Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Neznámá nemoc
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
Bobika
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2006 21:41
- Nahlásit

Máme irského setra.Otec s ním chodí na hony.Na začátku tohoto týdne se ale začal chovat podivně.Nechce jíst ani pít.Stále zvrací a vůbec nechce chodit.Když mu začaly žloutnout oči,zajeli jsme s ním k veterináři.A ten si myslel,že jde o nějaký problém s játry.Poté jsme jeli i do nějaké ordinace v Pardubicích.Tam nám ale řekli,že při ultrazvuku na játrech nic nenašli,že může jít o jakýsi smrtelný virus a i přesto,že je náš pes očkovaný,že ho ten virus může přemoct.Nevíte někdo prosím,jak by se tento virus nebo o co jde,mohl jmenovat?A jakou naději náš pes vůbec má?

Anka
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2006 21:44
- Nahlásit

Aké vyšetrenia robili tvojmu psíkovi veterinári?

jorkaAmálka
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2006 21:48
- Nahlásit

Bobika
Nejlepší bude sepsat si seznam otázek a znova zajet za tím vetem. Asi jste moc nevnímali co vám říká. S tím co víš ty bych se rozhodně nespokojila. Na všechny tyto otázky ti musí odpovědět ON !!!

Smečka
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2006 22:34
- Nahlásit

Nechte ho vyšetřit u jiného veterináře.Co nejrychleji.Příčin může být mnoho.

mac1
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2006 22:42
- Nahlásit

Bobika
má horečky ?

Sylva
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2006 23:11
- Nahlásit

Taky se přikláním k návštěvě jiného veta. CO nejrychlej! K tomu v Pardubicích třeba brnkněte, ať více co vlastně říkal a nespokojte se s tím. Oni jsou taky jen lidi. Tj. tvorové omylní.

Barica
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2006 08:53
- Nahlásit

No nazdar!
Bobiko odkud jsi?

My mame podobny problem, vcera psina nechtela zrat, pak nakonec vecer preci jen neco sezrala, ale nez usnula, tak to zase vyblila a pak rano blila porad, ale "jen" stavy. Pit a jist uz take nechce, teplotu snad nema, cumak ma mokry a docela studeny, z oci ji netece, kdyz jsme ji dali jeji oblibenou kulicku, tak litala jak rarach (tak jsme ji to zase vzali, at je v klidu), jen to bliti me desi... Zase s ni ale hned nechci litat k vet, treba ji jen neco nesedlo, jeste dopoledne ji budeme pozorovat a pokud se to nezlepsi, tak jedeme na vet...

jana33
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2006 09:11
- Nahlásit

Bobika
Jestli jí zežloutli oči,tak to opravdu vypadá na játra, ale důležité je především udělat krevní testy,aby se stanovili jaterní hodnoty a podle toho se mohla začít léčba. To že nemá na sonu játra zvětšená vůbec nic neznamená. Seber pesana a jeď k nějakému lepšímu vetovi

petl
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2006 09:15
- Nahlásit

jana33
Nejsem veterinář ale pamatuju tu hodně podobný případ a byla to leptospiróza. Dá se proti ní sice očkovat ale prý je to cosi jako chřipka, má to víc druhů a když očkuješ proti třem, psa může skosit čtvrtý atd

mac1
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2006 09:18
- Nahlásit

petl
právě to mě napadlo,proto jsem se ptala na tu horečku

jana33
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2006 09:30
- Nahlásit

petl
Ale tam si myslím,že je těch příznaků víc. Tak nebo tak je to virus a dá se poznat v krvi. To je podle mě první,co by se mělo udělat

petl
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2006 09:35
- Nahlásit

jana33
Jasně, to musí říct vet. Ten případ co já pamatuju byl hodně podobnej, fena apatická, přestala žrát, pak už nemohla ani chodit, v krvi spousta zplodin - v podstatě jí odešly játra a ledviny, museli jí uspat ale dlouho vůbec nevěděli co jí je.

monka
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2006 09:45
- Nahlásit

Mojej znamej zomrel 10 rocny pes na leptospirozu minuly rok. Pes zozral kus z mrtveho potkana. Asi za 3-4 dni po tom, ako ho zozral, tak mu zozltli oci, koza a sliznice, prestal zrat. Aj ked mu davali infuzie, uz sa ho nepodarilo zachranit. Pes bol odmalicka ockovany proti leptospiroze. Znama aj jej priatel museli potom uzivat nejake tabletky, neviem ako dlho. Veterinar im povedal, ze ked sa pes nakazi leptospirozou tak sa ho malokedy podari zachranit, aj ked je ockovany. Ale ked je pes ockovany, tak by sa to nemalo preniest na ludi, lieky uzivali preventivne.

KEISSA
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2006 10:26
- Nahlásit

Leptospiroza je bakterialní onemocnění a proto se nepřenáší jako chřipka ap.Toto onemocnění se přenáší pouze tělníma tekutinama(moč,krev,sliny.)je to velmi nebezpečné onemocnění,vyléčení je možné pouze při včasném rozpoznání a okamžité léčbě hnad při počátku nemoci,jinak je jeho uspěšnost velmi malá.Nemoc přenáší myši a jiní hlodavci.

Lucie a Gar
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2006 11:52 - Změnil/a: Lucie a Gar
- Nahlásit

Nejsem veterinář ale pamatuju tu hodně podobný případ a byla to leptospiróza. Dá se proti ní sice očkovat ale prý je to cosi jako chřipka, má to víc druhů a když očkuješ proti třem, psa může skosit čtvrtý atd
Leptospiroza je onemocnění, které postihuje játra. Pokud pes nedostane rychle vakcinu určitě by mohl pojít. Jak píše KEISSA tak to přenáší hlodavci. Stačí, aby se pes napil na honu někde z louže, ze které pila infikovaná myš.
Já psa na leptospirozu neočkuju, protože je na tu vakcinaci alergický, takže když ho jako štěňátko naočkovali, tak si to tělo nedokázalo vytvořit protilátky a vlastně tu nemoc chytil. Veterináři ho z toho dostali - dávali mu 3x denně injekce a asi po týdnu dostal léky.

jana33
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2006 11:55
- Nahlásit

Mě vet říkal,že v dnešní době považuje očkování na leptospirozu za daleko nejdůležitější (samozřejmě pokud pes není alergik),důležitější než očkování vztekliny nebo psinky,potkanů a myší je všude spousta.

Lucie a Gar
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2006 12:01
- Nahlásit

jana33
No jo, jenže ze zákona je prostě povinná jen ta vzteklina, což mě teda štve, že někde venku člověk může potkat psa, který je nemocný nebo přenašeč různých bacilů...

abby
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2006 12:04
- Nahlásit

Lucie a Gar

My jsme byli teďka u veta a tam byla taková holčina na očkování.Že prý prošvihla termín na vzteklinu,protože neměli peníze.Asi o 2 měsíce.A pak se veta ptala,co se teda očkuje.Když jí řekl,že povinná je jen vzteklina,tak si nechal jen tu a ještě se s ním dohadovala o odčervování.

Lucie a Gar
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2006 12:37 - Změnil/a: Lucie a Gar
- Nahlásit

abby

Vím, že vzteklina se musí naočkovat do půl roku od termínu, protože naši byli na operaci se psem a nemohli ho naočkovat v termínu, tak jim tohle vetka řekla....
No a běž někam se psem, když víš, že lidi na psi kašlou. Jednou si nejen můj pes (+ cca další 4 psi u stejného veterináře, kteří byli z různých míst) přivezl nějaký střevní bacil z výstavy a v kanceláři výstavy mě odkázali na SVS a tam mi řekli, že se vlastně musí očkovat jen vzteklina, takže pokud tam někdo přijde s vakcinací jen vztekliny, tak ho tam vlastně musí pustit. Stejně tak z vyšetřením - není ze zákona povinné a pokud zahr. vystavovatelé přijedou bez něj a pes vypadá, že je zdravý, tak je tam taky pouští.... To je systém co???!

KEISSA
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2006 12:39
- Nahlásit

Očkování proti leptospiroze považuji za nejduležitější,očkuji všechny jelikož je to nemoc která se dá opravdu chytit všude i doma na dvoře,v kotci.

Meta
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2006 12:56
- Nahlásit

To je těžký, my teď máme už podruhý hnisavý abces po očkování, zase týden antibiotika a musím přiznat, že se za rok budu očkování děsně bát. A pokud by se to mělo ještě opakovat, pak bych asi vážně zvažovala, zda očkovat ještě něco kromě vztekliny.

Lucie a Gar
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2006 12:58
- Nahlásit

Meta
Já taky tu leptrospirozu u jednoho psa prostě neočkuju. Tím víc ho samozřejmě snažím hlídat a taky si musím držet palce,a by nic nechytl.

Meta
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2006 13:00
- Nahlásit

Lucie a Gar
Měli jste taky trápení po očkování?

Lucie a Gar
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2006 13:05 - Změnil/a: Lucie a Gar
- Nahlásit

Meta
Jojo mysleli jsme, že o něj přijdeme, až si veterinářka všimla boulí na hlavě a čumáku, tak konstatovala tu alerg. reakci na tu leptospirozu.

Meta
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2006 13:09
- Nahlásit

Náš vet tvrdil, že ta naše reakce nemůže být po očkování, tak jsme jeli na kliniku do krajskýho města a tady nám řekli, že takových psů už viděli stovky

Lucie a Gar
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2006 13:25
- Nahlásit

Meta
Jak máš starého pejsu?
My třeba vzteklinu očkovali poprvé až v půl roce a teď ji dáváme až měsíc po klasickém očkování, protože veterinářka říkala, že pokud měl reakci na leptospirozu, tak by reakci i na vzteklinu v kombinaci s něčím jiným.

Meta
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2006 13:29
- Nahlásit

Lucie a Gar
Rok a půl. Podle toho, co jsem našla na netu, jsou nepříznivé reakce dvojího typu - 1. alergická (rychlý nástup,otok...) 2.nealergická (boule 1-2 měsíce po očkování) a my máme tu nealergickou.

Lucie a Gar
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2006 13:37
- Nahlásit

Meta
Nemůže to být jen na jeden druh vakciny? My vysadili leptospirozu a v pohodě. Očkuješ vzteklinu + ten zbytek dohromady? Možná by stálo za to to dát každé zvlášť. Je divné, že to veterinář nepoznal... bála bych se mu svěřit psa na další očkování.

Meta
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2006 13:41
- Nahlásit

Lucie a Gar
My očkujeme zvlášť, nejdřív tu kombinaci a za dva měsíce vzteklinu (taky jsme prvně očkovali až v pátém měsíci).
To si piš, že příště půjdeme na očkování taky na kliniku...

Bobika
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2006 17:05
- Nahlásit

Barica Já jsem RObert.Bobika je přezdívka jako v tý reklamě na Centrum

. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání