Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Krmit syrovým masem, ano, či ne?
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
Endy
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2006 15:05
- Nahlásit

Jen jsem chtěla poukázat na to,že vyváženost granulí přidáním masa dost poruším a krmení jenom masem vede k nedostatečné mineralizaci kostí.
U malých dětí a u štěňat řeším výživu víc,než u dospělého.Chyba v mládí se pak ve výživě dost těžko napravuje.

wami
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2006 15:16
- Nahlásit

Endy
krmení jenom masem vede k nedostatečné mineralizaci kostí.
Proto taky krmime masem S PRILOHAMA a dodavame vitaminy...

mac1
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2006 15:16
- Nahlásit

Endy
jenom masem asi moc lidí nekrmí

Fifi
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2006 15:30
- Nahlásit

Endy
vyváženost granulí je samo o sobe pojem dost pofiderni... Ja radsi vyvazim stravu pro psa tim, ze vim presne, co mu davam ten ktery den do misky. Tedy tu pridam svaloviny, vitaminu, zeleniny, tu pridam tucne maso, rosol z prasecich nozicek atd atd..
krmení jenom masem vede k nedostatečné mineralizaci kostí
Ja ti nevim, nikdy jsme psovi nedavali tedy JENOM maso, ale pred rokem 89 zadny granule nikde nebyly, krmilo se masem z jatek a do toho zelenina, ryze, vlocky, roboran, obcas Sanal a ti psi byli zdravi a nemeli sebemensi problemek..
Ja u zradla pro svoje feny nepocitam pomery toho a onoho, proste maji stravu pestrou, tu ryby, tu jatra, tu vemeno, tu drstky, tu tucnejsi, hrtany, praseci nozky, kosti atd.. - a jsou naprosto v pohode. A to se jedna o rtw, cili zadni drobecci, mladou fenu mam na teto strave od dvou mesicu a tak lesklou srst by mnohy "granular" mohl zavidet!

Endy
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2006 16:00
- Nahlásit

Taky se snažím krmit stravou pestrou a vyváženou.Ale nastalo nám období nežravosti a můj hajzlíček dokáže čumáčkem oddělit veškerou přílohu a zeleninku od masa,masíčko zbodne a zbytek zůstává v mističce.Nechce to chápat,že jenom maso nestačí.A pokud si má vybrat mezi masem syrovým a vařeným,vítězí syrové.

Fifi
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2006 16:09 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

Endy
Mi nerikej, ze kdyz zeleninku nakrouhas hodne najemno, pridas treba ten roboran nebo neco podobnyho(prasek, co se nabali na maso) a zavlazis zlehka vyvarkem, ze bude pesan schopen oklepat kazdy kousek masa od jemnyho prouzku zeleniny..
Jak se po ty dlouhy skoro 5timesicni zime zacina postupne oteplovat, taky jsou nektery den cuby u zradla zdrzenlivejsi - jindy zradlo z misek doslova vysajou jako vykonny vysavace, ted proste maji po harani a par dni to nebylo to pravy vorechovy..

ati
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2006 16:14
- Nahlásit

Fifi
naše Carey měla dny kdy oddělila mleté maso od rýže,stačila malá hladovka a žere jak divá. Jsou to kouzelníci

daliva
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2006 16:19
- Nahlásit

Endy
No, já dávám granule, které by psíci dostávali i jinak (pro LB plemena, ty nejsou tak nadupané) a víceméně stejnou dávku + maso jako ta extra pochutina. Takže myslím, že minerály a vitamíny mají ve své obvyklé dávce. Navíc naše psiska během dne schroupou i nějaké ovoce, sýr či zeleninu jako mňamku, nebo chleba na zuby, v tom taky nějaký přírodní vitamínek poberou...
Jediný přípravek, který přidávám (ne stále - v kúrách), je
kloubní výživa.

Fifi
Víceméně souhlasím, jen srovnání vaření před r.89 a podávání kvalitních granulí u nás dopadlo lépe pro granule - zejména při krmení březích fen a štěňat. Ale možná je to specifikum náročných obřích plemen.

Fifi
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2006 16:19
- Nahlásit

ati
Tak to jsem mela u terierky - nezravce- ale prisla jsem na to, ze nesnasi mlety maso. Ted krajim kusovky a zere jak protrzena, nic neoklepava a jak ji chutna!

Fifi
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2006 16:27
- Nahlásit

daliva
Ale preci nemuzes srovnavat krmeni pred 89 rokem a krmeni kvalitnimi granulemi v soucasny dobe... ty tenkrat proste nebyly. Takze se krmilo tim, co bylo, a to i brezi feny a stenata...
Jinak ty nase popelnice milujou cokoliv ze zeleniny i ovoce - syrova mrkev, rajce, okurka, banany, mandarinky, pomerance, banany, jahody, jablka, hrusky, orechy, merunky - co jime my, zerou i ony.. A jsou schopny pozrit i treba kousek cesneku, kyselou nakladanou okurku a troska kysanyho zeli je pro ne obzvlaste pochoutka!!!

Endy
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2006 16:31
- Nahlásit

Fifi
Tak to by jsi se divila,jak krásně umí oddělovat. Nasypat vitamíny do žrádla nelze,nežere to.V granulích sežere aspoň něco,ale v obdibí nežravosti je stejně nechce.

Řekla bych,že než byly granule,dost psů trpělo na křivici(velká plemena).Aspoň se o tom dost psalo.Lidi toho o výživě moc nevěděli,psům do žrádla přidali maximálně skořápky.

daliva
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2006 16:37
- Nahlásit

Fifi
Přesně tak, jen uvádím svou zkušenost, protože zastánci vařeného to rádi uvádějí jako argument, proč granule nejsou třeba... Tys to použila podobně, a tak jsem reagovala.
ale pred rokem 89 zadny granule nikde nebyly, krmilo se masem z jatek a do toho zelenina, ryze, vlocky, roboran, obcas Sanal a ti psi byli zdravi a nemeli sebemensi problemek..

Jinak, co se týče kvality vařeného před a po r.89, v tom takový rozdíl nevidím. Snad jen, že je teď na trhu víc vitamínových doplňků.

Fifi
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2006 16:40
- Nahlásit

EndyŘekla bych,že než byly granule,dost psů trpělo na křivici(velká plemena)
Vidis, a ja mam opacny nazor.. Pokud nekdo krmil tenkrat uvazene a vyvazene, mel zvire zdrave, nebylo tolik torzi zaludku, nepraskaly psum vazy v kolenach ...

Kdyz nechce zrat, tak at nezere Jak psala Ati, staci kratka hladovka a hned si to rozmysli..
Ja uz jsem opravdu, co se granuli tyka, dosti skepticka, obzvlaste, co se nejakych vitaminu tyka.
Treba Roboran je prasek, ktery v danem mnozstvi ve zradle uplne zanikne, nabali se na maso a pes ho nema sanci oklepat..

Fifi
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2006 16:48 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

daliva
Ale to si me asi spatne pochopila.. Ja chtela rict, ze driv zadny granule nebyly a stejne se odchovavaly stenata, byly brezi feny, se psama se pracovalo mnohem vic, nez dneska atd.. a zadny granule k tomu nebyly zapotrebi!!
A kvalita masa pro psy pred 89r. a nyni se neda srovnat. Ja jsem tenkrat bezela ze skoly domu, vyvencit psa a vzit kybl, abych byla u jatek co nejdriv, nez tam bude fronta, a hlavne, aby na me vyslo nejaky libovy maso... Dneska si muzes objednat od ryb po kruti stehna, skvarku ,teleciho, svaloviny ci drstek - proste o tom se nam tehdy ani nesnilo!
Jinak ja jsem tez byvaly granulovy panicek, ale uz pres dva roky je tomu jinak.. Zkratka me granule(Eukanuba, Nutram, Shurgain, Purina, K-9) za tu dobu, co jsem s nima krmila, o sve kvalite za tu cenu nepresvedcily.

daliva
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2006 16:59
- Nahlásit

Fifi
Tak to jsem tě opravdu špatně pochopila a hlavně já nesrovnávala maso pro psy - my kupovali normálně v masně pro lidi (v Praze snad ani jiná možnost nebyla). Ovšem říct tenkrát ve frontě nahlas, že to hovězí uvaříme pejsům, tak by nás snad ukamenovali a řezník nám nic neprodal....taky rozdíl
Co máš za psy? Nějaké větší?

Fifi
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2006 17:05
- Nahlásit

daliva
Mam ted 2 rtw a erdela. Vsechno feny.
Za komancu jsme na jatka chodili pro maso taky pro erdela, ale psa, bylo to za hubicku vzhledem k tomu, ze jsem byla aktivnim clenem cvicaku, meli jsme na MNV odpustene poplatky za psa a jeste slevu na maso na jatkach..

joli
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2006 18:31
- Nahlásit

Chtěla bych se zeptat, jak krmíte / od Vetamixu/ telecí maso a krůtí křídla ??? Syrové ???

Endy
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2006 20:57
- Nahlásit

joli
Krmné maso bych raději povařila,maso pro lidskou výživu dám klidně syrové.
Ale když si vezmeš,co je venku pes všechno schopen sežrat bez újmy na zdraví,tak se rozhodně po syrovém mase od Vetamixu neotráví.

Bobr
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 02:27
- Nahlásit

brut
Ježíši, jenom to ne. Maso Vetamix jsou semleté zbytky všeho co zbylo, je to v balení 5 a 20 kg. Je tosice nejlevnější, ale nedoporučuju. Všechno ostatní je v pohodě. Jejich syrovým masem jsemzačala před rokem a půl, pak následovala Sali a Tchoř a ostatní chovatelé. Cokoliv od Vetamixu můžu jen doporučit. Navíc znám osobně jejich majitele i provoz a všechno je opravdu super. Jen tu směs Vetamix prosím nekrmte.

nels
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 10:01
- Nahlásit

Tak jste mně taky nahlodali... my krmíme zatím granulema a také přemýšlím nad změnou k syrovému masu. Náš pes ale třeba když sem tam dostane nějakou kost (vepřovou,vařenou) tak se pak na 100 procent poblije. Je to jenom z toho že ji sežere moc rychle nebo je taková citlivka? Jinak sežere všechno, i mražená kuřecí prsa (5 ks) když na něho nedávám pozor.
A ještě dotaz pro pražáky, kde Vetamix kupujete?

Margaret
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 10:05
- Nahlásit

nels
Zavolej si přímo do Vetamixu a oni Ti rádi řeknou kam na Tvojí Prahu zavážejí. Taky jsem to tak udělala.

brut
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 10:14
- Nahlásit

Bobr
Díky moc, mně se to právě trochu nezdálo. Já zatím zkusím syrové masíčko a pak přidám ještě něco jiného. Ale vetamix 5 a 20kg to určitě nebude. Ještě jednou díky

Frog
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 10:24
- Nahlásit

brut
Jestli můžu doporučit, tak skvělý je hovězí hrubomletý, krůtí ořez je fakt úžasnej(dražší,ale fakt libový) a výborný jsou i Dršťky, kusové hovězí atd. Aj kuřata jsou parádní
To mleté kuřecí je nicmoc, to už bych nekoupila.

Margaret
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 10:38
- Nahlásit

jira_hera
Ty máš SK? Poraď mi prosím. Kolik masa dáváš na hlavu na den? Půl kila, nebo míň, víc?

pama
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 10:57
- Nahlásit

nels
Kosti dávej jedině syrové. Vařené a pečené jsou štěpivé a proto blije.

jira_hera
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 11:04
- Nahlásit

Margaret
Ahoj, bohužel tě zklamu, já mám MK. No a kolik dávám na den - já nevím, krmím ráno a večer a odhadem to dohromady hodí tak 200g masa. Asi. Nerada bych kecala, já dávám všechno tak nějak od oka. Když si vzpomenu, zkusím večer zvážit a nějak to zprůměrovat.

Frog
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 11:06
- Nahlásit

nels
pama
Myslím si, že kosti do psího jídelníčku nepatří. Moje dogina když občas někde nějakou kost zblajzne (mě za zády),tak se z toho vždycky poblinká. Když kosti,tak jen ty,které nerozkouše a může si ohlodat chrupavky. Já jsem kupovala pro doginu stehenní kost z krávy, když přezubovala. U doginy to mělo veliký úspěch a já se jí zbavila na 3 dny

nels
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 11:09
- Nahlásit

pama

jo tak jsem blb,děkuji za radu
dnes jdeme kupovat vetamix,tak jsem zvědavá jak se bude nelson tvářit.předpokládám,že bude štěstím bez sebe

daliva
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 11:21
- Nahlásit

nels
Dostala jsi na Vetamixu nějaký přehled, kde je v Praze k sehnání nebo si necháš dovézt?

mac1
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 11:30
- Nahlásit

Frog
asi záleží na tom co pes umí strávit a co ne .Pokud jsi měla psa na granulích nebo na ně není zvyklá , tak jí to asi chvilku potrvá , možná je pořádně nerozkouše a nebo jí je prostě nedávej. Moji psi žerou kosti oba a žádné potíže jim to nikdy nečinilo a nečiní .

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání