| Autor |
Zpráva |
wami
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2006 19:53
- Nahlásit
Terri
Ja uz se nechala naockovat, akorat teda po tom docela bolel ten sval, co mi to tam pichli...
Jenze na me klistata stejne nejsou, za cely zivot jsem mela 3...
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2006 19:58
- Nahlásit
Tak to seš dobrá, na mně lezou jak na zmrzlinu Nevím teda co jim chutná, ale zas tak na mně nelezou komáři. No hlavně že je nemá pes
|
vidrbína
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2006 07:45
- Nahlásit
A zkusil jste někdo obojek Scalibor? Prý je to i proti komárům. Známá ho loni dala psovi a náramně si ho pochvalovala.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 17:54
- Nahlásit
Tak jsem dneska byla na veterině pro ampulku, vzala jsem na zkoušku Duowin, přeci jen je o 70 kaček levnější než Advantix.
Hned jsem ho aplikovala a od té doby se nestačím divit, přijde mi jakoby ta mastnota stále lezla po chlupech ven, ikdyž jsem to pečlivě dala na kůži. Michelle má teď na zádech pruh jak RR
Je to normální?
|
wami
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 22:54
- Nahlásit
fromeli
jo, je to normalni, a pes vypada trochu jak dikobraz asi den, nekdy dva... Ale pak to slehne a je pohoda...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2006 06:21
- Nahlásit
wami
tak dík, tohle se mi u jinýho spotu nestalo
|
Madlenka
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2006 10:37
- Nahlásit
My taky používáme Duowin a srst je v pohodě maximálně za dva dny a pak máme od všech těch breberek klid!
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2006 10:46
- Nahlásit
no tak nevím, nevím, ale dneska ráno jsem tahala klíště duowin neduowin
|
jaaja
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2006 15:55
- Nahlásit
my jsem si právě z procházky taky přinesli přisáté klíště, ale bohužel nemáme žádné zkušenosti s tím, jak je vytáhnout. poradíte někdo, jak na to?
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2006 16:06
- Nahlásit
jaaja
nejlepší je takový udělátor, co prodávaj ve zverimexech přímo na klíš´tata, je to umělohmotná pinzeta, kterou se klíště chytne a vytočí.
Jde použít i prázdná verzatilka, obyč. pinzeta nebo tzv. krokodýlek, kámoška to vytáčí rukou. Pak místo vydesinfikuj a je to.
|
jaaja
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2006 16:15
- Nahlásit
tak já to zkusím, ale bojím se, aby se nepřetrhlo a nezůstala tam hlavička
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2006 16:16
- Nahlásit
jaaja
dělej to jemně, netahej zbytečně
|
Vladus
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2006 16:54
- Nahlásit
Vcera jsem vytahla kliste tak, ze jsem ho peclive uchopila normalni pinzetou primo u kuze a pak jsem skubla a bylo venku. Zbyla jen malinka ranka, kterou jsem vydezinfikovala.
Prave, ze vsude se radi, ze se ma kliste vytacet, ale mi to vyskubnuti prijde jako lepsi zpusob. Dela to tak muj tatka uz par let a zatim mu to vzdy fungovalo.
A jeste prosim: Mate teda nekdo zkusenosti s tim Scaliborem?
|
aren
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2006 17:06 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
Mám to, co Fromeli, speciální pinzeta na klíšťata koupená u veta, klíště sama drží. Šroubuju proti směru hodinových ručiček, možná je to pověra, ale funguje. Už jsme letos vyšroubovali klíšťat tak padesát, všechny vcelku.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2006 17:52
- Nahlásit
Já mám Scalibor,ale letos poprvé,takže ti moc neporadím.Doporučila mi ho veterinářka,které věřím.Je to celkem novinka,takže by vůči tomu neměla být klíšťata ještě imunní.A je to i proti komárům.
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2006 18:10 - Změnil/a: zuzka
- Nahlásit
my máme tu umělohmotnou pinzetu z pet-shopu
nicméně je jedno, jestli klíště vytáčíte nebo vyvikláte
já konkrétně točím, ale přitom netahám, ale naopak trochu tlačím ke kůži a za chvilku je venku, vždycky s hlavičkou
a pak samozřejmě dezinfekce
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2006 18:24
- Nahlásit
já si taky myslím, že to točení proti směru ručiček je pověra, točím s tím jak mi napadne, většinou stačí 2-3x dokola a je venku. Škubat bych se bála, ikdyž sem někde četla, že hlavička kdyžtak vyhnisá
|
Agnes
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2006 07:47
- Nahlásit
Taky bych chtěla pro svého pejska koupit obojek scalibor, ale nevím, kde by se dal sehnat. Zatím jsem ho nikde neviděla. Nemůžete někdo poradit?
|
Vladus
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2006 09:29
- Nahlásit
Prave ze ja jsem chtela kiltix, ale vet mi rikal, ze smrdi a neni az tak ucinny, ale co ctu na forech, nikdo snad jeste nepsal, ze by mu kiltix nefungoval... Tak nevim. No kazdopadne mi doporucil ten Scalibor, tak mu asi budu verit a uvidime. Ale uz me to tahani klistat prestava bavit...
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2006 18:37
- Nahlásit
zuzka
fromeli
Jakou dezinfekci používáte?
A znáte někdo pipety Bob Martin?
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2006 18:47
- Nahlásit
Agnes
Scalibor si můžeš objednat tady:
http://www.granulky.cz/o_scalibor.htm
a nebo koupit přímo u veta
|
Agnes
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2006 19:16
- Nahlásit
Dík, za radu. Ještě jsem uvažovala o tom preventiku, vzhledem k tomu, že naše fenka má slabou formu demodexu. Ale zjistila jsem, že neúčinkuje proti blechám. Ale možná, že látky odpuzující klíštata odpuzují i blechy. Je tu někdo, kdo používá preventic a jeho pes chytil blechy?
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2006 19:33
- Nahlásit
No, dnes som Hugovi nasla v nohe cirou nahodou kliesta (len preto, ze si to tam lizal a zaroven som zistila, ze tam v okoli ma aj lozisko dermatitidy). Kliest bol mrtvy a kto pozna dermatitidu vie v akej "rozmocenej" kozi. Neviem, ale toto sa mi pri Advantixe nestalo, ze by mi zdochol kliest v kozi. Okrem toho, ten kliest tam musel byt podla stupna "rozkladu" asi tyzden. Stalo sa vam nieco podoble?
Co sa tyka tocenia kliesta, neverim, ze je to len povera. Skusala som to. Tahala som ho hodinu v smere ruciciek a potom som ho vytiahla za pol minuty protismeru ruciciek... Zostanem pri povere
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2006 20:20
- Nahlásit
Sylva
používám co mám po ruce, teď mi přinesla ségra z nemocnice tekutej septonex , někdy tea tree olejíček, prostě co je doma
|
Gina3
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2006 20:35
- Nahlásit
My Preventik používáme a s blechama jsme problém neměli.Já si myslím že když to funguje na klíšťata tak to musí fungovat i na blechy.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2006 22:20
- Nahlásit
pigie
ze by mi zdochol kliest v kozi Stalo sa vam nieco podoble?
Jo, obcas najdu chciple kliste, ale snad ani jednou opravdu prisate. Vetsinou tam jen tak tak drzi - ale je mrtve, Duowin to spolehlive zabije...
Ale je fakt, ze jsem jeste ani jednou nenasla kliste na noze...
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2006 07:44
- Nahlásit
Sylva
My jsme ho měli. Vydržel přesně měsíc. Ale je taky fakt, že můj pes je spíš kachna, takže se skoro každý den někde vyráchá.
Letos mi ale ty klíšťata připadají nějaký vlezlejší. Už jsme tahali 4, z toho 3 byli na uchu.
Dneska valím koupit další spot.
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2006 14:09 - Změnil/a: Sylva
- Nahlásit
Hafina
Díky, potěšilas mě, páč už mám B.M. koupenej a moje zvíře je taky kachna, co se ráchá i v kaluži (a s labrošem nemá nic společnýho). Ptala jsem se samo veta na Duowin, všemi chválený, ale nemá ho. Slíbil, že to napraví, ale než to bude, vzala jsem B.M.
Už je zveřejňováno, jak je klíšťat opět letos víc než loni. A opět víc těch nakažených atd. My už jsme jich tahali desítky. Jsme často v přírodě, ale už i ve městě je klíště běžné. Ach jo. Haf
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2006 09:12 - Změnil/a: zuzka
- Nahlásit
Sylva
já používám peroxid, protože nebarví
tohle mi doporučila kamarádka:
http://obchod.hafbezobav.cz/sindex.php?idvyrb=321& akc=detail&kategup=&kateg=
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2006 10:07
- Nahlásit
zuzka
Tak tohle neznám,vypadá to zajímavě.
Mě docela dobře funguje ta pinzeta,o které se tady už mluvilo. Ale musím říct,že copoužívám frontline,tak už nepotřebuju nic. Minulý týden si pesi donesl dvě klíšťata.Postříkala jsem ho a je pokoj.
Dobré zkušenosti mám i z obojky. Loni jsme měli zelený bylinkový a taky dobrý.
|