Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Lečivá síla bylinek!
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Autor Zpráva
jindriska
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 09:04
- Nahlásit

Anu:
prosím - jak to vypadá ta plíseň a co Vám vet naordinoval za léčbu a říkáš, že se to často vrací? Děkuji za více info.

žanda
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 09:18
- Nahlásit

anu- jak tu někdo psal o bílém jogurtu- ten je taky dobrý na plísně......dokonce i na packy lze dávat, ale je mokrý, tak že pak dobře omýt a vysušit

tosca
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 09:21
- Nahlásit

Tak se vám tu do toho taky trošku vložím.

Heřmánek - výborný, protizánětlivý, dá se používat jako odvar i pít - slabý odvar uklidňuje žaludek. POZOR! Poměrně často se na něj vyskytuje alergie. Takže, kdo heřmánek ještě nezkoušel (u sebe nebo u psa), zkoušejte opatrně, nejprve na malé ploše.

Řepík - výborný, protizánětlivý, s trošku jinou účinností než heřmánek (hojí zevnitř). V lidské medicíně se používá vnitřně pro podporu trávení, zevně pro ošetření ran. Osvědčil se mi při vleklých zánětech uší (jako podpůrná léčba) i plísních.

Šalvěj - silně protizánětlivé účinnky, vysušuje, stahuje. U lidí se používá pro vyplachování pusy po extrakci zubů, osvědčila se i u psů, kteří mají problémy v tlamě. Pokud je nedostatečně převařená, dráždí žaludek. Citliví jedinci na ni reagují nevolností, někdy i zvracením. Šalvěj se musí pořádně převařit - několik minut, nestačí spařit. Jinak odvar je výborný i na inhalace při rýmě, ucpaném nosu, ale nedovedu si představit, jak psa přinutit inhalovat

fromeli
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 09:23
- Nahlásit

nedovedu si představit, jak psa přinutit inhalovat
tosca
si to tu představuju a kolegové nechápou, co je tak při úterku směšného

Terri
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 09:32
- Nahlásit

Já se vám tu vmísím, třeba s tím máte zkušenost.
Sousedovic štěník pitbula má odmala! (teď může mít tak 5 měsíců?) takové vylysalé skvrny na kůži. Po celém těle, nejvíc tlapy a hlava. Prostě normální srst a v něm kulaté bez srsti zrohovatělé nebo jen šedé fleky "velikosti mexického dolaru".
Netušíte co to je? Mám trochu strach aby se to nešířilo přes plot k nám..

žanda
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 09:50
- Nahlásit

k řepíku ještě dodám- pokud je někdo žlučníkář- "báječný" pitá třeba po mastném,aby žlučník vydržel- i při mírných bolestech žlučníku umí zklidnit.

Anu
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 09:58 - Změnil/a: Anu
- Nahlásit

jindriska
no já přesně nevím jak se to jmenuje-ta plíseň.Prostě mi pes v lese vymetl kaluž hnusné vody (dobrovolně by do ni niky nevlezl,ale kámoš rotvajler si ho držel na vodítku a nechápal proč do takové slastné lázně nechce a normálně ho tam dotáhl) no a pak tapky zrůžověly,nejdřív jedna a pak všechny čtyři.Dost si to kousal a lízal-asi to dosti svědí.tak jsem šla k doktorovy ten zval stěr a řekl mi,že tam je spousta bacilů-většinou právě ve vodě vyskytující v lese atd. Nechal mi namíchat v normální lékarně -medicínu-kapičky (na název bych se ti musela doma podívat) .Pomáhají ,jenže já lítám po lese furt a tudíž se to furt vrací.Potřebuji proto najít něco normálního čím ho tím zbavím.

fromeli
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 10:02
- Nahlásit

Potřebuji proto najít něco normálního čím ho tím zbavím
Anu
líže si to? Myslím, jestli ho to svědí?

Anu
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 10:10
- Nahlásit

fromeli
no když to má hodně zarudlé tak ano-ty kapičky to spraví,ale růžovounkou tlapičku bohužel nemá..takže pak stačí trochu mokro a už je to zas rudé a pak si to líže...a tak furt do kola..

fromeli
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 10:11
- Nahlásit

Anu
tak sem koukala do knížky Hom. léčení psů a tam doporučují po každém prochajdě umýt tlapy, propláchnout ředěnou tinkturou měsíčku, osušit a namazat třezalkovým olejem, který to udrží vláčné a omezuje svědění. Tak to můžeš zkusit, když budeš chtít.

Anu
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 10:14
- Nahlásit

fromeli
tak tapky umýváme po každé procházce šamponém s peroxidem-dost se mi osvědčil (sice to musí být pěkné svinsto,neb po utření psa se mi z ručníku pustila barva,ale pomáhá).Jdu si psát a zkusim to dneska koupit. dám vědět....

fromeli
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 10:15
- Nahlásit

Anu
zkus a uvidíš

tosca
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 10:28
- Nahlásit

Koukám, že dost lidí bojuje s plísněmi u psů. My se s nimi potýkali několik let, feňule měla tlapy i břicho červeno-fialové. Kůže mezi polštářky bývala popraskaná skoro do krve. Dělaly se stěry, rozbory, masičky a vodičky zabíraly vždy jen chvilku. Koupali jsme tlapy v hypermanganu (to zabíralo zdaleka nejvíc), mazali různě smradlavými tekutinami. Do toho se přidávaly opakované záněty v uších. Vyzkoušeli jsme kde co, nic nezabralo trvale, problémy se vrátily nejpozději za dva měsíce. Pomohla až změna stravy. Máme psa s citlivým trávením, vpodstatě slabou alergií, na určité složky v potravě. Po absolutním vyloučení těchto složek nevíme co je plíseň, záněty v uších se objeví vyjímečně. Dříve stačilo, aby pes proběhl mokrou trávou a pokud se uši okamžitě pořádně nevysušily, byl z toho zánět na 100%. Dnes stačí boltce vytřít hadříkem na prstě, není třeba vyloženě čistit a záněty se neobjevují. Funguje nám to už 3 roky.
Zkuste kromě léčby vnějších příznaků vodičkami pohledat i ve stravě. Ta ovlivňuje kondici psa víc, než cokoliv jiného. A nejde ani tak o doplňky, které pes potřebuje, jako spíš o to, co mu nesedí. Jednorázová očistná kůra může pomoci, ale pokud pes v každém žrádle dostává něco, co mu oslabuje organismum, bude účinek zas jen dočasný.
U nás to byla přecitlivělost na hovězí maso. Fromeli kdysi uváděla příklad fenky alergické na vajíčko. Citlivým psům mohou vadit i "konzervační látky schválené EU", mnoho psů těžko snáší barviva ...

fromeli
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 10:33
- Nahlásit

tosca
jo jo, ne nadarmo se říká, že kůže je zrcadlo zdraví.

příklad fenky alergické na vajíčko

když se mi daří držet majitele fenky dostatečně dlouho od ATB a kortikoidů atd., tak fenka najednou takové problémy nemá, tedy problémy takových rozměrů a i to vajíčko si dát může

Puna
# Zasláno: 1 Srp 2006 10:53
- Nahlásit

Terri
myslím, že to může být demodex, to je u bulíků celkem častý, štěňata se nakazí od matky a pak lysá ta kůže, není to ale nakažlivý na jiný psy, myslím...

Terri
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 10:54
- Nahlásit

Puna
a dává se na to něco? Mi přijde, že s tím nic moc nedělají.. ale možná se to hojí jen tak pomalu, že to nevidím. Díkes.

Puna
# Zasláno: 1 Srp 2006 11:04
- Nahlásit

Terri
já to vím jen z vyprávění od kámošky, její pes to měl a ta léčba byla docela náročná, musel se snad obden koupat v nějakým atb šamponu, určitě bral spoustu léků, trvalo to snad až půl roku..
Jde o to, že ten parazit je v různých stadiích, tak chvíli trvá než je ta léčba zasáhne všechny, víc si fakt nepamatuju..

Anu
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 11:06
- Nahlásit

tosca
já si snad myslím,že psa nemám alergického...nevím krmím rok už stejným (ProPlanem) a vzniklo to pouze od té osudné chvíle kdy se prošel v té smradlavé vodě.V lese je a byl furt a předtím nic.Budu zkoušet všechno,srst se leskne jak z alabastu,ale člověk nikdy neví.Podle mě to je jak u lidí,tak jsi spousta lidí má...ale je mi ho líto.Před tím na to netrpěl a teď se toho nemůžem zbavit.

Terri
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 11:07 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit

no chuděra pesan. Tak to jo, já ho jen pozoruju a zatím se to nezlepšilo A hlavně mě zajímalo jestli se to nepřenáší... zkusím si to vyhledat.

Tady jsem našla pěkný článek, mělas pravdu ve všem.
http://www.efauna.cz/pes/lekar/ukaz.php?show=2003- 04-23.1.001

jindriska
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 11:42
- Nahlásit

Anu
dík, kožní onemocnění jsou pěkný svinstvo, dost často se pojí s alergií na něco a všechno je to vázané na imunitu danného tvorečka. Tak snad něco tady z uvedených rad Ti zabere. Bylinky taky potřebují delší užívání - jsem byla poučena - když jsem je brala já, výsledky jsem chtěla pokud možno hned, ale tak to nefunguje.

žanda
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 11:54
- Nahlásit

náš haf má asi to co popisuje anu- přesně proběhne v lese, nebo trávou a packy zrůžový, na některých místech se udělá i boulička, které časem zčerná střed, praskne, splaskne a nanovo.....vete nám dával kapky do uší, masti,......a houbeles...změnu stravy máme taky za sebou......byl mi porazen pudr s decidinem,ale ten už nevyrábí((tak že se myje, suší a maže- ale co myju tlapy v té octové vodě- nesvědí to tolik, u nás velké zlepšení v lízání....

monika
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 12:00
- Nahlásit

R0HOVNÍK (svatojánský chléb) Je bohatý na komplexní cukry, nerostné látky a vitamíny. Společně s kurkumou, rozmarínou, řeckým senem a mořskou řasou je ideální na podporu růstu kostí a kloubů čímž předchází vzniku dysplasie. CAYENSKÝ PEPŘ Přidáním do krmiva příznivě ovlivňuje krevní oběh, nervový systém, dýchání a výrazně zlepšuje i chuť a stravitelnost krmiva. PAMPELIŠKA V kombinaci s kurkumou a řeckým senem výrazně snižuje sklon k tloustnutí. V krmivu působí detoxikačně a proti kožním problémům jako je například akné, různé ekzémy apod. FENYKL Semena, kořeny i nať jsou využité pro omezení plynatosti a jako prevence proti torzu žaludku. PÍSKAVICE (řecké seno) Jedna z nejstarších léčivých rostlin která pomáhá proti chudokrevnosti, cukrovce a váhové ztrátě. Podporuje mléčnou produkci u fen v laktačním období. ZÁZVOR Rostlina pocházející z centrální Asie. Její použití jako léčivé byliny je známo v orientu přinejmenším 200 let. Kořen působí preventivně proti torzu žaludku a jako protilátka proti toxickým látkám v těle. Vynikající vliv má na chuť k příjmu potravy a odstraňuje zažívací potíže. MOŘSKÁ ŘASA (chaluha) Zvyšuje chuť, zlepšuje trávení, podporuje zdravou kůži, lesk a kvalitu srsti. Je to vynikající zdroj proteinu jódu, který je obzvláště důležitý pro zdravý nervový systém, odolnost a reprodukční schopnosti. Také obsahuje přes 60 velmi lehce stravitelných nerostných látek a stopových prvků. OREGÁNO Upravuje trávení, uklidňuje a působí proti křečovým stavům. Léčí a má preventivní účinky proti zánětu dásní. MATEŘÍDOUŠKA Působí dezinfekčně na zažívací trakt, zlepšuje dýchání a má schopnost vázat na sebe pachy a tím zmírňuje zápach výkalů i zvířete samotného. ROZMARÝNA Oleje z této byliny podporuje kardiovaskulární systém a zlepšuje vylučování žluči pro lepší stravitelnost tuků. Působí příznivě i na činnost jater. Měsíček lékařský Jako antioxidant zlepšuje funkce buněk imunního systému a podporuje aktivaci přírodních látek, Podporuje činnost žlučníku a jater, napomáhá trávení a má protikřečové vlastnosti. Slouží i ke zvýšení sytosti pigmentu. KURKUMA Důležitá bylina z jižní Asie. Předchází tvorbě žlučových kamenů a zlepšuje vylučování žluči. Působí protizánětlivé a zlepšuje činnost jater. KOZLÍK LÉKAŘSKÝ Kořen této byliny funguje jako přirozený uklidňující prostředek a má důležité sebejisté účinky na nervový systém. JUKA SCHIDIGERA Je pouštní rostlina Jižní Ameriky. Obsahuje steroidy, které slouží jako inhibitory a redukují množství čpavku v těle. Čpavek je zodpovědný za nepříjemné vůně v psích výkalech. Vynikající bylina pro prevenci artritidy a působí též proti ledvinovým a střevním problémům. MÁTA PEPRNÁ Má příznivé účinky na choroby žaludku nervového původu, podporuje trávení a zabraňuje nadýmání. Působí proti nechutenství, uvolňuje křeče a má i osvěžující a protizánětlivé účinky. Třísloviny jí dodávají protiprůjmový účinek. ZELENÝ ČAJ japonský . Napomáhá trávení a urychluje metabolismus. Snižuje riziko onemocnění rakovinou žaludku, jater, plic, slinivky, tlustého střeva a rakovinou kůže. PETRŽEL KADEŘAVÁ Hlavní účinnou látkou jsou silice, které působí zejména jako diuretikum (tj. látka podporující močení). Silice má i silný dezinfekční účinek pro léčbu zánětů močového ústrojí. Mimo močopudného působení je významný i vliv na zažívání a podporu chuti k jídlu.

fromeli
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 12:04
- Nahlásit

monika
moc pěkný, už mám vytisknuto a přidáno v mé "knize"

Anu
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 12:05 - Změnil/a: Anu
- Nahlásit

monika
tomu řikám rada odborníka....

žanda
též zkusím octovou vodu....

fromeli
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 12:08
- Nahlásit

Ten zázvor - je dobrej jako čaj, nakrájí se kořen na plátečky a udělá se při nachlazení, chřipce apod. čajík ze zázvoru, ten zázvor se tak 10 min povaří a pak doplní citronem a medíkem. Pořádně to prohřeje tělo a pak se krásně člověk vypotí. Navíc je to chuťově moc dobrý.

monika
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 13:26 - Změnil/a: monika
- Nahlásit

fromeli
Anu
to já ne, to internet. Kdo hledá najde, ještě, že ho máme.Jak jsme bez něj mohli žít. Já kdysi hledala něco na torzi žaludku a našla jsem tohle.

fromeli
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 13:28
- Nahlásit

monika
no dost špatně. Mám doma od čtvrtka kaput windows a tudíž sem on-line jen v rachotě a fakt mi to chybí Ale snad se dnes zadaří a budu to zase OK, že bych zkusila taky nějakou tu bylinku?

Terri
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 13:29
- Nahlásit

A třeba ta Mořská řasa se dá koupit v psích obchodech?

fromeli
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 13:33
- Nahlásit

Terri
to spíš někde v lékárně nebo zdravé výživě apod.
Možná ve zveráči něco budou mít, ale bude to s něčím namíchaný.

fromeli
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 13:34
- Nahlásit

Já ji občas kupuju u Alberta a pak jí posypu jídlo, jak lidem, tak Michelle.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání