Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Klíšťata a psi
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Autor Zpráva
pigie
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 12:27
- Nahlásit

wami
Ze vraj tlapkanim sa to viac votrie do koze a rychlejsie rozleze (a ja som potrebovala fest rychlo )...

wami
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 12:49 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

pigie
No, tak vmasirovani prenecham jinym... Ja zustanu u pouheho naneseni spotu vymackavanim tubicky...
Podle me v ramci tech dvou dnu, co se pes nesmi koupat, aby se to mohlo poradne rozlizt a zaschnout, uz me nejakych 10 minut navic (proti vmasirovani) taky nezachrani...

pigie
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 12:51
- Nahlásit

wami
Ja zustanu u pouheho naneseni spotu vymackavanim trubicky...
Aj ja. Ale ked niekto chce masirovat, nech si masiruje Inak, pes mi teraz brutalne trpi a ja mam hlasivky v koncoch. Vysvetlite mojmu psovi, ze dnes sa kupat NEMOZE!!!

wami
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 12:55
- Nahlásit

pigie
Vysvetlite mojmu psovi, ze dnes sa kupat NEMOZE!!!
zkus mu rict, ze UZ ZITRA!

Rendy
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 13:11
- Nahlásit

Dají se spot-ony koupit i v nějakém internetovém obchodě? Nebo se musí vždycky sebrat a zajet na veterinu? Nemáte s tím zkušenosti?

wami
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 13:15
- Nahlásit

Rendy
nevim, jestli v internetovem obchode, uz jsem je videla v beznych kamennych kramech se zoo potrebami, ale je fakt, ze ja si to objednavam pres naseho veta (nechce nic jako provizi, proste mi to proda za tu cenu, za kterou to prodaji jemu)...

Rendy
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 16:16
- Nahlásit

Jo, jenže pro mě je to 10km cesty a navíc, když přijdu domů z práce a než tam dojedu, tak už neordinujou. S těma kamennýma obchodama je to stejný...

Terri
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 20:43
- Nahlásit

Tož mi také vet řekli že si mám vzít rukavice a vmasírovat mu to. To nedělám. Pořádně jsem ho na prochajde unavila a když si lehl a jevil se že usne, tak jsem mu to dala...jó a radějc do 4 míst podél páteře...
Doufám že ty potvory do zítřka zdechnou, já jsem nějaká neschopná na jejich vytahování zaživa.. Našla jsem dvě.

Jó a koupila jsem si první dávku i pro sebe (proti encefalitidě).

pigie
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2006 07:51
- Nahlásit

Tak, uz dva dni po kliestoch ani chyru. Duowin zaradujem k spolahlivym pripravkom, aspon pre nas

wami
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2006 20:43
- Nahlásit

Rendy
Asi to chce proste si jeden den udelat cas na vylet do mesta...

Terri
Tak ja nevmasirovavam, vymackavam podel cele patere a klistata psiska nemaji taky...
A ockovana proti encefalitide uz jsem taky...

pigie
a kolik tubicek jsi mu nakonec dala? Jenom jednu, nebo dve?

Gina3
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2006 20:56
- Nahlásit

My jsme taky s Duowinem spokojeni, letos jsme neměli ještě ani jedno klíště. Ale sousedi už jo

Aknah
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2006 22:13
- Nahlásit

nam na veterine nabizeli advantix cca 130,- Kc a Duowin cca 90,- Kc, nakonec vyhral advantix, je pry ucinejsi proti blecham a vhledem k tomu, ze chodime do steneci skolky, kde je pohromade hodne psu a je to na louce, kde cvici i dospelaci a neni to uzavrene cviciste, tudiz se tam kdykoliv muze pohybovat jakykoliv pes, tak tam klidne k nejake te blesce muze prijit.Ale velmi jste me potesili s tim, te vydrzi dele jak mesic.

Fifi
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2006 22:59 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

Tak ja budu v ramci byvale diskuse opet za tyrace svych psu... Spot se nam neosvedcil, pes mel alergickou, lehkou reakci. Obojky to same. Nyni jiz dele pouzivam Arpalit Neo, a jsem naprosto spokojena. Fenule nastrikam, procesu hustym kartacem, uschnou a nemaji aspon 2 mesice klíšťaka či blešáka, ikdyz sou to kachny. A nemaji jediny zdravorni problem.. tot me zkusenosti se tremi ne malymi fenami.. Ale komerce je komerce...

pigie
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2006 07:39
- Nahlásit

wami
Len jednu.

wami
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2006 09:37
- Nahlásit

Fifi
Sice nechapu tu poznamku o komerci a o tyrani psu...

Ale je to fakt o zkusenostech a o jednotlivcich. Ono pro zmenu kdyz ja zkousela Arpalit Neo, tak se z toho pro zmenu obsypal muj pes (nejen) klistaty...
Takze to chce zkouset a je fajn, zes pridala svou zkusenost, i kdyz to okoreneni prupovidkami o tyrani a komerci jsem fakt nejak nepobrala...

pigie
No tak tim spis je to super!

pigie
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2006 10:52
- Nahlásit

wami
To si pis ze je. 230 namiesto 340 Tak som mu pridala 19 korun a kupila 80cm bykovec

Rendy
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2006 16:21
- Nahlásit

wami
Tak jsem se dneska vypravila a koupila si dávku hned na půl roku pro oba...

Fifi
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2006 16:49
- Nahlásit

wami
Dyk jsem psala, ze je to "tyrani" jen v ramci byvale diskuse o klistatech... Tam nekdo Arpalit nazval svinstvem a ze by to na psa nedal ani nahodou... A ja s nim mam opacnou zkusenost.

Driv jsem davala Frontline ve sprayi, ale to jsem se skoro nedoplatila, stejne fenule klistaky mely. Tak proto myslena ta komerce - ze jsem se po svych zkusenostech uz nenechala vetem ohromit "zarucenym" prostredkem za nemaly peniz, ale za nizkou cenu pouzivam Arpalit Neo a jsem s vysledkem vice nez spokojena.
Ale jak sama pises, je to o individualnich zkusenostech, verim, ze co pes, to jina reakce at uz na spot, Frontline ci Arpalit... Chce to proste vyzkouset.

wami
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2006 17:15
- Nahlásit

Rendy
no vidis - kdyz se chce, vsechno jde...

Fifi
Aha - no tak to ja s tou komerci u veta taky nic moc, kdyz mi vykladal o necem jinem, furt jsem vrtela hlavou, az mi nabidl, ze mi ten Duowin objedna spesl pro me. No a na me doporuceni ho ted uz prodava obcas i nekomu jinemu...

Agnes
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2006 21:51
- Nahlásit

Mám 3 měsíční fenku a přemýšlím jak ji ochránit před klíštaty a jinými parazity. Myslíte si, že už je vhodné použít nějaký ten obojek? A nemůže jí to uškodit, když je tak mladá?

wami
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2006 21:56
- Nahlásit

Agnes
tohle je otazka pro veta, zalezi, jaky typ ochrany se nabizi, urcite existuje neco i pro takova mrnata, ale v tomto bych se opravdu spolehla na radu veta...

kája
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2006 04:59
- Nahlásit

táááák, včera jsme našli na kájince 3 klíšťata. Vyloženě ty malé bestie nesnáším. A dnes jedem na očkování a zeptám se i na ten advantix nebo duowin. My jsme používali ty obojky a pak frontline a stejně jsme shrabovali denně 5-6 klíšťat.. Tak doufám, že nám to pomůže

fromeli
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2006 06:38
- Nahlásit

Agnes
některý přípravky jsou vhodný už pro štěňata a některý třeba až od půl roku. Jak píše wami, domluv se s vetem, určitě bude mít nějakou nabídku.

monka
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2006 09:15
- Nahlásit

Vcera sme prisli z prechadzky a vycesali sme 17 kliestat. Este neboli prisate, dufam, ze sme vsetky vycesali. Pouzivame kapicku Frontline, na Exspot ma silnu alergiu. Aj ked davam kapicky, tak najdem prisate a napite kliestata. Niekedy vypadnu na dlazbu a ja si myslim, ze je to kamienok. Fuj!

Madlenka
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2006 09:29
- Nahlásit

Pokud používáš Frontline, tak najdeš přisáté klíšťata vždycky!Jeho účinná látka působí až po přisátí klíštěte, čímž se zvyšuje nebezpečí přenosu boreliozy!
Zatím co Duowin působí kontaktně a klíště umírá po kontaktu s kůží a vůbec se nepřisaje!!
Navíc má i repelentní účinek.

wami
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2006 10:11
- Nahlásit

Madlenka
Mohu potvrdit, zrovna dneska jsem nasla Lumpikovi na brise jednu chudinku, ktera se fakt nestacila zakousnout a uz byla chcipla a sucha...

takze Duowin u me stale vede na plne care!

fromeli
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2006 10:13
- Nahlásit

tan Advantix má taky repelentní účinky, ale jak to funguje, jestli je též kontaktní nevím, špageta po něm nikdy nic neměla

monka
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2006 12:48
- Nahlásit

Ja ma trosku strach, ze ked pouzivam kazdy mesiac kapicky proti kliestatam, tak ze psovi znicim pecen (jatra). Ved to obsahuje chemicke latky napr. pyrethroid... A aj tak je mala ucinnost, aspon u nas. A to sme mali Advantix, Exspot-silna alergia-3 tyzden liecenia, teraz Frontline. Myslite, ze existuje nieco ucinne a pritom by to neskodilo psovi? Ja mam maleho psa. Byvame v oblasti, kde je velky vyskyt kliestat.

wami
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2006 14:25
- Nahlásit

monka
Rekla bych, ze vetsi pravdepodobnost, ze by pes nejake latky pozrel, plyne spis z obojku, nez ze spotu. Takze bych se o vnitrni organy psa nijak zvlast nebala...

Pokud ale chces, kdesi jsem videla i nabidku aromaterapie, nejaka z tech nabidek byla myslim i proti parazitum... Ale me se to nezda jako moc ucinne...

Aromaterapie
antiparazitarni znamka - aromaterapie

Terri
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2006 19:37
- Nahlásit

wami
taky jsem to dala podél páteře asi do 4 míst..
ALe tu encku pro sebe mám furt v ledničce...bojím bojím injekce

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání