| Autor |
Zpráva |
rendik
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2006 19:41
- Nahlásit
Potřebovala bych poradit ohledně granulí,veterinářka nám doporučila Acanu,ale pesan jí nebaští,takže bych potřebovala poradit jaké granule koupit aby byly v kvalitě Acany (nebo lepší ..).Vůbec se v tom nevyznám,těch značek je plno..Vtip je v tom,že spoustu jich u nás v malém městě neseženu...Mám na výběr mezi Ankou,Chicopee a Eukanubou...Co byste mi poradili?Jaké jsou vaše zkušenosti s těmito granulemi pro štěňata velkých plemen?Díky moc všem!!
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2006 19:57
- Nahlásit
osobně mám zkušenost jen s chicopee, řekla bych, že je srovnatelné s acanou, prý by mělo být o něco málo lepší
ale mám střední plemeno...
v současnosti krmím ProFormance a přestože jsem původně byla spokojená s Acanou, rozdíl je znatelný
jinak obecně ke granulím, když si vybereš nějaké konkrétní krmení (třeba podle referencí a vzorků), zkus kontaktovat distributora(info na internetu), často ti je při větším nákupu dovezou nebo se s nimi nechá domluvit
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2006 19:58
- Nahlásit
jo a ještě, jestli je to mlsoun, mohly by mu chutnat lososové od ProPlanu
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2006 21:00
- Nahlásit
rendik
Já mám zkušenosti s Ankou. labradorka je žrala od malinka (zvyklá od chovatelky), ale tak kolem roku jí přestaly chutnat. tak jsme přešly na Nutram, a teď pěkně papká
Ale jinak Anka, žádný problém... Ale zkusila bych vzorky, abys zbytečně nekupovala celý pytel...
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2006 21:07
- Nahlásit
No a co byste řekli že je srovnatelné KVALITOU s ProPlankou?
|
PapajaPaja
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2006 21:39
- Nahlásit
podívej se na stránky nutro.cz tam mají granulky a jsou dobré
|
Handy
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2006 22:11
- Nahlásit
Terri
Řekl bych, že třeba RC nebo Hills jo, co myslíš?
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2006 22:14
- Nahlásit
Handy
Díky, mrknu se na složení. Bobina totiž sežere pytel Proplanky za 3 týdny až měsíc a to je mu 7 měsíců, tak uvažuju, zda je něco v podobné kvalitě, kde se neplatí tolik za značku. No nevím. Na druhé straně má krásnou srst, postavu, prospívá, chutnají mu..
|
Handy
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2006 22:27
- Nahlásit
Terri
Hele drahé jsou i mnou jmenovaná krmiva, cenově by sis asi moc nepomohl
|
Břetislava
|
# Zasláno: 20 Led 2006 22:28
- Nahlásit
rendik
Náš pes je na granule hodně citlivý. Acana mu nesedla, kadil často, míval průjmy. Jehněčí Chicopee mu sice chutnalo, ale šlo z něj ven všechno, co snědl. Horší než u Acany. Purina taky nesedla, až nakonec sedl Diamond. Ten ale po té jejich aféře přestal taky papkat, takže naše konečné rozhodnutí je Nutram. A je všechno o.k. Konečně.
Ale z těch značek, co píšeš bych volila Eukanubu, pokud ti nevadí vyšší cena a nebo Acanu - některým psům sedne v pohodě. Chce to vyzkoušet.
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2006 22:46
- Nahlásit
Terri
prý právě ten proformance, ale já jsem zatím dlouhodobě proplanem nekrmila, jen sem tam 3kg lososa, ale s proformance jsem spokojená, jen to snížení ceny nebude takové jak by sis představovala, myslím, že stojí 1200/15kg (lamb), my ho tedy koupili na výstavě do tisíce
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2006 08:47 - Změnil/a: nefer
- Nahlásit
Terri
Nutro Choice má mnohem vyšší kvalitu než Pro Plan a i docela nízké dávkování. Znám i fenu, která na Nutro přešla právě z ProPlanky a hodně se zlepšila.
Já teď krmím ProFormance, to má také velmi nízké dávkování a kvalita super. Dobré zkušenosti jsem měla i se štěněčím First Mate (jehněčí s rýží pro velká plemena). Bohužel ale dospělácká už byla dost katastrofální (čubina mi hrozně zhubla, co snědla to vykadila a udělalo se jí dost lupů), tak jsem přešla na ten ProFormance a jsem spokojená.
A pak má třeba velmi dobrou pověst Eagle Pack.
Hlavně žádná z těchto značek neobsahuje "vedlejší živočišné produkty" jako právě Pro Plan. osobně si myslím, že tam opravdu platíš hlavně za reklamu.
A jestli má psisko takovou velkou spotřebu, určitě bych zkusila i něco jiného. Třeba sednou lépe.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2006 10:01 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit
Díky, takže shrnu:
Nutro Choice
ProFormance
Eagle Pack
Fist Mate (možná)
RC
Hills
A co jsou z nich superprémiovky a co prémiovky? Mrknu na ceny..
Tak teď jsem se dívala na ceny...všechny jsou okolo 1500,- (v netových obchodech), RC ještě dražší. Jediná cca o 300 levnější je ProFormance plus výhoda ještě velkého balení.
Otázkou je dávkování...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2006 10:51
- Nahlásit
Ja pridavam:
Animonda
ANF
|
Anonymní
|
# Zasláno: 21 Led 2006 10:52
- Nahlásit
Mezi prémiovkami bych se kouknul na Acanu, tu si lidé pochvalují. My jsme krmili taky Ankou, Handymu chutnala a prospíval docela dobře. Špatná nemusí být taky prémiovka od Puriny-Excellent
|
Handy
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2006 10:53
- Nahlásit
Jinak mám takovej pocit, že to jsou všechno superprémiovky
---ten anonym jsem byl já, zapomněl jsem se přihlásit
|
Handy
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2006 10:55
- Nahlásit
Ještě bych k těm prémiovkám přidal K-9 nebo Nutram
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2006 11:08
- Nahlásit
Acanu mi nežere,koupila jsem dvě kila Anky na zkoušku a v pohodě jí baští.Nevím ale,jak je to s tou kvalitou..Myslíte si,že je Anka srovnatelná s Acanou?!
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2006 11:24
- Nahlásit
rendik
na každé granule existuje tisíc názorů a nejhorší je, že ti nikdo neřekne, tyhle jsou na prvním místě, tyhle na druhém...
takže je dobré vyhnout se obloukem těm opravdu špatným (např. supermarketovky) a pak zkoušet podle chuti psa a tvých fin. možností
to jak pes prospívá se bohužel nepozná z malého vzorku (to je jen o tom, jestli to vůbec bude žrát), ale třeba po měsíci už trochu jo, ale plně se to pozná až po třech měsících
mně se nejvíc osvědčilo poptat se u majitelů stejného plemene
čím krmí, krmili, co se vůbec neosvědčilo a co naopak jo
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2006 11:33 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
rendik
Ja by som sa vyhla oblukom vsetkym krmivam, kde je slovo mucka , potom vybrala kvalitne granule, nabrala vzorky a vyskusala priamo na Kimovi, co mu najviac chuti. My sme krmili Eukanubou - uz nikdy viac, potom Animondou - je skvela, teraz chcem skusit Anf - ci nahodu nebude este lepsia, su s nou velmi dobre skusenosti. Ak nie, prejdem znova na Animondu
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2006 11:52
- Nahlásit
http://www.mujpes.cz/
Tam najdes granule a ich zlozenie. Vyberaj podla ceny a zlozenia ;) Napr. Anf ma 28% masa, pricom Eukanuba deklaruje len viac ko 20% Ono, za kvalitu sa plati
|
daliva
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2006 12:05
- Nahlásit
Terri
Já za špičkové granule považuji FirstMate a Eagle Pack, výborné zkušenosti mám i s Nutramem (všechno superprémiovky). Používám všechny varianty pro velká plemena a spoléhám spíše na kanadské a US produkty, ne že bych nechtěla podpořit český trh, ale za oceánem mají mnohem tvrdší pravidla na to, co má a nemá být v masové moučce, což pro mě představuje vyšší kvalitu... Solidní je prý i ANF a NutroChoice, ale s těmi nemám osobní zkušenost.
Naopak hojně propagované ProPlany, RC, Eukanuba mi přijdou spíš jako předražené mnoho povyku pro nic, RC bych v žádném případě nedoporučovala maxipsům /byť se tváří, že mají extra řady jen pro ně - Maxi a Giant/, jejich štěněcí verze jsou neuvěřitelně nadupané - úplně v rozporu s poznatky o růstu a výživě velkých plemen... V USA se údajně Eukanuba a RC prodávají standardně v supermarketech a na jejich originál stránkách jsou uvedeny pouze jako prémia...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2006 12:53
- Nahlásit
S klidným svědomím bych mohla doporučit jen Eagle Pack a ANF. Už jsem něco na naší fence vyzkoušela a tyhle dvě značky mi přijdou nejlepší.
Nezkoušela jsem zatím Nutro a Nutrience, tedy z těch běžných granulí, co se označují jako superpremia.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2006 13:59
- Nahlásit
Já bych určitě nekrmila RC, Eukanubu a Hill's. Eukanuba obsahuje pšenici a cena naprosto neodpovídá kvalitě. RC mají maso až jako 3. surovinu, což je na superpremiovky dost nestandardní a Hill's obsahuje sóju.
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2006 14:03
- Nahlásit
Doporucuji Chicopee, hafanum chutnaji-i tem hodne narocnym
|
Endy
|
# Zasláno: 21 Led 2006 14:39
- Nahlásit
No vidíš.Já zase mám dobré zkušenosti jak s Eukanubou,tak s RC.Pokud nemám psa alergika,tak proč by nemohl pšenici.Když na jiném fóru čtu,jaké mají psy zažívací potíže,průjmy,tak musím říct,že ani u jednoho psa nevím,co to je.
A zrovna Eukanuba se dá v Hornbachu sehnat 18 kilo za 1600 kč a ještě je k tomu dárek.
|
Jarka
|
# Zasláno: 21 Led 2006 17:58
- Nahlásit
Chtěla bych se připojit se svojí zkušeností,ted mám 8měsíční dlouhosrsté štěně a Proplan nechtěl vubec,přešli jsme na RCa je v pohodě chutná mu i srst je hezká i když je ještě štěněcí,ale češe se dobře a neplstí.Jen bych chtěla připomenout že už u střeďáka používám large bred kvuli kloubum.15kg za1500kč
|
nels
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2006 18:32
- Nahlásit
my krmíme FM Large Breed puppy,momentálně jsme načali třetí pytel,ale zjistila jsem že má nelson lupy a dost líná.takže nevím co teď?jinak mu chutná,nehubne ani nic podobnýho.myslíte,že je to stravou nebo třeba počasím a nemám teda značku granulí měnit?
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2006 20:50
- Nahlásit
pigie
Koukla jsem na mujpes a moučka je skoro snad ve všem ...Tak vážně nevím...
Máte někdo zkušenosti s Fitminem?!
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2006 20:56
- Nahlásit
rendik
Urcite nie, viem ze ANF ani Eukanuba mucky nema, ani Animonda...
|