Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Zase granule (omlouvám se:-)..)
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
suesie
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 13:50
- Nahlásit

dorfa
My třeba našeho boxera krmili celý jeho život vařeným a taky nám umřel na rakovinu v necelých 8 letech.

Petra
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 13:50
- Nahlásit

kdybych kupovala jen granule tak se nedoplatím, tří toho zbaští docela dost a s vařením jsem spokojená jak finančně tak psy prospívají moc dobře

grendel
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 14:03
- Nahlásit

hm....to zní dobře jak tu někdo zmiňoval to syrové maso-to pro mexu nehrozí, nežere ho, vůbe.... je divná jaké dáváte maso? kuřečí? a přílohu? zeleninu?

Pastelka
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 14:03
- Nahlásit

ati
Ahoj Atuš, tak jsme se koukám sešly tady. Četla jsem, že dáváš 05,kg masa na den. Kolik ti k tomu vychází přílohy?

dorfa
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 14:04
- Nahlásit

Neříkám, že čerstvá strava je záruka zdravého psa.Lidi taky nejedí jen konzervy a dehydrovanou stravu a mají rakoviny.Těch karcinogenních látek je holt okolo nás čím dál tím více a nezdravou stravou to ještě vyhrocujem.Na rakovinu může samozřejmě uhynout i štěně, které těch granulek ani moc nespapalo.Každý jedinec na tomto světě má jený stupěň tolerance ke karcinegenním látkám, které jsou okolo nás.Ale myslím, že není důvod tělo zbytečně zatěžovat umělou stravou, když ještě pořád máme možnost živit naše pejsky stravou čerstvou.Věřím, že příjde doba a všichni budeme nuceni jíst "AMAROUNY" Smůla je že nás k tomu donutí jen a jen ekonomické loby, které je mocné.

Petra
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 14:12
- Nahlásit

grendel
maso chodím kupovat přímo z jatek, hovězí kulky, pinďoury, vemena, prasečí uši, nožičky, někdy játra a plíce ale ty vnitřnosti beru málo kdy jen pro zmněnu

grendel
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 14:17
- Nahlásit

mexule má z hovězího s*ačku, takže zbývá jenom kuře a prase...

Pastelka
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 14:17
- Nahlásit

grendel
Spousta lidí tady, bere maso přímo od Vetamixu.Dá se koupit ale i ve zveráčích.Maji všechno možný. Kvalita je výborná a ceny přímo okouzlující.

Pastelka
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 14:19
- Nahlásit

grendel
A ryby.

Petra
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 14:20
- Nahlásit

grendel
tak zkus ty prasečí nožky nabo uši, to prodávají v normální masně, a pro jednoho psa toho tolik nepotřebuješ, ale nezapoměń povařit

grendel
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 14:21
- Nahlásit

Pastelka
jo a ryby
hm možná bych to zkusila, asi ste mě přesvědčili a kolik jí mám dávat? má 10 kg a teď je na zátěžovce, protože jinak mi hubne

Petra
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 14:22
- Nahlásit

kupuju jen to co se mi líbí na pohled, ty rozemletý věci nekupuju, zdá se mi tam moc vody nebo krve prstě se mi to nelíbí

Petra
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 14:25
- Nahlásit

grendel
uvidíš že po tomhle ti nezhubne, mám psa nežravce a stejně je jak kulička

Pastelka
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 14:30
- Nahlásit

grendel
U nás ve zveráči například prodávají kuřata od Vetamixu a za 1 kg 30,- Kč. ( Přímo u nich ho kupuju za 22,-) Mají i rybí piliny, to je taky vynikající záležitost.Musíš jen zjistit, jestli berou Vetamix. Ten je vyzkoušenej.
Mýmu psisku taky sedí spíš maso než granule. Měli jsme Proplan i ProPac, ale maso je nejlepší superprémiovka na světě.

Petra
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 14:34
- Nahlásit

Pastelka
moje řeč jsem ráda že je někdo pří mě

grendel
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 14:37
- Nahlásit

no tak jo jste tu dost přesvědčivý ale nevim nevim jestli na intru budu mít čas vyvařovat...

Pastelka
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 14:39
- Nahlásit

grendel
Pes by měl dostat zhruba porci o velikosti jeho hlavy. Časem to vysleduješ, kolik spotřebuje.

Petra
No jasně! Jsem ráda, že těch lidí přibývá a přicházejí na to, co je lepší.

Petra
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 14:41
- Nahlásit

ale od toho jsou přeci granule, navaříš něco dopředu a až to vaši nebo kdo ti obstarává pesu, skrmí tak mu dají granule aby si je neobtěžovala dalším vařením. Jinak já to navařím a dám každou porci do mrazáku a vyndám jen tu dávku co druhý den skrmím a když to dojde nebo když se mi nechce vařit tak mají granule a funguje to perfektně

grendel
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 14:44
- Nahlásit

Petra
tak to je supr, díky o víkendu si navařim a přes týden jí to nechám zkrmit, případně doplním granulemi...snad na intru mi půjčí místo v mrazáku

Petra
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 14:47
- Nahlásit

Pastelka
tak príma další vařič přibyl

ati
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 14:52
- Nahlásit

Pastelka
Asi kolem třech kil těstovin na 4kg masa +zeleninku,občas vejce a teď v mrazech škvarečky.

ati
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 14:53
- Nahlásit

Petra
od vetamixu je možné brát celá kuřata,krůtí stehna,kusové hovězí i krůtí.

Pastelka
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 14:59
- Nahlásit

ati
Díky! Tak to jo, teď mi to je jasný! Těstoviny a rýži kupuješ taky od Vetamixu?

ati
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 15:02
- Nahlásit

Pastelka
Jasně těstoviny mají nejlevnější a rýži mám od známejch 50kg/500kč,jen občas a jednou jsem měla dokonce 50kg/150 ale jen jednou.

Pastelka
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 15:06
- Nahlásit

ati
Tak to jo. Jinak ty přílohy vycházej skoro dráž jak to maso.
Jenom mi ta moje holka připadá, že by mohla něco málo nabrat. Je to taková koza vyskákaná.Na rotvika se mi zdá až moc. Ale svaly má a to je hlavní !

Petra
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 15:07
- Nahlásit

ati
tak to já nevěděla že prodávají celá kuřata, krůtí stehna a tak, myslela jsem že jen ty rozemletý věci. Já to mám z jatek a jsem nad míru spokojená. Kámoš tam dělá tak to mám za hubičku a někdy i zadarmo. Prostě je to príma

ati
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 15:11
- Nahlásit

Petra
Jo taky jsem měla z jatek maso,zhruba 30kg/50kč ale jatke zrušili. A maso od vetamixu je fajn jsem spokojená.Beru jednou za čtrnáct dní,přivezou až domu

Petra
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 15:15
- Nahlásit

holky ahoj pádím domů, tada do školky a pak domů. pá pá v pondělí. Proč nachodíte na chat je to tam dobrý

nefer
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 16:57
- Nahlásit

daliva
díky za objasnění. štve mě ale, že se to dozvídám až z třetí ruky. páč jsem měla tu čest přímo s dovozcem a o tomhle detailu se ani nezmínil. to pak trošku zmate. já už se k nim ale stejně nevrátím, viz moje zkušenosti s adultkou. ale je to jako se vším. buď sedne - nebo ne.

jerry
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 17:20
- Nahlásit

Takze pokial sa chceme vyjadrovat o kvalite produktu musime si stanovit nejake body, ktore budu urcovat kvalitu produktu.
1. Technologia spracovania a rok spustenia linky
2. Pouzita zakladna surovina
3. Mnozstvo a druh doplnkovych uhlohydratov presne stanovenych jednym nazvom nie rozpisom.
4. Sposob aplikacie tukov
5. Pomery vzajomne napr. Ca P vit.D3
6. Sposob konzervacie
7. Balenie a obalova technika

Samozrejme toto na obale vacsinou nenajdete tak sa pozrime blizsie na minusove body ospevovanych krmiv.
Zlozenie musi byt len v originale a ziadne basnicke prejavy dovozcov krmiv.
Aby to nebol jednostranny nazor porovnajme stenacie krmivo pre male plemena:
CHICOPEE Puppy - Small to Medium
Vyrobca: Harrison Pet Product Inc. ako je bezne u ekonomickych kanadskych krmiv z textov si nerobia prilis velky problem. Mozno z The Association of American Feed Control Officials (AAFCO) si nerobia tazku hlavu, pretoze ich zlozenie je ukazkou ako v norme a predsa zavadzajuco uvadzaju tento text:Wheat, Wheat Flour, Wheat Shorts... AAFCO upozornila, ze pri testoch to nebudu brat do uvahy a bude sa akceptovat len text wheat. Preco tomu tak je? Odpoved je velmi jednoducha masova mucka v krmive sa dostane z prveho miesta v poradi a tym sa krmivo zaradi do nizsej kategorie. Podobne to bude aj z nespravne oznacovanym produktom hydinova mucka. V USA po problemoch alfatoxinom u produktov fy Diamond, sa AAFCO pustila v USA do prisnych kontrol a nic nehovoriaca hydinova mucka v americkom krmive bude urcite problem. Ale to neznamena ze krmivo je zle, len som chcel poukazat ye nie vsetko je zlato co sa...

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání