchnejsi vrstve kuze.
A kdyz se psi kuze postupne odloupe (po mikroskopickych casteckach), spolu s tim zmizi i ten pripravek proti klistatum, proto se musi obnovovat a proto nekteremu psu vydrzi mesic, jinemu treba tri (zalezi, jak rychle pes "meni" kuzi).
No a k tem kapkam - spousta leku davkovana presne ti zachrani zivot, ale kdyz to neodhadnes, muze te to zabit...
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2007 14:33
- Nahlásit
wami
Fakt super...
Díky za odbornou přednášku,ráda jsem byla poučena
Snad to aspoň zabere,když už jsem si koupila rovnou celý balení (Exspot)
|
wami
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2007 15:15
- Nahlásit
Anlie
smarja, to neni nic odbornyho, jen jsem taky patrala po tom, jak a proc to funguje...
exspot by mel byt taky dobrej...
a s tema lekama - no, treba na srdce se bere myslim nitroglycerin (asi teda v nejake upravene podobe), jinak ja ho znam jako docela slusnou vybusninu...
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2007 15:20
- Nahlásit
wami
Takžeeee....se moc nerozčilovat
achjo...proč nemůžou být všichni hafíci bez zdrav.problémů?
|
wami
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2007 15:29
- Nahlásit
Anlie
kdopak te zlobi?
je zdravicko a zdravicko. A ja myslim, ze psiska se tim svym trapi min, nez lidi...
|