Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Lečivá síla bylinek!
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Autor Zpráva
zelena_zaba
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2006 11:17
- Nahlásit

Na nachlazeni je dobry i nejaky detsky sirup, ten vetsinou basti sami. Ale s tema bylinkama to teda zkusim, myslim, ze by to mohlo pomoct.

fromeli
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2006 11:23
- Nahlásit

zelena_zaba
kamarádky pejsek má problém s nohama, ale u něj je to spíš o artroze, byla s ním u bylinkáře, který mu dal homeopatika a pak i bylinky na pročištění, protože se domníval, že to u tohoto pejska souvisí s ledvinama. Pomohlo mu to

Frog
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2006 11:26
- Nahlásit

Na kašel a nachlazení je nejlepší Jitrocelový sirup a lipový čaj Po jitrocelovém sirupu se mohla moje doga utlouct

fromeli
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2006 11:48
- Nahlásit

Když sem naposledy (včera) byla v bylinkárně, tak mi paní povídala o přípravku "Grapefruitové semínko - olej", prej je super na rozpraskané paty u lidí, tak mě napadlo, že by se to dalo aplikovat i na rozpraskané tlapky pejsků.
Jinak prý je super i na plísně apod. A u lidí se dává k obkladům bércových vředů, tedy krom jiného.

zelena_zaba
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2006 11:52
- Nahlásit

fromeli
To ale byl nejspis nejaky "psi" bylinkar, ktery se vyzna, ne? Taky bych k nekomu takovemu potrebovala zajit.

fromeli
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2006 11:53
- Nahlásit

zelena_zaba
a odkud jsi?

Jumi
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2006 12:01
- Nahlásit

fromeli
A odkud je ten psí bylinkář?
Mám psa s těžkou artrózou a potřebovli bychom s tím něco dělat - zatím nic nepomáhá

fromeli
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2006 12:02
- Nahlásit

Jumi
z Prahy

Jumi
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2006 12:39
- Nahlásit

fromeli
no supéér my jsme taky z Prahy - mohla by si být tedy prosím konkrétnější - díky
jo a dělá i lidi!

fromeli
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2006 12:42
- Nahlásit

Jumi
no kamarádka k němu chodí sama, se psem a s koněm

Jmenuje se Ing. Sychra www.symed.cz

Barica
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2006 10:04
- Nahlásit

Ahoj, jsem rada, ze jsem konecne narazila na stranky, ktere radi i lecbu nemocneho psa jinym postupnem, nez vecnym podavanim antibiotik. Mam osmimesicni jorksirku, ktera ma uz po druhe vyrazku - folikulitidu. Poprve jsem na rada vet lecila antibiotikem (biseptol) a natiranim jodidovou tinkturou. 2 tydny byl klid a ted to je zpatky, ne jen na brisku ale i na celem krku a packach..., hruza! Muze se udrbat. Co na to vet? Predepsal dalsi ATB, pry je to problem stenat a jinak to lecit nejde. Tak tomu tedy neverim, prijde mi, ze ji tim ATB akorat rozhazi imunitu... Tak jsem ATB odlozila a zatim to zkousim potirat roztokem hypermanganu s citrogrep kapkami. Nemate nekdo zkusenosti s pouzitim technto kapek i do vody na piti pro psa? Bojiim se, aby to nebylo pro psa toxicke, ale jinak by to melo likvidovat plisne v organismu, za to strevni mikrofloru vubec nenarusuje. Ve slozeni je napsano - vytazek z grapefruitovych jaderek, glycerinova voda a destilovana voda... Riskli by jste to? Jsem zasadne pro leceni prirodni cestou..., ale bojim se, ze je to vnitrni zalezitost a jen potirani venkovnich mist nepomuze... Zkusim i ten trezalkovy olej a rapikovy odvar...

fromeli
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2006 10:11
- Nahlásit

Barica
já tedy nevím, co je tohle za výrobek, ale ty tinktury od Herbavitalisu jsem už zkoušela naředit a podat.

Anu
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2006 10:31
- Nahlásit

fromeli
ahojky poraď prosím.Anubis chytnul od jednoho psa zánět ledvin!!! Rvu do něj urologický a heřmánkový čaj..co ještě můžu přidat.Jsem úplně zničená.....on má chudák tak oslabený imunintní systém,že všechno hnedka chytí....

fromeli
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2006 10:38
- Nahlásit

Anu
no urologickej čaj je dobrej, ale nepřehnat to, protože nejspíš bude víc čůrat. Držet v teple, nekoupat, držet v klidu, ikdyž s torpédem to asi bude horší.
A pak zkus posílit tu imunitu - např. echinacea

Kdyby začal mít teplotu, tak k vetemu, to by asi bohužel musel skončit na ATB.

Barica
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2006 10:40
- Nahlásit

Ty kapky mam od HERB-PHARMA, maji ale napsano, ze je nevhodne pro male deti a tehotne zeny, tak proto se bojim..., jinak maji davkovani 5-15kapek 2x denně, ja zkousim 1xkapku 2x denne, tak to snad pujde...

bea
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2006 10:47
- Nahlásit

Ahoj, prosím o radu. Mám starou fenku (15 let).teď v létě jí selhaly ledviny. Chodili jsme na infuze a antibiotika, dostala se z toho, ale měla by jíst pouze dietní granule, které nevezme do tlamy, konzervy (dietní) také ne. Zhubla o 4 kg, takže mám strach ji nechat hladovět, jestli si pak dá říct. Sežere pouze vařené kuře s rýží. Nemáte někdo zkušenosti, co se dá vařit? Díky. (Nebo jestli by pomohly nějaké bylinky).

Anu
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2006 10:50
- Nahlásit

fromeli
on už na antibiotikách je..to bych si nedovolila aby mi čůral krev a já ho lečila jen čajem...díky

fromeli
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2006 10:54 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit

Na ledviny jsou celkově dobrý BRUSINKY
Např. tohle

Anu
aha, tak to jo, jak je krev.....

fromeli
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2006 11:08
- Nahlásit

co se dá vařit
hmm, tak to nevím, myslím, že většinou se omezují bílkoviny, sůl a koření (to stejně psíci moc nesmí). Takže jedině projít hodnoty bílkovin v potravinách a podle toho se zařídit.

Anu
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2006 11:18
- Nahlásit

fromeli
to co jsi napsala zní dobře,je otázka jestli to může pes.Zarazilo mě to pro ty děti..musím se zeptat veta...nerada bych do něj dávala něco abych mu ještě přitížila.ale vzpomínám si že brusinky jsou na ledviny

RoSa
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2006 09:37
- Nahlásit

Na ledviny je také dobrý zlatobýl obrovský (Solidago gigantea)
http://www.mineralfit.cz/mineralfit/clanek/892--zl atobyl-obecny---solidago-gigantea.html
Pak ještě existují na ledvinové potíže homeo-injekce "Renes viscum". Březový čaj čistí ledviny, čaj z květů čekanky rozpouští ledvinové kameny. Také je dobrý čaj z kopřivy, medvědice, echinacey, řepíku, brutnáku. Na záněty močových cest mám odzkoušeno: tabletky Rowatinex (gelové kuličky), lichořeřišnici a brusinky.
Dále při ledvinových potížích: hodně pít, žádné obilí, málo proteinů, fosforu a soli. Vitamíny A, E, C, nenasycené tuky (např. lněný olej).

Anu Zánět ledvin se dá "chytit"? To Ti řekl veterinář? Zajímalo by mě to, ještě jsem to neslyšela...

Anu
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2006 10:02
- Nahlásit

RoSa
Zánět ledvin se dá "chytit"? To Ti řekl veterinář? Zajímalo by mě to, ještě jsem to neslyšela
nene já to špatně pochopila.není to zánět ledvin ale virové onemocnění ledvin....já totiž čekala že mi řekne,že to je močák a hotovo a když začal řikat,že má napadené ledviny tak jsem to pochopila,že zánět.Až když jsem tam šla tak mi vysvětlil,že né zánět ale virové onemecnění.Bohužel od psa....
PS:díky za rady.On mi jiný čaj do huby nevezme než heřmánkový.Ten mu fakt šmakuje a vypije mi na ráz celý hrníček.Jiný do něj nedostanu..

tipetka
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2009 17:28
- Nahlásit

Zdravíčko,
mojí malé (13let, fenka ratlíka) zjistili nejspíš ledvinové kameny v obou ledvinách i měchíři. Nejspíš- protože náš veterinář neví jestli to nejsou kalcifikované polipy. Malá neprojevuje příznaky (pije v normě, močení bez bolesti,bez změny intervalu), moč bez nálezu (podle Pentaphanu), v kri mírně hyperurémie (UREA= 13.5 mmol/L). Náš veterinář ji nazval záhadou Chci se vyhnout operaci, protože malá má špatné jaterní enzymi: ALKP= 1057 U/L ; ALT = 446 U/L . Léčíme jí Flavobionem a Sanicellem a čajem z ostropestřce. Líbí se mi tyto bylinky, ale neublížím jejím játrúm? máte někdo skušenosti s léčbou a dietou tohohle typu? dekuju moc

worick
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2009 20:15
- Nahlásit

Barica
kapky citrogrep sama používám když mně začnou pobolívat dásně - potírám si. Ale jsou hořké jako čert, nevím jestli by to psu ve vodě chutnalo, musíš vyzkoušet.
tipetka
myslím že i hlavní složka flavobionu je ostropestřec. Na játra je to zatím to nejlepší a neslyšela jsem o tom, že by to mohlo ublížit - ať už člověku nebo psu. Manžel bral Flavobion taky pár let.

nemethova5
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2009 21:31
- Nahlásit

caute lidi!
taky neco pridam,bylinky jsou vyborny,ja hodne pro psa pouzivam mesicek lekarsky,a taky hodne cajovnikovy olej,hermanek a super,muzu s klidem rict,ze opravdu vse zabira,ono je to kolikrat lepsi nez ta chemie

MaggieM
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2009 08:04
- Nahlásit

worick
kapky citrogrep sama používám když mně začnou pobolívat dásně
fakt jo Já na to docela trpím a pořád nemůžu nic účinýho sehnat. Kde se dají prosím koupit?

Jináč nevíte o nějakých bylinkách na rozřízlou tlapku? Stehy už nemáme, neboť jim neřád pomohl a léčba už trvá 14dní. Včera mu zase prodloužil ATB, že se to hojí, ale pomalu. Budu moc ráda, pokud máte s něčím zkušenost

tipetka
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2009 14:25
- Nahlásit

worick
díky za upokojení, ono to fajn padne

worick
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2009 07:50 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

MaggieM
Normálně v lékárně by je určitě měli mít. Namočím si ,,ušošťoura", kapnu na to kapku a objedu dásně. U zubu, kde to bolí víc, to vťukávám poctivěji.
Zkusím taky přenést něco z lidského ,,léčitelství". Na babčinu diabetickou nohu jsme dávali: koupele z řepíku lékařského (existuje i v masti, ale na ránu je lepší koupel) - má opravdu výborné hojivé účinky na tkáně, přestříkávali jsme to Chlorofylovým sprejem a pak je ještě dobrý Hemagel, ale drahý.

MaggieM
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2009 09:11
- Nahlásit

worick
díky, díky. Zítra valím do lékárny

Houšková
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2009 22:05
- Nahlásit

MaggieM
Na hojení je vynikající řepíček, na tlapku přikládat namočenou vatu v řepíčku.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání