| Autor |
Zpráva |
filuse
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2006 12:53
- Nahlásit
Břetislava
prý do hodiny se to projeví, ale je to přenesená informace. Na cvičáku jedný čubě se to stalo a nebyla vůbec po nakrmení. Neměla v žaludku vůbec nic. Potom babo raď
|
moll
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2006 13:00
- Nahlásit
torze je asi zcela náhodný proces - člověk si vypracuje teorii (miska na vyšším místě, granule mokrý, granule vůbec, jen vařený, po jídle klid, torze jen po jídle, do hodiny po jídle, jen u velkých psů a pod.) a vždycky se najde někdo, kdo mu ji vyvrátí!
náš vet mi radil, že hned jak se mi nebude něco zdát v pořádku, mám sednout i se psem do auta, rychle jet a teprve cestou ho budit mobilem, protože v případě torze jde opravdu o minuty. a když to torze naštěstí nebude, tak si oddechneme oba, že šlo jen o planý poplach.
moll
|
filuse
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2006 13:26
- Nahlásit
moll
je to takový ošklivý strašák, viď. taky se toho děsím, navíc čubiny taťka to měl, takže co víc dodat.........
|
moll
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2006 13:31
- Nahlásit
filuse
snad jen, že člověk musí držet palce psovi i sobě, aby ho to nepotkalo. moll
|
filuse
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2006 13:44
- Nahlásit
moll
když jsem i jí brala, tak mi to paní chovatelka řekla, že to měl, ale to jsem netušila, že je to dědičné, ale stejně, když už si jí odvážíš........čekala jsem na ní rok. Teď jsem klidnější, prý je na to ještě mladá. Mám systém v krmení, že po nakrmení jí vždycky někdo vidí, ráno chodím dřív do práce a manžel s dcerou odchází až hodinu a půl po mě, odpoledne jsem s ní a večer jí taky kontroluju. Co víc můžu dělat......
|
moll
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2006 13:58
- Nahlásit
filuse
nic - jen ty palce moll
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2006 23:31
- Nahlásit
Břetislava
Toto mi ani nehovor. To o tych priznakoch ako pumpovanie zaludka a slinenie. Ja som toto mala ked sme sa nastahovali do noveho bytu, dve noci po sebe. Bola som ako stena, chodila za psom, kam chodil on, volala priatelovi, pes bol nesvoj, sliny mu sli z papule az na zem. Ja som mala na male, aby som nevolala veterinarovi, dala som mu 5 minut na to aby prestal, pricom som mu masirovala bruchosmerom od hlavu k zadku. Pes zrazu slinit prestal, aj pohyby brucha ustali. Stalo sa to 2 noci za sebou po krmeni (zmena krmiva aj prostredia).
|
eleonora
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2006 22:59
- Nahlásit
Mám čubičku briarda rok po operaci, diagnosa torze žaludku.Bude ji deset let celý roky byla zvyklá jíst jen jednou denně večer suchou stravu a nikdy jsem nedávala pozor aby po jídle byla v klidu,jídlo nijak zvláš´t nehltala po jídle byla aktivní a za deset let nic až loni a to zrovna byla doma v naprostém klidu, ale uklouzla na plovoucí podlaze a řádně sebou třískla ,myslim ,že to bylo příčinou-přesto že jsem se o to nikdy nijak nezajímala,tak jsem to poznala,asi dvě až tři hodinky po jídle spadla ahned nato začla být divná,lezla do skříně chtěla se vejít třeba pod postel strašně divně a rychle dýchala funěla pumpoval ji žaludek byla extremě neklidná nevydržela ani minutu na jednom místě, volala jsem veterinu po radě jestli nemá bulku na boku jsem nahmatala podélnou bulku tak akorát do dlaně doktor přes telefon okamžitě doporučil psa přivézt, bylo jedenáct večer 23.12. a my doma již oslavovali vánoce i přeto že jsem již požila nějaké to vínko vyraziila jsem do nemocnice v Libuši okamžitě ji vzali na sál takže toho přestupku nelituju jsem moc ráda ,že to takhle dopadlo- a rada nic se nemá přehánět ani prevence tudíž to neprožívejte,když budete se svým pejskem v době kdy se mu otočí žaludek nedá se to přehlídnout jeho chování je opravdu atipické neváhejte a poradte se po telefonu s odborníkem a co nejrychleji navštivte lékaře-držim palce a´t ho radši nepotřebujete a nebo alespoń a´t dopadnete jako moje čubička i když bez sleziny ,ale jinak je na tom jako před operací .
|
ira
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2006 10:19
- Nahlásit
eleonora
To já se spíš bojím toho,že bych nesehnala veterináře. Jednou ,když jsem musela řešit akutní stav anšeho labrouše,tak jsem obvolala snad 5 veterinářů a žádný nebyl schopný mi pomoct. Byla neděle odpoledne a nikdo neměl čas. Naštěstí to tenkrát dopadlo dobře. Torze , to je moje noční můra. Mám 3 ovčouny a labrouše,občas mě večer popadne takový stihomam,že nejsem líná vylézt z postele a jít se do kotců mrknout na psy,jestli jsou O.K.
|
Hanka20
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2006 13:31
- Nahlásit
Já jsem si vzala týraného dobrmana z útulku a asi po dvou měsících co byl u nás začal mít příznaky, které nasvědčovali právě torzi. Přitom vždycky po krmení odpočívá.Jeli jsme hned na veteinu, naštěstí jsme to podchytili včas a nemusel jít na operaci. Vet nám řekl, že to byl pouze náběh na torzi a že kdyby jsme to nechali být tak by byla operace nutná. Aronek dostal 2 injekce a museli jsme chodit 3/4 hodiny venku. Potom jsme se znovu vrátili na veterinu kde dostal ještě jedno pigáro a pak to už bylo v pohodě.
|
maaaro
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2009 23:47
- Nahlásit
otevřu asi hodně staré téma ale vcelku nevím co dělat...pes mi dneska dopoledne vykramařil skříň s granulema ale naštěstí už bylo v pytli na dně a sežral tak kilo granulí, je to Stafbulík, zapil to tak dvěma miskama vody, nechal jsem ho odpočinout a šli jsme ven, nedal si pokoj a pořád někde lítal, tak už šel pak na vodítku, doma vypil další misku vody a šel spát, šlo vidět že už je hodně nafouklý a hrozně prděl, napadla mě tedy torze žaludku....šli jsme odpoledne zase ven a měl jen průjem a pořád nahlas prděl, ale žádná apatie a neklid chodil akorát s plným břichem, teď už zas chrní v pohodě na břichu na dotyk břicha nereaguje, nekňučí, není nějak apatický akorát pořád nafouknutý a pořád prdí. Dásně má normálně zdravě růžové ale pořád by pil a břicho má takové spíš ztuhlé ale né tvrdé....vyzvracel se jen jendou po tom co se stihl ještě venku napít z kaluže..dýchá normálně, žaludek mu nějak nepumpuje....co teď?????
|
maaaro
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2009 23:51
- Nahlásit
jo a ty prdy jsou extra smradlavé...
|
misenka1
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2009 00:42
- Nahlásit
maaaro
Ahoj,
podla vsetkeho sa bubanek prezral.S prepacenim,ked sa prezeres Ty,tak Ti zaludek tiez moc nepumpuje,tiez prdis a brkas.
Ak mas doma Renie tabletu(je dobra pre ludi),tak mu to daj.Moj pesan(AST),mi nedavno zezral spoustu jidla,furt len pil a vo finale zacal vyhryzavat koberec? a zrat toaletak?(pako)
Takisto som myslela len na vsetky mozne veci co mu moze byt,ale nakonec sa vyblinkal (poradna kopa)a nespal celu noc,furt chodil po byte,nevedel najst polohu.Dala som mu tabletu a bol klud.
Podla toho co pises,a bola by to torze,tak by bubacek mal uz docela velke problemy.
Ale to,ze my sme boli v pohode,nemusi znamenat,ze Vam tiez nic neni.
Hlavne nestresuj.
|
maaaro
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2009 01:16
- Nahlásit
Jasný, relativně v klidu jsem, protože kdyby to byla vážná torze tak by to asi taky vypadalo jinak, přecejenom se "přežral" někdy kolem oběda a lítal tak hoďku potom a teď už je po půlnoci. Půjdeme stejně ještě teď ven tak uvidím co z něj vypadne, zatím měl jen naprostý průjem.
|
misenka1
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2009 01:19
- Nahlásit
maaaro
no vidis.Keby mal torziu,tak...Njn,ked oni su taky zrouti. Daj pak vediet ako to dopadlo.
|
maaaro
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2009 01:22
- Nahlásit
njn snad to bude dobrý ale asi můžem na zítřejší obrany zapomenout.... snad bude v pohodě ale i tak spát dneska nebudu..
|
impact
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2009 04:26
- Nahlásit
Mary v klidu. Torze je docela fest rychla! 20 minut a mas po psovi, pokud uz pet minut pred neklepes vetovi na dvere.. Podle me se taky jen fest prezral. Dala bych mu den hladovku, pak par dni dieta kure+ryze+mrkev a pak normalne zrat. A taky pohyb - chuze, aby se to v nem trochu hybalo. Mozna nejaky bylinkovy caj, jestli ho vypije. Ale podle me torze ne a kdyby mu melo byt fest blbe z prezrani, tak uz ti lezi v krecich. Ted uz to jen poleti ven.
|
maaaro
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2009 10:39
- Nahlásit
no to doufám, že to poletí ven, páč už se to pomalu lepší, dneska ještě dostane hladovku, a uvidíme co večer, teď už jen ho hlídat ať zbytečně nelítá, páč by se ta torze mohla objevit i teď s tím plným břichem, jediné co nechápu je, že dneska asi ve 4 ráno vyzvracel venku trochu nestrávených granulí, přitom poslední granule snědl tak v 1 hodinu kolem oběda.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2009 10:47
- Nahlásit
maaaro
Bodejť by to stíhal trávit.
|
hally001
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2009 12:23
- Nahlásit
ahoj, taky mám německou dogu-třetí v pořadí a vždycky mám z torze trauma ..prevence neexistuje, názory odborníků rozdílné-ohledně krmení jako prevence/já třeba nemám zvýšenou misku, protože mi připadá, že ze země pes míň hltá..., krmím jen jednou denně a po krmení jdu na klidnou, krátkou procházku-na vodítku/. Jinak mi kamarádka dogařka uvedla do reality, protože torze sleziny je stejně nebezpečná, ovšem projevy nepostřehnutelné-má vlastní zkušenost, zemřela jí na to doga. Tak asi tak...
|
cernunnos
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2009 13:02
- Nahlásit
maaaro
a nesežral i kus toho pytle nebo něco dalšího, co mu brání trávit?
Mám bígly, těm nehrozí torze, ale o přežrání se pokouší ustavičně a taky venku žerou mikrotenové pylíky se zbytky jídla a jiné hrůzy, které se pak nalepí na žaludeční nebo střevní stěnu. Pokud nehrozí otrava, torze, zánět, tak "ordinuji" hladovku (pak dieta) a pohyb venku dokud všechno některým koncem nevyleze ven (někdy to trvá i 2 dny). V případě průjmu dávám Smectu na průjem. A každopádně několikadenní dieta jak píše "impact". Jednou po dvou dnech z nafouklé čuby vylezly pánské spodky XXL nasáklé přepáleným olejem. Teprv potom "zhubla" do normální podoby a zase jí začalo chutnat.
|
maaaro
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2009 00:59
- Nahlásit
Tak dneska už z něj konečně vypadla tuhá stolice a vyfoukl se téměř na normál, takže zítra jen lehkou dietku a bude to fajn, nesežral kus pytle, jen kupu granulí a tak 3 litry vody a pak se ještě proběhnul, takže do budoucna hlavní ponaučení - zavírat pořádně tu dementní skříň s granulema
|
Xena
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2009 16:55
- Nahlásit
Co mám dobrouše, vždy jsem se torze bála. Dostihla mýho v 9 letech, když se v práci napil a vlezl do auta. Přijeli jsme dom, dala jsem mu žrádlo( namočený granule, suchý nedávám ), nechtěl, což bylo divný. Za chvíli byl už nafouklej, chodil prohnutej jak koza, dejchal jak sentinel, nasypala jsem mu na kořen špetku soli na vyvolání zvracení, snažil se a nic.Tak hned k vetovi, roura nepomohla a šel na sál. Vet tam byl sám, takže jsem s kolegou z práce asistovala. V 10 večer byl po operaci a probouzel se. Dva dny stál na nohách a nelehl si. Byl 2 x na kapačce, pak už ne. Byl pěkně napruzenej, protože byl hladovej.-). Pár dnů na to byl fit. Sice při prudkém pohybu trošku ztuhnul, ale jinak v poho. Jediný s čím má problém, nesmí se přechlastat, jinak se poblije.V březnu mu bylo 13, a teď řešíme zas občasné průjmy a očas záda, holt mu to už nebere jak za mlada.
|
cernunnos
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2009 16:07
- Nahlásit
maaaro
ponaučení - zavírat pořádně tu dementní skříň s granulema
Jestli to bude stačit. Jednou si pacholci všimli, že jsem dovalila nový pytel granulí. Přes den si otevřeli dvoje dveře, v ložnici se dostali i do úložného prostoru pod postelí, důkladně se nažrali (i s kousky papíru) a ještě po sobě zpátky ustlali. Kdyby ty trubky po sobě nenechali v ložnici potrhané kousky pytle, tak jsem na to jen tak ani nepřišla. Jen mi v obýváku ležely dvě nafouklé koule a já byla přesvědčená, že se ke granulím navíc prostě nemohli dostat! Od té doby byly vždy granule i ložnice na dva západy.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2009 16:37
- Nahlásit
impact
Torze je docela fest rychla! 20 minut a mas po psovi,
To není pravda. Šance, že se operace povede je tak do dvou hodin po přetočení.
Kámošky VK se nažral večer a byl OK. Ráno přišel na cvičák a válel se v trávě. Pak přišel ke mně a stál jak zařezanej. Měl nafouklý břicho jak balón. Na veterinu jsme jeli hned a vet nám právě říkal, že je potřeba dostat psa na sál do 2 hodin od torze.
Bohužel, Ájíček tuhle operaci (i mega přísný režim po ní) přežil, ale o 2 roky později se mu to stalo znovu, přestože mu byl žaludek preventivně přišit k břišní dutině. Na veterinu se dostal včas, ale srdíčko nevydrželo narkózu...
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2009 17:40
- Nahlásit
Cvičitel na cvičáku mi říkal, že se to může stát i když pes hodně běhá a skáče před jídlem. A naopak veterinář mi radil, že když mi pes nechce žrát, mám mu granule zalít vývarem. Tak už nevim teda.
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2009 18:01
- Nahlásit
zuzanarosakova
no já nedávám granule,nebo maso, ,když se vrátíme z vycházky,vždy počkám tak půl hodky apak servíruji
ale nevím jestli to má na tohle vliv
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2009 19:02
- Nahlásit
Když je pes uhnanej, neměl by žrát a když má něco dělat, neměll by být nažranej.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2009 19:10
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
Když je pes uhnanej, neměl by žrát a když má něco dělat, neměll by být nažranej.
A pit muze?
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2009 19:19
- Nahlásit
Fifi
no říká se ,že když se pes hodně naráz napije,může jí mít taky,na to dávám bacha taky
dasty jí 2x nějakým záhadným způsobem přešel
|