| Autor |
Zpráva |
fromeli
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2006 11:10
- Nahlásit
kočlík
pokapu tím dlabanec, nebo dám jen tak na lžičku
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2006 11:11
- Nahlásit
tosca
ježíš,to ne,já myslla třeba tejden,víc ne -a pít už mu to dávat nebudu,vono u to moc nechutnalo,já chtěla jenom zkusit nato zklidnění,po tom blití
díky moc za rady - třeba nám pomůžou bylinky,když nic jinýho zatím ne
jo ale tu kůži mu s tím můžu oplachovat i dlouhodobě? (jakože te´d pár dní,pak pár dní ne,pak se to vrátí,takže zase,....atd..atd...frurt dokolečka) ??
|
kočlík
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2006 11:13
- Nahlásit
pesan má totiž kožní problémy pokaždý když mi vleze venku do vody a po posledním mnou nepovoleném koupání to má už asi dva týdný a ne a ne se to zlepšit... teda ono se to zlepší a zmizí ale jinde se to zase objeví, ted na to používám betadine, ale raději bych nějakou tu bylinku nebo olej na potírání
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2006 11:14
- Nahlásit
kočlík
tak zkus třezalkový olej (Janův olej), podle popisu to samý měla labradorka mýho šváry a té to pomohlo.
|
kočlík
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2006 11:15
- Nahlásit
žanda
ale já vím, po výplatě koupíme dermanorm
|
kočlík
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2006 11:17
- Nahlásit
fromeli
zkusim díky za radu, hned jak zkončím v práci zkočím do bylinné lékárny, tam by to asi měli mít že? a jak často mu to mam potírat, aspoň třikrát denně co?
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2006 11:17
- Nahlásit
kočlíku- počkej dermanorm se nepotírá,ale přidává do jídla........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
kočlík
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2006 11:19
- Nahlásit
fromeli
a ještě k tý pupalce, mohla bych mu to vlastně koupit i jako vitaínové kapsle že? to by neměl být rozdíl, jestli olej nebo prášek
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2006 11:19
- Nahlásit
kočlík
švára potíral ráno a večír asi týden.
|
kočlík
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2006 11:20
- Nahlásit
žanda
ale to já vím, známe ho. ten vitaderm je taky k vnitřnímu použití...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2006 11:20
- Nahlásit
kočlík
no já měla vždy ten olej, ty kapsle jsou takový velký na špagetu
Ale asi to bude fuk
|
kočlík
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2006 11:21
- Nahlásit
fromeli
no já nevím jakýho máš pesana ale do tlamy mího z latýho reta se vejde kde co
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2006 11:27
- Nahlásit
kočlík
přerostlýho rádoby jezevčíka
|
kočlík
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2006 11:28
- Nahlásit
fromeli
tak to jo, to je ten poměr tlamiček trochu jinej
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2006 12:14 - Změnil/a: tosca
- Nahlásit
Mar3
jo ale tu kůži mu s tím můžu oplachovat i dlouhodobě?
Klidně i několik týdnů. Poznáš sama, až to bude zahojené. A pokud se to vrátí, tak klidně znovu.
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2006 12:36
- Nahlásit
tosca
tak super super - deme zkoušet! třeba jsme našli něco, co nám pomůže a nebude to stát několik stovek každej měsíc!!
|
Coral
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2006 21:02
- Nahlásit
Anu plisen na tapkach je ale take vec oslabene imunity. Muj pesan to ma taky, zabira nam an to obycejna vodicka a masticka proti plisnim a kvasinkam ale je to porad dokola. Demodex a kozni problemy ma popsane Simona Mullerova z Trojskeho kone - www.trojskykun.com - dejte si veterinarni info a muzete cist.
Nekdo tu zminoval bylinky a prujem, dobry je medvedi cesnek, susene boruvky. Pokud jsou prujmy castejsi me osobne se osvedcilo pridavat ke zradlu denne bily jogurt s bifi kulturama, v pripade akutnich problemu jogurtove kultury z lekarny, psyllium a smecta a nedavat psovi zivocisne bilkoviny coz je u granuli problem. A nezapomenout odcervovat!
|
kočlík
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2006 08:49
- Nahlásit
tak už máme doma třezalkový olej a chtěla bych vám moc poděkovat za rady, pesan už se lepší takže DíííííííííííK
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2006 08:52
- Nahlásit
kočlík
tak držím palce, aby to dobře dopadlo
|
brut
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2006 11:13
- Nahlásit
Mám problém....Brut si někde "spálil" loket ( vypadá to na spáleninu od betonu nebo od něčeho podobného). Omývám mu to hypermanganem, ale nelepší se to. Ba naopak jsem si všimla, že si to častěji olizuje a zdá se mi to o něco horší.
Nevíte čím mu to potírat nebo mazat
Ještě jsem zapomněla...když si lehá, tak vlastně "šoupe" packy dopředu po zemi, takže si to i tím může stále odírat.
Leží jen na tvrdém, i když má dost různých měkčích podložek na kterých může ležet.
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2006 11:18
- Nahlásit
brut
mě na tu tlamku bolavou poradila homeopatička jitroce-že vysušuje a celí rány...tak třeba by ti(mu) to taky pomohlo...
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2006 11:19
- Nahlásit
brut
Zkus odvar z řepíku, nebo se dělá řepíková mast.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2006 15:47
- Nahlásit
Díky, řepíkovou mast mám doma, tak vyzkouším a jitrocel taky, takže budu experimentovat a dám vědět...ono mu totiž všechno nějak moc chutná, tak se pořád olizuje..
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2006 12:35
- Nahlásit
vracím se k problému meziprstí, doufám jen, že jsem ve správném foru. Použila jsem ted pudr- dětský, modrý obal + zelená rybička- výrobek od Alpy. Světe div se- zabírá to, během týdne máme 3 packy ok, čtvrtá ,ta nejhorší je jen už místy do růžova. Tak doufám,že to vydrží. Předtím byly ale koupele v octové vodě, pak vysušení,teprve pak pudr.
|
zelena_zaba
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2006 15:05
- Nahlásit
Vite nekdo, jake bylinky se muzou davat psovi s dysplazkou, treba na procisteni organismu, pripadne nejake s protizanetlivymi ucinky....
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2006 23:40
- Nahlásit
ahojky
mám 4měsíční štěňátko a na loktíku se mu objevila spousta strupů, dnes jsme se vtátili od veta s diagnózou - kvasinky (tedy mykóza) máme mu to obden mít nizoralem ale raději bych zkusila něco přírodnějšího...
celé jsem to tu pročetla ale chci se ubezpečit...mám mu to nejprve omýt řepíkem a potom namazat třezalkovým olejem, nebo jenom ta třezalka nebo omývat tím měsíčkem lékařským? Dík
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2006 06:49
- Nahlásit
Jumi
nejdřív bych to něčím opláchla, mně se osvědčilo oplachovat po venčení a pak to můžeš namazat. Hlavně, když je ta kůže vysušená, mi přijde to namazání vhodné.
Ty bylinky si musíš vyzkoušet, na každýho pejska zabere něco jinýho, tedy na některýho skoro všechno a u některýho se musí trošku hledat.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2006 07:13
- Nahlásit
zelena_zaba
pročišťující je např. kopřiva, pampeliška a další...
Bylinky na pohyb. aparát - hlavně klouby
zánet kloubů - hořec žlutý
kloubní bolesti - mateřídouška obecná, vrba bílá
ztuhlé klouby (při patologickém srůstání kloubních ploch) - mateřídouška tymián (pozor při vyšších dávkách je toxická a někdy po ní pes zvrací, dávka u psa je 0,5-2 g 2x za den)
revmatismus - prvosenka jarní
Z homeopatik se u kloubů hodně používá Rhus toxicodendron - někdy tomu říkaj "prostředek na vazy", protože by měl posilovat vazový aparát.
To jen tak namátkou, co mě tak rychle napadlo.
|
zelena_zaba
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2006 10:44 - Změnil/a: zelena_zaba
- Nahlásit
fromeli
Dekuji. Mozna budou mit v bylinarstvi i namichane nejake kombinace bylinek na pohybovy aparat. Tak me napadlo, jak mam psa "donutit" bylinkovy caj vypit, kdyz ho nebude sam chtit. Srikackou do tlamicky? Namocit do nej piskoty? Nalit do misky s vodou (myslim smichat s vodou) a pockat az ho sam vypije??
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2006 10:47
- Nahlásit
zelena_zaba
já ho ředím vodou.
Jedinej problém trochu je s čajem na kašel, ten je trochu hnusnej, tak ten přisladím medíkem. Ale naštěstí nás kašel - nachlazení postihlo jen 2x.
|