| Autor |
Zpráva |
Frog
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2006 11:41
- Nahlásit
mac1
Mám ji na mase zatím asi 2 měsíce. Nicméně kosti vždycky vyblinkne. Taky jsem se radila jak s chovateli,tak veterinářem a všichni mi potvrdili,že kosti by neměli v jídelníčku psa co dělat.
|
nels
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2006 11:48
- Nahlásit
daliva
ptala jsem se pouze na Prahu 9,protože tam bydlím.tak dnes uvidím jestli tam mají dobrý výběr a když ne,tak tam zavolám znova
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2006 12:38
- Nahlásit
Frog
no vidíš , a můj vet dává kosti i svým psům , co vet a chovatel, to názor
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2006 12:48
- Nahlásit
mac1
To je fakt
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2006 13:07
- Nahlásit
Z kostí si pes doplní vápník,který chybí v mase.Když je pes nesnáší,zkusila bych mu do žrádla přidat kostní moučku.V některém zveráku se dá objednat.
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2006 13:18
- Nahlásit
Endy
Já dávám na klouby přípravky pro koně GELAPONY
|
nels
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2006 14:04
- Nahlásit
tak jsme práve koupili hrubomleté hovězí, játra a svalovinu. tak jsem fakt zvědavá na večer. nevadí jestli mu k tomu dám ještě trochu granulí,na které je zvyklý?
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2006 14:11
- Nahlásit
nels
myslím, že neva, jen ty granule asi předem trochu namoč, aby to nabobtnalo.
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2006 14:49
- Nahlásit
nels
Jestli je Tvůj pes zvyklý jenom na granule,může s ním i krmení masem zamávat.Přechod na jinou stravu dobře popisuje na svých stránkách veterinářka. www.trojskykun.com
|
nels
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2006 15:05
- Nahlásit
Endy
děkuji za radu.tak podle toho co tam paní píše,když mu s tím masem budu dávat dál granule,tak by to snad mělo být v poho. Samozřejmě jsem mu neplánovala hned první den dát obr porci hovězího,chci mu toho tam dávat nejdřív málo a pak se uvidí co na to puňťa řekne
|
Margaret
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2006 09:14
- Nahlásit
Kolik masa na kolik kg psa? Poraďte!
|
ati
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2006 09:20
- Nahlásit
Frog
a neřechtá ti pes po tom GELAPONY
|
nels
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2006 10:14
- Nahlásit
Lidi, tak můj pes je asi divnej,on si ale těch jater co jsem mu tam včera přidala ani nevšimnul!!!! je možný,že mám psa který nechce maso?
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2006 10:19
- Nahlásit
nels
dala si mu to syrový nebo orestovaný?
|
nels
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2006 10:44
- Nahlásit
syrový.panebože měla jsem to restovat?
|
wami
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2006 10:48
- Nahlásit
nels
hele, na jatra bacha... Lump je treba nechce syrovy ani omylem, kdyz je uvarim, tak to sice sezere... Ale ve vetsim mnozstvi (bez ohledu na to, jestli jsou syrovy nebo uvareny) mi je vzdycky prose*e, takze ja uz jatra nedavam. Ptala jsem se na to vic lidi a je dost takovych, kterym pes jatra nesnese...
Vyzkousej jeste uvarit a jestli se po tom nepose*e, tak dobry, jestli jo, tak mu jatra proste nedavej...
|
nels
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2006 10:49
- Nahlásit
wami
jo tak to díky moc za radu,já už jsi říkala,že je divnej. tak mám doma ještě hrubomletý hovězí,tak uvidím jestli mu tohle bude šmakovat. to můžu syrový?
|
wami
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2006 10:52
- Nahlásit
nels
my mame tenhle "nezraci" a s*aci problem jen s jatrama, zbytek v pohode, basti syrovy cokoliv...
Jo a vlastne vcera jsem nove zkousela ledvinky, tak ty mu syrovy taky nejely, trochu jsem mu je ovarila a zbastil je bez zdravotnich nasledku... Asi to chce trochu zkouset, no to, co mu nechutna syrovy, nakonec nekupuju moc casto...
|
nels
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2006 10:55
- Nahlásit
wami
moc děkuji!
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2006 11:01
- Nahlásit
nels
já jsem je dávala syrový a někdy sem je místo vaření orestla na pánvičce, jakože rychlejší úprava
Některej pes prostě syrový nechce no, to se nedá nic dělat, nemá cenu mu to pak nutit.
|
Istra
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2006 11:07
- Nahlásit
Tak jsem jim už 3x naservírovala mleté hovězí s granulemi a žloutkem. I ten náš citlivka, který zrovna prožívá hárání, vymetl misku až do dna a předtím se v tom jen porejpal. A moc mě potěšilo, že trávení jim to moc neovlivnilo. Konzistence stále stejná a objem mnohem menší, zkrátka to maso zpracují beze zbytku. Teď spekuluju jak na to se zeleninou. Mrkev černému psu asi nee, takže jinou kořenovou zeleninu a nastrouhat?
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2006 11:13
- Nahlásit
Istra
Já řerným kníračům mrkev dávám skoro denně
|
Istra
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2006 11:22
- Nahlásit
Nikita
Prý se po karotenu rezne. Dávám psovi ALAVIS, je tam karoten a zdá se mi ta podsada taková výrazněji odlišná od těch černých chlupů a taky vousy nám víc reznou, nejen konečky, ale taky u krku. Tak nevím, asi to nebudu tak prožívat.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2006 11:36
- Nahlásit
Istra
Nam po Alavisu na krku a kohoutku slusne zezrznul starej rtw. Mrkev strouham fenam skoro kazdy den a jsou v pohode. Dale strouham celer, petrzel, jablko, dostavaji obcas do zradla i trosku pokrajenyho kysanyho zeli, normalni hlavkovej salat, atd atd...
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2006 11:37
- Nahlásit
Istra
V Alavisu je karoten?Dávám MSM a nikde jsem se nedočetla,že by tam byl karoten.Dávám ho černému psovi denně a do vařeného mrkev a černá je pořád černá.
|
Pincher
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2006 12:43
- Nahlásit
Já si myslím že s tím zrznutím je to spíš pověra. Z mrkve rozhodně nezezrzne. Cpala jsem do zrzavců karoten horem dolem a nic. Zrzne se na sluníčku, protože s chlupu mizí černý pigment a zůstává červený.
Jako zeleninu dávám petržel, celer, mrkev, kukuřici, rajče, okurku, trochu papriky, zeli ale tady pozor některé psy to nadýmá, taky občas dávám mražené směsy. Zeleninu vetšinou vařenou, protože pes špatně tráví syrovou rostlinou stravu a moc si z ní nevezme a taky ovoce třeba banán, hrušky, jablka, meloun.
Moji psi mají neraději syrová játra.
|
Ghianika
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2006 12:50 - Změnil/a: Ghianika
- Nahlásit
Margaret
já dávám oboum ovčounům kilo dohromady většímu (45kg) víc než čubince (28) do toho dávám nějakou přílohu(rýže, těstoviny, vločky napůl se zeleninou) nebo Menu Flakes od Bewidogu
Mrkev dávám černýmu psovi taky a je pořád černej
tady je ještě odkaz
http://bewidog.cz/FLAKES%20menue.html
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2006 12:57
- Nahlásit
Pincher
Ja kdyz dam v zime mrazenou mix zeleninovou smes, tak kukuruza, hrasek vyjdou ve stejnem stavu, jako kdyz je spolkly..
A nemyslim, ze by moje fenule spatne travily syrovou zeleninu, naopak, kdyz ji syrovou jemne pokrajim nebo najemno nastrouham, v hovnouskach z ni nezbyde nic. Kdyz dam varenou, vyjede z nich ven temer v nezmenene konzistenci.
Jinak souhlas, z mrkve jako takovy pes nezezrzne.
|
milovnikpejsku
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2006 13:19
- Nahlásit
můžu odpovědět stručně?
tak odpověď: masem krmit NE
|
stamir
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2006 13:24
- Nahlásit
milovnikpejsku
to kategorické a vševysvetlujúce NE , tak to si vezmem k srdcu. Ale až mi to osobne povie moj pes....
čo sa ti stalo, že máš tak jasný a vyhranený názor ?
|