| Autor |
Zpráva |
pigie
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 20:31
- Nahlásit
brut
Lepsie je to naniest na viac miest, aspon tak tvrdi nas vet a hlavne dlhosrstym psom. Hugo plava denno denne, niekolko krat za den v lete a vydrzalo v pohode viac mesiacov Ucinnost sa straca po kupani s pouzitim samponu.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 20:34
- Nahlásit
pigie
Díky moc. Brut je krátkosrstý, ale srst má hrozně hustou, tak proto se ptám.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 20:41 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
brut
My to nanasime podla navodu veta podel cele patere od ocasu k hlave. Proste jedu s tim spotonem po pateri a mackam...
Co se koupani tyka, tak 2 dny po naneseni vubec, ale pokud to pak nevemes samponem, tak je voda uplne jedno (my v lete plavime skoro kazdy den )
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 20:43
- Nahlásit
Presne tak, ako pise wami, dva dni ziadna voda
|
brut
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 20:56
- Nahlásit
wami
pigie
Tak to zkusíme, obávám se, že ho budu muset někam přivázat, aby se nenamočil, kachňák.....
|
Madlenka
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 01:08
- Nahlásit
U Duowinu je výhoda v tom, že díky aplikaci po celé délce těla, se velmi rychle rozšíří po těle a usadí se v povrchové vrstvě kůže.Pokud Vám pes zmokne nebo skočí do rybníka, tak to nevadí.
Jen koupání v šamponu trochu snížuje účinnost.
Nám Duowin drží spolehlivě aspoň dva měsíce, i když výrobce deklaruje jen měsíc
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 06:22
- Nahlásit
Já taky nanáším na několik míst po celé páteři.
|
Mirka2
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 08:24
- Nahlásit
Já už mám doma nachystaný Frontline (u nás minulý rok fungoval, narozdíl od Kiltixu) a zítra ho hafuli dám (bo jsem z ní už v neděli tahala klíště). Jen se chci zeptat, jestli se má při aplikaci ta srst rozhrnout a nalít to na kůži nebo jestli stačí jen zvrchu na srst.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 08:40
- Nahlásit
Mirka2
spot musí jít na kůži
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2006 08:57
- Nahlásit
wami
Kolko pipiet davas svojim a kolko vazia? Mna veterinarka prehovorila len na jednu, ze to ma aj tak viac ucinnej latky ako Advantix. Hoci by mal dostat dve podla navodu. Tak som dala jednu a zmena je taka, ze na druhy den sme vybrali tri klieste, na dalsi len jeden a dnes sa zda, ze uz nema nic (ale bolo sest rano, takze uvidim, az ked sa vratim domov )
|
Rendy
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2006 09:09
- Nahlásit
Duowin jsme vyzkoušeli, protože jsme ho dostali loni na stánku Intercanisu zdarma. Fungoval super, ale ta alergická reakce po nanesení byla otřesná. Psovi zrudla kůže na celých zádech (má bílou srst, takže to bylo dost vidět), celý třásl jak osika a odmítal i chodit. Pořád byl přikrčený. Na druhý den už to bylo vpohodě. No byl to škaredý zážitek. Přitom na jiné spot-ony žádnou reakci nikdy nemá. Asi letos vyzkoušíme Advantix. Z obojků je super na klíšťata i blechy Kiltix, ale bohužel jsme nuceni jej často sundávat, což ztrácí u obojku smysl...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2006 09:09 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
pigie
Ja davam obema po jedne pipete, sice Lump ma hodne pres 30 kg (37 presne, vcera jsem ho vazila - Deny ma 30 kg), ale je docela stihlej, tak doufam, ze to staci... :P
Kliste jsem zatim nenasla...
|
Rendy
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2006 09:11
- Nahlásit
Jinak už máme letos na kontě 3 klíšťata, takže se už probudili a útočí na naše miláčky....
|
wami
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2006 09:11
- Nahlásit
Rendy
hm, alergie je svina... To neodhadnes, neovlivnis...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2006 09:59
- Nahlásit
wami
No, moj ma 55kg minimalne, tak dam tomu este den a ked nie, tak pobezim pre druhu ako mi aj prikazali Inak, ucinkuje celkom OK, pokles je isty z viac nez desiatky na jeden Inak, diky za tip.
Hoci, keby som musela dat dva, tak ma to vyjde viac ako Advantix. Ten sa dava iba jeden a mam vyskusane, ze drzi To len pre zaujimavost pre toho, kto ma tazsie psy.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2006 10:11
- Nahlásit
pigie
Asi jo, ty dve pipety Duowinu na velkeho psa asi uz docela neco stoji... Mas si holt porizovat mensi psy!
Ale jsem rada, ze funguje ke vsi spokojenosti!
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2006 11:12
- Nahlásit
wami
Mas si holt porizovat mensi psy!
Moj drobcek je malicky, patri k nizsej vahovej kategorii fundlakov
|
wami
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2006 11:25
- Nahlásit
pigie
Moj drobcek je malicky
malicky psi drobecek vazi tak kilo a pul, a ne skoro 60...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2006 11:36
- Nahlásit
wami
To zalezi od toho, do akej vahovej kategorie drobceka radis
|
wami
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2006 11:40
- Nahlásit
pigie
hele, ja to chapu, ja taky mela predstavu, ze Lumpik bude po mamince a tatinkovi stihlejsi lehke zviratko... A mam doma skoro 40 kiloveho mastodonta, jak ja k tomu prijdu...
Ale proti Hugiskovi je to taky drobecek...
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2006 11:51
- Nahlásit
Tak já s úspěchem přervala první klíště včera a dneska našla druhé ((
Už mám Frontline, dneska ho "spot-nu".
Slyšela jsem, že se po nanesení tohohle na psa nesmí asi 2 hoďky šahat, je to pravda?
|
wami
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2006 12:01
- Nahlásit
Terri
plati to u vsech spotu, nez ta tekutina zaleze na kuzi a zaschne... Muze dojit k alregicke kozni reakci a nedejboze si pak obliznout prsty...
ale taky to neni zadna katastrofa...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2006 12:03
- Nahlásit
Já nehladím jen po hřbítku, jinak klidně podrbu pod bradičkou, na pupíčku apod.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2006 12:03
- Nahlásit
Jako k mé alerg. reakci? No oni mi na vet spíš pohrozili, že to nebude fungovat u něj
No projistotu mu to dám až přijdem dnes z vycházky a dostane "klid na lůžku". Akorát asi bude mít o klíště víc... U nás je hnusná oblast, jsou přemnožení a nejvíce infikovaní vyjma Bruntálska v republice.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2006 12:05
- Nahlásit
Terri
treba, nekteri lidi jsou na to citlivejsi... Jinak nevim, cim ti veterinari hrozili, jako ze bys mu to uplne smazla ze srsti...? tak to asi neee...
Klidne mu to dej jeste pred vychazkou, vsak na te nanho nebudes tlapat v kuse a uz to proti klistakum bude pusobit...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2006 12:06
- Nahlásit
Terri
já bych to dala spíš před prochajdou, tak se líp udrží pes v tom, že se nesmí otírat o koberec, gauč, pelech........
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2006 12:07 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Terri
Ja len pozeram. Mne vet doporucil spot-on vmasirovat.... Teraz ani na mna nepolezu klieste
|
wami
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2006 12:14
- Nahlásit
pigie
spot-on vmasirovat
to jako fakt?
Tak to cumim, me teda taky rikal, ze na to tlapat moc nemusim, ze se to rozleze po kuzi samo a hlavne si pak dobre umejt ruce...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2006 12:16
- Nahlásit
wami
Umyt ruky, to ano. Ja len hovorim. Prvy krat aplikoval on (vmasiroval), druhy krat ja (nie) a teraz mi pomahala kamoska, robili sme to hned pred veterinou a ta tiez chcela vmasirovat, tak som ju nechala Inak, ucinnost uplne rovnaka a alergia ziadna.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2006 12:19
- Nahlásit
pigie
No on ten spot-on neni vylozeny alergen, ale ja si v biolitu ruce taky nemacham...
Jasne, ze je ucinnost stejna, na tu to nema zadny vliv, ja jen, proc je lepsi na psa netlapkat, nez to zaschne - ale taky jsem rovnou rikala, ze to neni zadny horor...
|