Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Neznámá nemoc
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
romana1
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2015 09:23
- Nahlásit

pro nás bude rozhodující ponělí..mám strach co mi řekne veter..tak jsem měla nějakou naději když něco malinko snědla..utěšovala jsem se tím že taky mi nechutná,když jsem nemocná...ale už to trvá dlouho a výsledek krom nizké teploty žádný...naopak pejsek je kost a kůže..kdyby neměla chlupy tak vypadá hrozně

birma
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2015 10:36
- Nahlásit

romana1
nestálo by za to vzít ji denně k vetovi na kapačky, ať má aspoň nějakou výživu?

romana1
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2015 07:17
- Nahlásit

Tak náš pejsek skončil opět na klinice,je tam hospitalizován..

cernej caj
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2015 09:16
- Nahlásit

romana1
tak aspon trochu zesili pod dohledem jak je ji

romana1
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2015 19:19
- Nahlásit

Dnes nám bylo oznámeno že pejsek má rakovinu a je to velmi vážné..musela jsem se dnes rozhodnout...otevřit ji ale tím jak je slabá je to příliš riziko,nebo chemoterapie,nebo ji nechát odejít do psího nebíčka..rozhodla jsem se pro chemoterapii a dnes ji to dají...je tu někdo kdo si prošel s pejskem chemoterapiii...prognoza je nejistá.

birma
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2015 19:25
- Nahlásit

romana1
To je mi líto
kachna tím prošla, třeba napíše. Já bych do chemo u psa nešla.

Fifi
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2015 19:27
- Nahlásit

romana1
Jsem si nasla, ze fence bude 9 let. Netrap ji chemoterapii. Kor kdyz pises: .ale už to trvá dlouho a výsledek krom nizké teploty žádný...naopak pejsek je kost a kůže.
I kdyz to bude tezky, nech ji odejit.

romana1
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2015 19:28
- Nahlásit

jenže představa že ji nechám uspat ,byla pro mne šílená..paní vet mi řekla,že to pejsi snášejí velmi dobře...já už fakt nevím...

romana1
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2015 19:31
- Nahlásit

ona je jak na houpačce,je hospitalizována od čtvrtka a jeden den i s chutí jedla konzervu a kývala ocáskem...pak zase nechtěla jíst..a dnes jak nás viděla tak opět kývala ocáskem ..možná jsou to jen klamné naděje...ale nedokázala jsem to udělat.

Fifi
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2015 19:34
- Nahlásit

romana1
jenže představa že ji nechám uspat ,byla pro mne šílená.
Kdyz to je prave ta uzka hranice, mezi laskou ke psovi a sobectvim, protoze ty si to neumis predstavit. Mozna pisu tvrde, ja si timhle prosla dvakrat, taky rakovina u psa. Ale radsi nechat uspat psa, kterej ti jeste pripomina toho partaka, se kterym si stravila hodne let. Nez trosku, se kterou se sobecky neumis rozloucit a doufas... A nepises, jaky typ raka byl u fenky zjisten, to taky hraje velkou roli.

romana1
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2015 19:46
- Nahlásit

asi jsem spíš hledala někoho kdo si prošel právě chemoterapii..pesjka nechtěli otevřit aby jsme přesně věděli o jaký nádor se jedná...útvar byl nalezen na slezině...máme velmi šílené hodnoty jater,dále pak slinivka..bílé krvinky taky špatné výsledky...a tak ji udělali odběry nádorové markery a výsledek,,dnes se prokázalo že díky nádoru nebo leukemii má pejsek tyto problémy...a řekli nám že jsou tyto možnosti...co jsem uvedla výše

Fifi
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2015 19:54
- Nahlásit

romana1
No to zni uz nejake metastaze... Jak jsem psala vyse, fenku bych netrapila chemoterapii. Je to jen prodlouzeni trapeni, s temi vsemi hodnotami, co pises.
Jinak zkusenosti od kachny_ s chemoterapii u feny najdes tady.

PetraK
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2015 20:30
- Nahlásit

romana1

Romano - vím, jak Ti je. Prošla jsem si něčím podobným nedávno. Pesanovi bylo taky devět let, taky rakovina. Nechala jsem ho odejít v klidu a tak jak píše Fifi. Tvojí pejsce už teď není ani trochu dobře, co může zachránit chemoterapie? Kolik jí dá času - myslím tím plnohodnotného času, kdy se může radovat ze života?
Možná to zkus vzít na sebe - co by sis vybrala ty na jejím místě.
Drž se, vím, že to není ani trochu hezký a ani trochu lehký. Miluješ jí, máš jí ráda, dopřej ji tedy to, co si myslíš, že je pro ni to nejlepší.

corgi
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2015 21:09
- Nahlásit

romana1
Je mi to líto a držím palce, ať uděláte to nejlepší rozhodnutí pro její dobro.

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2015 08:08
- Nahlásit

romana1
Hnusná rakovina.............., já to u pejsků zatím neřešila, ale řešila ji u svých nejbližších .
Dle mého názoru je léčba chemoterapií něco jako vyhánění čerta ďáblem. Pokud je nádor neoperabilní, je to prakticky jen prodloužení umírání, přežívání. Není to život. Vezměte si, jak zle je pejskovi teď a jak zle mu ještě bude na chemoterapii. Naši psí kamarádi mají tu výhodu, že je nemusíme nechat trápit, můžeme jim pomoci...............narozdíl od lidí. Je to těžké, ale myslete na pejska, co je nejlepší pro něj...............

cernej caj
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2015 09:15
- Nahlásit

tak to je mi moc lito s rakovinou - ale co vim, tak kachna nechavala chemo taky uz pomerne starci fence a jeste nejakou dobu to pomohlo, nez se museli rozloucit. Jak davala odkaz fifi.

Asi zalezi dost na aktualnim stavu, myslim na vas.

kachna_
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2015 11:23
- Nahlásit

romana1
kdyby něco, tak se ptej, jsem u maminky, takže odpovědi z první ruky. Je mi to líto.
sicluceatlux
vyhánění čerta ďáblem
u naší Mili to tak nebylo a máš vždycky tu možnost, to v jakékoliv fázi ukončit

romana1
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2015 11:52
- Nahlásit

kachna_
já právě bych to chtěla zkusit,,přesně jak říkáš..já ji trápit nenechám..pokud uvidím,že se trápí,nebo má bolesti,jen poléhává tak to ukončím..v žádném případě ji nenechám trápit..paní veter.mi řekla že je to v lidech,že je to zažité,že chemo je něco strašného..pes že trpí,padají mu chlupy,že je to jako u člověka...ale prý to tak není,že prý to pejci snášejí velmi..a zrovna tym byl pejsek,který byl po 3 týdenní chemoterapii a na pejskovi nebylo znát onemocnění...pejsek se nevyléčí,ale ještě si užije spoustu hezkých dnů...já jsem ted volala na kliniku,naše Nikitka je zatím ve stavu stále stejném..dostala transfúzi krve...má útvar na slezině,a všechny hodnoty jsou velmi vysoké,bělmo i dásna žluté..vlastně nevíme jestli je to rakovina a nebo leukemie,jelikož se neodebral vzorek,kvůli riziku,že by narkoza v jejím stavu byla riskantní...chtěla bych se zeptat jaký byl průběh u vás....

kachna_
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2015 13:43
- Nahlásit

romana1
Když ona to není přenosná zkušenost
- nepodstupovala bych to už se psem (ani maminka), za mě ano, v případě, že by existovala 60% šance na vyléčení (dlouhodobou remisi).
- nebylo to trápení psa

My jsme začínali léčbu ještě než přišly výsledky, protože došlo ke skokovému zhoršení. No a zlepšila se hodně rychle. Myslím, že mamča měla pár orientačních bodů, které si stanovila, kdy to ukončí. Nenechávala bych rozhodnutí na doporučení veterináře, stanovila bych si ho sama, písemně. Co pro mě musí pes splňovat, abych jeho život považovala za kvalitní, jak dlouho mu třeba může být v kuse špatně, abych už začala uvažovat o tom, zda to ještě má smysl (tím jako myslím třeba jestli dvě hodiny týdně jsou OK nebo ne).
Transfuze a takovéhle věci jsme vůbec neabsolvovali, to nevím. Ten výsledek odběru byl hodně důležitým podkladem pro další léčbu.

romana1
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2015 13:54
- Nahlásit

no my jsme moc na výběr neměli,kdyby se operovala a odebral odběr,tak víme 100%co to je..útvar se nachází na slezině..ale tohle by byl obrovský risk..druhá možnost odebrat krev a zaslat do německé laboratoře,vysledky by byli za 48hodin,cena kolem 4tis..a nebo rovnou nasadit chemoterapii.. vet jen řekl,že je to velmi vážné a dle výsledku markru je tam rakovinový proces..a nebo tedy na leukemie..musíme čekat..ale trápit ji nenechám

romana1
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2015 17:32
- Nahlásit

kachna_
za jak dlouho se začala zlepšovat???včera večer ji byla podána chemoterapie,a bylo mi řečeno že do 24hod by se pes mohl zlepšovat...tak jsem tam nyní volala a stav je stejný...prý ji ještě máme dát čas...že ji vzali odběry,ale zatím je to pořád stejné..

romana1
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2015 17:55
- Nahlásit

mě to pořád neleze do hlavy..nějak se stím asi nedokážu smířit,,,před měsícem naprosto zdravý pes,čilý,plný energie..pak nechut k jídlu,zvracení,špatné jaterní testy,žloutenka..a nakonec rakovina..tak moc rychle

PetraK
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2015 10:43 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

romana1

oni to na sobě dost často nedají dlouho znát. Můj pes jeden den lítal jako magor a šílenec a hrál si a druhý den, když jsme jeli doktorovi,kam už jsme předtím byli objednaní, protože aniž bych věděla co, něco se mi nezdálo, i když jinak se choval normálně, jediným vodítkem bylo, že vyráběl malý bobky, tak ten druhý den byl takový - na něj klidnější. Ještě v čekárně obluzoval příchozí lidi. No a domů už jsme jeli s mrtvým parťákem v kufru. Taky rakovina. Rozlezlá hodně moc. Nechtěla jsem aby se jakkoliv trápil. chtěla jsem, aby odešel v té plné síle co byl. Šok je to hrozný, člověk to nedokáže zpracovat. Drž se a dobře se rozhodni.

romana1
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2015 13:05
- Nahlásit

PetraK
to je mi líto..je to strašně smutné..

cernej caj
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2015 16:35
- Nahlásit

romana1
a je nejaky zlepseni dneska, pochopila sem, ze pred 2ma dny se zahajila lecba chemoterapii?

ono je to s rakovinou hrozne tezke a mozna je horsi, kdyz se nemuzes rozloucit, kdyz nevis ze to tuka na dvere, a prijit domu pozde, nez se s nim rozloucit ve spravnou chvili a byt u nej.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2015 16:42
- Nahlásit

romana1
Je to smutný. Vždycky je. Zažila jsem to tolikrát a vždy je to hrozný.
Já bych to neprotahovala, dodnes si vyčítám, že jsem nechala posledního psa moc dlouho. Už to nebyl on, jen troska. Sice žral, vrtěl ocasem, ale byl jen stín toho co předtím..
A hospitalizaci, že je ten pejsek někde sám, neví proč, to je pro mě naprosto šílená představa,navíc při vědomí, že už mi ho taky nemusí vrátit živého... to nikdy.

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2015 14:10
- Nahlásit

cernej caj
Našla jsem další průběh na i-fauně- pro ty kdo to prožívají se zadavatelkou

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2015 14:38
- Nahlásit

sicluceatlux
koukám na to... chúďa pejsek. Ale hlavně, že je už doma, celá ta hospitalizace byl pro ní asi obrovskej stres.

corgi
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2015 14:53
- Nahlásit

Hm, teď jsem si to tam taky přečetla.
Jen moc nechápu lidi, co hned "od boku" odsuzují hospitalizaci - já měla psa pryč 5 dní, věděla jsem, že má 24h dohled na nejlepší klinice, že můžu kdykoliv zavolat a oni se se mnou budou bavit. Je to hrozné, ale zachránilo ho to. Když jsem se doktorky ptala, jestli ho můžeme přijet navštívit, rovnou mi řekla, že to nikdy nedoporučuje - že je to pak vlastně ještě další trápení, když znovu odjedete a necháte ho tam po každé návštěvě. Asi mám štěstí, že můj pes je taková nátura, že v tom cizím prostředí nechřadl, neměl tak velký stres. Labilnější povaha to má věřím úplně jinak.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2015 15:06
- Nahlásit

corgi
Hele jasně, neříkám, že nejsou případy, kdy je to nutné, ale konkrétně tenhle případ mi přijde jako oddalování smutného ale zřejmě bohužel nutného a jak jsem psala: při vědomí, že už mi ho taky nemusí vrátit živého... to nikdy. ¨
takže tak

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání