Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Klíšťata a psi
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Autor Zpráva
abby
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2006 10:28
- Nahlásit

Ahojky,za chvilku se blíží jaro a já bych chtěla ochránit pejska od případných klíšťat.Jeden má 4 měsíce a druhý 6 let.Parazitální obojek jsme používali u toho většího,ale loni z toho měl nějakou vyrážku,tak už ho nechceme dávat.Máte někdo nějaké dobré zkušenosti s přípravky,které vydrží.A co třeba očkování proti klíšťatům,není na něj už pozdě.Díky

jindriska
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2006 10:47
- Nahlásit

zkus pročíst starší témata. Nedávno to tu bylo

nika00
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2006 10:54
- Nahlásit

no ja si myslim, ockovani neockovani...klistata po psovi stejne polezou....ockovani je dobre akorat na boreliu(nebo encefalitidu)uz nevim na co.. a ruzne strikadla...no pouzivala jsem myslim ze orthosan...ten smrdi pro veskerej hmyz...ale klistata stejne lezou....no a nebo zkus vitamin b...ten z tela vylucuje nejake kyseliny, ktere klistata absolutne nesnesou, takze se ani nezakousnou....
b-komplex pouzivam i ja a kliste sem nemela uz peeeekne dlouho

fromeli
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2006 11:13
- Nahlásit

To starší téma je tady

pajinka
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2006 20:53
- Nahlásit

My pouzivame spot Advantix a nemeli jsme zakously ani jedno kliste a ani je psi netahali domu. Predtïm jsme pouzivali Frontline, nejenze meli psi nekolik klistat denne prisatych, ale spoustu jich nosili v srsti domu

Madlenka
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2006 21:41
- Nahlásit

Ahoj, my máme výborné zkušenosti s přípravkem Duowin.
Je to poměrně novinka(asi třetí rok) a fakt funguje výborně.Minulý rok jsme neměli ani jedno klíště!!!
Jsou tam dvě účinné látky, které zabrání tomu aby se klíště přisálo, takže nemusíte pak mít pejska ani naočkovaného proti Borelioze.
Doporučuju vyzkoušet!

JERDA
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 07:58
- Nahlásit

Tohle jsem objevila, tak nevím, máte zkušenosti s alergickými reakcemi na tyhle přípravky?

http://www.haf-haf.cz/KUTYA/kutya/wiz_forum/forum/ display_topic_threads.asp?ForumID=4&TopicID=9&Page Position=1

pigie
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2006 15:01
- Nahlásit

Ja som tento rok nezodpovedne este nic nepouzila proti kliestom. Vysledok, dnes vybratych 7 kliestov, pricom sme nasli aj 2 v 1.

Eda
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2006 15:24
- Nahlásit

pigie
fůůůj to je hnusná fotka....

fromeli
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2006 15:44
- Nahlásit

No to je fakt dost hnusnýýýýýýýýýýýýýý

pigie
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2006 16:52
- Nahlásit

Eda
fromeli
Mam ju dat prec?

fromeli
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2006 18:32
- Nahlásit

pigie
klidně nech, to byl jen povzdech

joli
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2006 10:38
- Nahlásit

Bože, to už jsou klíšťata ???????

pigie
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2006 19:12
- Nahlásit

joli
Presne tak som si povzdychla ja. Myslela som, ze mam este tak dva tyzdne cas...

Mel
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2006 19:16
- Nahlásit

Teda já taky nějak jaksi zaznamenám klíšťata, až když je mám na psovi, takže to abych zejtra mazala pro frontline...

Azoracek
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2006 20:06
- Nahlásit

Joj, tak dneska jsem po proběhnutí v křoví našla na Azorkovi taky jedno lezoucí klíště A fakt netuším, čím letos chránitObojky jsou dost drahý, buhví jak vydržej dlouho a jak fungujou, spreje jsou při koupání na prd, spoty dost drahéé

Evik
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 11:02
- Nahlásit

Dnes ráno jsem pejsovi vyndala z čela první letošní klíště....bléé už bylo hnusně nasáté a tak jsem okamžitě aplikovala spot-on, otázkou je jaký to bude mít efekt, protože ty potvory u nás už si na ty spoty začínají zvykat....

Gina3
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 12:13
- Nahlásit

Z obojků máme výborné zkušenosti s Preventikem.Funguje minimálně 4 měsíce a fakt jsme klíšťata neměli,navíc není drahý cca. 230 Kč.
U druhého pejska dáváme spot Duowin, působí kontaktně a klíště se nám vůbec nezasálo!
Cena pro naší fenku 4 kg - 85 Kč.

wami
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 12:24
- Nahlásit

Duowin uz tu byl nekolikrat, ja se taky pridam, davam ho obema psum, nam teda drzi dokonce 2 mesice v kuse (!!!) a psi jsou vcelku bez klistat...

Takze taky doporucuju...

žanda
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 12:42
- Nahlásit

Já roky kupuju obojek od Kiltixu, je na celou sezonu,je klid, jen mi vadí, že pak má na krku těch věcí víc...........když se jde cvičit až 3 obojky, a pořád to přehazuju jak horkej bramor.(

scarlet
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 13:06
- Nahlásit

Dobrý den, moc se omlouvám, že zasahuji se svým problémem do tématu o klíšťatech, ale nejde mi založit nové téma
Chtěla bych poprosit o radu. V pátek si máme jet pro 7týdenní fenečku shi-tzu. Dnes mi paní chovatelka napsala, že si v sobotu fenečka způsobila kýlu o velikosti hrášku. Je po operaci, má dva stehy. Může mít nějaké následky? Je vhodné si pro ní jet? Nejde nám o výstavy ani o chov, chceme jen mazlíka.
Moc děkuji za jakoukoliv radu.

pigie
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 19:21
- Nahlásit

wami
Diky, prave som sa chcela nan spytat, lebo Advantix nie je na naseho psa k dostaniu a ponukaju mi ten. Takze zajtra idem pre Duowin.

fromeli
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 19:36
- Nahlásit

wami
kolik stojí ten duowin?
Já teď sice dala Advantix, doufám, že bude fungovat několik měsíců jako posledně.
Mohla bych ho koupit na výstavě v Praze, loni to měli na stánku Virbacu.

pigie
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 19:48
- Nahlásit

fromeli
Neviem kolko, ale mne vet povedal, ze je lacnejsi nez Advantix

wami
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 19:52
- Nahlásit

fromeli
ja ti nereknu presnou cenu, me objednaval veterinar spesl cele plato jen pro me... Stalo okolo 500,- a byly v tom 4 spoty... Takze jeden asi 150,-

Pisou, ze vydrzi 1 mesic, ja to nechavala 3 mesice, ale je fakt, ze ten treti mesic uz jsem tu a tam kliste nasla...

pigie
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 20:04
- Nahlásit

wami
To co popisujes mi robil Advantix, pokial je Duowin lacnejsi, len dobre. Advantix mi jeden stacil na 3/4 sezony (dovtedy sme bojovali Kiltixom a Frontline - bezuspesne)

fromeli
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 20:05
- Nahlásit

wami
jj, díky.
Mě ten Advantix na naši 11 kg feňuli stojí 189, dávám ten do 25 kg, protože je docela chlupatá a těch 11 kg je na hraně a ono se nevyplatí na tom šetřit. Jinak ten Advantix taky vydrží víc měsíců, ale já dávám i pangamín, tak možná je to kombinace obého

wami
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 20:13
- Nahlásit

pigie
ja jsem s nim fakt spokojena, ale vis, jak to je - co funguje na jednoho, nemusi fungovat na vsechny...
tak drzim palce, at jsi tak spokojena jako my...

fromeli
Ja to mam na vetsi psy (30 a 35 kg), ale davam taky jednu ampulku (od korene ocasu po usi), neuvedomuju si, jestli se delaji "mensi" a "vetsi" ampulky na mensi a vetsi psy...

pigie
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 20:17
- Nahlásit

wami
Ja proste musim vyskusat, inac mi psa zozeru klieste. Aj ja dufam, ze budem spokojna

brut
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 20:29
- Nahlásit

wami
Nanáší se od kořene ocásku po krk nebo jen na jedno místo? nějak mi to není jasné. A jak je to s běžným koupáním. Brut miluje vodu, tak aby mu to vydrželo alespoň ten měsíc.

. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání