Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Bravecto, antiparazitická tableta
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
cernej caj
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2014 11:32
- Nahlásit

worick
mrkni na ten exspot. Oni sice pisou, ze to neni pro kocky, ale zigul se s nasima psama otira, leha si k nim - nevim v jak tesnym kontaktu je mas ty - ale jako jak starej kocour, tak novej nemaj zadny potize tim, ze sou s psama ve styku a nejak bych se toho drasticky nebala, snad jen ohlidat hned pri aplikaci

Fifi
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2014 11:52
- Nahlásit

worick
Někomu přijde příšerné na psu tahat tolik klíšťat, protože k tomu mají odpor, omdlévají už když vidí klíště lézt.
Mne nedela problem vyndat kliste prstama, neomdlevam a nemam k tomu odpor, kdyz s tim hnusakem musim manipulovat. Proc je tezky pochopit fakt, ze asi vetsine lidi zde (tedy nebudu mluvit za ostatni, tak konkretne mne) vadi fakt, ze tahas psovi denne tolik klistat jen vlastne kvuli svemu nejakemu presvedceni?
Pro mne je to brebera jako každá jiná, která sice sere, ale je to příroda.
Kolik si jich ty letos mela?

V dnesni dobe mi to prijde smutny, nebo jak to mam rict, kdyz je fura moznosti tenhle problem vyresit, i setrne relativne v souziti psu s kockama. Vzdyt se i kone, kozy i jiny uzitkovy zvirata osetrujou proti parazitum...
Nalitých klíšťat tahám minimum, většinu najdu hned, jak se zakousne, kluci kolem mají taky brbolce.
Takze ten jejich imunitni system na podobnej atak asi taky nejak reaguje, kdyz se jim kolem zakouslyho/vyndanyho klistaka delaji boule, boulicky, brbolce? Ja mela kliste parkrat a mohla jsem se po jeho vypreparovani udrbat.
No nic, ty mas svou hlavu a znas sve psy a pratele klisteci nejlepe, toz at se vam dari.

Maya
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2014 11:57
- Nahlásit

Fifi
jj, vidím to stejně, i po tom nejmenším klíštěti zůstane ranka, kterou musí tělo a imuntní systém opravit a nechtěla bych, aby moji psi měli několik měsíců denně x nových ranek, v podstatě neustále porušenou kůži, to radši trochu tý chemie z pipety
ono všechno má svoje a bohužel nic není ideální

Vero
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2014 12:00
- Nahlásit

worick
protože k tomu mají odpor, omdlévají už když vidí klíště lézt.
ano, a někdo je lakomej koupit psovi něco proti parazitům...
někoho tady se něco z toho týká?

ale je to příroda
blechy, vši, hlísti, tasemnice, to je taky příroda, malárie, spavá nemoc.... odpradávna zabíjí a člověk hledá s menším či větším úspěchem ochranu.

určitě se dá u antiparazitik na psa polemizovat o vyhánění čerta ďáblem, to jo to beru a jsem si toho vědomá a dá se jít i nechemickou cestou, aby pes neměl 20 zapitejch sviní denně.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2014 12:19
- Nahlásit

Vzdyt se i kone, kozy i jiny uzitkovy zvirata osetrujou proti parazitum...
Fifi
Jasnýýýý a když SE něco dělá, je to třeba prostě dělat a držet ten správný směr....šejóóóóóó?

zbrnd
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2014 12:21
- Nahlásit

Maya
v podstatě neustále porušenou kůži, to radši trochu tý chemie z pipety
no sámooo fšak ať si to nadělá škodu jakou chce, ale JÁ to nevidím .... nikdo mi nikdy neprokáže a nejspíš se ani nebude snažit prokázat, že jsem tím psovi třeba taky ublížila takže je to mnohem lepší než se koukat na ty ranky jojojo a tak to žijem

Fifi
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2014 12:27
- Nahlásit

zbrnd
Jasnýýýý a když SE něco dělá, je to třeba prostě dělat a držet ten správný směr....šejóóóóóó?
Jasne, bo takova ovce s rounem prolezla klošem, ta si urcite libuje, ze je to jen breberka a patri k prirode.
Vis co, jednou jsme radu druhu zvirat upravili, zdomacneli k obrazu svymu a pro nas uzitek, radost, zabavu, tak mi proste prijde zcela normalni se o ne takto i starat.
Ne, ted se to tu zase rozplizne, tvymi nekonkretnimu vykriky ala a když SE něco dělá, je to třeba prostě dělat a držet ten správný směr....šejóóóóóó? , ktere ale zajiste maji hlubsi vyznam a opodstatneni. Predem se omlouvam, ja jsem svy k tematu napsala. A jdu si uzit sobotu.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2014 12:28
- Nahlásit

zbrnd
nakoukni pls k esusovy, jestli bys mi umel poradit

Maya
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2014 12:37
- Nahlásit

zbrnd
takže je to mnohem lepší než se koukat na ty ranky jojojo a tak to žijem
koukat na ranky se nemusím neb mám jedině chlupáče na kterých nic vidět nejni, ale jako průměrně inteligentní člověk vím, že neustále otevřený ranky na těle jsou dost záhul na imunitní systém a taky branou pro infekce, se kterýma pak tělo musí neustále bojovat, tudíž vliv ranek a chemie na tělo mi připadá srovnatelný

cernej caj
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2014 12:38
- Nahlásit

domaci postrik

worick
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2014 16:18
- Nahlásit

Maya
ale jako průměrně inteligentní člověk vím, že neustále otevřený ranky na těle jsou dost záhul na imunitní systém - nechci do toho zase zabředávat, protože nejsem ani eko maniak, ani držgrešle, ani sadista....jak to tu někteří prezentují, ale tak mě je celkem jednom, co si o mě kdo myslí Jen k tomuhle dodám: poslední poznatky a směr léčby alergií je ve stimulaci organismu alergenem v minimální koncentraci...postupně se zvyšující. Vlastně je to podle mne princip homeopatik, kteří někteří taky zatracujou. Aby bylo jasno, nejsem ani alergik a homeopatiky jsem se v životě neléčila. Já jen, poznatek...k čemu by to třeba mohlo být dobré. Jó, kdyby jsme věděli, jak je to nejlepší, všichni by jsme to určitě dělali. Jenže víme prd, prd ví i věda, hned je to tak, hned zase onak. Tak se prostě řídím selským rozumem(protože kdo už by ho měl mít, když ne já ) nechám si poradit a vybírám, co je pro mne přijatelné...Nemám ráda chemii, což veřejně hlásám a vyhýbám se jí pokud možno. Že tady většina na psy používá nekritizuju. Možná se za pár let zjistí, z čeho má tolik psů rakovinu. Třeba to budou různé obojky a pipety na klíšťáky, a nebo se zjistí, že ji na psy klíšťáci přenáší Jak říkám...zatím víme houby, ale řídím se alespoň tím málem, co se ví...
cernej caj
domaci postrik - díkas, já psala, že ho mám Jen jsem v dodržování pravidel hrozná tudíž nestříkám každý den, většinou obden, jak češu...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2014 16:42
- Nahlásit

worick
ja vim, zes psala. jen sem si rikala, ze by tam mohli mit treba nejakej tip na latku, kterou ty nepouzivas a mohlo by to byt ucinnejsi

worick
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2014 16:53
- Nahlásit

cernej caj
no, nemám tam ten ocet, tak doleju, třeba je důležitý...

zbrnd
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2014 17:04 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

Fifi
Vis co, jednou jsme radu druhu zvirat upravili, zdomacneli k obrazu svymu a pro nas uzitek, radost, zabavu, tak mi proste prijde zcela normalni se o ne takto i starat.
To jo, to souhlas, ale ja psal o ofečkofství, to je trochu jiné téma.

Ne, ted se to tu zase rozplizne, tvymi nekonkretnimu vykriky ala a
Na tom nebylo nic nekorektniho, ja pouze focusoval čtenářovu pozornost na způsob Tfé argumentace za pomocí " dělá se to" ve smyslu propagace ofečkofství.

ktere ale zajiste maji hlubsi vyznam a opodstatneni.
no ten, co jsem nyní popsal, zas ale moc hluboký mi to nepřinde

Predem se omlouvam,
pozdě

ja jsem svy k tematu napsala. A jdu si uzit sobotu.
No bodejt, to se tak preci dela ze sobota SE uziva

zbrnd
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2014 17:06
- Nahlásit

Maya
koukat na ranky se nemusím neb mám jedině chlupáče na kterých nic vidět nejni, ale jako průměrně inteligentní člověk vím, že neustále otevřený ranky na těle jsou dost záhul na imunitní systém a taky branou pro infekce, se kterýma pak tělo musí neustále bojovat, tudíž vliv ranek a chemie na tělo mi připadá srovnatelný
Hele a jako ten inteligentní člověk víš taky, jakej záhul na imunitní systém je třeba očkování? Třeba granule? Třeba RTG? Třeba ta antiparazitika? Asi teda jo, mohla bys nám tedy sestavit tabulku náporů na imunitní systém dle velikosti záhulu na něj? Díky!

Vero
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2014 17:25 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

zbrnd
problém je, že v těchto věcech vůbec nejde udělat relevantní výzkum..... držet dostatečný počet zvířat po jejich život v totožných podmínkách, s vyloučením všech intervenujících proměnných a jen jedny vystavovat parazitům a druhý antiparazitikům...... to je neproveditelné a nějak se bojím, že to tak bude i nadále, takže všecky naše přístupy budou hodně... no jen intuitivní.
můj pohled na svět je ten, že - a to už podložený je - že se navzodry všem těm jedům, chemikáliím, otrávenýmu jídlu a životnímu prostředí - zásadně prodloužila délka lidského života, a v západnějších zemích se prodlužuje i délka života ve zdraví..... oproti všem těm dobám bez chemie, kdy si člověk vyčísnul veš, zamáčknul blechu a možná nechytil mor...
což jsem odbočila od psů, ale tam jsem k tomu žádný čísla nikdy neviděla, ale úplně OT to snad není.
podle mě je dobrý při svých eko a alternativních úvahách - oprávněných! - nevylívat s vaničkou tak úplně i dítě.
u těch psů nechci horečnatě propagovat spot - ano je to jed - akorát poukazuju na to, že ti paraziti taky pouští do psa jed, a jsou nepříjemní, a nebanalizovala bych to tím, že jde o přírodu, páč ona umí dobře zabíjet slabší kusy... a naši psi moc nejsilnější nejsou nebo nebudou furt... a v těch nechemických produktech se dá při snaze najít řešení taky lepší než těch 20 přisátejch denně, což se mi moc gakt nezdá, a ne protože bych omdlívala, jak vidím breberu...
nějak takto (všecky logický nedostatky, který najdeš, respektuji nemám čas to promejšlet hlouběj teď

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2014 18:28
- Nahlásit

zbrnd
Debata se hezky rozproudila,ja souhlasim s Vero,chemii jsem se branila,zkoušela aromaticke olejícky,a prestoze mam dlouhosrste plemeno a cesu takrka obden,klistata mi unikla a kdyz se nam po byte promenadovala dve klistata jako batoh,chemie sla okamzite na radu. Teď mame exspot a super. Predstava,ze já mám na sobe neco,co mi pije krev,se mi fakt nelibi,ajelikoz jsem zodpovedna za to,co jsem k sobe pripoutala,tedy sve psy,nechci,aby cokoli pilo krev jim a poustelo jim do tela bakterie a viry.Mimo to samozrejme nechci,aby si klistata v mem byte pekne vytravila a pak se prisala treba k detem,to fakt nechci.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2014 18:41
- Nahlásit

Vero
fšak jo, souhlas...jsem to i psal, že je to silně diskutabilní a hlavně otázka osobního přístupu k jedinečné situaci, nicméně většina lidí na ta rizika dlabe zcela a pak už je zase skoro jasné, že to ku prospěchu moc není.
Je to podobný setsakra moc u psů i u lidí ať už s pharmaky, vakcínami nebo třeba s jídlem, prostě se vším, co do sebe vpravujeme.
Že se prodloužila doba lidského života? Nooo hahaha ono je to taky otázka co se počítá a hlavně stále se to mění, za deset let můžeme být klidně zase zcela na jiných číslech, otázka, jestli nám to někdo řekne nebo ta čísla raději spočítá jinak.
Myslím, že to moc slavný není už teď, jinak by imo rozhodně nevznikaly statistické ukazatele jako třeba "doba dožití", kde název ukazatele vůbec nekoresponduje s tím, co vlastně vyjadřuje. Z mýho pohledu vyjadřuje jen uměle vytvořený statistický údaj, který prostě dlouhodobě roste a svým názvem záměrně mate neb každý normální člověk , když to slyší či čte se logicky domnívá, že jde o nějaký ukazatel blízký průměrné délce života.
Prostě ofcím se říká jen něco a je na každý ofci jak moc je ofcí.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2014 18:48 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

sicluceatlux
Predstava,ze já mám na sobe neco,co mi pije krev,se mi fakt nelibi
Jasny...tak to dej i sobe ne? Ten spot? Proc to davas jen tem psum?
A pak ze nejsou nasi otroci vid?
A co treba predstava, ze do sebe a do svejch deti vpravujes neco, co jednoznacne zvysuje tvou sanci na urcite spedificke nemoci ci treba jen problemy s imunitnim aparatem?

ajelikoz jsem zodpovedna za to,co jsem k sobe pripoutala,tedy sve psy,nechci,aby cokoli pilo krev jim a poustelo jim do tela bakterie a viry.

To si ale jen lzes nejspis, protoze nikdo z nas neni schopen porovnat, co je rizikovejsi jestli parazit nebo antiparazitikum, to fakt se zodpovednosti nesouvisi, proste se rozhodnes pro tuhle variantu. Netvrdim, ze spatne.

Mimo to samozrejme nechci,aby si klistata v mem byte pekne vytravila a pak se prisala treba k detem,to fakt nechci.
No a davas ty spoty i detem a sobe? Nebo myslis, ze jsou vystaveny mensimu riziku, ze je kliste napadne?

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2014 18:59
- Nahlásit

zbrnd
Predstav si,ze ja ani deti nechodime po lesich jen tak,jak jsme byli stvoreni,oblekame se ,cimz se opravdu nemuzeme srovnavat se psy permanentne se ztracejicimi v porostu,ty snad chodis nahaty? Mimo to,mi pubertalni synove radeji asfalt nez les.Jinak je cpu pangaminem a potiram tea tree olejem ,Off meli na tabor,ale jen 1x,ted na ne patlam zbyly olej proti klistatum z aromafauny-zatimco jim prekvapive staci,pro psy to bylo fakt malo.

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2014 19:01
- Nahlásit

zbrnd
Mimochodem k tem otrokum.pokud mam 3 psy a kazdemu se snazim doprat to,co potrebuje konkretni jedinec,si dost casto pripadam ja jako jejich otrok

Maya
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2014 20:09
- Nahlásit

zbrnd
Asi teda jo, mohla bys nám tedy sestavit tabulku náporů na imunitní systém dle velikosti záhulu na něj? Díky!
tabulky netřeba, z mýho pohledu je dost rozdíl mezi jednorázovou akcí typu očkování nebo rtg a a permamentním několik měsíců trvajícím přibejváním děr po klíšťatech v kůži, stejný mi připadají akorát spoty a obojky a to už jsem psala, že holt je to oboje na prt a to už je jen o preferencích a že já radši tu chemii než psy samou ranku
jo a mimochodem, děti se teda podle mě běžně nejen očkujou, ale i stříkaj proti klíšťatům, mazaj uv filtry a prostě ošetřujou chemikáliema, o kosmetice co na sebe lidi včetně dětí patlají ani nemluvě, takže mě tahle poza proti chemii u psů přijde fakt dost přehnaná
vsadím se , že tys očkovanej taky a nějakej krémek nebo šampon sis taky určitě už na sebe napatlal a žiješ ne?

Maya
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2014 20:11
- Nahlásit

zbrnd
jo a nedávno psali, že uv filtr bude brzy dostupný místo v krému v polykacích tabletách, vsadím se, že to bude mít mega úspěch, místo neustálýho patlání jednou polkneš a je vystaráno, no neber to

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2014 21:34
- Nahlásit

Maya
Ono to u nekterych lidi nebude postoj k chemii,je to poza a priori

zbrnd
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2014 23:14
- Nahlásit

sicluceatlux
Mimochodem k tem otrokum.pokud mam 3 psy a kazdemu se snazim doprat to,co potrebuje konkretni jedinec,si dost casto pripadam ja jako jejich otrok
To je ale pro tuto uvahu preci fuk, jestli jim das najist drive nez sobe, setris na sobe aby oni meli atd, to je samozrejme hezke, ale porad jsou to nasi psi, porizujeme si je, abychom je meli, aby plnili nase ocekavani a hlavne (aspon tedy v nasich zemepisnych sirkach) jim proste jasne lajnujeme zivot. Urcujeme jim co bude a co ne. Slovo otrok je samozrejme primer, neda se to srovnat s otrokem lidskym a uz vubec to neni utok na tebe preci, tak se nesnaz branit sebe, nesnazim se te tim primerem hanět či tak něco.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2014 23:18
- Nahlásit

sicluceatlux
Predstav si,ze ja ani deti nechodime po lesich jen tak,jak jsme byli stvoreni,oblekame se ,cimz se opravdu nemuzeme srovnavat se psy permanentne se ztracejicimi v porostu,ty snad chodis nahaty? Mimo to,mi pubertalni synove radeji asfalt nez les.Jinak je cpu pangaminem a potiram tea tree olejem ,Off meli na tabor,ale jen 1x,ted na ne patlam zbyly olej proti klistatum z aromafauny-zatimco jim prekvapive staci,pro psy to bylo fakt malo
Fajn, ale to moc nevylucuje ani nerozporuje to co jsem psal ne? Nahaty chodim, ale jen kousek.
Ale spotony sobe a detem nedavas nebo jo?
A jestli jim aroma olej staci nebo ne soudis podle ceho? Meli predtim spoustu klistat a ted vyrazne mene? Proste jsi si jista, ze jim nejak pomaha? Mas to necim podlozene?

zbrnd
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2014 23:28
- Nahlásit

Maya
Ockovani preci neni jednorazova akce. Ovlivni to organismus dlouhodobe ne snad?
Kdyz tabulky netreba, tak pak netreba diskutovat jestli je horsi kliste nebo spoton, protoze nemame na zaklade ceho to diskutovat.
Jistě, děti se běžně očkují a taky běžně umírají, běžně mají z toho následky a nemoci. Jak dnes většina soudných ví, stal se z ockovani prumysl, ktery je mnohdy vylozene zneuzivany..u psu ani nemluve.

takže mě tahle poza proti chemii u psů přijde fakt dost přehnaná
Nevim jaka poza je prehnana, ale zastavam nazor, ze pokud nejsou znacne problemy s temi treba klistaty, urcite bych to preventivne neaplikoval, kdybych zazival mnoho klistat denne, asi bych to resil dal, nevim jak, ale urcite bych se snazil vyhybat vsemu, co jde "pod kuzi nebo reaguje s ni"

Jiste., ze jsem ockovanej, nemel jsem jinou sanci, rodice si poridili hracku a nevedeli, ze to hracce nemusi udelat dobre, nemohu jim to ani vycitat.
Kremy bych zrovna nesrovnaval s necim, co je delany primo k tomu, aby tvorilo nejake latky v krvi nebo tkanich.
A o opalovacih tabletach nemuzu placat vubec neb nevim ani prt o principu jejich funkcnosti.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2014 23:30
- Nahlásit

Maya
o a nedávno psali, že uv filtr bude brzy dostupný místo v krému v polykacích tabletách, vsadím se, že to bude mít mega úspěch, místo neustálýho patlání jednou polkneš a je vystaráno, no neber to
jiste, to jsou lidi, delaji ruzny voloviny, treba plati kreditkami na netu. Kreditkami, ktere jsou k uctu, kde je jeich vsechna nebo vetsinova hotovost a pak se strasne divej, ze prijdou o prachy ....+ asi milion dalsich aktivit v online svete ... tak ale ze lidi jsou obecne telata, nemusim byt taky ne? teda aspon v necem...

Maya
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2014 08:37
- Nahlásit

zbrnd
Kremy bych zrovna nesrovnaval s necim, co je delany primo k tomu, aby tvorilo nejake latky v krvi nebo tkanich.
nebuď naivní, většina krémů je dělaná na to, aby se vstřebávala hluboko do kůže a tam dlouhodobě ty látky působily a myslíš snad, že do krve nebo tkání se ti z nich nic nedostane?
alergie by mohly vyprávět
Ockovani preci neni jednorazova akce. Ovlivni to organismus dlouhodobe ne snad?
ale ne chemií přece, jednorázově to přinutí imunitní systém vytvořit protilátky a naučí ho to rozpoznat škůdce, ale z očkování ti dlouhodobě v těle nic nezůstává
pokud nejsou znacne problemy s temi treba klistaty, urcite bych to preventivne neaplikoval, kdybych zazival mnoho klistat denne, asi bych to resil dal, nevim jak, ale urcite bych se snazil vyhybat vsemu, co jde "pod kuzi nebo reaguje s ni"
tak to snad dělá každý ne? já letos na psy ještě spoty ani nedala, protože u nás moc klíšťat není, ale pokud někdo denně tahá ze psa 10 klíšťat, tak holt to nějak řeší

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2014 08:38
- Nahlásit

zbrnd
Ty jsi poklad jenom zakopat . Jistě, že to, že to stačí mám podložené. Když se mi dítě vrátilo z tábora s cedulkou, kde všude mělo klíště, myslela jsem, že mě odvezou Tak dávám to, co jsem psala a 0 klíšťat . Spot-on fakt ne, ale vážně uvažuju o tom, že jim koupím obojek . Kdo se stím má pořád kapat, že........... Encefalitidy se bojím, a borelioza není o nic lepší- mám ve svém okolí spoustu lidí, co ji prodělali, i latentně, bez fleku, a přišli na to až díky neurologickým potížím . Jo, ještě jsem klukům koupila v lékárně náramek bez chemie s citronellou na školu v přírodě

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání