Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Zase granule (omlouvám se:-)..)
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
Shadow
Člen
# Zasláno: 21 Led 2006 22:02
- Nahlásit

a co třeba Pro Pac???

suesie
Člen
# Zasláno: 21 Led 2006 22:17
- Nahlásit

pigie
Ekanuba moučky obsahuje a to jak rybí, tak drůbeží.

Shadow
Člen
# Zasláno: 21 Led 2006 22:30
- Nahlásit

ANF 28% bílkovin 15 kg okolo 1400,-
Nutram 24%bílkovin 15 kg okolo1400,-
Pro Plan 29% bílkovin 15kg okolo 1500,-
PROFormance 26,5% bílkovin 15kg okolo 1300,-
Anka 26% bílkovin 20kg okolo 1100,-
Nutro Choice - 15kg okolo 1300,-
Animoda Nic jsem nenašla
Pro Pac 26% bílkovin 15kg okolo 1000,-

No tak tohle je takový shrnutí,ale asi budou ještě levnější, protože já jsem koukala na granule pro štěňata velkých plemen

pigie
Člen
# Zasláno: 21 Led 2006 23:11 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

suesie
Rozdiel je v tom, ze Eukanuba deklaruje podiel masa, RC napr. nie... A ista som si len tou rybacou muckou pri Eukanube...

pigie
Člen
# Zasláno: 21 Led 2006 23:14
- Nahlásit

Inak ja to vidim tak, ze treba skusat. Co vyhovuje jednemu, nevyhovuje druhemu...

pigie
Člen
# Zasláno: 22 Led 2006 00:02
- Nahlásit

Inak ja som hovorila skorej o tomto, nez o bielkovinach:

Purina Proplan Puppy Chicken and Rice Suroviny: kuřecí maso (22%)
Eukanuba Puppy and Junior Large Suroviny: kuřecí maso >20%
ANF Turkey and Barley Suroviny: krůtí maso (28%)
atd.

aren
Člen
# Zasláno: 22 Led 2006 08:58
- Nahlásit

Zkoušeli jste někdo Pronature? Mým pejskům chutná nejlíp. Po odskoušení K9,Nutram,Eukanuby a ještě asi tří, kterými pohrdli, Pronature vždy baští. I prodavač mi potvrdil, že psům obvykle chutná. Moučku v tom nevidím, žádnou, snad nějaká pšenice (+kukuřice), proteiny 26%. Dováží se z Kanady. Cena je kolem 56-60Kč/kg. Jsou v tom i bylinky - rozmarým, tymián, juka, vojtěška, špenát a lněné semínko.

aren
Člen
# Zasláno: 22 Led 2006 09:00
- Nahlásit

Jo, a tady na okolí lidi dost obdivují Mercíčkovu černou srst, jak je krásně lesklá.

daliva
Člen
# Zasláno: 22 Led 2006 09:19
- Nahlásit

nels
A kterou štěněcí FM LargeBreedkou krmíš? Kuřecí? Ještě je fajn Large Breed Puppy s jehněčím a na srst (i jinak) se nám osvědčilo i FM Lamasko, to je speciální pro velká psiska - my to dáváme od cca 10-12měsíců, ale znám lidi, co na tom mají štěnda od malička...

nels
Člen
# Zasláno: 22 Led 2006 10:17
- Nahlásit

daliva
Lamb&Rice.já doufám,že je to jenom počasím a že se to upraví.dávám teď pupalkový olej,tak snad to pomůže

Shadow
Člen
# Zasláno: 22 Led 2006 11:13
- Nahlásit

no já jsem měla původně v plánu krmit moji myšku Pro Planem, ale zas když to slyšim tady tak nevim za 5 dní ji budu mít doma tak už musim něco vybrat tak začínám přemýšlet o PROFormance. Nevíte někdo jaký je dávkování u Nutro Choice pro 8. týdenní štěně velkých plemen??

Shadow
Člen
# Zasláno: 22 Led 2006 11:16
- Nahlásit

no já jsem měla původně v plánu krmit moji myšku Pro Planem, ale zas když to slyšim tady tak nevim za 5 dní ji budu mít doma tak už musim něco vybrat tak začínám přemýšlet o PROFormance. Nevíte někdo jaký je dávkování u Nutro Choice pro 8. týdenní štěně velkých plemen??

Shadow
Člen
# Zasláno: 22 Led 2006 11:17
- Nahlásit

omlouvám se myslela jsem, že se to neposlalo

suesie
Člen
# Zasláno: 22 Led 2006 11:41
- Nahlásit

pigie
Když se podíváš na www.eukanuba.cz tak tam ve složení najdeš i tu kuřecí moučku. Jinak podle mě je ten RC ještě horší než Eukanuba, jelikož má maso až na 3. místě, což nemají ani ty horší preémiovky.
Jinak já krmím Pro plankou a jsem spokojená.
Zkoušela jsem i Nutro choice, ale po něm měl pejsa průjem.

Anonymní
# Zasláno: 22 Led 2006 12:07
- Nahlásit

Já jsem holky ze začátku krmila RC large breed. Sáře to moc nejelo a Coře to jelo tak moc, že je jako sud. Přestali jsme právě proto, že je to dost nabušený bílkovinama. Cora, až na tu její nadváhu zatim žádný problémy nemá, ale malá začala, tak jsme RC dali do háje. Ani vám nebudu psát, co po nich po RC zůstávalo. Slon by se za to nemusel stydět. Pak jsme na radu veta přešli na Hill´s, proto, aby Cora zhubla a Sára měla the best kvůli těm jejím nohám. Situace byla naprosto stejná jako s RC a navíc jsem si přečetla dávkování na Hill´s a na Eukanubě, kterou teď krmíme a cituji dávku na 40kg psa/10měsíců/den: Hill´s: 620g, Eukanuba:460g a bobečky jsou menší, tužší a nemusím je sbírat s kolečkem. Za půl roku, až bude malý rok, tak najedeme okamžitě na krmení masem a problém s granulema bude vyřešen.

pigie
Člen
# Zasláno: 22 Led 2006 12:28
- Nahlásit

suesie
Ja pozeram original

kejta
Člen
# Zasláno: 22 Led 2006 12:29
- Nahlásit

pigie
Ahoj ahoj, jak se má Hugísek?

pigie
Člen
# Zasláno: 22 Led 2006 12:34
- Nahlásit

kejta
Pohoda, prave dosiel z doobednajsieho spanku a dokladne ma oblizuje spolu s klavesnicou A co mala? Ako je na tom?

Inak, ja s Eukanubou mam zle skusenosti. Hugo ju zral do roka. Kopce vzdy riedke, ako taka ta zmrzlina zo stroja a absolutna nechut k nej priblizne po mesiaci a pol... Podla mna naozaj kazdy pes ma iny metabolizmus a treba skusat, ktoremu co sadne.

kejta
Člen
# Zasláno: 22 Led 2006 12:53
- Nahlásit

pigie
My jí máme asi jen teprve týden. Do předvčerejšího rána jsem jí to ještě míchala s Hill´sem a teď už to má samotný. Malý ty granule žádný moc nešmakujou a starší je takovej kanál, že je jí to jedno. Co jí hodíš do misky, to sežere. Nám tu Eukanubu doporučil Beránek( to je ten vet,co ji operoval). Starší ještě dojídá Hill´s. Nejraději bych je obě krmila masem, ale to nám vet zatim nedoporučil. Prý až budou mít ukončenej vývoj, tak klidně,ale to bude až tak kolem druhýho roku. Tak dlouho ale čekat nechci. Počkám, až malý bude tak rok a pak jdeme do masa. Zbejvá nám vydržet ještě pět měsíců, tak snad mě zatim z těch všech informací a dohadů, které granule jsou nej do tý doby neklepne.

pigie
Člen
# Zasláno: 22 Led 2006 12:56
- Nahlásit

kejta
tak snad mě zatim z těch všech informací a dohadů, které granule jsou nej do tý doby neklepne.

Veru Ja som z toho zmagorena tiez. V buducnosti planujem maskovat, ale teraz to nejde, tak hladam tie prave granule pre Huga

kejta
Člen
# Zasláno: 22 Led 2006 12:57
- Nahlásit

pigie
Proč to nejde?

pigie
Člen
# Zasláno: 22 Led 2006 12:59
- Nahlásit

kejta
Velmi malo casu iste dni, Hugo by musel striedat maso s granulami a to nechcem - aj tak ma dost zazivacich problemov.

kejta
Člen
# Zasláno: 22 Led 2006 13:04
- Nahlásit

pigie
A co mala? Ako je na tom?
Malá je magor. Vůbec jí nemůžu udržet v klidu. Tu jednu nohu, ve který jí odstraňovali ten zkostnatělej humus má furt oteklou a ten otok je navíc i dost tvrdej, tak nevim, jestli to neni špatně. Volala jsem dneska vetovi a on tam bude až zítra. Nevim, čemu se furt divim a proč si myslim, že tam je vet 24 hodin denně a čeká na to, až mu zase zavolám s nějakym svym nablblim dotazem. Jo a do schodů a ze schodů chodí už pomalu sama a i na postel a z postele si leze sama, protože chudák musí. Já mám už třetí den záda v zadku a nemůžu se ani ohnout a ani pořádně narovnat, takže jí tahat nemůžu a žádnej jinej ochotník tu neni.

kejta
Člen
# Zasláno: 22 Led 2006 13:05
- Nahlásit

pigie
To nechápu. Jak to myslíš, málo času? jako na přípravu?

pigie
Člen
# Zasláno: 22 Led 2006 13:09
- Nahlásit

kejta
No vidis, tak zrus postel, matrace na zem (my sme tak urobili ako Hugo prisiel k nam, aby si nenamahal klby uz ako stena, hoci do postele nesmel). U mna bolo vzdy najhorsie dat uplne zablateneho vtedy 40kg psa do vane. Aj dnes do nej sice skoci, ale zadne nohy zostanu vonku, tie musim zdvihnut a napchat do vane ja Inak, stahujem sa do vlastneho a uz mam plany ako v kupelke spravim odtok na zemi a ako pride, tak ho strcim do kupelky, osprchujem, utrem, bez akehokolvek zdvihania

Dufam, ze to s malou dobre dopadne, neplas sa, predsa je po operacii a narok na opuch ma. Fakt drzim palce U nas by problem s behanim nebol, Hugo je v drvivej vacsine komotny pes, hlavne doma. Vonku je to vzdy otazne, zalezi od nalady, ci bude behat, alebo sa len tak prechadzat.

pigie
Člen
# Zasláno: 22 Led 2006 13:14
- Nahlásit

kejta
Malo casu na vsetko. Ak robim, som mimo domu 13.5 hodiny. Nemam cas ani nakupovat a mrazak nemam vobec velky. Robim v podstate tyzdnovky. Tiez nocne, uplne rozhadzany rezim na to, aby som myslela na to, ze treba dat nieco rozmrazit a hlavne nakupit!!! Mne sa doma bezne stane, ked robim, ze doma nemam nic na jedenie - proste jem v praci a pes ma granule. Ked mam volno, bolo by to OK, ale proste je to pol na pol

kejta
Člen
# Zasláno: 22 Led 2006 13:19
- Nahlásit

pigie
je po operacii a narok na opuch ma.
To jo, to má, jenže ten otok je fakt dost tvrdej a já nevim, jestli to neni špatně.
Hugo je v drvivej vacsine komotny pes
tak to ti závidm. Tam moje je zase dost hyperaktivní a já fakt nevim, jak na ní.Mám pocit, že i když je na vodítku, tak jak furt tahá a hopsá, tak si tim ubližuje snad ještě víc, než kdyby si volně chvilku zaběhala.

kejta
Člen
# Zasláno: 22 Led 2006 13:21
- Nahlásit

pigie
Tak to jo.

suesie
Člen
# Zasláno: 22 Led 2006 15:30
- Nahlásit

pigie
U nás to dopadlo s Eukanubou stejně, ale naštěstí jsme jí krmili jen pár měsíců.

zuzka
Člen
# Zasláno: 22 Led 2006 17:58
- Nahlásit

aren
my pronature zkoušeli, měla by to být prémiovka
doporučila nám je chovatelka a Bela na ně byla zvyklá, jednou jsme koupili velký pytel, byli jsme s tím spokojení, ale to shánění!
Prodejci na oficiálních stránkách nebyli zrovna aktuální, obvolali jsme půl prahy, než jsme je sehnali. Když zavřeli krámek, kde jsme koupili ten pytel, vzdali jsme to.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání