| Autor |
Zpráva |
woey
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2012 18:54
- Nahlásit
No na přetáčení fakt bacha a taky na chůzi ze schodů...
|
dorotka1
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2012 19:08
- Nahlásit
Grin
Naprostá většina torze nastává v noci či k ránu. ˇAspoň teda u dogoušů. Můžeš se částečně uklidnit, když si zjistíš, co rodiče ( ne tvoje ) - může se to i dědit.
no hele mě se Grin takhle přetáčí sám, drbe se tak o koberec... a taky když chce podrbat na koulích tak se otočí na záda a čeká co já na to
no tak teď jsi mě dostala. No a co teda ty na to?
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2012 23:38
- Nahlásit
dorotka1
rodicove i prarodicove cajk, teda aspon kam sahaji me znalosti.ono to u tech svycaru neni takovy jako u NO, ale nebezpeci tam proste je...
No co ja na to - podrbu ho
|
worick
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2012 23:50
- Nahlásit
Sem tam nakouknu, jaké máte nové poznatky a teďka dopíšu na berňáky a koukám....zrovna řešíte. Takže - psiska zrovna dostali večeři a koukám, jestli šli chrnět ....a houby Jel kolem někdo na kole, takže si zrovna dali 90m sprint k bráně a následně je nenapadne nic jiného, než se honit po zahradě a válet po sobě na trávníku Zase budu celou noc trnout hrůzou, jestli Berryho nenajdu ráno nataženého
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2012 11:03
- Nahlásit
worick
jsou to dementi, čék to neuhlídá Grinova oblíbaná zábava je po jídle jít, vzít si plyšovej fotbalák a nadhazovat si ho a chytat.. takže taky nic moc teda..
|
hally001
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2012 13:24
- Nahlásit
Naše doga prodělala torzi před dvěma lety...od té doby nekrmím granulema, protože když jsem viděla těch 10nabobtnalejch kousků v tom přetočení....po žrádle si lehla a usnula-bajvoko ve20hod. .....kolem 23hod chtěla ven a tam začala nadavovat a NIC, tak jsme-já v teplákách, roman v nočním ohozu-jeli okamžitě na veterinu...tam jí vypumpovali-po rtg.-pak zjistili že došlo k přetočení a volali nám, že musí operovat a cena sxe tím pádem zvyšuje...pak volali, že nemůžou operovat, protože doga ztrácí teplotu a...budou operovat ráno...a zda souhlasíme s cenou....pak volali že operujou....pak tam byla dva dny...a další tři na kapačky ambulantně. Moc se jí tam líbilo, s panem doktorem ordinovala...když sme tam jeli vrtěla vocasem a nemohla se dočkat až bude vevnitř...pak jsme zaplatili 30tisíc a rozkrmovali 3měsíce jen kuřecím s trochou rýže....žaludek má sice přišitej, krmíme už jen masem s přílohama, ale stejně mám nervy jak prase.....
|
dorotka1
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2012 13:48
- Nahlásit
hally001
od té doby nekrmím granulema
Bohužel dle statistik toho nejsou ušetřeni ani psi, co jsou krmeni masem.
Na tvém případě je vidět, že pes byl v klidu a přesto se to stalo...Přišití by mohlo být zárukou...
Nicméně tě zcela chápu, že máš strach.
Kolik jí je roků?
|
hally001
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2012 21:18
- Nahlásit
dorotka1-v únoru jí bude 6let. Je to naše třetí doga-u první jsem neměla o nějaké torzi ani páru, pes žral všechno, granule nebyly jen dingo suchary... a u druhý jsem se o torzi dozvěděla když jí bylo asi 10let, ve 13letech se nafoukla, ale byla jen zaplynovaná , no a u týhle slečny jsem už hojně navštěvovala internet a nervy nadranc
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2012 21:52
- Nahlásit
hally001
promiň OT otázku.ty máš to prasátko? no prasátko.....viděla jsem tě možná v tv ráno dneska brzo, ještě o noční, prakticky v noci .nebyla jsi na natáčení ?
|
dorotka1
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2012 09:03
- Nahlásit
hally001
a u druhý jsem se o torzi dozvěděla když jí bylo asi 10let, ve 13letech se nafoukla, ale byla jen zaplynovaná
Ty vugy, to čučím, na ten věk, paráda.
|
hally001
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2012 10:32
- Nahlásit
kejtlin-no já mám dvě prasátka a jsem v klubu-čkmpchvd-chápej-český klub majitelů prasátek chovaných v domácnosti-a tohle byl nějakej klubovej kolega, možná jeníček, oni se choděj zviditelňovat...nás nikam nechtěj, páč Monty s Blaženou se chovaj jak prasata a studio by nemuselo vydržet.dorotka1-no umřela měsíc před 14tejma narozeninama...už to byla strašilka , ale pořád jí chutnalo a mazlila se, tak jsme to ukončili až když nechtěla hladit....a umřela mi v posteli, vet mi dal nějaký proti bolesti-kdyby náhodou, že jí ráno přijede utratit a tak jsme jí to večer píchli a ráno byla jako socha...prdelka....ráda na ní vzpomínám
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2012 17:05
- Nahlásit
hally001
ty jo to je teda bezvadnej věk na dogouše... z jaký chovky jsi ji měla?
|
hally001
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2012 12:08
- Nahlásit
Grin-nebyla z chovky, je bez PP-teda byla
|
ajunka
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2012 19:32
- Nahlásit
tak už můžu říct že máme doma psa co přežil torzi žaludku- od prvních příznaků byl ale do hodiny na operačním sále- díky bohu za to že žijem v praze v tu chvíli sme byla fakt ráda že 3 ráno je praha liduprázdná, sice máme emnší pooperační komplikace- zevdli se nám jaterky ale pes je 10 dní od operace, baští kadí je veselej tak ty játra snad nějak udržíme- je to opravdu noční mra všech chovatelů psů a doufám že jí už nikdy nezažiju
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2012 19:37
- Nahlásit
ajunka
kterej????
|
ajunka
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2012 19:37
- Nahlásit
gerda Blonďatej
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2012 19:45
- Nahlásit
ajunka
Piškotek? Vono už mu taky je nějakej pátek, co? Žádnej mlaďoch...doufám, že bude celej dobrej. Ale to neni moc plemeno obvyklý pro torzi, ne?
|
ajunka
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2012 19:49
- Nahlásit
no už je mu 10 dědkovi jako občas mívaj není to u nich uplně tipický není to doga ami No ale´mívaj ne že ne
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2012 19:57 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit
ajunka
lujzáček jo? šiš tak snad to bé gůt..
hele a příznaky klasika nebo nějaká kulišárna?
|
ajunka
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2012 20:57
- Nahlásit
Renco nastesti uplna klasika a jeste to netajil zvraceni naprazdno nafouklej neklidnej a bolavej
|
birma
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2012 22:11
- Nahlásit
ajunka
ty jaterky se můžou spravit bez problémů samy - Altar je měl kdysi špatný spolu s ledvinovýma testama o nějakém větším zánětu žaludku a od té doby už asi 2 roky má testy naprosto v pořádku. Držím palce, ať dopadnete stejně
|
JirkaV
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2013 19:20
- Nahlásit
V noci ze čtvrtka na pátek u mé pětileté fenky RR proběhla torze žaludku,příznasky zcela typické v rychlém sledu za sebou. Vzbudilo mě kňourání,měl jsem podezření na to,že potřebuje na WC,jakmile jsem však rozsvítil a spatřil netypicky nafouknuté (tvrdé břicho) hned jsem startoval auto a volal veterináři. Do 20minut byla Maye na sále,.již se značně objemným břichem,šokem a následnou apatií. Operace trvala dvě a půl hodiny. Pan veterinář odvedl skvělou práci a Maye dnes po třech kritických dnech zase vrtí ocáskem. Musím zaklepat,nemá sice vyhráno,ale nejtěžší bitvu má za sebou. Chci poradit všem,že nejdůležitější roli hraje čas. Pokud se na to přijde včas a máte veterináře nonstop s maximálním s dojezdem do 1h,je to 50 na 50.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2013 00:51 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
JirkaV
bože.....tak to jste dopadli ještě dobře, držím palce, ať to má i happy end
....že nejdůležitější roli hraje čas. Pokud se na to přijde včas a máte veterináře nonstop s maximálním s dojezdem do 1h,je to 50 na 50. - hmm, víme Jenže my, co máme psi ,,zahradní" jsme víceméně bez šance. Spoléhám na to, že ten druhý by snad aleapoň štěkal a burcoval nás, jenže já spím jako dřevo a muž je líný se jít kouknout
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2013 14:10
- Nahlásit
Taky jsme se torzi nevyhli u naší první fenky berňáka. My tušení měli (podle knížky), že by to mohla být torze a tak jsme okamžitě volali náhradního veterináře (byla neděle, asi 21:00), jestli můžem přijet. Ten náš v neděli neordinuje bohužel. Náhradní veterinář stanovil, že to je pouze zaplynění a že to torze nebude. Dal Cindy injekci na odplynění a že máme druhý den kdyžtak přijet. Dodnes si dávám za vinu, že jsme tomu idiotovi (pardon za to slovo), jako zkušenému a odbornému člověku, věřili. Cindy se po injekci sice uklidnila a vypadala lépe, ale i druhý den ráno na ní bylo vidět, že to není dobré. V 7 ráno jsme tedy volali už našemu vetovi, že přijedeme. Bohužel jsme k němu jeli, ale už jen na pitvu, aby nám potvrdil naše tušení, že šlo o torzi. To nám potvrdil, nebo spíše řekl, že to vypadá na torzi, už ve chvíli, kdy byla Cindy ještě naložená v autě. Pitva to pak určila 100%.
Jen mi pořád nejde do hlavy, jak to ten ,,náhradní´´ veterinář nemohl poznat?! Ale to už je jedno. Tedka mám dalšího berňáčka, který v červnu oslaví 4 roky. Také mám načteno spoustu informací. A kdyby se něco přihodilo zrovna v neděli, kdy náš vet neordinuje, tak vím, že mám jet rovnou do Brna, třeba na kliniku Jaggy.
Jinak se dívá, že v záložkách mám uložen odkaz na článek o torzi, tak ho dám i sem: URL
|
moll
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2013 08:42
- Nahlásit
MartinaBarney
jak to ten ,,náhradní´´ veterinář nemohl poznat
třeba měl v neděli večer jiný program než operaci torze ...bohbužel i takoví jsou někteří vetové...
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2013 14:25
- Nahlásit
moll
třeba měl v neděli večer jiný program než operaci torze ...bohbužel i takoví jsou někteří vetové...
To je možný, že se mu v 9 večer v neděli nechtělo otravovat s operací. Vždyt on jí nebyl ani schopný napíchnout žílu. No, katastrofa. Ale co jsem se dověděla později, tak prý nemá moc dobrou pověst.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2013 14:29
- Nahlásit
MartinaBarney
Vždyt on jí nebyl ani schopný napíchnout žílu. No, katastrofa.
to je STRAŠNÝ! člověk tam jde, důvěřuje mu, že je to odborní, zachrání, nebo pomůže tomuzvířeti a ......... zabít, málo!
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2013 15:58
- Nahlásit
MartinaBarney
A co to bylo za veta?
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2013 14:11
- Nahlásit
PetraK
člověk tam jde, důvěřuje mu, že je to odborní, zachrání, nebo pomůže tomuzvířet
Přesně tak. S tímto jsme tam šli. I když jsme měli my jako laici podezření, že to bude torze, tak když to onen vet vyvrátil, tak jsme dali na něj jako na odborníka.
Moje teta k němu chodí stále se svým psem, protože to má pár metrů od jejího domu. Když měla ještě fenku zlatého retrívra, tak měla problémy s dělohou nebo něco takového. Mamka mi pak říkala, že tam vznikl taky nějaký problém s ošetřením nebo léčbou u tohoto veterináře. Já už 100% vím, že bych k němu ani omylem nešla.
Lucie Kratochvílová
Je to pan MVDr. Hubinka z Vyškova.
|