| Autor |
Zpráva |
romana1
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2015 22:54
- Nahlásit
jojo byli právě jsme přijeli,no právě taky mi to nesedí,i pan vet říkal,že nevypadá tak hozně...pohubla,nejí,spí,ale nemá nijak citlivé břicho,děloha je taky v pořádku ,ledviny taky fungují...jen játra že mají jiný tvar,nebo tak nějak to řekl,ale že nic hrozného...nic méně že v léčbě se bude pokračovat a zítra tam jedeme znovu
|
romana1
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2015 16:54
- Nahlásit
tak jsem ztoho našeho hafana čím dál nervoznější...pořád nám nežere ,dostala jsem do ní 2 kolečka šunky...jinak vůbec nic nechce,,,jen pořád polehává a spí...bez energie..
|
romana1
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2015 07:11
- Nahlásit
je možné,že pejsek tak dlouho nežere??
|
aňoňouma
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2015 08:23
- Nahlásit
romana1
A co na to doktoři? Vymysleli něco od toho minulého týdne?
|
romana1
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2015 12:35
- Nahlásit
doktoři udělali vyšetření ale není žádný pokrok..dneska jdu zase na veterinu tak uvidím...nic méně antibiotika máme využívané..a jíst nechce..dnes jsem čistě náhodou mluvila s jiným lékařem a ten říkal že měl být i nasazen lék LIVER na játra,aby se lépe zregenerovali ..že s tím má dobré zkušennosti,že hafani začnou po dvou dnech žrát...tak se na to zeptám.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2015 17:19
- Nahlásit
romana1
Liver není nic jiného než směs ostropestřce a jiných bylin. Ano, ostropestřec je na játra přímo zázračný. Ale dokud neznáte příčinu, která může ještě přetrvávat, je léčba následků tak nějak neproduktivní - alespoň tak to vidím já. Jinými slovy - chcete léčit játra, ale vlastně nevíte proč....
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2015 17:33
- Nahlásit
romana1
A jakou vám řekli diagnozu, selhávání jater, otrava, nebo co?
|
romana1
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2015 06:56
- Nahlásit
corgi tak to je naprosto přesné..chci ji léčit játra,ale vlastně nevím proč...ani jeden veterinář mi neřekl ani příčinu ani diagnozu...včera vet udělal odběr krve tak se uvidí jaké budou hodnoty nyní...včera večer konečně požrala vařené kuř.maso...ale v noci to zase vyzvracela...už jsme se radovali,že konečně požrala...jediné co vet řekl,že se přiklání k otravě
|
nevada13
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2015 12:16
- Nahlásit
A co portosystémový zkrat?? Prohledejte internet, je tam spousta informací.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2015 12:59
- Nahlásit
nevada13
Té fence je 9 let, navíc nemá úplně typické příznaky shuntu.
|
romana1
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2015 14:08
- Nahlásit
takže výsledky dopadli špatně
AST 6,03
ALT 12,3
BILIRUBIN 10,9
ALP 129
Takže musíme na kliniku už nás to stálo spousta peněz a výsledek vůbec žádný
|
worick
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2015 14:11
- Nahlásit
romana1
já se do toho jen vložím - jestli se přiklání k otravě a vypadá to jen na problém jater, valila bych do ní ostropestřec horem dolem...pomáhá opravdu hodně a ublížit jí nemůže.
|
romana1
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2015 14:14
- Nahlásit
kde to koupím ten ostropestřec?
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2015 14:47
- Nahlásit
romana1
v lékárně nebo na netu....nejúčinnější je prý olej....
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2015 15:18
- Nahlásit
NE! Žádný olej! Nejúčinnější je granulát plodu, navíc olejem ta játra "doděláte"!!!
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2015 15:19
- Nahlásit
romana1
Já bych jí nechala na klinice už od začátku hospitalizovanou. Ano, jsou to peníze neskutečné. Ale pokud se mají játra vzpamatovat, je třeba péče 24/7, ne jí dát denně 1 infuzi apod. Vím, o čem mluvím, pes mi ležel na klinice s akutním selháním ledvin a jater...
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2015 15:30
- Nahlásit
corgi
Když měl náš děda před operací špatné jaterní testy, tak mu doktor doporučil právě olej jako nejlepší...asi teda změníme doktora...
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2015 15:50
- Nahlásit
vlk
Dneska v době internetu je snad každá informace nebo každé tvrzení ověřitelné. Vyhledejte si obsah účinné látky v oleji, tinktuře, granulátu plodu. Dále využitelnost jednotlivých forem zpracování pro psí organismus (nikoliv lidský).
romana1
Cenově přijatelný granulát ostropestřce má např. firma PetVet, dřív ho vyráběli levněji ještě v Plzni, ale ti už dělají pouze granulát pro lidi (tedy dražší).
|
romana1
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2015 07:41
- Nahlásit
Takže včerejší den hrůza...jela jsem na kliniku,udělali ji novu sono a doktorka nám řekla,úplně něco jiného..a sice špatná slinivka a nádor,neznámá tekutina v břiše...byla nám doporučena hospitalizace na lepší klinice..zaměřit se na slinivku a pak ???že je ji líto.....volala jsem na jinou kliniku,která je daleko ale pan doktor je rodina...pozdě večer jsem přijela i moji fenečkou a vet udělal vyšetření znovu...vysledek...???slinivka je v pořádku...akutní selhání jater...díky tomu i ta tekutina v břiše...žloutenka,žluté bělmo,dásna,kůže...na nádor zatím řekl,že to může být cokoliv,že to by poznal jen z biopsie...pejsek dostal infuze ,silné antibiotika a je hospitalizován..a bude se čekat.....chtěla bych vám jen všem napsat,že je to strašná bezmoc..když vlastně nevíte..a určitě vím,že se nedá nikomu věřit,hážou si diagnozy jak chtějí..už nás to stálo dost penez a výsledek žádný!!!!!!!!vůbec žádný,naopak horší..tak ted už je to jen na ní,musí bojovat a my se můžeme jen modlit at to zvládne.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2015 07:54
- Nahlásit
romana1
udělali ji novu sono a doktorka nám řekla,úplně něco jiného..a sice špatná slinivka a nádor
To je tedy k vzteku, že jeden řekne to a druhý tohle. Ovšem dá se to pochopit - je to malý pes a pokud je uvnitř "nepořádek", může nezkušený vet zaměnit jedno za druhé. Možná byste mohla říct aspoň jména těch klinik, nebo rovnou těch veterinářů.
pejsek dostal infuze ,silné antibiotika a je hospitalizován
Ta nepřetržitá péče udělá hodně. Je to sice hrozné, to odloučení a v podstatě bezmoc něco udělat, ale musíte věřit, že je o ní postaráno, jak nejlíp to jde. Budeme držet palce!
|
romana1
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2015 08:01
- Nahlásit
Já jsem ted 100% přesvědčena,že je o ní velmi dobře postarno,a že můj bratránek udělá maximum...vyčítám si,že jsem za nim nejela hned...ale je to daleko a on sám mi řekl,že by to bylo komplikované,že mám zajít na kliniku v Ostravě.Ale ted už vím,že jsem měla jet hned!!!věřila jsem lékařům..ale zasadní chyba byla,že když měl pes tak špatné výsledky tak měl být hospitalizován ihned..a né to řešit jen antibiotikami,které dostala co 12 hodin..
|
romana1
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2015 11:53
- Nahlásit
Prosím,vás poradí mi někdo...koupila jsem v lékarně ostropestřec mariánský,ale měli jen kapky,a v nich je alkohol...není to pro pejsky,je tam pouze dávkování pro člověka..poradí někdo?
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2015 12:25
- Nahlásit
romana1
Lepší je objednat z netu pro psy, posílají to hned.
K těm kapkám - odpařit nad teplem (nakapat na lžičku, dát ji nad vroucí vodu atd.), jako se to dělávalo dětem, když ještě nebyly bezalkoholové kapičky
|
romana1
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2015 12:43
- Nahlásit
děkuji moc
|
romana1
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2015 10:45
- Nahlásit
Tak my jsme jak na houpačce,jeden den se zdá být lepší a druhý den se zase straní...máme strašný problém s jídlem...máme spec dietní konzervy,ale ona to nechce,a tak ji krmím i násilím,abych do ni něco dostala...jí to asi nechutná,je to mlsounek..asi by to neměla ,ale koupila jsem šunku,a dala jsem ji a to snedla s chutí,sice jen 2 kolečka,pak už nechtěla,ale vrtěla s ocáskem...nevím co vařit..když jsem ji uvařila kuře,rybu jen tak ve vodě,tak mi to taky nechce...neporadí někdo se stravou...teploty klesla a tak pořád věříme,že ji ztoho dostaneme
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2015 17:01
- Nahlásit
Můžete zkusit vařený bílek, králíka, krůtu (samozřejmě jen libové)
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2015 17:02
- Nahlásit
Jo, a těch konzerv je víc značek, můžete zkusit jinou, ale tam bych se asi radila s vetem
|
romana1
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2015 06:54
- Nahlásit
corgi
ona nechce vůbec nic,tu pastu ji dávám na prst násilím,zkoušela jsem i vařit diet maso i bílek..zkoušela tvaroh s medem..max olízne prst..už jsem ztoho totálně vyčerpaná,a i ona jak vidí,že ji chci krmit..tak utíká...v pondělí jedeme na kliniku na kontrolní odběry..tak se toho hrozím.,protože stav je pořád stejný..jediné co se změnilo tak klesla teplota na 37,2.A ted už se zase můžu modlit at neklesá víc,protože to je taky špatně
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2015 09:09
- Nahlásit
romana1
Pokud vůbec nic nepřijímá, měla by dostávat aspoň Calopet (ovšem je otázkou, jestli ho smí s takovými játry).
Jak dlouho tedy byla hospitalizovaná a jak tam jedla / nejedla?
|
romana1
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2015 09:21
- Nahlásit
corgi
Hospitalizována byla 3 dny,na kapakách,ten třetí den jedla s pstu tu pastu od Hills...no co jsem do ní pracně dala tak mi vyzvracela..takže je to na nic..je slabá,ale chodíme ven i jak vidí kočku tak kýve ocáskem...ale doma je pořád v pelíšku a spí,nebo kouká do blba
|