| Autor |
Zpráva |
Istra
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 14:25
- Nahlásit
Náhodou jsem tady narazila na diskusi o krmení syrovým masem. Byla u nás velmi zkušená chovatelka (ukázat miminka našeho plemeníka) a hovořila o tom, že její psi dostávají syrové maso. Musím přiznat, že nevypadají špatně, ba naopak. Už mi to delší dobu vrtá hlavou, pořád mám pocit, že našim psům chybí přirozená strava. Krmíme granulemi, snad těmi nejlepšími (Purina Proplan a Fitmin) a občas jim uvařím nějaké maso. Teď na jaře se mi zdají nějaký zvadlí, začala jsem jim dávat C. Ale stejně si říkám, čerstvý je čerstvý. Ale co paraziti? Náš předchozí pes, už je 10 let po smrti, měl 3x tasemnici (prý z rozkousnuté blechy) a řeknu Vám, nic moc. Kolikrát musel dostat tak silnou dávku odčervovadla, aby vyšla, že jsme ho málem přiotrávili.
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 14:33
- Nahlásit
Já syrovým masem krmím. Kupuji Vetamix, je to přemražené, což případné parazity zlikviduje
|
wami
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 14:36
- Nahlásit
Istra
taky davam maso syrove, ze zveraku (Vetamix, Falco) premrazene, obcas z kramu pro lidi rovnou.
Paraziti se nam uspesne vyhybaji, navic myslim, ze dneska budou odcervovadla o neco ucinnejsi, nez pred 10 lety...
|
jira_hera
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 14:38
- Nahlásit
Istra
Já krmím převážně syrovým masem, vařím jen něco. Veškeré kuřecí a hovězí svalovinu krmím syrové, když občas dávám vepřové, to vařím a vnitřnosti většinou taky. K tomu syrovou zeleninu a ovoce, sem tam třeba bílý jogurt, prostě co mám doma. A jako přílohu rýži, těstoviny, občas dokonce když zbyde třeba knedlík. Ale úplně nejvíc u nás frčí ovesné vločky. Granule krmím taky - prostě kombinovaná strava. Nevím, jestli je to náhoda nebo ne, ale moje čuba kromě té nemoci, co jí postihla a s jídlem neměla nic společného, ještě nikdy neměla průjem a nezvrací. A to si občas přilepší i nějakým fujtajblem venku a tak. Jo a s parazitama jsem zatím problémy neměla. To syrové ale krmím přemražené, četla jsem rady lidí, co syrové krmí a většinou to doporučují.
|
filuse
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 14:44
- Nahlásit
Krmím masem, ale vařeným, toho syrovýho se fakt bojím. Co je pravdy na tom, že prý pes, který dostává sysrové maso je potom agresivní? Nedokážu si vysvětlit z jakýho důvodu.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 14:51
- Nahlásit
filuse
Co je pravdy na tom, že prý pes, který dostává sysrové maso je potom agresivní?
Je na tom asi tolik pravdy, jakoze kazda fena musi mit jednou v zivote stenatka...
Co ja vim, pes se agresivnejsim po krmenim syrovym masem nestane...
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 14:51
- Nahlásit
to sem taky slysela.....moc tomu neverim....ale jeden muj znamej mel vlcaka snad krizenyho s vlkem a schvalne mu dava syrove maso...ten pes byl vazne agresivni...ale nevim co je pravdy an tom, ze to bylo ze syroveho masa...podle me je to blbost....mozna v nem citi tu krev a pak po ni prahnou...takze blby majitele pitbulu tohle muzou delat, pokud se chteji citit jako borci celeho sveta
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 14:55
- Nahlásit
filuse
Co je pravdy na tom, že prý pes, který dostává sysrové maso je potom agresivní?
Tak to bacha na mně, já takovýho tataráka K SMRTI ráda!
|
jira_hera
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 14:56
- Nahlásit
Tak to s tou agresivitou je skutečně totální blbost - kdo zná mojí kníračku, může potvrdit. Žádná krvelačná bestie to není
|
wami
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 14:57
- Nahlásit
nika00
Vlcaci a vlci krizenci maji "prirodni" zaludky, blbe se jim travi srot a prilohy, nejlip fakt prospivaji na mase. Nektera cevecka v pohode zvladaji granule, ale odhadem tak 70% majitelu cevecek krmi psiska masem, nejlip jim to svedci.
Pokud to byl vlci krizenec, mohl byt agresivni z milionu duvodu (strachem a plachosti pocinaje, neschoponosti vudce smecky konce), ale z masa to urcite nebylo...
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 15:01
- Nahlásit
jj taky myslim..navic ten jeho panicek byl blb!!
|
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 15:01
- Nahlásit
Taky krmím syrovým masem ( Vetamix ) od stáří 4,5 měsíce.Teď bude čubině 9 měsíců a celou dobu absoulutně bez problémů. Neprůjmuje,nezácpuje, neblinká.Srst se leskne, navíc vůbec nelíná a je témeř hyperaktivní. Doporučuji.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 15:07
- Nahlásit
wami
A co kombinace syrové maso X granule?
Potřebuju určitý čas krmit granulemi ( na chatě nemáme lednici , takže maso tam nevydrží narozdíl od granulí). Nemáte s tím někdo nějakou zkušenost?
|
Istra
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 15:09
- Nahlásit
Ten Vetamix, to slyším poprvé. Kde se to kupuje? Je to kvalitní maso? To přemražení asi v podmínkách normální lednice nedokážeme, že?
|
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 15:21
- Nahlásit
Istra
To nedokážeš, vozí ho přemražené tuším -50°C. Dá se koupit ve zverimexech, nebo ho rovnou zaváží. Mají i těstoviny, rýži, vločky, sušený dobroty. Maso je velmi kvalitní. Hovězí, kuřata, ryby...
|
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 15:23
- Nahlásit
Istra
Jenom drůbeží tlačenku nedoporučuji,to jediný od nich snad není pěkný.
|
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 15:24
- Nahlásit
brut
Občas hodím do misky granule, když nestíhám, aby čuba byla zvyklá když se právě někam jede a zatím je v pohodě.
|
Istra
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 15:54
- Nahlásit
Pastelka
Koukala jsem na ty stránky Vetamixu. Nabízejí toho spoustu. Co se vám ze syrového nejvíc osvědčilo? Máme malé plemeno.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 16:07
- Nahlásit
brut
A co kombinace syrové maso X granule?
To je moje kombinace...
Granule mam jako prilohu, jinych priloh uz moc nedavam (teda jako tech "klasickych"), ale nejprve je preliju vodou a necham nasaknout...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 16:08
- Nahlásit
Taky jsem se chtěla, co z toho objednáváte: maso normální, maso mleté, nebo tam nabízejí "vetamix" - nějak nevím, co si pod tím představit...
|
ati
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 16:14
- Nahlásit
já beru z vetamixu,kuřata,hovězí hrubě mleté,hovězí s droby,škvarky, rybí piliny, vše je super. jen ta drubeží tlačenka nic moc jednou jsem vzala 20kg,sežraly to kočky
|
brut
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 20:41
- Nahlásit
Můžete mi prosím dát sem nějaký odkaz na Vetamix? skoukla bych to a zkusila. Díky
Maso z krámu by se pro toho našeho drobečka brzo začalo prodražovat.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 20:43
- Nahlásit
brut
vetamix
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 20:43
- Nahlásit
brut
www.vetamix.cz
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 20:53
- Nahlásit
já dávám syrové jen ryby ( samozřejmě sýry, jogurty, ovoce, zeleninu ...nevařím také ) , drůbež, hovězí i zvěřinu ( kosti ze zvěřiny nedávám) vařím, dávám i s kostmi . Mám loveckého psa a starší a zkušenější říkají , že by mohl začít načínat zvěř, a protože někdy musí přinést něco zakrváceného, tak to nehodlám riskovat
|
brut
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 21:04
- Nahlásit
wami
Alexa
Díky moc. Ceny jsou zajímavé a výběr velmi slušný.Nevíte, co si mám představit pod položkou "vetamix" balení 20kg ?
Zkusíme to, uvidíme...
|
Istra
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 21:19
- Nahlásit
Ještě jsem se chtěla zeptat. Na těch stránkách píší, že doprava
nad 50 kg je zdarma, PPL za 150,- nebo poštou (maso asi ne, že?). 50 kilo bychom měli tak na půl roku a nevejde se nám tolik do mrazáku. Je možná i jiná varianta a pokud ne, v kterém obchodě v Praze se dá nakoupit?
Ale jinak opravdu děkuji, ta tržní ekonomika, to je věc.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 21:53
- Nahlásit
Istra
třeba v Intersparu v Hostivaři ve zveráku ,mají i kilová balení
|
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 07:18
- Nahlásit
Istra
Mám zkušenost s tím, že mi vozili i 20kg, to se mi vešlo do 1 šuplíku a kousek do 2.šuplíku v mrazáku. Teď po mě chtěli min. 30kg (dopravu neplatím ), ale to se dá taky. Beru k tomu těstoviny, mají je balený po 5kg a ceny slušný.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 07:26
- Nahlásit
Chtěla jsem se zeptat, jak připravujete jako přílohu ovesný vločky? To se vaří?
|