Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Klíšťata a psi
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Autor Zpráva
Klara a Bara
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2006 10:12
- Nahlásit

Bylinkovy obojek - to zni zajimave. Nemohla bys sem dat nakej odkaz, prosim? Nebo aspon treba vyrobce, abych si to mohla najit.

žofka
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2006 10:18
- Nahlásit

Klara a Bara
Jé,tak to nemohla,já ho koupila normálně v obchodě. Ale zajdu se zeptat,jestli je zase mají,tak se na výrobce podívám.Taky se můžu zeptat,kdo jim to vozí. Jdu tam za chvilku.

Sylva
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2006 22:50 - Změnil/a: Sylva
- Nahlásit

zuzka
Taky jsem používala peroxid, ale dozvěděla jsem se, že je dobrý, ale nezničí tolik bakterií jako jodová tinktura. Psa mám naštěstí téměř tmavého s delší srstí, takže nechodí zmalován jak indián. Po nanesení tinktury vatovou tyčinkou na místo ranky, myslím ani krátkosrstý pes nebude moc barevný.
Ten háček je zajímavej. Určitě je s ním uchycení klíštěte snazší, než do pinzety (i té psí, jež taky používám).
Ale úplně nejvíc mě zajímá ten bylinkový obojek. Obávám se totiž, že všechny ty přípravky Frontline, Duowin atp. jsou chemické svinstvo, které vnášíme do psího organismu a za pár let dozvíme, jak způsobují řadu nemocí. Na štěstí nejsou klíšťata celoročně, ale stejně

žofka
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2006 22:59
- Nahlásit

Klara a Bara
Já na to odpoledne zapoměla,ale v obchodě jsem se dívala a nemají ho.

Klara a Bara
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 00:23
- Nahlásit

žofka
Ja uz jsem neco podobnyho nasla na netu - bylinny obojek Trixie URL
neni to ono?

pigie
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 07:43
- Nahlásit

wami
A co si myslis, kam sa tie klieste mozu len prisat v tej huni? Jedine hlava alebo nohy

fromeli
Nam Duowin zabral az za tri dni po aplikacii, dovtedy som tahala klieste aj ja. No az na toho jedneho mrtveho zatial ziadny.

fromeli
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 07:46
- Nahlásit

pigie
jj, nám od té doby taky nic, tak snad to bude v pohodě

wami
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 07:48
- Nahlásit

pigie
A co si myslis, kam sa tie klieste mozu len prisat v tej huni? Jedine hlava alebo nohy
No jasne, nase psiska sou taky hunaci, ale z nohou si to jaxi sundaji sami, takze pokud kliste, tak na ksichtu...

pigie
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 07:50
- Nahlásit

wami
Chces povedat, ze si kliesta malinkeho, mensieho ako spendlikova hlavicka daju dole sami??? Smekam klobouk

wami
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 07:53 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

pigie
kliesta malinkeho, mensieho ako spendlikova hlavicka
Takovy u nas snad nejsou, to jsem nasla jedinkrat sama na sobe, na psech nikdy... I kdyz teda ja mam na mysli takovy ty skoro mikroskopicky - ty bezny neprisaty maji tak velikost spendlikove hlavicky, no kdyz lezou, tak je to obcas lechta a snazi se je dostat...
A je fakt, ze ty chciply si taky nevybiraj sami, ale uz jsem si vsimla, ze kdyz jim po nohach leze velky neprisaty, tak se ho snazi zbavit...

Ty malinkaty asi nemaji sanci ani na tech nohach...

fromeli
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2006 16:15
- Nahlásit

Tak hlásím, že se nám Duowin neosvědčil, včera zase měla klíště a to je tak 2 týdny po aplikaci. Pravda je to teprve druhé klíště za tu dobu, ale u Advantixu nebo Exspotu se nám tohle nestalo. Takže se vrátíme k jednomu z těch dvou.

wami
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2006 09:06
- Nahlásit

fromeli
Skoda - nam stale funguje spolehlive...

Pupy
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2006 19:49
- Nahlásit

Včera chytla Pupyna klíště, ještě jsme neměly obojek...dnes už jo,,,měla ho hned vedle tlamičky a ted sem jí to zkoukla a má tam takovou malinkou bulku, zítra jdu k vetovi(kvuli něčemu jinýmu) tak se na to raději zeptám. Snad to nic nebude

suesie
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2006 22:23 - Změnil/a: suesie
- Nahlásit

Tak a já zase hlásím, že už máme skoro 4 týdny po aplikaci Frontlinu a zatím ani jedno klíště a to vymtáme lesy a louky každý den

Azoracek
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2006 10:35 - Změnil/a: Azoracek
- Nahlásit

Pupy
Nic to není, je to jen reakce na klíště, Azorek má po klíštěti dycky, jednou měl dokonce asi pul roku, pak to masírováním zmizelo Doporučuju po vytažení klíštěte dezinfekci
Ja dnes vybrala pokladničku a jdu slavnostně pro Kiltix Jen doufám že mi obojek neztratí jako loni, kdy prdnul a ztratil ho. Za ty prachy bych ho přetrhla Ale ani se nedivim, že to prdlo, tím že má furt vodítko, jak tahá atak tak normální nebo řetízkáč obojek na to dře a pak to prdne Ale klíštata jsou děsný, risknu to...zvlášt když se mi pes denně s nadšením brodí v trávě tak vysoký, že ho není ani vidětfurt mi ten obojek pěněžně vychází nejlíp, i když nejsou zrovna praktický.

Pupy
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2006 13:16
- Nahlásit

Azoracek
No já sem právě nevěděla, protože po něm nikdy bulku neměla, ale děkuji.

Azoracek
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2006 19:43 - Změnil/a: Azoracek
- Nahlásit

Do boudy, tak kiltix není a nebude Napochodovala jsem si to do zveráku, už už chtěla říct " Jeden kiltix, prosím", ale zrak mi padne na poličku, kde vždy byl...a už není..měli jen Bolfo, jenže jen malý rozměr a pak už jen ty nejlevnější Zecken Flohband a pak nějakej Trixie Zecken Flohband ( tenhle má zelený obal, je na něm tuším zl. retrívr + nějaká štěnata) Měl by prý vydržet 8 měsícu, je voděodolný, stojí 233 Kč...jenže sem ho radši nevzala, ráda bych znala Váš názor, zda má cenu něco takovýhledho kupovat, vím, že na každého psa platí něco jiného, ale stejně...je to tenhle obojek : URL
Ptala jsem se, zda budou mít Kiltix, a prý se paní bojí ho objednat, že prej nějak rapidně zdražují...no jo, kdo pozdě chodí....však to znáte
Zítra chci pesáka koupat a udělat komplet uklid ve sklepě, tak jsem rovnou chtěla nasadit obojek, a ono prd

zuzka
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2006 22:31
- Nahlásit

Sylva
s tím barvením u dezinfekce, mně ani nejde o zabarvení psa, jako aby se mi někde neotřela
ale že peroxid ničí méně bakterií, to jsem nevěděla

Pupy
z bulky jsem šílela letos na jaře, taky jsem to u pesiny ještě nezažila, ale fakt to po třech dnech splasklo

fromeli
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2006 08:49
- Nahlásit

Nám se bulka udržela skorem celý rok, vet říkal, že se to někdy stává a někdy že to nezmizí vůbec, ale kdyby to vadilo, že se to dá odstranit při nějakém jiném zákroku.

Lenko, tak se zeptej v Čáslavi, tam ten zveráč je docela zásobenej a nebo si řekni u veta, aby Ti ho objednal, pokud ho tam nemá k dispozici.

Azoracek
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 19:34
- Nahlásit

Dneska se mi povedlo při vytahování klíště že prasklo. Někde jsem četla, že by to vadit nemělo,zbytek jsem vyndala,jen ta krev vytekla...nemuže to nějak uškodit?Bohužel vydezinfikovat jsem nemohla - dezinfekci jsem nechala doma Jedně zítra.

Mistery
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2006 15:19
- Nahlásit

Existuje repelent proti klíšťatům na psi? Přípravky typu Frontline, klíšťata hubí, ale neodpuzují. Já potřebuji odpuzovač. Je něco takového? díky

fromeli
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2006 18:09
- Nahlásit

Mistery
u některých spotů uvádí i repelentní účinky.
Vím, že je má Advantix a myslím, že i Exspot a Duowin.

Vistra
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2006 18:12
- Nahlásit

Nám nezabírá nic. Očkujeme proti borelioze, poctivě psy kontrolujeme a ranky po klíšťatech dezinfikujeme.

monka
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2006 11:39 - Změnil/a: monka
- Nahlásit

Nam tiez nic nezabera, mam male plemeno a stale denne vycesavam cca 10 kliestat a vyberam prisate. Mame KILTIX-je pravda, ze sa prisate kliestata tak nenacucaju, a nevypadavaju ako koralky na dlazbu. Zatial je najlepsi ten obojek, ale aj tak ma este vela kliestat. Spoty na mojho psa nezaberaju vobec, a aj tak ich uz nemozeme pouzivat-pes ma na ne alergiu.

Madlenka
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2006 16:12
- Nahlásit

Vistramonka
Taky jsme měli podobný problém, ale předloni jsme vyzkoušeli novinku Duowin kontakt a máme po problémech!!!
Klíšťata teď nemáme žádné, odpadají po kontaktu s kůží, vůbec se nezasajou.
Navíc má Duowin i perfektní repelentní účinek.
Vyzkoušejte a uvidíte že budete spokojeni.

suesie
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2006 22:30
- Nahlásit

Nevím čím to je, ale my už letos vyzkoušeli jak sprej Frontline, tak spot-on Advantix a pes neměl jediný klíště. A to se pořád někde brodí trávou. Asi fungují jak na kom...

monka
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 07:04
- Nahlásit

Madlenka,
Duowin nemozeme pouzivat, pes ma po nom tazku alergiu, tak ako po Exspote a Adwantixu. Len na Frontline nema-ma ine zlozenie ako tie predchadzajuce spoty, ale zas vobec, ale vobec nezabera. Tak preto mame KILTIX-ale tiez nic moc .

Vistra
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 19:24
- Nahlásit

Kde se ten Duowin kupuje?

suesie
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 20:15
- Nahlásit

monka
a jak se ta alergie projevuje?

fromeli
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2006 06:24
- Nahlásit

Vistra
duowin se kupuje u veterináře.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání