| Autor |
Zpráva |
Terri
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2006 13:35
- Nahlásit
To je primárně pro lidi, jo? Takže slovo "srst" bych mohla nahradit "vlasy"?
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2006 13:48
- Nahlásit
Terri
já bych neřekla primárně, prostě to můžou jak lidi tak zvířátka, ostatně jako většinu.
Ale pro lidi to má vliv na kůži, vlasy, obsahuje to jod, takže všechno co potřebuje ke správné fci dostatek jodu.....
|
monika
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2006 13:50
- Nahlásit
Terri
já si taky myslím, že se z toho dá ledacos použít i pro lidi. Torze ti sice asi nehrozí, ale "plynujem " občas všichni.
O těch bylinkách jsem to našla na stránkách Nutrience - bylo tam toho užitečného více, ale přesnou adresu si už nepamatuju. Mám to schované v počítači pro strýčka příhodu.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2006 13:52
- Nahlásit
Mě lákají ty vlasy víc než plynatost Ale prý to ztmavuje oko (což u pséka nevadí, já si zas za svýma modrýma stojím )
Ten článek je skvělý, taky si ho uložím
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2006 13:55
- Nahlásit
stránky jsou tyhle
|
monika
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2006 14:15
- Nahlásit
fromeli
ty seš ale šikovná
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2006 14:16
- Nahlásit
monika
díky, já sem ráda chválená
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2006 16:20
- Nahlásit
Nejen pro pejsky:
Heřmánkový čaj
Používá se už od pradávna při trávicích potížích, ke zklidnění nervů a k omezení úzkosti. Už naše babičky říkaly, že heřmánkový čaj pomáhá ke klidnému spánku a použité sáčky se přikládaly na podrážděné nebo zanícené oči.
Květ černého bezu
Používá se jako zklidnění při chřipkách, nachlazení a bolestech nosních dutin. Říká se, že podporuje pocení, takže dámy pozor! Zmenšuje také problémy při senné rýmě.
Fenyklový čaj ze semen
Pomáhá při trávení a uvolňuje pokud trpíte nadýmáním. U kojících žen, prý zvyšuje sekreci mléka a také zklidňuje u maličkých dětí koliku a větry. Občas se může stát, že čaj vyvolá menstruaci.
Meduňkový čaj
Nejlepší je z nesušených listů a působí hlavně na nervy, zlepšuje trávení a při chřipce zlepšuje horečnaté stavy. Uklidňuje, ale nezpůsobuje ospalost.
Čaj z lipového květu
Velice oblíbený uklidňující čaj, který zmírňuje bolesti hlavy a pomáhá při usínání. Lipový čaj také snižuje teploty při nachlazení a chřipce.
Rozmarýnový čaj
Na počátku dne vám tento čajík pomůže postavit se rychle na nohy. Ulevuje od bolestí hlavy a používá se při trávicích potížích. Také se dřív říkalo, že posiluje paměť a morálku!
Šípkový čaj
Tento čaj je bohatý na vitamin C a používá se jako prevence při nachlazení a infekci. Pro lepší chuť se do čaje přidává kousek citronu nebo jeho kůry.
Mateřídouškový čaj
Ulevuje od bolestí a má povzbuzující účinky. Doporučují ho lékaři při nachlazeních, chřipkách, bronchitidě, ale také při zánětech uší a nosních dutin.
Kopřivový čaj
Říká se mu tzv. pročišťující čaj a funguje jako tonikum. Obsahuje spoustu vitaminů a minerálů, včetně železa. Pomáhá při různých alergiích a při kopřivce a rýmě.
Čaj z malinového listí
Používá se ke kloktání při krčních infekcích, pokud ho prý pijí ženy v těhotenství, tak ulehčuje a zkracuje porod. Neměly by ho však pít v časném období těhotenství, protože hrozí možnost potratu.
Toto je takový krátký výčet nejčastěji kupovaných a používaných čajů u nás, které by měly našemu zdraví jen prospívat. Pokud chcete čaj sladit, nejlepším sladidlem je med!
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2006 16:29
- Nahlásit
a ještě jeden odkaz...:
http://www.darius.cz/archeus/G4_index.html
|
brut
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2006 17:24
- Nahlásit
blanulinka1
Teda další šikulka, díky moc pěkně jsi to rozepsala a rozdělila
|
joli
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2006 19:36
- Nahlásit
chtěla bych zkusit pejskovi ty výplachy očí heřmánkem nebo světlíkem poraďte prosím , jak to prakticky provést ???
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2006 20:13
- Nahlásit
joli
Přímo výplachy, to teda nevím. Ale mělo by stačit vykapávat. Odvar z bylinek dej normálně do čehokoliv, z čeho to můžeš kapat (oční kapátko, prázdná láhev od Otifree - ta se osvědčila mně). Psa chytit, víčka dvěma prsty rozevřít, nakapat do vnitřního koutku, povolit. Když tak několikrát zopakovat. Viděla jsem veterináře, jak takhle psovi oči vykapával. Při troše cviku to jde. Teda pokud nemáš 80 kg tele na mého skorojezevce to platilo
Anu
Vrátím se k té alergii. Ono to nemusí být alergie, ale fakt jen přecitlivělost. Já mohu feňuli krmit hovězím cca 2 měsíce, než se začnou objevovat první problémy - svědivost pokožky. Do té doby NIC. Žádný průjem, žádná plynatost, žádné otoky ... Ona není typicky alergická, prostě její trávení něco z hovězího nezpracovává a organismus to oslabuje. Když se toho nasbírá hodně, přestane být tělo odolné proti plísním a zánětům. Já netvrdím, že je to případ Anubise, jenom jsem na to chtěla upozornit, aby jsi to (a nejen Ty) vzala v potaz, jako možnou příčinu problémů. Je něco jiného, když se pes zraní, rána zanítí a pak se bojuje s následným ekzémem, protože kůže je porušená, přecitlivělá .. Ale u opakovaných kožních problémů, bez zjevné příčiny, bývá často problém uvnitř organismu. A nejen u psů.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2006 06:34
- Nahlásit
joli
já si natáhnu tekutinu do takový tý klasický komunistický inj. stříkačky a vytlačím do koutku oka, příp. podél spodního okraje oka. Ale naše špageta drží ani se nehne.
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2006 08:04
- Nahlásit
joli
my jsme ocka pejskovi "vytirali" takze jsme uvarili odvar a nanaseli na takovou tu vaticku (na odlicovani) a utirali tim pejsovi ocka (tak nam to poradil vet)
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2006 08:13
- Nahlásit
tosca
Ale u opakovaných kožních problémů, bez zjevné příčiny, bývá často problém uvnitř organismu.
kdyby se to dalo aspoň kloudně zjistit.Vyrážku pod krkem vím 100% že má z obojku ,ale ty tlapky mě fakt štvou
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2006 08:50
- Nahlásit
http://www.darius.cz/archeus/G4_index.html zkus kouknout na tyhle stránky, je tam plno "mastiček" a "vodiček" na léčbu plísní mezi prsty...předpokládám, že u psů by to taky mělo fngovat...snad...
|
joli
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2006 10:11
- Nahlásit
Díky za rady
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2006 10:15
- Nahlásit
též díky.... všem
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2006 10:17
- Nahlásit
Heřmánkový odvar zesvětluje vlasy, kopřivový ztmavuje
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2006 14:45
- Nahlásit
když mi včera pejsek spapal lidský tekutý výkal v lese a celou noc prozvracel,tak myslíte,že mu můžu dát heřmánkový čaj, že by mu pomohl??? dík
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2006 15:50
- Nahlásit
Mar3
Slabý odvar z heřmánku by mohl pomoct uklidnit žaludek. Pokud pes heřmánek nikdy nedostal, sleduj ho! Aby nebyl náhodou alergický. Pokud by se stav zhoršoval, nebo pes začal otékat, na nic nečekej, a mazej k veterináři.
Pokud bude zvracet stále, veterináři se stejně nevyhneš. Heřmánek pomůže, pokud je problémem podrážděný žaludek. Jestli hafuš chytil nějakou infekci, tak to heřmánkem nevyléčíš.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2006 15:58
- Nahlásit
my dáváme i obyčejný černý čaj (hodně naředěný) na zklidnění žaludku. a hlavně hladovku 24 hodin, žádné suché rohlíky, a potom až se to zklidní tak kuřecí s rýží.
Taky záleží, jestli ten čaj bude pít..
|
kočlík
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2006 10:34
- Nahlásit
Ahoj sice jsem tu nečetla všechno tak je možné, že už jste to probíraly, ale možná mi taky pomůžete, můj pesan má takov malé boláčky, že kterých se mu dělají stroupky, má to na předních packách už celkem zahojené ale pokožka zůsla flekatá po stroupkách a kůžičku má takovou šedo černou nikolliv růžovou nebo bílou a srts má uplně zničenou - polámanou hrozně hrubou a prořídlou zkrátka hrůza. a no na zadním stehně a přední pleci (jen na pravé straně má ty boláčky) už týden s tím bojujeme betadinem, vždycky se to zlepší, ale jakmile všichni z rodiny vapadnou do práce pesan si to začne olizovat a je to nanovo. už jsem mu i vyhrožovala náhubkem, ale nedá si řict, nemáte z tímto náhodou někdo zkušenosti, atb už nechceme na to že pesan je mladej už se jich nažral dosyta... myslíte že by pomohl nějaký ten olejíček i na tu srtst? moc děkuju za rady
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2006 10:40
- Nahlásit
tosca
to nebude infekce,to bude to pozření toho exkrementu smradlavýho,řídkýho,žlutýho,lidskýho!
tak sem mu t odala-vypil a dobrý, a taky jsemmu tím několikrát opláchla ten čumák volezlej a přijde mi,že to měl lepší,ale né úplně dobrý )resp.brada super,ale pod čumákem furt špatný (jenomže tam si to volizuje). Myslíš,že když to budu takhle oplachovat třeba 3 dny,asi to pomůže víc,co? dyž po 1.dnu se to trochu spravilo-.....a jinak alergickej je snad na všecko (proto ty kožní potíže) i na žrádlo,ale naheřmánek díkybohu zatím ne
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2006 10:41
- Nahlásit
Terri
kuřecí s rýží by ho zabilo - je to alergik . . .
minule po snězení kuřecí svaloviny sme ho z toho dostávali tejden...
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2006 10:42
- Nahlásit
na zlepšení srsti je fakt skvělý- ted ho máme a zarůstáme ) olej Dermanorm- seženeš na www.mujpes.cz-jinak u vete. Je drahý, ale na to co jsem zatím koupila a nefungovalo......nečej ale zázrak, počkej alespoň po vyúžívání 1 lahvičky- tu jsem já při cca 30-kilovém psu měla asi na měsíc a kousek......
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2006 10:58
- Nahlásit
Na srst raděj používám olej z Pupalky s vitamínem E.
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2006 11:06
- Nahlásit
Mar3
Každá léčba bylinkami je dlouhodobá! Platí to i u lidí. Nelze očekávat zázrak během několika hodin. Takže, pokud se po aplikaci heřmánku stav lepší, určitě pokračuj
Zase, nesmí se to přehánět, třeba při pití bylinkových čajů se doporučuje (obecně) neužívat jeden druh více než 2 měsíce. Pozor, je to obecné doporučení, nelze to paušalizovat na všechny bylinky.
|
kočlík
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2006 11:08
- Nahlásit
fromeli
jako že tu srst tím potíráš a nebo mu to dáváš do žrádla?
žanda
mi jsme měli vitaderm poprví taky výborně zabral, ale to bylo asi jiného rázu, teď se nějak nic nedělo...je to peklo
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2006 11:10
- Nahlásit
kočlíku-ty píšeš vitaderm- já dermanorm ))
|