| Autor |
Zpráva |
fromeli
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 07:28
- Nahlásit
Syska
buď spaří nebo se chvilku vaří, jako na kaši, ale naše Michelle po nich pokaždý měla průjem
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 07:30
- Nahlásit
Jinak sem chtěla napsat, že mně se to maso z Vetamixu moc nelíbí. Koupila jsem párkrát jen kilovku a to maso nic moc, nijak mi nevonělo a to já masíčko moc ráda. Takže raděj kupuju v lidský masně. Asi sem zmlsaná.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 07:53
- Nahlásit
fromeli
Aha, tak to raději nebudu riskovat, protože Tess má to zažívání taky hodně citlivý a často má řidší kakání...včera jsem jí ale přilepšila, do granulí jsem přimíchala syrové vejce, moc jí to šmakovalo, ale ublížit by jí to nemělo že...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 07:57
- Nahlásit
Syska
já vajíčko taky dávám, tedy jen žloutek mám od rodičů domácí. Semtam tam hodím smetánek,sýr, tvaroh, ovoce, zeleninu a to maso. Ale pokud to nemáš vyzkoušený, tak přilepšuj po troškách.
|
pama
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 08:01
- Nahlásit
Syska
Já vločky jenom namáčím (ve vývaru, ve vodě, občas v mléce).
Naše 7-mi měsíční štěndo jsem ze začátku krmila jen granulemi a byl hubenej, nesnědl ani denní dávku, kakání řidší. Teď kombinuji ráno granule večer syrové (Vetamix) a krásně zasílil, navíc na granulích měl lupy srst nic moc, teď lupy nikde a srst se pěkně leskne. Mimochoden ještě nikdy se mi nevrhnul na granule tak jako na maso.
A k tomu vajíčku, myslím že máš taky ještě štěndo, tak raději jenom žloudek.
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 08:22 - Změnil/a: shiba
- Nahlásit
Hele, lidi, vy mě - absolutní zastánkyni granulí - ještě nahlodáte
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 08:26
- Nahlásit
shiba
já taky mám většinu granule, ty dodatky jsou jen párkrát do týdne jako přilepšení
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 08:36
- Nahlásit
fromeli
Právě že nejsem moc zastánkyní kombinací, takže bych volila buď jedno nebo druhé. Pořád znám více psů, kterým kombinace nesedí a to včetně mých. Oni mi granule žerou v pohodě, problémy nemají, v podstatě nemám důvod měnit krmení. Ale co když tohle je ještě lepší řešení
Vařit rozhodně nehodlám, to jen v případě, že by pro některého psa nebylo jiné řešení, ale zaujalo mě krmení syrovým masem. Takže prosím někoho v tomto zkušenějšího o podrobnější popis - jakým stylem krmíte, kolik (naši psi okolo 10 kg), kolikrát denně atd. Předem díky.
Ptala jsem se paní doktorky a ta mi řekla, že v parazitech z masa problém není, pokud nebudu krmit králičím. Vepřové, hovězí a kuřecí je mezičlánkem pro parazity lidské, ne psí. Toho jsem se bála, takže mě uklidnila, a můžu začít uvažovat o změně krmení.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 08:48
- Nahlásit
Takže jenom žloutek...ok a díky
Tessince bude v dubnu 7 měsíců, takže takové odrostlejší štěndo.
|
daliva
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 09:00
- Nahlásit
shiba
Taky jsem si prošla různými přístupy k výživě psů - od vaření po čisté granulování a teď jsme přes rok na kombinaci granuleXmaso a všichni psi jsou bez problémů, zdraví, krásná srst, nasvalení... Dávám dál superprémiovku - ráno suché a večer předem namočené s masem (buď syrové hovězí nebo vařené kuře či zvěřinu). Jiné přílohy nepoužívám.
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 09:24
- Nahlásit
daliva
Nějak mi ta kombinace granule x maso nejde "pod fousy". Ale zase mají minerály, vitamíny ap. z granulí a nemusím se bát, že jim něco chybí.
Vy, kteří krmíte jen maso - dáváte nějaký roboran nebo něco?
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 09:34
- Nahlásit
shiba
Já přidávám vitamíny od Fitminu. Krmím také syrovým+příloha+zelenina+ ty již zmiňované vitamíny. Maso hrubomleté hovězí, krůtí ořez, vemínko atd. od Vetamixu. Jelikož mám něm. dogu, tak jsem si koupila mrazák 300 l Jo a přílohy dělám vločky,rýži, těstoviny , rohlíky (ty má nejradši) .
Poměr masa dávám 2/3 masa a 1/3 přílohy,ale každý to dělá podle sebe.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 09:43
- Nahlásit
shiba
nepřidávám nic, minerály mají z vývarů a z kostí , dostávají sýry, jogurt, tvaroh , mléko - nevadí jim a mají ho rádi , zeleninu a ovoce mají také každý den . Žerou 2x denně a když nad tím takpřemýšlím,tak bych tipla , že mají o něco víc masa než příloh ale v jakém poměru, to nevím.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 09:45
- Nahlásit
fromeli
psům voní něco jiného než nám, a jsou uzpůsobeni i ke žraní mršin - ty by ti také nevoněly , a jim jo a nevadí jim
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 09:51
- Nahlásit
mac1
Mě ty vitamíny byly doporučeny panem doktorem,kterej taky krmí své psy masem. Říkal,že v takto připravované stravě jich moc není,proto by se měly doplňovat.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 09:55
- Nahlásit
mne to vychazi taky cca 2/3 masa na 1/3 priloh...
Vitaminy davam ruzne, nejcasteji roboran, ale tu a tam na nejake akci treba dostanem jine, tak dostanou i ty jine...
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 09:58
- Nahlásit
Frog
možná jo, ale mají dostatek ovoce a zeleniny .Staršímu je 7 a nikdy nebyl nemocný ( klepu na dřevo),koupe se i v zimě , párkrát jsme byli na nějakém psím táboře a pak třeba většina účastníků - psích ochořela p.kašlem a on nikdy nic , tak snad jim nic nechybí. Pravda je, že když minulý týden přitáhli z houští v lesáčí mrtvého bažanta, tak jsem do nich celý týden cpala celaskon , aby odolali případné ptačí chřipce
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 10:03
- Nahlásit
mac1
no to asi jo, ale já sem na maso dost náročná.
Navíc tý naší jezevčandě klidně můžu dávat to z lidskýho obchodu.
|
Pincher
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 10:07
- Nahlásit
Tak jsem napsala super dlouhý příspěvek a on tu není.
NO znova. Taky jsem byla zastánce granulí, ale poté co jsem do 6kg psa cpala 300g Eukanuby-on byl stále hubený a ještě s toho měl močové kameny, jsem přešla na domácí stravu a musím říct že je to skvělé. Dávám i syrové, ale musím i vařit protože jedna fenka nejí přílohy a zeleninu ( proč by to taky jedla když je masožravec si asi myslí ) ) a když se to uvaří ve vývaru tak to sní. Ono totiž snažit se rozšmelcovat do syrového maso zeleninu je dost nervy deroucí. Jako přílohu dávám rýži a občas suchý chléb. Dávám i mléčné výrobky třeba dost syrečky, pravidelně vejce. Zeleninu vesměs vařím a to celer, petržel, mrkev, ovoce dávám syrové: jablka, banány, hrušky. Kupuju maso v krámech pro lidi ty levnější druhy, ale v neděli měl klub schůzi výboru a hlavní poradkyně chovu má obchod s potřebami pro chovatele a prodává i maso od Vetamixu. Hrozně ho chválí dává syrové i vařené. Tak jsem koupila dvě kila krůtích stehen a jsou super dala bych si taky. Jen tak na závěr, její psi se krmení domácí stravou se dožívají v průměru 16 let a i při letošních mrazech byli venku naprosto bez problémů.
|
daliva
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 10:11
- Nahlásit
shiba
Já jsem nad tou kombinací taky nejdřív hodně přemýšlela a nakonec mi přišla z hlediska složení nejlepší. Dávám nízkoproteinové a nízkotučné granule, takže se nemusím bát, že by byli moc nadupaní, vláknina a obiloviny (tj příloha) + vitamíny a minerály jsou v granulích a bílkovinu a tuk pak dostávají v té nejčistší přírodní formě... Naopak se mi nelíbí kombinace jednou granule a podruhé vařené s přílohou, tam bych tu vyváženost asi nedosledovala. Ale nechci nikoho přesvědčovat, jen dávám k dobru svou zkušenost.
|
Pincher
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 10:18
- Nahlásit
Jo ještě dodám že vitamíny přidávám taky, protože bohužel v to dnešní jídlo už není co bývalo. Používám značku Canina.
Chtěla bych se zeptat jaké máte zkušenosti s tím vemínkem. Uvažuju že ho koupím, ale nějak si to nedokážu představit. Dáváte ho syrové?
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 10:32
- Nahlásit
Pincher
Vemínko je v pohodě je už namletý.Má takový zvláštní "aroma" a je to tučnější maso. Nicméně vemínko i dršťky mají nejlepší poměr Vápníku a Fosforu, proto se doporučují pro štěňata velkých a obřích plemen u nihž je tento poměr důležitý v hlavně v období růstu.
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 10:43
- Nahlásit
daliva
Naopak se mi nelíbí kombinace jednou granule a podruhé vařené s přílohou, tam bych tu vyváženost asi nedosledovala.
No tak to už vůbec ne. Ale i tak... budu nad tím přemýšlet.
|
Pincher
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 10:46
- Nahlásit
Frog
Tak to je super že je mleté já slyšela horory o tom jak je gumové. Velký nebo obří rozhodně nejsme , ale stejně ho psům ráda koupím pro změnu už proto že je hodně tučné.
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 11:11
- Nahlásit
Pincher
Moje maminka vemínka psům vařívala a i uvařené bylo těžko rozkousatelné, takže mleté je myslím nejlepší varianta.
|
Istra
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 12:13
- Nahlásit
Tak já jdu koupit maso. Pěkný červený, hovězí, libový. To nikdy neměli. A přidám jim tam žloutek, syrový. Jsem zvědavá, co budou dělat.
A budeme mít šílený ptáky místo kníračů.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 12:19
- Nahlásit
Istra
a já proč je naše jezevčanda šílená
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 13:51
- Nahlásit
daliva
Nad tou kombinací jsem taky přemýšlela.Když dám psovi nízkoenergetické a nízkoproteinové granule,můžu mu k tomu dát klidně maso.To má ale zase velmi nízký obsah vápníku,nepříznivý poměr vápníku a fosforu,nedostatek vit.A a D(mimo jater),tak abych to vyvážila,musela bych tyto vitamíny přidávat.V jakém množství,to už nejsem schopna spočítat.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 13:54 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
Endy
moc to resis...
vem na to selsky rozum a vykasli se na tabulky... Vitaminy pridas kompletne, castym stridanim druhu masa a zeleniny dosahnes taky rozmanitosti, proste neres kazdou jednotlivou davku, ale dlouhodobou vyvazenost krmeni.
A jeste - kazdy pes ma jinou nutricni potrebu jednotlivych slozek potravy a vitaminu (navic se tato potreba meni treba s vekem nebo se zatezi). Jak poznas, jestli je davka granuli presne vyvazena prave pro potreby tveho psa...?
|
Pincher
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 14:38
- Nahlásit
Jak píše Wami, moc to řešíte. Zajímalo by mě jestli berete taky tak vědecky stravu svou. Opravdu to jde zvládnout selským rozumem popřípadě vylepšeným o nějaký jednoduchý propočet, třeba dle knížky Chov psů od Dr. Procházky, pro ty co to musejí mít černé na bílém.
|