| Autor |
Zpráva |
Sylva
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2006 23:39
- Nahlásit
A jak to pokračuje s vaším irem? Máš výsledky dalšího vyšetření?
|
Jajina
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2006 06:06
- Nahlásit
Bonika: Ahoj, pokud jste z Pardubicka a neznáte, můžu doporučit pana doktora Zimu z Býště! Myslím že má hodně zkušeností právě i s lovečáky. A napiš, jak to vypadá!!
|
Bobika
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2006 13:42
- Nahlásit
Tak v sobotu to prohrál.Byla to teda nakonec vážně ta leptospiróza
|
Barica
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2006 14:13
- Nahlásit
To je mi líto!
Myslela bych si, že když je pes očkovaný, takže takovou nemoc chytit nemůže, a nebo alespoň nějaký lehčí průběh, u kterého je šance na vyléčení!
|
brut
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2006 14:15
- Nahlásit
Bobika
To je mi moc líto.
|
petl
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2006 14:59
- Nahlásit
Bobika
tahle nemoc je prý opravdu většinou smrtelná a když jí pes přežije, má prý trvalé poškození jater...očkovat se prý dá proti několika kmenům, ale klidně může chytit nějaký jiný kmen...chjo
|
monka
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2006 15:11 - Změnil/a: monka
- Nahlásit
Neviem, aky ma zmysel ockovat psa proti leptospiroze, borelioze a inym chorobam, ked to nepomaha Pes sa aj tak nakazi.
Bobika, je mi to luto.
|
petl
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2006 15:19
- Nahlásit
monka
no, pravděpodobnost nákazy je po očkování snad nižší, ale to máš jako se vším, co se má stát to se prostě stane...
|
monka
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2006 15:24
- Nahlásit
petl
snad, ale velmi tomu neverim. Uz vela ockovanych psov sa nakazilo leptospirozou a boreliozou. Myslim si, ze ked su proti tomu ockovani, tak by sa nemali nakazit. Je to potom zbytocne trapenie psa a vyhadzovanie penazi za vakciny.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2006 18:21
- Nahlásit
monka
myslím, že očkování není zbytečné trápení psů , převážná většina psů očkování ani nijak nezaregistruje , a zas tak velké množství psů se leptospirozou nenakazilo ( nebo co znamená "vela" , kolik je to zhruba % ?) , kdyby se neočkovalo. bylo by jich o dost víc. Je mi moc líto setříka , škoda, že vet nerozpoznal nemoc včas , při včasném nasazení antibioitik není prognóza tak špatná.
|
monka
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2006 11:03 - Změnil/a: monka
- Nahlásit
mac1
na leptospiroze je zaludne to, ze sa hned neprejavi, a majitel to zisti uz neskoro, az ked je pes zlty, nezerie a je apaticky. Ked az vtedy pride k veterinarovi, tak uz je sanca skoro nulova na zachranu. Moji znami davaju psov ockovat proti leptospiroze dokonca 2 x rocne. Veterinar im povedal, ze ucinnost vakciny je pol roka. Ockovanie je zasah do imunity psov, deti... Nemyslela som tym trapenie z pohladu vpichu injekcie. A percentualne Ti neviem povedat, ake mnozstvo sa nakazilo, ale v mojom okoli (na Slovensku+CR), kazdy ockovany pes, co zozral nakazeneho hlodavca, zahynul na leptospirozu (9-10 psov). Boli to vsetko psi, co sa pohybovali po poli alebo v lese. Jeden zahynul tak, ze zozral kusok z mrtveho potkana v starom dome.Ja sama prave neviem co je spravne, myslela som si, ze ked je pes ockovany, tak tu nemoc nedostane, alebo ak ano, tak ma velmi lahky priebeh. Ale veterinar, moji znami a tieto pripady ma vyviedli z omylu. Ja davam ockovat psa 1 x rocne a budem dufat, ze to staci. Chodime na prechadzky kazdy den na polea do lesa.
|
romana1
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2015 10:41
- Nahlásit
Ahoj všem,mám fenečku maltézačka, které bude 9let,vždy byla velice živá..začalo to zvracením žluté pěny,pak průjmen a nechutenstvím k jídlu a to ona ráda baští...začala být apatycká,nejde za mnou spíš se straní a nežere...zašla jsem k vet a ten ji udělal ultrazvuk a vzal odběry...výsledky katastrofické,dokonce řekl,že s těmito výsledky mu to nejde dohromady,že by pejsek byl mnohem horším stavu...výsledky jater norma byla od 0,1-4 a naše fenečka měla 82,bylirubin taky podstatně vyšší než má být norma...nasadil nám antibiotika..a čeká se..a já jsem s nervama pryč...je hrozné koukat na takového pejska...naprosto bez života...vlastně ani nevím co to je a vet taky né..
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2015 11:00
- Nahlásit
romana1
ATB nejsou všelék, pokud ani vet sám neví, proč je dává, vzala bych fenku a upalovala jinam, nejlíp někam na kliniku. Nevím, jakou hodnotu u jater přesně máte na mysli, každopádně dle mého soudu by ta fenka měla být na kapačkách a hospitalizovaná.
|
romana1
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2015 11:29
- Nahlásit
děkuji za názor,hodnata jater...fosfataza alkalická 82,4,bylo napsano...a norma byla 0,1-4.Ještě byla dole poznámka silně hemolytické sérum..to taky nevím co znamená...na kliniku pojedu,stav se sice naštěstí nehorší,ale také nelepší,,,bělmo žluté nemá
|
birma
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2015 11:31
- Nahlásit
romana1
mám doma kočku, které už dvakrát selhala játra (bez zjevného spouštěče) - poprvé byla na kapačkách (podruhé už ne, ale to taky neměla krevní hodnoty tak děsné), pak atb a k tomu jaterní dieta (vyrábí je třeba Hill's, Trovet nebo Royal Canin a k tomu prášky na ochranu jater (Sylimarin). Jen atb se mi zdá na řešení takovýhle výsledků trochu málo
|
romana1
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2015 11:35
- Nahlásit
jj tu dietu mi taky dal..tedy odkaz kde mám tyto granule koupit...ještě jsem chtěla napsat že mnohem více pije...hlavně jakoby najednou větší množství..
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2015 11:46
- Nahlásit
romana1
mnohem více pije
Ježišmarjá, a ledviny dělali? Klinika ještě dnes - tak bych to viděla já
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2015 11:56 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit
romana1
určitě bych taky na kliniku at jí pořádně prohlídnou...
...ještě jsem chtěla napsat že mnohem více pije...hlavně jakoby najednou větší množství..
je kastrovaná? není? nemůže to být zánět dělohy???
výsledky jater norma byla od 0,1-4 a naše fenečka měla 82,bylirubin taky podstatně vyšší než má být norma
Třeba tohle ještě nemusí nutně znamenat nic zásadního, třeba může mít ty hodnoty už od narození. Já jsem toho zářnej příklad...mám taky 100 násobně vyšší hodnoty bylirubinu...ale jak jsme to s doktorem zkoumali už to mám od narození...a je to prostě jen anomálie těla...
to jen pro info že třeba tenhle údaj nemusí znamenat nic fatálního..
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2015 12:00
- Nahlásit
Fajka
nemůže to být zánět dělohy???
Dobrá připomínka
|
romana1
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2015 12:04
- Nahlásit
já ted nemám ty výsledky před sebou takže ledviny nevím...pojedu dnes na kliniku
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2015 12:06
- Nahlásit
corgi
Dobrá připomínka
díky
romana1
moje feňule taky strašně chlemtala při zánětu právě... tak at prohlídnou i tohle pokud není kastrovaná, může to bejt i uzavřenej zánět..výtok žádněj a to to hůř uvnitř...
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2015 12:29 - Změnil/a: ssshhhhh
- Nahlásit
romana1.ještě jsem chtěla napsat že mnohem více pije..
To budou fakt játra. Blbý, že s tím se nedá moc dělat. Atb, veterinární diety a doufat v zázrak. Bohužel, játra jsou prevít a jde to strašně rychle.
Čekala bych ale,že vet řekne, že je to např. selhávání jater nebo tak.
corgi a zánět dělohy to by z ultrazvuku nepoznali?
|
romana1
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2015 14:22
- Nahlásit
Dělal ji ultrazvuk a děloha je prý v pořádku,a ostatní orgány prý také...mám před sebou výsledky,ale ztracím se v těch zkratkách a názvech tak asi ti corgi neodpovím ohledně těch ledvin..glukosa je 2,6 což je pod normu,nejhorší je:
fosfatasa alkalická 82,3
bilirubín 16
alaninaminotransferasa 22,79
ast 17,66
skončila jsem v práci a jela za pejskem domů,vítala mě a přišla mi lepší..až na to žrádlo..uvařila jsem ji kuřecí maso s mrkví ale vzala jen kousek a odešla od misky..
|
romana1
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2015 14:24
- Nahlásit
teplotu měla 39,2
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2015 14:34
- Nahlásit
romana1
no těm výsledkům by měl ale veterinář rozumět ne, já bych trvala na určení diagnozy. Ty hodnoty fosfata alkalická jsou fakt šílený, ale to může znamenat ledacos. Od nemocí jater, zažívacího strojí, rakoviny, nemoci kostí a kloubů atd.
|
romana1
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2015 14:43
- Nahlásit
ssshhhhh jj to on rozuměl a řekl mi,že se mu to nezdá,že pak uděláme nové testy,že takto vysoké hodnoty by měl pes,který by vypadal úplně jinak v mnohem horším stavu,,píchl injekce nasadil antibiotika ...
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2015 14:45
- Nahlásit
romana1
tak pak je nejlépe se pokud to tedy veterinář neřekne sám, rovnou se ptát, co ty hodnoty znamenají, měl by to vysvětlit člověku tak, aby věděl, co se s jeho pejskem děje.
Osobně si myslím, že to bude od jater, to zvýšené pití, zvracení apatie... Měli jsme to velice podobné... Držím palce, ať je lépe.
|
romana1
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2015 14:48
- Nahlásit
ssshhhhh děkuji moc
|
romana1
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2015 22:49 - Změnil/a: romana1
- Nahlásit
tak jsme se vrátili z kliniky,vet udělal sono,rentgen,dal infuzi s glukozou,a píchl antibiotika...zítra máme zase přijet...dle sona i rentgenu játra nejsou nějak zvětšena,,takže moc chytrá ztoho nejsem,jak jsem se zeptala na příčinu,tak to nelze prý říct...
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2015 22:50 - Změnil/a: corgi
- Nahlásit
romana1
Zrovna jsem se chtěla ptát, jak jste tam pochodili. No, je to mírně řečeno zvláštní. Diferenciální diagnózu z kliniky máte? Nebo zítra udělají ještě další vyšetření tam?
|